Skoči na vsebino
Problem z Pay Palom in E bay-om
Napisano

Ko sem ?e mislil, da smo problem re?ili evo ti novega. Problem je v tem, da je meni stara kartica pretekla in na pay pal pa sem ?e dal novo.

In pay pal mi je avtomatsko samo preposlal denar- seveda na staro kartico, ki ve? ne obstaja. :angry2:

Nikakor ne more? kontaktirati Pay Pala, niti preko resolution centra ne morem odpreti tega problema. :angry:

Skratka, ta Pay Pal deluje, dokler je vse v redu, ko pa se pojavi problem, je pa kot ena zaprta sekta, kjer ne pride? do nobenega maila, nobenega kontakta (razen telefona), a te stvari kot jaz vem, se vedno re?uje preko mailov.

Bil sem tudi na moji banki, kjer pa ne morejo storiti ni?-naj se pa? obrnrm na pay pal. :aaaaa: :aaaaa:

Skratka, en k***c od sistema. :glare:

Ne vem sploh kje je ta denar kon?al...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Pozdravljen.

Upam,da se bo? odlo?il za mazdo,ker kolega je presedlal iz mazde na hondo in ?e dan danes mu je ?al za to.Kupil je hondo benzinarja a je razo?aran z porabo in vo? njo.

Prej je seveda imel diesel mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

V?eraj sem montiral nove letne gume na prebarvane feltne, dim. 215/45/17,Good Year F1 asymmetric 3. Gume kot za na dirke, dr?ijo pa tudi noro po mokrem (testirane danes). Res je, da je dale? najbolj ?portna guma, kar sem jih imel doslej na M6 (tudi dimenzija druga kot prej), a prvi vtis je fantasti?en. :notworth:

Takoj mi je tudi padla povpre?na poraba po BC, na cesti so mnogo ti?je kot Dunlop bluerespond, pa tudi neudobne niso, kar sem se malo bal. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Fora je v temu, da ce ti narocis paket in paketa ne dobis do roka (estimated delivery) odpres case in se s prodajalcem zmenis. Zej paketi nizkih vrednosti obicajno pod 20? nimajo tracking numberja, ker mora prodajalec dodatno placat a ze sam paket ni nic vreden in v tem primeru nima vpogleda kje se paket nahaja. V takem primeru ti postar paket vrze v nabiralnik ali pa ga gres prevzeti na posto in se ti ni potrebno podpisati, da si paket prevzel. Skratke ce bi bil ti prasec bi lahko prevzel paket pa odpru case, da paketa nisi dobil pa bi se denar dobil nazaj, AMPAK to samo za pakete kateri nimajo tracking numberja. Pri drazjih paketih pa vec ali manj vedno dajo trracking number zraven in ko paket dobis se moras postarju podpisati in prodajalec dobro vidi, da si ti paket prejel in se nemores neki izmisljevati, da ga nisi dobil in odpirati case. Zej v tvojem primeru k nisi dobil paketa moras, VEDNO gledati rok oz. zadnji dan do kdaj bi moral paket biti pri tebi (estimated delivery). Ce je ta dan ze bil in ce paket se ni prispel obvezno odpri case in pac izberi, "I didnt recive the item". Enkrat, ko odpres case ima prodajalec 4 dni na voljo da to zadevo uredi s teboj, saj se potem ebay vmesa in ureja stvari. Slaba luc pa itq pade na prodajalca, ker ebay po tracking numberju vidi, da ti dejansko se nisi prejel paketa. Zakaj je pomembno, da takoj odpres case? Zato, ker ce bos prevec casa odlasal in cakal se kaksen mesec se ponavadi ta funkcija da odprec case zapre, ker je ze toliko casa poteklo od nakupa da ebay smatra, da je slo vse gladko skozi. Prodajalci naceloma ne nategujejo (vsaj mene se niso pa tudi se nisem slisal da bi koga drugega), ampak clovek poslje paket iz Hong Konga/Amerike in gre cez 100 carin, vikend je vmes, vrjetn kaksen praznik itd... in itq da paket zna zamuditi :). Jest bi na tvojem mestu tako naredil in odprl case, da mi vrnejo denar (kar ti ga pac morejo ce se za to opcijo odlocis), ce in pa ko paket pride jim pa preko paypala nakez samo denar in je to to. Kar se tice ebaya sta se vidva itq use zmenila in enkrat ko ti vrne denar ebay case avtomaticno zapre in je zadeva resena. Seveda lahko tudi izberes, da ti paket ponovno posljejo, ampak bos spet cakal da pride  :)

Pravkar mi je pay pal pa tudi prodajalec prek e baya  sporo?il, da mi je na moj ra?un nakazal kupnino. Je pa res bil problem z tem mojim primerom, ker mi je moral prodajalec "ro?no"nakazati svoj ke? in mu bo potem e bay povrnil ke? a ?ele ?ez en mesec. Ne vem, kak?na so ta pravila med njimi a va?no je, da je case zaprt in re?en. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To ce pride paket neki dan po vracilu denarja je stvar na?ela...?e pa je posln z navadno posto ti ga pa se pred vrati pustijo...

