Skoči na vsebino
Vinjeta
Napisano

Alex, ker ne dela? v trgovini ne govori zadev napamet, sam delam v trgovini in moja pla?a, skupaj z malico je med 620,00 in 650,00 EUR, potnih stro?kov pa ne dobivam ve? ?e kar ve? kot 3 mesece, ker pa? baje niso potrebni, ?e se ?lovek vozi v slu?bo, do 4kilometre v eno stran, taka je njihova razlaga, pa potem ti dajo pod nos ?e brezpla?en javni prevoz v mestu pri nas in ko jih vpra?a?, kako priti iz slu?be, ?e si v slu?bi popoldne do 21,15 in ti gre zadnji ta lokalni prevoz ob 20,00 uri, ti samo re?ejo lahko gre? pa pe?, pa? kao zakon je tak, da pa? dokler je prevoz brezpla?en, pa ?e tudi ni prilagojen tvojemu delavniku oni kao niso dol?ni pla?evati potnih stro?kov in to tudi za tiste dni, ko dokazano ne more? iti iz slu?be z javnim brezpla?nim prevozom, ker pa? se je ?ez no? spremenil zakon za obra?un potnih stro?kov in si ponovem upravi?en do potnih stro?kov samo, ?e bi imel ve? kot 4 kilometre v eno stran in da ti raje ne povem v kolikem ?asu bi naj naredil pe? teh slabih 4 kilometre, ker vsi vemo, da naj bi ?lovek naredil v eni uri povpre?no 5 kilometrov, po njivem izra?unu pa bi jih naj v 15minutah malo manj kot 4. Pa, da raje ne povem, da oni, ki imajo brezpla?en primestni javni prevoz in ki so iz mesta ve? kot 4kilmetre ven dobijo potne stro?ke, pa ?eprav so dolo?ene te primestne povezave dosti bolj?e kot mestne, ker pa? jih subvencjonirata tudi Rudnik Velenje in Gorenje in je vezan na njihov delovnik, ki pa sta na drugem koncu mesta kot je na?a trgovina in ta promet poteka po drugi progi. Tako, da mi ne preostane drugega, kot da si krijem za benz iz svoje pla?e ali malice.

Pa kako ti ve? v kak?ni panogi oz. kje delam jaz? :harhar:

In tisto naprej? ?zmeden? Kak?nen esej oz. kak?en zmeden spis je to?

Se pravi, da ?e ti ne dobi? potnih stro?kov (jaz tudi ve? nimam potnih stro?kov) jih nima nobeden, ali kako gre to? :blink:

Pa zakaj pri tvoji pla?i ne upo?teva? povpre?ne za Slo.,ki je ohoho vi?ja kot tvoja? ;) Sej si uporabil statistiko za Italijo, mar ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Poglej Alex konkretno ti bo dal link pa ne govori na nekih posameznih primerih, ker v povpre?ju ni tako kot govori?

http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/p...ocilo-Mudri.pdf

ali pa ?e en link:

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/8583

Pa ne mi nakladat spet z statistiko, ker vemo kako gre tista -resnica- la?- statistika.

Ker oni v It. imajo totalno druga?e prikazane pla?e in ni primerjave z nami.Prvi?. nimajo sploh potnih stro?kov in malice, drugi? jim gre v pla?o tudi 13. pla?a in bo?o?nica in to delijo z 12 in seveda pride ve?, kot je realno.

Samo za primerjavo-realno; kolega trgovec, ki je imel pri nas 800? z potnimi stro?ki in malico je za podobno delo dobil ?ez (govorimo sedaj) 950?.?e od?teje? potne stro?ke in to,da sedaj dela v turnusu in si mora pla?evat sam za pokojnino in se mora vozit dvakrat do Trsta,ti je lahko jasno, koliko te tvoje tabele dr?ijo in koliko mu dejansko ostane.

To je prava primerjava in ne statistike, ki se je tako radi dr?ijo na?i vrli ekonomisti in politiki, ko ho?ejo me?at toplo vodo.Ponavadi je seveda na na?o ?kodo in je vse prenapihnjeno.Kot tista o povpre?ni pla?i pri nas.

. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Slovaki imajo kar se pla? ti?e kar primerljive z na?imi, Italjankse pa so ve? kot enkrat vi?je vsaj v moji panogi iz zanesljivih virov, tako da ne nekaj napamet govorit.

