Je res da po 8 letih dizelski motorji za?nejo nagajati? Sli?al sem, da to velja splo?no za vse dizle, vendar spra?ujem tukaj, ker se zanimam za nakup starej?e mazde 6. Kilometrov pa imajo tam nekaj ?ez 100k.
To je mogo?e kak?na splo?na statistika za vse znamke nasplo?no. Na?eloma so sami diesel motorji trpe?ni in vzdr?ljivi.
?e si pa mislil na stvari, ki so povezane z motorjem je pa res, da ti po toliko letih in precej?njem ?tevilu kilometrov kak?ne ?obe lahko za?nejo nagajati, pa kak egr ventil, imv ventil in podobne drobne nev?e?nosti. To zamenja? in vozi? naprej.
Pri teh kilometrih, ki si jih ti napisal, pa za?nejo motorji ?ele prav delati oz so prav "ulaufani".
Po zadnjih informacijah... seveda neuradnih... naj bi bil predstavljen sele 29.3. In potem v prodaji od konca aprila dalje ... kar bo dokaj veliko razocaranje za tiste, ki ga pricakujejo na dogodku v okviru MWC v Barceloni... najprej nedobavljivost Note 7 v nasih koncih... potem fiasko z baterijami.... sedaj ko bi pricakoval nek mega dogodek v Barceloni, pa nic... pomoje imajo kar velike probleme zaradi Note 7...
Vsak novej?i telefon ki ga naredijo, je ve?je sranje. Od kar se ne da ve? menjati baterij v novej?ih so tej telefoni samo za delat ?abice na morju.Jaz vstrajam na S3. Zakon od telefona.
Hmmm.. jaz sem imel tud prvo ?estko pred FL pa je bla skoz zuni, brez gara?e naredla 140kkm v dobrih ?tirih letih pa ni bilo niti sledu o rji. Tko da ne vem - prej bi rekel, da so bile slabe serije al pa slabo barvanje.
Moja tudi ni vidla nikoli gara?e, pa vo?ena po snegu veliko in res ni sledu o kak?ni rji-(gor so ?e original zadnji blatniki, nikoli barvani).
Res je, da je moja iz Italije in tudi na njihovem Mazda forumu nisem zasledil, da bi bilo govora o kak?nem pretiranem rjavenju- tu pa tam jamrajo o lupljenju felten in to je to. No, tvoja Boss je bila kupljena pri nas tako da to ne more bit vzrok, kje je nabavljena oz. za kateri trg je delana. Mislim, da je tu bolj odvisno od samega vzdr?evanja avta in nege le-tega; tudi ?e zase ne skrbi? dovolj,zboli?.
Sicer pa jaz, ko se vrnem iz smu?anja recimo, prvo operem koloteke in cel avto spodaj. Imam pa barvo vedno za??iteno z voskom Collinite 476S, ki je res bomba ?e posebej za pozimi(naredi tak sloj na barvi in odbija vodo, sneg in ne?isto?e).
Sicer so pa bili vsi moji prej?nji avti, ko so imeli ?e kar nekaj let na grbi, vedno vsi kot novi in marsikdo ni mogel verjeti, koliko so v resnici stari.
Je treba se kaj drugega probat... zal Mazda nima nobenega hibrida... EV pa se manj... vsaj ne za nas trg... zato je treba probat kaj iz konkurencnega tabora...
Pelje se fajn... igrack ima pa vec kot Mazda... vsaj kar se tice infotainmenta... zasloncka... HUD... za kaj vec pa bi ga moral imeti se kaksen dan... zal ga moram jutri vrniti...
Upam pa, da kasneje enkrat dobim se tanovo Toyoto C-HR za kaksen dan...
Kak?en konkreten hribovc, ne rabi?. Moja ima ima 44kg pa kadar je zelo jezna so blatniki zagotovo v ve?ji nevarnosti. Ve?kratne posledice vidne na vseh ?tirih.
Dober ali slab glas se dr?i neke firme ?e vsaj generacijo ?e ne dve, pa ?eprav ni neke realne osnove. Tako se je dober glas xedosk dr?al mazde 6. Tudi opelica baje da je sedaj zelo dober avto, pa mi ni do tega da bi ga imel, zaradi predkov do oplov. Pa pred ?kodo sem tudi imel predsodke...
Isto glede oplov...lahko so sedaj dobri avti a meni so grdi in nekako glomazni. Ni ?ans, da bi ga imel. Imam pa predsodke do pe?ojev in lahko so sedaj najbolj?i avti, v moji gara?i ne bo ve? stal.
Za ?kodo pa druga?e misim, da je najbolj?i avto iz nem?ke familije in po?asi bodo njihovi avti tudi najlep?i iz te skupine. Imel pa ga ne bi.
Meni od spredaj trapasto zgleda s to veliko masko od lu?i do lu?i in znakcem mazde na sredini. Izgleda mi, kot da se trapasto smeje.
Zadnji del s temi krivuljami je tudi kr neki.Pri tem "terencu" me tudi pri prvi izvedbi moti predvsem to, da mi izgleda nekako preozka in nasajena. Morala bi bit bolj podobna cx 3, bolj ?portna z dolgim nosom.
moja groba ocena, da bo do januarja dizel na AC okoli 1,4?, bencin pa blizu 1,6?.
pa prebere? tole in ti je takoj jasno, da nimajo pojma kaj je to ekonomija in da so se odlo?ili takole malo ?ez palec.
Mar?o imajo zdaj 6 odstotkov, z liberalizacijo si jo pa lahko dvignejo tudi na 20 ali pa 30 odstotkov, ?e se bo distributer tako odlo?il. Nih?e mu to ne more ve? prepre?it in ker sta na AC kri?u zastopana ve? ali manj samo Petrol in OMV (mislim, da je celo en ali dva MOL-a) je tole recept za pohlep in stanovsko dogovarjanje. NA AC kri?u sploh ni zdrave konkurence, ki bi prepre?ila ogromen dvig mar?.
Bomo pa sko?ili ?ez mejo v hrva?ko, ?e bodo na?i pretiravali.Jaz imam ?isto blizu ?ez pumpo od omv.
FL1 so glede na prefaceliftano 6ko dodatno izoliral, vendar ?e vedno ni ?isto zadovoljivo. To govorim iz lastnih izku?enj. Zato pa so FL2 ?e dodatno izolirali.
Sicer debelej?ih sprednjih stranskih stekel verjetno ne bom uspel vgraditi, kak?no drugo stvar npr. dodarno izolacijo vrat ali kolotekov bi pa ?lo.
Sej je najve?ji problem ravno v izolaciji kolotekov.To bi se dalo dodatno izolirat.
Debelej?ih ?ip res ne more? vgradit,lahko pa izolira? notranjost vseh vrat.Sicer nekaj pridobi? na te?i avta a bo vsaj bolj
Je ?e zunaj facelift 2 - sicer ni ravno "face"lift, saj je zunanjost ostala prakti?no nespremenjena (razen zunanjih ogledal), znotraj pa so spremenili samo volan. Je pa zato ve? elektronskih izbolj?av.
?koda, da ni prenova pri?la par mesecev prej, takrat ko sem sam kupoval avto. Najbolj me zanima, kaj so storili z zvo?no izoliranostjo, predvsem s "pihanjem vetra" pri ve?jih hitrostih. Ta je malenkost mote?a, seveda skupaj z glasnimi pnevmatikami. Sam upam, da bom lahko podobno izoliral tud svojo 6ko.
Je pa res enkrat damci (pa ?e nekdo drug) v eni drugi temi govoril, da bo dodatno izoliral svojo ?estico. Me zanima, ?e mu je uspelo?
Pri facelift 2 so baje re?ili tudi hrupnost z dodatno izolacijo. Koliko je to sli?no v praksi bi najbolje ocenili lastniki pre-faceliftane tako, da bi se vozili po isti relaciji z enako hitrostjo.
Saj moja skrb je glih tu - ne vem ?e si lahko "privo??i?" tak avto ?e ima? te?ave s 50% nabavno ceno. ?e posebej zna biti problemati?en tisti "?e" s servisi - menjavanje DPFov in turbin je drago ?e je stvar prej?nji lastnik pojebal.
Odlo?itev je na koncu ?ist njegova.
Ne vem, ?e je pri ta novih ?e problem z DPF filtri, vsaj nisem zasledil do sedaj. Turbine pa tudi vsaj pri mazdah niso nikoli bile nek problem (razen pri prvem modelu, ?e nisi pravo?asno zamenjal bakrenih podlo?k na injektorjih). Potem si vozil brez olja in posledi?no je ?lo lahko marsikaj.
Mislim, da je problem pri ta novih 6-kah bolj "zabavna elektronika" v avtu.?e bi bilo po mojem, bi ?e vedno vgrajeval klasi?ne avtoradije, brez "balasta". Takoj bi bilo manj zajebancije.
Je pa ?e opcija, da kupi? avto v Nem?iji; za ta denar dobi? avto z manj kilometri in bolj?o opremo.?e malo je treba po?akat, da jih pride ?e ve? na tr?i??e, ker bodo menjavali za face-liftano in bodo cene ?e padle.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moje Dunlop bluerespond imajo 25000 pa so ?e na oko ?isto malo obrabljene.
Bom pa moral kupit nove ker grem na 17- ke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani