Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Minil so tisti ?asi, ko je bil Hyundai al pa Kia pocenska znamka. To so korejci napovedali ?e sredi devedesetih, da ciljajo preboj v vi?ji cenovni razred kot so takrat za?eli s pony-em pa prvo lantro in sonato al pa kia s pridom in sefijo. Danes, ?e ho?e? pocensko znamko je pa? treba pogledat k Dacia-i al pa bohnedaj k ka?ni Tati oziroma kitajcem.

...in se bo zgodba o uspe?ni prodaji ustavila.Do sedaj je folk prvenstveno gledal ti dve znamki zaradi cen (no pri Kii je tudi dizajn lep),bo pa zaradi vi?jih cen to zgodovina.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ivar legenda
Napisano

se ne spomnem, da bi se kdaj ukvarjal z modelarstvom :D

:hohoho: nikoli ne ve?,kdaj bo za?el z avion?ki. :P

Se podpi?em. Eni forumi so res za to da nekateri modelatorji igrajo bogove. tukaj tega ?e nisem za?util in naj tko ostane :P

?ista resnica.Na enem drugem forumu sem samo odgovarjal na en post in ker so bile tudi slike gor,so se te podvojile (v odgovoru) in je bil takoj cel halo.Kak?ni pacijenti. <_<

Tukaj je pa res zakon in so moderatorji (modelarji) res pridni. :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

zadnji tank popolnoma nadpovpre?no dinami?ne vo?nje in pospe?evanja... (ne ?param :) )

7.34 l/100km

za traktor s "136 KM" niti ni tako pretirano, u?itek v vo?nji turba?a pa zakon ;)

Tle nekje se jaz vrtim zadnje ?ase.Samo gasa in ?ur. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Glej no - sej jaz tudi, ampak enkrat se ti pa tudi gume znucajo in jih mora? dol pa druge nove gor in takrat na?eloma brez vulkanizerja ne gre.

No,ja,pri meni je to vsake 4 leta,pa ?e kolega mi to naredi poceni. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

niti ne. js sm bolj hepi ko slisim od enih ko dajo po 70? za menjavo gum.

Jaz recimo jm ne dam ni?,ker imam druge feltne z zimaki.No,edino centriranje,?e...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

js pustim avto tam in grem v cityparka notri tko da ubijem 3 muhe na en mah:

- js ne cakam tam kot budala

- zenska je vsa hepi k sopingira

- avto ima drugo obutev

tko da nazajgrede se vsi smejimo. :)

...?e najbolj pa verjetno gumist. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

hja, v?asih je blo samo to glavn kdo ma ve?jega, dons pa ?e to komu manj porabi :D

Ne se sekirat...to je eno samo mu?enje. ;) ...in ne u?ivanje v vo?nji. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Odli?na ideja, pa da se jo naslovi v stilu "kako ekonomi?no je kupiti novo vozilo" :bravo:

To je dobra ideja.

Ali pa:"koliko izgubi? z nakupom novega vozila". :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

yugo je awesome :bravo:

kia ma 7 let garancije. ?e bi si kupoval nov avto DANES za fijakanje bi si kupil kio za 10?ukov z 7 let garancije. Majkemi. Vse ostalo je preve? ljubiteljsko da bi metal ke? notr za furanje iz ljubljane do velenja vsak vikend... <_< pa servisi pa ono pa ovo. Tu ma? garancijo, pokli?e? pa se ti jebe... :bravo:

Samo bi jo moral vozit 7 let na uradni servis.In znano je,da so redni servisi tam kar dragi .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Mislim,da je ?tos vsega tega naslednji;?e kupi? rabljen avto je to slaba investicija denarja,?e kupi? novega je

to ena najslab?ih mo?nih glede izgube denarja.Ampak je pa ene vrste nuja imet avto.Dobra je recimo nakup stanovanja ali druge nepremi?nine.Kot je napisal zgoraj nekje Mad max,raje kupim 2 leti staro 6-ko kot glanc novo Kio.Tam je ?e 7 let garancije in uradnega servisiranja. :aaaaa:

?e bi recimo rekel kdo,da kupuje nove avte zaradi tega,da vse lepo di?i po novem noter ali pa,da pa? ima rad nove avte,ne bi ni? rekel.Tudi sam imam spisek stvari,ki morajo bit nove-recimo smu?i vedno kupim nove,?eprav bi nekdo rekel,zakaj ne kupi? raje rabljenih.Tudi tam spu?i?.Ampak tako je.

Pri kitarah je druga?e.Nova Gibson Les Paul kitara stane recimo 2500? ?ez 30 let bo? dobil za njo 30000?. :hudicek:

Pa ?e vsa zdelana in zjebana bo,da se bo komaj kaj dalo igrat na njo. :P

To je dober nakup nove stvari. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kot prvo, vsi ki zagovarjate nakup rabljenega pleha, propagirate napa?en na?in razmi?ljanja. ?e bi bil to vsesplo?en na?in razmi?ljanja, potem bi bil vozni park pri nas enak kubanskemu. Zakaj? Ker nebi bilo mo? kupiti ne 2 leti starih avtov in niti 10 let starih ne ?e ne bi ljudje kupovali nove.

Da je lega na cesti avta z 250Kkm enaka tisti z 50Kkm ne dr?i, preverjeno iz lastnih izku?enj. Pa ne toliko zaradi zmahanega podvozja kot zaradi tega, ker se je v tem ?asu zgodil razvoj. Sicer ni nujno, da gre razvoj vedno v pozitivno smer, ampak novi avtomobili so, oz., naj bi bili tehnolo?ko bol?i od nekaj let starih in tudi to je tisti + ki ga pla?a?.

Z nakupom rabljenega vozila ne profitira? razlike v ceni takoj, kupi? le sre?ko. Saj ve?inoma se izide, ampak ko sem pred nakupom nove ?estice skoraj leto in pol kupoval rabljen avto, mi ga ni uspelo kupit, ker so bili vsi trgovci vsaj malo ?e ne ornk nategneti. Pa ?e ra?unice ni bilo, ker so hoteli za 2leti star avto zastarel model sedanjih 2jurja ojrov manj od cene ki sem jo potem pla?al za takrat povsem nov model mazde.

?e kupuje? rabljen avto lahko pozabi? na izbiro barve (najhuje je, ko ti turijo kak?no ?rno ki sploh ni barva ker ne odbija nobenega dela barvnega spektra svetlobe) pozabi? lahko tudi na tvojo lastno izbiro dodatne opreme, tako da cenej?i nakup rabljenega avta tudi v tem pogledu ni zastonj.

Pri vseh teh va?ih izra?unih pa. Ob nakupu moje mazde je imel sodelavec komentar:"si pa privo??i?". Potem sva ?la ra?unat njegove stro?ke za vse njegove rabljene avte v ?asu, ko sem jaz ponucal en avto. Bili so x2 ampak se je pa? ene parkrat mal nategnu.

?e se avta naveli?a? v 3 letih pomeni, da si izbral napa?en avto. Z leti se naveli?a? ?enske, avto pa z leti priraste k srcu :ljubezen: . seveda pod pogojem, da si normalno ?ute? ?lovek.

Lp

M

Prvi?-nih?e ni rekel,da se ne sme kupovat novih avtov;ugotovili smo le,da je metanje denarja stran. ;)

Drugi?-tukaj smo se ve?inoma pogovarjali o nakupu dve-tri leta starih avtov z najve? 100000 prevo?enih in

ne 5 ali 6 let starih. Tako,da kupi? v bistvu enakega(tehni?no identi?nega) kot tisti,ki kupi novega,ali ?e bolje opremljenega,saj pride nov model v povpre?ju v 4-5 letih ven. :P

Tretji?-tudi pri novem avtu lahko naleti? na porazen avto in ima? potem probleme z servisi in uveljavitvijo kak?ne napake,ki je te?ko dokazljiva.Tudi kupuje? sre?ko.Jaz sem recimo na?el meni v?e?en avto v 4 mesecih.Kupi? vedno ta zadnji model,?e je le mogo?e(tega se dr?im pri vseh stvareh razen pri kitarah)

?etrti?-Barvo se da dobit tak?no,kot si ?eli? samo slediti je treba redno oglase (doma in v tujini),pa tudi opremo sa da izbirati.Jaz sem takrat mel na izbiro tudi ?rno barvo,ampak se hitro uma?e in je nisem vzel.

Je pa zame poleg rede?e,bele,temno sive najlep?a barva.

Peti?-odvisno kak?ne avte je kupoval;?e je kupoval kak?ne francoze pol ni ?udno,da je dal za vzdr?evanje ?e za en avto zdraven.

?esti?-tukaj se strinjam s tabo.Ni mi jasno,zakaj ljudje menjajo avte vsake tri leta,?e je avto dober in gre. :whatever:

Pa brez zamere. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

js avte menjam na tri leta... tako da na to gledam ?e bolj kriti?no, ker avto v prvih treh letih zgubi polovico svoje vrednosti... mam napako da se hitro naveli?am ene zadeve <_<

slaba volja? ma kje pa... sej se samo debatira :rozico:

Druga?e pa stalno govori? da rabljen avto pa? zna "crkovat" in kupi? novga, da nima? stro?kov s tem... zato me ?e bolj ?udi, da nisi dal podal?at garancije, ker zdej je tut tvoj avto rabljen in bo? naslednji dve leti tudi ti nosil vse stro?ke raznoraznih popravil (?e bo? imel avto res pet let)

No... ?e sem res iskren... v predpostavki, da bi imel dovolj odve?nega denarja bi tut sam raje kupil nov avto.. mislim da bi to vsi :blush:

Jaz ga res ne bi.Edino,?e bi zadel na loteriji,se pravi-nikoli. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Glede avtov iz druge roke.Jaz sem recimo dobil mojega 1,5 leta starega za 15000?,prevo?enih je bilo realno 52000 km.Nov je bil z tako opremo okoli 29500?.Se pravi,sem dal malo ve? kot polovico.In imel je ?e leto in pol garancije.V tem ?asu mi niso na ?alabajzarskemu uradnemu mazda servisu uspeli popraviti napake "lu?k".

Imel sem ga na servisu zaradi tega 5x in ?e vedno gorijo lu?ke.Pisal sem tudi najvi?jim,pa so mi samo nekaj nalagali o tem,da je najverjetneje bila vedno druga napaka.In pa imel sem ga na servisu(3X) zaradi nivelizacije lu?i,ki tudi niso ni? naredili in sem zadevo na koncu re?il sam.Toliko o "ugodnostih" garancije.

Je pa bila edina "ugodnost" servisa ta,da so petkrat preverjali v Avstriji,?e so realni kilometri in ali so bili res delani servisi po p.s-u.Vsaj to je dr?alo. ;)

Redne servise in velik servis sem naredil vedno pri mehaniku,h kateremu hodijo po nasvete,ko ne vedo kaj naredit oz kaj ukrepat iz raznih uradnih servisov.Kvalitetno in poceni.

?e bi ga sedaj prodajal,bi dobil za njega 6500-7000?.Se pravi,da bi zgubil v 5 letih in pol od 8-8500?.

Koliko bi izgubil ,?e bi kupil novega,si lahko sami izra?unate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

:bravo::bravo:

To?no tako, ne bi mogel bolje povedat... u?ivat se da na tiso? in en na?in tudi, ?e ne zagoni? tone denarja.

Nikoli pa ne bom razumel folka, ki si vzame kredit zato, da gre na po?itnice ali pa potovanje. ?e si tolk ?eli? potovat se najprej nau?i privar?evat in nato na osnovi tega kolikor si bil priden si pa? privo??i. Vse ostalo je pa ?ivljenje preko svojih zmo?nosti in to za stvar, ki je med najmanj nujnimi za pre?ivetje oziroma za normalno funkcioniranje.

Sej vem, zdele se bo ziher najdu kdo, ki mi bo o?ital zakaj pa sem si kupil avto za skoraj 30k?? Avto, ko ga kupi? ga na?eloma ima? za kr precej ?asa in ?e ga pravilno zavaruje?, ga kar tako ne more? izgubiti ?eprav je iz leta v leto manj vreden. Glede na to, da sem letno cca 35kkm na cestah in se cenim vsaj toliko, da vem kolk je pomembno imeti varno in zanesljivo vozilo in glede na to, da to pomeni v povpre?ju 2 uri na dan v avtomobilu mora bit vo?nja u?itek in ne napor. Vse skupaj velja seveda in ?e toliko bolj tudi, ko v avtu preva?am familijo.

Kupovanje novega avta meni ni dobra nalo?ba in je precej vr?en denar skozi okno.Najbolj?i,oz,najracionalnej?i je nakup 2 leti starega avta(pribli?no za pol cene novega) in varnost in ostalo je isto kot pri novem.Se pravi,da spet rabi? kredit oz.lizing,da si ga privo??i?.Ker ne mi zdaj o tem,da lahko pri?para? z odrekanji. ;):P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

js tudi ne..itak grem v makedonij, skoraj vsak let po najmanj 1 mesec smucam, uzivam itd.. ker ce res ne bi nc kupoval in ne bi nc zapravu pa pismo sj rata dolgcas in potem dobis sladkorno od sekiranja in razmisljanja..:)

kr se goriva tice res mogoce kdaj sparam ampak vcasih ga pa rad pritisnem da vidm ce je avto se v formi in ce vse deluje tko kot je treba:)

Ja,mora? imet sladka zadovoljstva,da sploh lahko fura? naprej.Ampak pametna.Razmetavanja denarja brez veze in kupovat nekaj samo zato,ker ima sosed se mi zdi skrajno butasto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

ce ni tega luksuza,potem v cem je smisel zivljenja in dela...?

js delam zato da si bom neki privoscu, kupu in da ne premisljujem o tem cel teden... res pa je da na kofetke ne hodim ker imamo svoje lokale, nehal sm kaditi ze 3 mesece,dopust enkrat na 3 leta k drugac ni casa... ce ni lukzusa in ce ne kupis neki za duso, v cem je potem smisel zivljenja in zasluzka?

Jaz smu?anja in poletnih po?itnic ne mislim opustit,ker kakor pravi?,v ?em je potem sploh smisel,da hodimo vsak dan v slu?bo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Oderu?ke obresti so kaznive in se lahko preganjajo po sodni poti - kak?ne ima? in katera banka ti je nabila oderu?ke obresti. ?e se ne motim se smatrajo oderu?ke obresti tiste, ki so na letnem nivoju vi?je od 13,5% in ?e ima? sklenjeno tako pogodbo je to tako imenovana oderu?ka pogodba, ki je po obligacijskem zakonu ni?na.

Evo zdaj pa zanala?? ne bom povedal kolk je moja pla?a pa da vidim a jo bo? zadel, ker mam res ob?utek, da vsi mislijo, da imamo bogovske pla?e.

Jaz osebno privar?ujem pa? tako, da ne kadim, ne pijem ne kave ne alkohola, ne hodim po lokalih in ?urkah, se ne zadevam, se ne afnam pri izboru hrane in obla?il. ?e je le mogo?e delam stvari sam - ?e ne znam se nau?im, internet je zakladnica znanja.

Stvari posku?am kupovati smiselno in ne po tem a se mi zdi, da jih rabim ampak da jih res rabim.

Zadnji? sva za hec s kolegom primerjala porabo v enem mesecu in on je zgro?eno spoznal, da mu gre za "luksuz" dobrih 300? ve? kot meni na mesec. Se pravi, da vsako leto fukne cca 4k? za afnarije. V 5. letih tkole sfu?ka za zelo soliden nov avto. Pa je ta luksuz pri njemu "samo" ?katla ?ikov na dan, tri kavice, petkovi ve?eri v lokalu, blabla po telefonu pa ?e nekaj malenkosti. Se pravi ni? pretresljivega pa taka razlika.

Po mojem-1150?. ;)

Tudi jaz ne kadim (ve?) ?e 17 let (koliko sem ?e privar?eval),ne pijem (razen kak?na ?urka tu pa tam (vsake tri mesece :blush: ),obla?im se na razprodajah,pri hrani nisem izbir?en.

Vse stvari doma in pri avtu si naredim sam (?e le ni nemogo?e;od plo??ic,do parketa,do omar,do kitar)...

Luksuza pri meni ni (razen poletnega dopusta in smu?anja).

Imam pa dva otroka in sam bo? videl,ko bo tvoj ?el v ?olo,kako "zastonj" ?olstvo imamo in koliko ti bo ?lo za ta hec. :( V glavnem mi ne ostane ni?.Kako tebi,mi ni jasno. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Oh ja ... res rabi? bit vede?evalc za tole napoved :rolleyes:

Sicer si pa preberte tale blog, ki brez skrbi ni moje delo je pa zelo blizu temu kar vam ho?em ves ta ?as utupit v glavo, da je treba spremenit razmi?ljanje in ne sam pizdit in pizdit - to nima nobenga efekta je pa stra?no samodestruktivno

http://www.blazkos.com/tik-pred-kolapsom-r...naso-drzavo.php

Se strinjam,Boss,da je treba nekaj narediti.Jaz sem to ?e naredil;zmanj?al sem izdatke za nepotrebne stvari (zato pa ne bo zaslu?ka in s tem prodaje-?e slab?e za ekonomijo) :P ,kredit redno odpla?ujem in ga bom drugo leto v celoti popla?al (skupaj z super oderu?kimi obrestmi vred) ;) ,kjer je mogo?e,grem pe?-spet bo manj zaslu?ka in manj denarja v prora?un na ra?un oderu?kih tro?arin :P,redno hodim v slu?bo in pridno delam-pa se samo z pla?o ne da kaj prida ?ivet (rabi? kredit za nujne stvari).Rekel bo?-tudi jaz delam,pa si lahko privo??im marsikaj.Nimajo vsi "pravih" pla?,ampak bolj "?tipendije",ki niso podobne ni?emur.Povej,kaj naj ?e storim,pa bom to naredil z veseljem.In,ko bodo tako ?parali in delali vsi,ne bom ve? bentil ?ez vse.Do takrat pa bom sigurno in ?e ve?. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Najprej odstavek 'nabijanja' kako brez veze je gledati porabo, potem pa v naslednjem odstavku ustvarjanje zavisti :-) hehehehe :P

Kak?ne zavisti?Tako hitro,pa ?e zastonj se lahko vozim z kolesom. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

ah ja, ?e bi bilo to tako enostavno... :(

Samo glih pri benzinu(cenah) jim najmanj zamerim.Kar poglejte,koliko so kaj cene drugod.

Mislim,da smo trenutno med cenej?imi v Evropi. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.