Poslan je z tracking number a le po ameriki, ko je zapustil ameriko se je izgubila sled.Pi?e, da je "on the way"...

Z tem prodajalcem zelo dobro sodelujem, ima majhno po?tnino in kvalitetno robo tako, da mu bom paket kar vrnil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja ?e si na ?e na paypalu potem nadaljuje? tam in to je ve? kot dovolj. In ?e sta se dogovorila ne rabi? prav nikakr?nega dodatnega case-a, to je le za zavarovanje. ?e sta dogovorjena on naredi refund, ti pa zapre? case.

?e ne naredi refund, gre? v case in da? escalate the case to paypal, in oni povrnejo

Verjetno je to vzrok, da sem ?e na pay palu odprl zahtevek in mi ga sedaj ne pusti odpreti ?e na e-bayu.

To se mi je v 12 letih zgodilo prvi?,(da paket ni pri?el) in sem malo zbegan, kako to poteka.

Je pa prodajalec, s katerim poslujem ?e deset let res korekten in mi gre na roko.

Poiskusil bo on uredit zadevo z vra?ilom denarja.

Napial mi je tudi, da ?e kdaj pozneje slu?ajno pride paket ga naj ne dvignem in po?ta mu ga bo vrnila (najbr? brez stro?kov,ugibam).

Ali tudi vi naredite tako, ?e paket pride po vernitvi denarja?

Mozn da zato, ker si case ze na paypalu odpru? Jest sm dosedaj vedno odpru na ebayu case pa sem vedno dobil denar nazaj oz. kasneje tudi paket pac z zamudo. Narocu sm ze vc kot 100 paketov pa je vedno use stimalo, ce pa paket ni prsu do roka sem pa odpru case pa so mi vrnili denar. Seveda sem tedn kasneje dobil se paket samo je imel pac zamudo za katero ni kriv prodajalec...

Ja, najbr? je to vzrok. sicer pa mi ni jasno, da ?e se prodajalec strinja bi mi lahko nakazal denar preko pay pala, zaprli bi case in bi bilo vse v redu. Ali je problem v e bayu in v tem, da bi dobil prodajalec slabo oceno?

Ebay je drgac u nulo narejen tako za kupca kot prodajalca :)

Res je, dokler vse ?tima. Ko pa ?eli? koga kontaktirati direktno pa ni ?ans. Edino preko telefona je re?itev.

Karkoli odpira? v resolution-help centru, vedno pristane? na istem, ko ni ve? odgovora na tvoj problem a ?e vedno nima? kontakta (kak?en mail). In tako imata oba narejeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je imel ?e kdo podoben problem z E-bayem in Pay Palom?

Namre?, paket, ki sem ga naro?il preko E-baya in pla?al z Pay Palom iz USA ni prispel niti po 45 dneh.

Kontaktiral sem prodajalca in se je strinjal, da mi kupnino povrne.

No, in sem odprl "case" na Pay Pal, da paketa nisem prejel. In danes ho?em odpreti "case" Didn't receive an item na E-bayu in tam mi na veliko napi?e :

PayPal reports that a case should not be opened!! :angry:

WTF- izgleda, kot da so sami zaklju?ili primer, ?eprav sva se z prodajalcem lepo dogovorila za vse.

Sedaj ne morem nikakor kontaktirati (razen po telefonu) ne Pay Pala ne E baya.

Tam je vse tako narejeno, da te samo prepo?ilja iz ene rubrike v drugo a njihovega kontakta (maila) ni nikjer.

Kako je to klo?arsko narejeno in nepregledno. :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nissan Qashqai
Napisano

Novi asqai je odlicen. Tudi vizuelno je korak naprej. Je dalec od spake, ki je bila (je pomanjsan xtrail v bistvu sedaj).

Sam sem bil blizu xtraila ko sem razmisjal o menjavi mazde. No potem sem koncno nasel gajbo (iskl sem jo ze ko sem mazdo5 kupoval) pa je taka z avtomatikom in malimi kmji bila loterija

Dober avto.

Reno motor? :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-Stop, Start&Stop,...
Napisano

Dobro, ali je kdo probal  voziti po velikem mestu ( s tem mislim kak?en Milano, Dunaj), ko je res veliko vstavljana voziti z njim in brez njega.

Mislim, da je ta kondenzator in Start-Stop namenjen bolj taki vo?nji  in ne vo?nji po na?ih krajih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

?e neki me zanima, kaj se same porabe ti?e...

tisti, ki spremljate porabo z raznimi programi na mobitelih, ali vam pride do velikega odstopanja glede na potovalni ra?unalnik? meni recimo sedaj pri letnih 17 col. gumah ka?e 4,5 l/100 km (za vsak tank resetiram), a ko vna?am podatke v program (GarageOnNet), mi prera?una, da porabim 5,3 l/100 km...

pa ?e, ali ko tankate, nehate tankat takoj, ko prvi? ven vr?e (tako jaz po?nem) ali tankate do fula - pa? dokler gre, gre? :D mogo?e pa? dost na random vn vr?e zati? in mi zarad tega prihaja do odstopanj... ne vem no. prosim za va?a mnenja.

hvala. :)

Jaz vedno tankam, ko se pri?ge lu?ka takoj in to  do fula in ne do takrat, ko prvi? izklopi. Sem ?e ugotovil, da je to vedno 54 litrov (+/-) 2 dc.Tako ne more? falit in je najbolj to?no ( in ne razne aplikacije in ne BC). ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 17" okrasni pokrov?ki za feltne
Napisano

?ivjo,

zanima me, ?e ima kdo za prodat okrasne pokrov?ke za mazdine feltne, kot so vidni na sliki?

hvala

Tak?nih ne bo? na?el nikjer. Sem jih tudi sam iskal, ker mi je manjkal eden. tej na linku spodaj niso enaki, so obrnjeni navzgor

tvoji so obrnjeni navznoter. Edino, kar ti preostane je, da nabavi? ?tiri nove iz ali exspress ( obrnjene navzgor) in pogrunta? sistem, kako jih peitrditi na feltno, ker original se jih ne da. Jaz pravkar to tuhtam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorne plo??ice
Napisano

Pri?el je ?as za menjavo zavornih plo??ic na Mazdi. Katere priporo?ate po va?ih izku?njah? Gre se za Mazdo 6 GG 1.8 2003 letnik.

TNX ;)

Vsake after vgradne razen originalnih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Aja?

A to je kak?na nova metoda?

Kolikor jaz vem, se najprej s sirkovo krta?o pomete kamen?ke, zemljo, drobtine,... Potem se s sesalcem na hitro posesa od znotraj po tleh in po sede?ih. ?e je ?e kaj ?asa, se pomije ?ipe od znotraj (predvsem prstne odtise drobnih ro?ic). In enkrat, ko je ravno pet minut ?asa, se odpelje ?e nekam na krta?e, da na tehni?nem ne re?ejo, da se ne vidi barve...

...In si fertik. :P

Ja,ja,tako se pere pri vas na vasi.

Na?e mestne ljubljen?ke bolj crtamo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Edino pravo pranje avta je - ro?no pranje. Zakaj? Poglejte pod son?no svetlobo barvo avta, ki se je ve?inoma pral v avtomatskih avtopralnicah; eni sami reliefi. Saj umetni?ki vtis je neverjeten a s strani "puristov" pravega avto-pranja -nedopustno. ;)

Kako poteka "pravo li?panje"?

Najprej ga spere? pod pritiskom ( paziti mora?, da ti ne pobere dol barve z odbija?ev), pa ga namili?, pa zopet spere?, pa o?isti? mu?ice, pa ga dobro prebri?e? in posu?i?, pa vzame? klay, pa v drugo roko ?prico, pa ga poplastelini?, pa ga spolira?, pa ga povoska?...

Pa fajn obri?e? ?ipe, pa ?rn kokpit z vinylexom nama?e?, pa usnjene sede?e najprej o?isti?, nato naolji?, pa ga noter posesa?, pa prtlja?nik posesa?, pa feltne dobro o?isti?, pa gume nama?e?, pa ?rno plastiko zunaj in zgoraj nama?e?, pa krom spolira?, ?e ga ma?, pa tepihe da? ven, pa jih posesa?, pa jih mokro o?isti?, da so lepi, kot novi, pa plastiko od lu?i spolira?...

...In si fertik. :danzoman:

In v tem ?asu , ko nese? vso kramo ?vi?gajo? v klet, prikrili  mimo po zraku poredni ti? in se  lepo in bogato podela na sredo havbe. :wacko:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Po?asi bodo tudi Mazde 6 sestavljali v kak?nih eksoti?nih de?elah in posledi?no bo tak?na tudi kvaliteta izdelave in materijalov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne vem no,na italijanskem forumu je tudi ful nezadovoljstva z temi novimi dizli,tudi tisti,ki vozijo samo relacije imajo nekateri probleme z DPF.

Pogleda? pod probleme in je 20 ?lankov o dizel problemih in 1 ?lanek pod benzinarji in ?e ta se nana?a na tresenje avta.

Tako,da mene tej novi skyactiv dizel motorji ne prepri?ajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko zdr?ijo gume
Napisano

aha to bo to... sem se ustra?il, da je tehnologija ?e tolk napredovala :lol:

?udno...pri meni pa ?edalje bolj trpijo robovi gum...pa poraba nara??a.?udno.

Mislim, da je to pri meni  tisto- bolj star bolj nor. :punk:

Zato pravkar resno razmi?ljam, ampak resni?no, da bo moja naslednja ?estica benzinarka,192 konji?ev.

Kurc pa poraba.Kurc pa vonj po nafti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.