Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz pri?akujem, da bo pri nas do konca 2012 tudi to ?lo gor, sedaj ?e ni ?as pogledati resnici v o?i, ker nova vlada pa? dela za ljudi... + nasprotovala je temu pri zokiju...(vendar bo to morala narediti)

Saj ve? kako je tisto z zare?enim kruhom... bo pa zanimivo kako bodo to razlo?ili folku, ki jim neizmerno verjame, da bo bolj?e. Najbolj bo pa interesanto, ko bodo sprejemal iste stvari, kjer so Bor?ija ru?ili in mu metali polena pod noge. Dve leti smo zarad tega zgubili, marsikatero bonitetno oceno pa ?e bolj bo treba zarezat kot bi bilo treba takrat, ko so Borat&Co. to ?elel predlagat.

Sicer pa vem kaj bo - volilci bodo krivi, ker so na referendumu zavrnili pokojninsko reformo :jupiii:

Ja sej to Boss, to tudi meni po glavi hodi; oni lahko zni?ajo tro?arince, hkrati bo pa nekje zazevala ?e ve?ja luknja. Pa ?e spet bi lahko kdo potem rekel, da se poslu?ujejo populisti?nih ukrepov. Skratka po?asi nam je vsem skupaj jasno, da je malha prazna. :jupiii::punk:

Sam a ve?, da sem ti to isto pred leti razlagal, ko si nergal ?ez Pahorjeve, ko so ?la goriva gor, pa takrat nisi hotel verjeti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6 dizel/bencin, plin?
Napisano

Nana?a se na moj post o mo?i in odgovoru na tvoj post....

V?asih si ko Lojz, ki ne pusti drugega mnenja :P , Petrol je tudi najbolj?i a ne :harhar:

Hja glih tolk moje mnenje velja kot tvoje, da je Petrol zani?... :whatever: sploh pa ne razumem tega stavka kaj to?no si hotel povedat, ker ?e se ne strinjam s tabo, da TSI isto kuri kot TDI enake mo?i sem pa? Lojz al kaj :ne vem: ?e fabrka v tehni?nih podatkih tega ne trdi, tako da ne vem kje je zdaj problem :unsure:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sam ti si vzel ekstremne var?ne?e to pa je za povpre?je nerelevanten podatek tako, kot tisti, ki se z dieslom vozi pod 4 litre na 100km. Gledat mora? "big picture" in tak podatek ti da samo dovolj velik vzorec meritev (uporabnikov).

Sicer se pa da marsikak?en ekstrem tud realno dose?t - men je tudi ratal s prej?njo ?estko peljat od Lj do Bre?ic s porabo 3.2 po BC (realno je to bilo nekje 3.8-3.9)ampak to je bilo med 90-100km/h uro, ker sem imel bulo na gumi in si nisem upal hitreje. :blush:

Se pravi, da se, samo v normalnem ciklu vo?nje je pa to nemogo?e in popolnoma nepomemben podatek.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pol pa najbolj?e da se za?ne? z Avtoplinom veselit (beri vozit), cena je tam nekje kot si si jo za?elel! :P:bravo:

Ampak Jo?a zakaj pa zdele nisi napisal kak?en protivladni stavek kot si znal pri Bor?iju, ko je ?lo gorivo gor. :ne vem:

Bom ?el mal Majerju v bran, da kej dosti nima mo?nosti, da bi ni?al tro?arine, ker bo pol moral nekje drugje vzeti, kar bo znalo biti ?e bolj bole?e.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Ko berem druge forume - avtomibilizem, bmw, citroen.........vidim enake ugotovitve za dizle, vsi kritizirajo Petrol, ?e posebej TDIjarji.... :ne vem:

Mah pa jade... vse skup je to en navaden BS in skupinska histerija sploh pri slovenceljnih, ki so vedno prepri?ani, da je doma?e zani? in samo tuje je dobro. :whatever:

Mam ?e druzga slu?benega TDI-ja pa nikol ni bilo ni? narobe pa se tanka samo na Petrolu niti ni bilo narobe niti z nobenim drugim za katere vem, da so v na?em voznem parku. Da pa crkne ?oba al pa ribne pumpa oziroma shodi turbina pa ni niti najmanj nujno, da je to zaradi goriva oziroma, da je ravno takrat imel notri gorivo dolo?enega proizvajalca... to bi bilo pa pa? preveliko posplo?evanje, ?eprav pred leti naj bi na OMV-ju imeli diesel, ki je bil premalo mazalen in naj bi zato ribale pumpe na renojih. A je to vzrok ?rpalka al pa slab materjal brez toleranc naj pa vsak sam presodi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kve??n - kako to da turbo benz motorji ala TSI 1.2 in 1.4 porabijo enakovredno kot 1.4 diesel, kljub veliko ve?ji mo?i?

Ah ne sej to pa ni res, ker v praksi ima 1.2 TSI za liter in pol ve?jo kot recimo isto mo?an 1.6TDI. Tole z TSI in neko divjo var?nostjo je samo marketin?ki trik realno pa je zgodba precej druga?na oziroma pri?akovana glede na izku?nje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz ne re?em, da sem super voznik, ker sem zaradi konjev razbil kar nekaj avtov (samo takrat sem bil mlad pa nor) ampak ?e vedno raje mam nekaj rezerve, kot pa da je nimam kje vzet!

To?no to dr?i kot pribito. ?e je glava na pravem mestu so konji v rezervi vedno en velik plus k ve?anju varnosti.

Sicer je pa Jures povedal vse kar je treba vedet. In ?e vse to upo?teva? se najbolj opazi takrat, ?e bi recimo en voznik z motorjem 1.8 vozil na polno tisti z 2.3 pa bi mu moral samo slediti (ne v zaveterju) z istim tempom. Takrat bo poraba zelo podobna ?e ne celo v plus 2.3 stroju. V kolikor pa bo voznik 2.3 izkori??al avto na polno kot avto zmore pa definitivno bo imel sigurno kak?en liter ve? ampak tudi ve? ?portne in dinami?ne vo?nje.

Se pravi v kolikor bi oba voznika vozila z enakimi hitrostimi enakimi pospe?ki, se pravi do pi?ice enako bi bilo na koncu na bencinski zelo podoben rezultat. Ker pa v praksi seveda ni tako in ve? konjev kr malo "sili" voznika v bolj dinami?no vo?njo pa je rezultat tak, da ima 1.8 kak liter in kusur manj na 100km kot 2.3.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

2.0 torej. Na kaj naj bom pa pri nakupu ?e posebno pozoren, kak?ne so pogostej?e napake, problemi?

Tukaj bo? pa te?ko kaj dosti izbir?en, ker 2.0 bencinarjev je najmanj na voljo. 2.3 motor je med bencinarji najbolj?a izbira 2.0 pa ni kaj dosti bolj?i od 1.8, ker tistih 20KM razlike je manj?ih kot se sli?i na prvi pogled :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Meni se je v zadnjih 14 dnevih 2x zgodilo, da se je ma?ina ustavila, ko sem pri ogretem motorju pred kri?i??em stisnil sklopko da bi prestavil. Kurim petrolovo nafto, a menite, da je to zaradi goriva a ima pri tem prste vmes kak?en ventil?

Druga?e pa avto nikoli ne cuka ne mrzel ne topel, edino traktorski zvok na ?tantgasu na za?etku ko ga v?gem pri konkretnem minusu.

Tole bo IMV... a ?e je zunaj toplo se ti tudi to zgodi?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

http://24ur.com/novice/slovenija/foto-nepr...a-je-nacet.html

Evo zgodba se nadaljuje ampak bolj pateti?n od pateti?nega. Celo novinarsko konferenco organizirajo, najdejo neko praznoglavko (Katja Fa?ink), da iz lista bere in se dela lepo, najdejo neko napol imbecilno odvetni?ko mnenje, ki je odvisno samo od vi?ine cekinov, ki jih porine?, nato pa namesto, da bi se opravi?ili za napako ?e napadejo ljudi, ki so na?li nejasnosti, jih poetikirajo ter natrosij nekaj nasvetov, da naj naslednji? se grejo raziskovalno novinarstvo, da bodo lahko sami ovrgli napake, ki so jih zagre?ili ubogi kalimeroti, ki niso nikoli naredili ?isto nobene goljufije. :whatever:

Ne rabi? bit genij, da z uvozi rabljenih lahko zaslu?i? le z vrtenjem km ali popravilom zaletenih avtomobilom in mislim, da bi jim bilo treba zastaviti samo en predlog, da ?e so taki po?tenjaki pa naj se preverijo vsi avti na dvori??u pa, ?e jih ima ena tretjina realne km se pri tej pri?i pi?em burek z veliko za?etnico.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Menja, ker rabi 4x4 - prpel mu Lado Nivo v menjavo pa ?e Slivka naj gre s tabo, da ga prepri?a, da je pravi delovni stroj in ma? za male pare odli?en avto :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Boss ti nisi referenca, ker dodaja? redno aditiv za ?obe :)

?e dela 15 mililitrov kot jo dam na tank tolk razlike pol je tale Vinkova bond me?anica res zlata vredna in da nisem Mega(o)sel, ker jo uporabljam :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Tudi pri meni ni problema... tretji zaporedni tank petrola pa je avto skoz zuni parkiran in v ponedeljek je kazala temperatura -17°C pa je kresnil v prvo brez te?av in kakr?negakoli cukanja. :D

Kaj pa ?e bi ti Jures dal enkrat mal ?obe nastavt/sprogramirat - mrbit ti zarad tega cuka. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz nisem... je pa zanimivo to kako brezbri?no jemljejo take prevare. Zdi se jim, da je vse to ?ist legalno in fair v stilu ja sej kupci zahtevajo, da je na ?tevcu tolk mal km-jev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

hehe, ?e stopi? ma?ki na rep... treba bi ga bilo vpra?at a bo drug BMW tud s prevrtenimi km-ji pa zakaj krade slike, ?e je tak po?tenjak... hmmm ja pa ?e je slika simboli?na se to napi?e pa ne bi bilo nobenih dilem tko pa bo vedno ostal sum, da gre oziroma je ?lo za "mutna posla".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam to je pa kriminal prve lige - sicer je pa logi?no, komu pa se sploh spla?a avte iz tujine vozit z realnimi podatki pa nepo?kodovane?

Spla?a se edino, da ima ogromno kilometrov, ki jih nato tukaj zbijejo obilno al pa da je karamboliran in se ga tukaj popravi. Lep avto z mal km je drag tudi zunaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.