Pa tist izra?un po Bc je en navadn ?it, men la?e skor 1 liter, fotru pa 0,5 litra pri njegovi CD120.
Najbol?e je na roke izra?unat, ali pa poraba.com in to je to.
Meni kaze v nulo, ko smo prisli domov (se mestne voznje po Comu) in nazaj je kazal 6,5 sam ve? da sva ga pol ze stiskala
Poraba.com in pe?
13.09.2010 64,03 74,66 13.531 989 6,47
Meni je lagal za 0,5 ampak VAGCOM ga nastavlja po 1% natan?no
Pa bo kar drzalo, ker kako bi drugace naredili 1000km pot pa se za 40km je bilo (no tu mi pa la?e ima ?e ful rezerve v range-u, oz. me prekmalu pelje na pumpo - vidi se da sem tankal 64L od 70L tanka...se 100km....
Pri novem praznem avtu sem spravil tole notri:
28.05.2010 70,30 80,35 18 prvi vpis
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sej zato gre po delih, ker v Slo je noben ne bo kupu z volanom na desni.
Pi?e pa da je karambolirana - kje? Jaz vidim samo malo pogri?en blatnik drugega pa ne, razen ?e je fora, da jo pogledajo tisti, ki i??ejo karambolirane zarad delov :ne vem:
Exactly my point, avto je lep....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
moja povprecja so okol 55 do 65 km/h na celoten tank, voznja v LJ in zasavje, 100 km dnevno. Povprecna poraba po BC je redko pod 6,5, prej 6,8, s tem, da po AC ne grem nikoli cez 150 km/h, najveckrat pa 120 130 km/h. Pri 800 km moram ze proti pumpi gledat....
tko da DPF sucks, ajvar ima prav v vseh tockah, zal pa je prodaja dizla in nakup bencina spet nateg, ker bo bencinar zlat in drag, dizlar pa poden in ga bom moral na pol senkat. Tko de... bom za drugic vedel. Da ne govorim o rednih servisih, samo olje in filter 400?? ne me jebat.
lahk pa da vozt ne znam. 86km/h za romunskim sleperjem bi gotovo pomenilo porabo 5 litrov.
Ja ne vem mi smo se do Monze vozili do 150 na uro dinami?no s kramo, pa sta OBA avta z DPF imela 5,8 na ra?unalniku.... :ne vem:
Ko sem imel jaz ta problem na M5 se spomnim da je bil isto?asno po Evropi tale vpoklic, sem imel se shranjeno:
2008: TSB to replace injector seals of diesels at first service.
To je to
Diesels with DPFs suffering contaminated oil and raised oil levels that can lead to engine damage. The dip stick has a Low, Full and X mark. Between L and F is 1cm and then X is 6cm above Full. The handbook says do not fill past X or you could damage the engine, yet unused fuel gets deposited in the sump by the DPF. So crucial to check the oil level at least weekly, and it it starts to rise towards X, book the car in to your Mazda dealer. It may be that an ECU software upgrade can cure this, and the engine will need an oil change anyway.
Some owners believe the car is not suitable for town and/or stop start driving as the build up of particulates cannot be removed and contaminates the engine with diesel fuel, leading to costly engine replacements or 3,500 mile oil changes. More on this problem and how to avoid it in the DPF FAQ answer on this website.
Samo menjava na 5000km zaradi tega, ni za v mesto, tedensko ?ekiranje olja??????? PA sej to je avto
A je kdo slu?ajno kje zasledil, prebral da ima DPF omejeno garancijo pri mazdi in sicer do 100k km ali ?e manj - se pravi ne glede na standardno garancijo velja posebna za DPF
A ni tut fora, ?e gre nivo olja previsoko oz. zgubi viskoznost?
Igor katero olje je notri, to je res - vsaj moja DPF M5 je imela tudi to - poglej tudi ce ni preko full
pr dizlu ?e vidi? ko ti poraba zraste pri isti vo?nji si ga prev? ti?u in je ?el v ?i??enje sistem... ker ko spusti? gas in bremza? z motorjem more bit 0.0 in je pr ?i??enju med 3 in 4 poraba pri zaviranju z motorjem... ne pade pod nulo... pa? dizli z dpf niso zadovoljni z mestno vo?njo zato tut maojo 6 prestavo... iz graza v celje 5.8L po AC... 2.o CDTX... vseeno ?e mal po?tudira? kdaj pohodi? lu?ke za DPF ne vidi?...
?e pa se za kakim audijem pele? pa prav vidi? kdaj ga do podna pohod ko zakadi ko krematorij... pa ?e pol ma kak bel audi pol ?to?tange okol auspuha ?rne...
Ta novi imajo DPF lahko rines prste v auspuh kot v amerisko pito pa ne bos najdel pikice umazanije . zrejo pa 6....
Isto moj
gre pa ko ?us
Baje, da je pri tem motorju (bencinar turbo) zadeva rahlo problemati?na in, da precej mo?i zgubi.
Ima kdo kaj izku?enj s to zadevo in, kak?ni so stro?ki vzdr?evanja za ta avto, do zdaj je mel hondo accord, ki se je ni niti dotaknil in, ?e crv ne bi bil tok grd pravi, da bi ga vzel.
Lp.
Pero
Ne poslusaj cenc. Vse dela tako da splohbne ves da je na plin. Zakaj pa ne vzame ze predelane ki se prodaja na forumu
To?no tako... kjer obstaja ?rna to?ka (ne samo pri ?rtvah ampak predvsem po koli?ini nesre?) je treba narest ?tudijo zakaj se to dogaja in kako se zadevo popravi. Se pravi, ?e asfalt v ovinku drsi, ga je potrebno zamenjat, ozek odsek raz?iriti, ?e je mo?no ali pa hitrost omejiti z le?e?im policajem oziroma s kako ?e bolj ustrezno zadevo za umiritev hitrosti in to sigurno niso kri?i in kapelce ampak konkretne zadeve (oto?ki, ozna?be, svetlobna signalizacija....).
Pa da situacija ni tako ?rna kot nam jo slikajo se precej teh aktivnosti tudi res dogaja in cel kup takih to?k je ?e dodatno opremljenih. Da o zgrajenih oziroma dokon?anih AC-jih sploh ne govorim saj so le te skupaj z vinjetami drasti?no zmanj?ale ?tevilo smrtnih ?rtev.
Mogo?e zato ker z vinjeto vsi stojimo na avtocesti ali pa se po levemu vozimo 80
Ha ha pa to je moj biv?i sosed z Drulovke, ki je narisal znamenitega Vu?kota za Sarajevo! Vu?ko je bil dolgo ?asa nalepljen zadaj na tej mazdi
Lahko ti povem iz prve roke da je bila to kolesarska rajsa drugega sosedovega otroka, druga?e sem ga vedno videl vzorno voziti in parkirati - pazi 5 let poleg moje najprej M5 in kasneje CX-7.
Torej sem tudi jaz ?uval ta avto.
Na tem forumu je ?e nekje slika - po moje leta 2008, kako smo imeli parkirani 4 mazde skupaj tudi njegova.
P.S. Preliv je viden verjentno ker je dal to Mo?niku popravljat....ni? drugega
Ampak ve? kaj je pa hec? Da je dobro ohranjen ventilar ve? vreden kot prvi RS-i. Dejansko ?e dobivajo na vrednosti tako kot dobro ohranjene turbo petke (uf, te?ka bo, da take ?e obstajajo ampak OK).
v ceni je nadalnjih 5 servisov....
Tole ni ravno Mazda se pa prodaja in je zanimiv oglas... Najbr? najbolj znana Micra med Nissanovci. V bistvu je mehansko in vizualno prakti?no popolna.
2 BIG BUCKETS OF SPARES
Sej lih zato: pri < 1500 RPM se kadi in ti ba?e filter, ko pa ga vozi? optimalno (2-4 kPRM) pa se ne. Pri visokih obratih pa spet kadi. Edina logika je potem, da motor, ko ga stiska? oz. bolje re?eno vozi? optimalno, bolj optimalno zgoreva, temperatura je tudi optimalna in manj kadi, posledi?no dela manj saj in zato ne rabi regeneracije.
My point exactly - predvsem pri pospe?evanju, da se ne ?alta ?e tam pod 2.000
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani