Skoči na vsebino
DPF filter
Napisano

Ja zdej bi lahko debatirali, kaj je to optimalno. 4000 obratov definitivno ni :) Tam od 1800-2800 recimo..od oka ) :D

Ok rde?e polje ni optimalna vo?nja :huh:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Jaz govorim o pospe?evanju in ne da ti?i?, kdor vozi picajzlasto do 2000rpm in pazi na vsak deci porabe prej ?koduje kot koristi

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Pri Mazdi je tako, Jures ma pa tedija in tam je verjetno druga?e.

Ne vem ?e jeh glih res obrati v MAzdi so priporo?eni.....pri tediju pa se lahko vozim tudi samo po mestu pa par minutk....

Za M5 ko se mi je DPF prizgal so mi rekli - MAzda Pula, ne ga ?parat, bolj ko se vrti bolje je!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Zdravo

Mene pa zanima ena zadeva. Imam Mazdo 6 140 diesel. ?ez teden se vozim v slu?bo cca 3 km v eno smer. Najmanj 2-3 krat na teden pa po pribli?no 100km. Vmes pa ?e kak?ne slu?bene poti, tak da mese?no nardim prbli?n 2-3000 km. Vmes seveda ?e kdaj v trgovino, kar je pa redkokdaj 20 km. Ali mislite da lahko pri?akujem te?ave z filtrom trdih delcev? Letno tko nardim prbli?ni 30.000 km. In kolikokrat lahko prbli?n spucajo filter na servisu, ker sm zvedel da stane nov 4500 eur. Pa ne vem kdaj lahko pri?akujem ( z grozo) kak tak stro?ek.

Lp

s takimi relacijami tedensko se nimas kaj bati, pa na relaciji ne se bat dat gas - spucaj avto :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ne, preber opombe: "calibra 2,5 V6 ima motor 1,8i. vse na njej je homologirano."

Sor?i mislu sem v Avto.net....sicer ne vem ce Calibra 1.8 tud obstaja :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

in zakaj pol pi?ejo 2.5 V6, ?e je 1.8 :vskalo:

prste posekat :angry2:

ker je not V6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole je zgleda var?evalni (anti) swap motorja! :P

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3904654&show=1

Opel Calibra 2.5i V6 1.100 ?

bencinski motor, 1796 ccm, 66 kW / 90 KM

?zmeden?

Ka gre folk vse delat ej

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3664114&show=1

Folku se me?a

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3242137&show=1 :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

JA

da mu je ne bo prodal :rolleyes: ha ha ha

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba.com
Napisano

No ?e ?e kdo kaj rabi naj kar napi?e pa bom probal zrihtat.

?e je kak?na manj?a zadeva ponavadi hitro zrihtam.

Zrihti bencin po 0,5? :blush: , to je ?isto mala zadeva, lahko do jutri :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba.com
Napisano

Ja samo kilometri pa letijo za oba enako in potem ?e tanka? bencin enkrat na mesec vmes pa naredi? x kilometrov na plin nima? neke realne porabe za bencin. A ne?

Glej...

tankas plin na novo recimo pri 2000km

vmes tankas benz na na novo 2300km

naslednjic tankas lpg pri 2500km

benz pri 3300km...

torej na lpgju vpises koliko si tankal LPGja in razdalja bo 500km

pri benzu pa vpises koliko si tankal in spet ti bo zracunal 1000km

kje je problem? S tem bos dobil porabo benza na 100 in porabo lpgja na 100 1+1=2. Ti v miru vpisuje? samo kilometre in litre - ampak mogo?e me nisi razumel, jaz sem imel na porabi 2 avta vpisana CX7 LPG in CX7 Benz in vsakega posebej vodil kot 2 avta, druga?e je lagalo

S tem da poraba.com ne racuna ce ne tankas polno.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba.com
Napisano

Kako jih vpisovati, da bo izra?un kazal dejansko stanje oz porabo pri plinu in porabo pri bencinu?

Lpg posebej, bencin posebej......meni je bil to edini to?en na?in..........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

Nov mejnik po ravnini mimo Balatona.

Po ravnem 222km/h po rahlem klancu navzdol 231km/h....vse po GPSu :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kakorkoli, Shrek nalepke in kozarce dobis samo na OMV.......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

bi znal bit, ker na golfu nikakor ne morem ugotovit kdaj se regeneracija izvaja - se pa precej vozim relacijsko, tako, da je verjetno to?no to kar pravi?.

?eprav so to zelo zakomplicirali imensko, a ni aktivna med vo?njo in pasivna ko more sam sforsirat regeneracijo :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

cut short iz morja.. :angry2: no, bo pa? druga runda... <_<

zadnjo plinsko rundo v puli sva s stajercem mela se nenapovedano srecanje. :))

sem pa bil cist paf ko sem sel domov in sem sel tankat plin, odvil pokrovcek od bencina in ga POZABIL NA HAVBI :D (kar se mi ni prej ko sem tankal bencin niti 1x zgodilo)

mi je pa plin malo hecno delal vmes, mi je avto crknil ko je presaltalo na plin :ne vem: in to 2x zapored, ko je bil se hladen.. sem ga pol fural par km na benz pa je blo ok. mislim da mam na 30 stopinj nastavljeno

Mogo?e malo prenizko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ivjo!

Imam Mazdo 6 in me zanima ali je mo?no na kakr?enkoli na?in nastavit oz. sprogramirat, da bi z daljincem odpiral in zapiral okna, tako kot je to obi?ajno pri novej?ih modelih?

Na?eloma ne vidim nobenega problema pri tem, ampak o?itno, da je, saj nikjer na internetu nisem na?el re?itve.

Je pa Mazda letnik 2004.

lp

m

Tole je nekaj tem nizje mar ni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

A pol pravi? da je aktivna pa pasivna regeneracija?

Se pravi, ?e ga dosti na obratih vozi? se ti pasivno regenerira, ?e pa takega re?ima ni, pa se vklju?i aktivna regeneracija? :)

tako pi?e.....jaz sem anti navor osve??en....vpra?aj vrtnarja Ajvarja o bu?kah :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

No ja 0,5L na 5000km ?e ni taka panika, je pa res da naj bi bilo to v vpeljevanju - bom poro?al.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

:))) V olju sem mislil :) Sicer pa ja :P

No sej sva mislila enako - olja prej zmanjka kot kej druza...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

O?itno je VAG DPF precej bolj dodelan. A nafta se tudi kaj nabira?

JA za Mazdo rabi? tester, ne more? kr sam s kodami zagnat :-)

Nafte prej zmanjka kot nabira....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Zelo zanimivo branje na strani 32 - TDI ima v bistvo aktivno in pasivno regeneracijo - tudi za mestne vo?nje, in to v bistvu spro?a ECU ali ro?no na servisu

?ak, kaj? Na VAGu lahko ti sam za?ene? regeneracijo al kaj?

Kako pa misli? da oni to delajo, samo kodo rabi?

SSP_350.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.