Ne nakladat "iz zanesljivih" virov,ker dela ?ez v ?pagateriji kar nekaj mojih kolegov in so nekaterim zni?ali pla?e za 40%.Zato razmi?ljajo,da bi pri?li delat nazaj v slo.

Take tvoje "zanesljive" vire prihrani za nakladanje o politiki. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

A to, ?e se zadeve dra?ijo, pla?e pa ostanejo na enaki ravni, je za ene svetla to?ka? :vskalo::vskalo:

Zame vsaj ni, pa ?e ?e eni tako radi primerjate cene bencina in vinjet z Evropo kot je to po?ela Pahorjeva vlada, zakaj pa ?e pla? ne bi potem imeli primeljivih z njimi, ker potem bi bila ta primerjava realna, ne pa da so pri nas pla?e v primerljivi panogi najmanj 3krat ni?je kot so prav tej Evropi s katero eni tako radi primerjajo cene Tako pa imamo za na? standart predrag bencin in tudi vinjete in ?e marsi kaj drugega, ?eprav kar se vinjet ti?e, je za ve?ino to ?e vedno ceneje kot je bilo pred uvedbo vinjet in ko teh vinjet ne bo ve? , ko bo ?e dra?je kot je sedaj.

Tudi slovaki imajo ni?je pla?e kot mi, pa precej dra?ji benzin.Da ne govorimo o Italijanih, ki imajo sedaj v recesiji precej podobne pla?e kot mi, pa benzin najdra?ji v Europi. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Raje benz poglej... kje so zdej tisti jokav?ki, ki so tolk pljuvali ?ez regulirano ceno benza v Slo? :ne vem:

Jaz sem ?e enkrat prej priznal, da je to edina svetla to?ka prej?nje vlade. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Danes sem se mal igral z rikverc lu?jo.Ta novi avti imajo skoraj vsi samo na desni rikverc lu? in ?e ta sveti kar nekaj.V desnem vzvratnem ogledalu je nekaj videt v levem pa ni?.

Ker sem hotel,da bo vse skupaj ?im manj vpadno sem naro?il 2x10w ledici,2 driverja,hladilna rebra in nastalo je to:

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Zelo lepo in predvsem se ful lepo vidi nazaj. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Sej to je bil samo kot nek primer za izra?un - sem pa? vzel prera?un za avtomobilski kredit na spletni strani, ki je bil omejen na maksimalno 60mesecev zato pa? omemba 5let se pa sklada z mjim razmi?ljanjem glede namenskih prihrankov in kupovanja po svojih zmo?nostih brez kreditov. :huh:

To ni bil moj primer in ?e se spomni? sem v eni drugi temi napisal, da je pri meni nekje menjava predvidena ob normalnih dogodkih na nekje 200.000 prevo?enih kilometrih. Ker sem naredil v treh letih nekje 90kkm bo torej to v cca 7 letih.

?e vedno pa, ?e se kaj zalomi ali pa ?e se prioritete zamenjajo, ostane ogromno manevrskega prostora ali, da se gre na cenej?i nov avto ali pa na rabljenega... osebno nimam nobenih zavor glede tega. :P

Boss, jaz osebno ne zavidam nobenemu ni?. Pravim takole:?e ti je nekaj res v?e? in ?e zmore? to kupiti, potem le hrabro v nakup novega in to velja za vsako stvar, ne samo za avto.Sej ne vem, ?e bom kdaj mel mogo?e ful denarja, si bom mejbi tudi sam omislil novo makino.Maj ne ve?.

Na ?ivce pa mi gredo tipi, ki ho?ejo imet vse novo in to takoj, pa se zapufajo do grla, potem ne morejo ve? pla?evati in se mi nekaj jo?ejo. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

@4 momo

:rispekt: povedal ,vse kar je bistvenega in se 100% strinjam z vsem,kar si napisal. Edino po tej poti se da (v normalnih okoli??inah seveda ) priti do novega avta. Vse ostalo so zgolj odstopanja in bonusi,ki jih prinese? ?e v "igro" ti samo pomagajo,da vse to uresni?i? prej.Druga?e-no way. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Na leto porabim:

3000 ? za gorivo

700 ? (ne vem to?no nimam police pri sebi) registracija delni kasko, cestnina..

500 ? za 1,5 rednega servisa + kak?ne zavorne obloge + kak?ne malenkosti ?e kaj crkne

170 ? za 0,66 kompleta 4gum

210 ? - znesek na leto, ker naredim na 10 let en velik servis + ena menjava sklopke in vztrajnika

100 ? vinjeta

100 ? kazen za prehitro vo?njo

= 4780 ?/ leto pa nisem ?tel cestnin v tujini, parkirnin … pa ?e kak?nih pi…

(moram povedat da ne vozim na uradni srvis, ne ?raufam pa sam ker ne znam, imam pa rad original rezervne dele razen seda kak?nih plo??ic, diskov,...)

Cena mazde 6 dizl TE sport kombi leta 2002 je bila 21,500?. Ker menjam avte na 12 let in ker jo bom lahko ?e vedno prodal za 1 jurja, me pride nakup nove mazde 1700?/leto . Slednje je, primerjalno s 4780 ? /leto ostalih stro?kov zato da se vozim, relativno nizek stro?ek in res ne vem od kod zgra?anje nad nakupom novega avta. :ne vem:

Sicer zelo groba ocena, ?e je mese?ni stro?ek ?ivljenja neke familije ena povpre?na slovenska pla?a, pa da sta pri hi?i dve taki pla?i, potem je mo?no ?parat/odpla?evat kredit bodisi za avto ali stanovanje. Ker pa je familij z dvema povpre?nima pla?ama v sloveniji kak?nih 10% potem ...

Edit: ups zara?unal sem se, ne eden pa? pa dva velika servisa na 10 let, tako da je cena eksploatacije ?e mal vi?ja.

Samo si pozabil,da ?e kupi? nov avto te tudi vse,kar si napisal glede stro?kov ?e ?aka. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Za Svico si malo mimo falil;tam majo sicer lepe place in luksuzne zadeve so v primerjavi z Slovenijo poceni, stanovanja in hise so pe presneto draga, prav tako zivljenje. Sem lani prezivel skoraj 4 mesece zgoraj.

on topic - mene moj avto stane tocno 260,55 EUR na mesec, all inclusive.

Govorimo samo o avtih.A si videl mogo?e dosti diesel avtomobilov ali ve?inoma le navite benz ma?ine tam?

Vem,da so nepremi?nine drage zato so pa najemnine za stanovanja sorazmerno poceni.

Sorodnica pri pla?i 3700 ?vicarjev pla?uje 500?/mesec za trosobno stanovanje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Kar se ti?e nakupa novega avtomobila, sem nekje zasledil, da naj bi bila vrednost avtomobila nekje znesku tvoje letne pla?e. Meni se zdi to precej smiselno razmeje in se na?eloma kr dr?im tega.

To je bilo ra?unano na podlagi "pravih" pla? v Nem?iji,?vici in podobnih dr?avah,kjer s to ra?unico hitro parkira? najmanj novo 6-ko pred blok ali hi?o. ?e bi to veljalo za na?e razmere bi spet morali zalaufat tovarno

Tas v Bosni za izdelavo golfov 1 in 2 generacije in v kragujevcu bi morali delati tudi ob nedeljah. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Hja glej... samo letos sem v dodatni dve sobi, pohi?tvo, teraso in ostalo fuknil do danes ?e skoraj 20k?. ?e pa bi mi delali majstri bi ?lo pa ?e kakih 5k-6k?. Je pa res, ker sem vse delal sam je ?el dopust za to in ne za zabavo in po?itek. Pa? prioritete - a ne :P

To je vse lepo in prav.Jaz sem moral kupiti stanovanje sam (in ve? dobro,kak?ne so cene tukaj na obali),ga renovirat,ker je ?e kar staro in ga v kompletu opremit. Vse (razen zidarije) sem delal sam. Verjetno ni potrebno nobenemu razlagati, da brez kredita bi bilo to -no way. ?e bi samo ta denar, ki gre za obroke, pri?paral vsak mesec po tvojih izra?unih , bi se vozil po petih letih v vi?jem "premium"razredu avtov.

Samo to sem hotel povedati, da je razlika, kako ?tarta? na za?etku v stvar. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Boss,ta matematika o 300?/mesec pri?paranih so za ve?ino samo lepe sanje.To bi ?e ?lo, ?e ima? sre?o, da podeduje? stanovanje od star?ev, ki so se preselili v hi?o in ti se lepo "vgnezdi?" noter in kupi? samo kak?no malenkost.Druga?e je ni ra?unice,da gre? skozi mesec li?o skozi in pri?para? ta denar,?e ima? ?oloobvezne otroke.

Jap.Spet smo tam.Zakaj hodimo na dopuste, zakaj hobiji... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Jaz si kupim avto,ko imam kaj vi?ka denarja (skoraj nikoli :P ) in to za zmerno ceno,vedno iz druge roke.

Ve? kot polovico cene novega ne bi dal in se vozim z njim,dokler gre.Meni ni to neki presti? (imam druge va?nej?e stvari v ?ivljenju),va?no je ,da imam avto,ki mi je v?e? in dostopen.Kredita za to ?im manj,?e je le mogo?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 CD SportCombi vs Passat Variant TDI
Napisano

Res odli?no sestavljen ?lanek oziroma prispevek.

VW oziroma passat ima pa? image, kateri pa imajo seveda svojo ceno.

Opreme nima skoraj ni?, medtem ko jo ima M6 toliko, da bi ti jo lahko na?teval do jutri.

?e le malo pogledate na na?e ceste, boste opazili, da Passate vozijo ve?inoma mladci in tisti ki radi izstopajo.

Z Mazdo pa se za zelo nizko ceno pelje? odli?no, ter si korak pred drugimi brez da bi se dokazoval.

M6 je, ?e ste opazili zelo priljubljena tudi pri taksistih(6ko Combi si lasti znan taksist Marin iz Ljubljane->znan ljubitelj na?e znamke, 5komadov ima Metro, dosti taksistov jo ima tudi v Celju in Mariboru).

Mislim,da pri nas pasate ve?inoma furaju fantje v ?u?kavi telovadni opremi in kak?en obrtnik in nikakor se nimajo s ?im postavljati,ker so totalno neopazni z temi avti.

?e gre mimo ta nova 6-ka pa se marsikdo obrne za njo.Tako,da mislim,da ni primerjave v zunanjosti in ravni opreme za isto ceno. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garmin NUVI 30
Napisano

O.k.Garmina nabavil zdej je pa cajt,da ga vgradim v prostor?ek nad armaturko.

Zanima me:

1.kaj je za steno (plastiko) tega predal?ka zadaj?ali bi lahko zvrtal vanjo dve luknjici in privija?il to garmin stojalo gor?

2.ali bi se dalo to nekako povezati(po notranjosto konzole seveda) z vti?nico za cigarete in ali je ?e kdo tako naredil?

3.ali bo v predal?ku zadovoljivo lovil satelite?

Thanks.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garmin NUVI 30
Napisano

a to un iz sparove akcije?

ce je ze moj stari nuvi 2xx bolj ali manj zelo dober, pol bo ta sam se boljsi...

glede kart pa itak ni problem

o.k,potem grem v akcijo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garmin NUVI 30
Napisano

Evo,tudi jaz bi imel navigacijo pa me zanima,ali se spla?a kupit ta model garmin NUVI 30 za 89? novo iz ?katlice.

Naj povem,da rabim navigacijo in ni? drgega in ?e je ta to?na in ?e ima gor tudi Adria mapo?

Txs za odgovore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Ne vem kaj vidi na JJ, res ne.

Mogo?e ni?.Kaj pa vidite vi na t.i. levakih,ki naj bi kao delali druga?e?

Druga?e so delali kaj za narod?A je v teh treh letih kaj ?la pla?a gor?Nop.A je mogo?e manj brezposelnih? Nop.

A so mogo?e kraj?e ?akalne vrste pri zdravnikih? Nop.A mogo?e ni bilo nobene afere?Nop.

A so ljudje bili vsi hepi in zadovoljni?Nop. A so sve?ano odprli kak?no novotovarno?Nop....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Glede na to kolko je ?lo denarja za AC, bi mogla bit cela SLO asfaltirana, ne pa da se vali? iz kolone v kolono po wanabe avtocesti.

...pa tudi vsa dvori??a in kolovozi. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

A nisi vedel tega? Sej je tako ?e nekaj ?asa.

O ceni pa mislim, da ni treba razpravljat. Mi smo 4/5 AC-jev izgradili v zadnjih 15 letih in to ni bilo glih poceni tako, da je to glavni razlog zakaj je na?a vinjeta pa? dra?ja od avstrijske in je ?e vedno mnogo bolje, kot pa da nas opalijo spet s kak?nim satelitskim cestninjenjem, kjer bo za marsikoga bistveno bistveno dra?je kot je danes in se nam bo ?e kolcalo za 95?.

Meni se ne bo. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.