To ni potrebno. Ker pri ve?jem ?t. kilometrov prihaja v veljavo zakonitosti o naklju?nosti ipd.
Jaz sem vozil Hondo Accord (2.2 140 KM) cca 46.000 km in mi je rabila 6,2 litra. Pol sem vozil Vectro (1.9 120 KM) in mi je rabila 6,9-7 litrov. Zagotovo lahko trdim, da je Honda Accord s tistim motorjem rabila manj. Oba avtomobila sta bila 4 vratna limuzina, hond aje bil amalce bolj te?ka.
Mazada 6 je karavanin (slaba aerodinamika) cca 200 kg te?ja od honde ali Vectre ima 130 KM in poraba bo zagotovo ve?ja od Honde, jaz celo mislim da bo ve?ja celo od Vectre ampak bomo videli.
Bom poro?al.
Dejansko me niti ne zanima kateri motor rabi manj ampak bolj kateri avto rabi manj.
Ta zadnjega stavka ne razumem najbolj?eRabi manj koga-vode,olja,vzdr?evanja,manj bab noter?
Jst povem po pravic kolk mi ?re. Po mojem ob?utku je to pa? preve?. Ne glede na vsa dejstva. Evo ravno v?er iz Linza - spet 880 km, po BC 7,8. Tempomat na 150. Res pa je bilo po tankanju 7,5, ko sem zra?unal.
Zakaj pa ne na?tela? BC-ja,da ti vsaj pribli?no poka?e prav.
Verjemi da je HDI veliko pred vsemi, ne vem zakaj ma? toliko proti a HDI je pionir na tem podro?ju.
Spet smo tam.To je vse relativno in statisti?no gledano (ne maram statistike sploh).
Realno in objektivno-isti ?ofer,ista relacija,prazna cesta,enake dimenzije gum in znamka.
Trenirkari si privo??iju Bavariju sa Njema?ke sa ''samo 150 jurja km'' (seveda na 300 jurjev podlage) staru samo 5 godina za cijenu jednog Clia.. To upam, da ti je jasno.
Tele bodo pokupli mesarji, itd...
Tebi res stvari niso preve? jasne.
1.) Malo si poglej rezultate lanskega leta kdo izmed premium znamk je v Sloveniji dale? najbolj zrasel.
2.) Ob menjavi MX-5-ke se mi zdi leta 2004 ali nekaj takega je bila MX-5-ka zni?ana iz 4 MIO SIT na 3 MIO SIT. Si bil takrat tudi tako glasen o hipermerkatorjih in prodaji zraven pralnega pra?ka? Ker ?e nisi, si navaden hinavec.
Baje,da so tudi trenerke po?le.Se pravi,da bo nekaj novih "kompletov" na cestah.
Kaj je pa tako sme?nega tukaj? Pa? dobra marketin?ka poteza in Petrola in BMW-ja. Se zmenijo za ve?jo koli?ino vozil in popust je tukaj. Baje pa pri teh ni vklju?eno brezpla?no servisiranje do 100.000 km ali 5 let. Baje... Sicer je pa precej korektna ponudba.
Kaj je sme?nega?Spominja me na amerose v 80-ih,ko so talali Yugote v hipermerkatorjih,?e si kupil pralni stroj.Ali pa,?e si kupil kadilaka,si dobil zdraven yugota.
E moja premium znamka,ni prodaje,ha?
Ja verjetno ne ker so na voljo samo BELI in ne ?rni.
Ja res je, dosti je prepotentne?ev v Audijih, ampak zadnje ?ase sem jih pa tudi kar nekaj sre?al v novih Mazdah 6. Ho?em re?t, da jih v starih ?esticah nisem toliko opazil.
Vo?nja 2m za ritjo, prehitevanje ?ez polno ?rto, prehitevanje potem pa ?ez en kilometer zavije z glavne ceste, ...ipd.
Hja ne vem, s katerim si se ti to vozil. Pojdi na vo?njo s premium modelom, A6 ali A8, pa bo? videl zakaj
A4.Ni? druga?e kot Mazda 6.Celo 6-ka je bolj trda.In ve? prostora ima v kabini.In ve? prostora zadaj v prtlja?niku.
Pred leti se pa spomnim, da je tudi Passat (govorim npr. o generaciji cca. 1995) rinil v razred vi?je. Takrat sem bil Opel fan in sem vedel da na?eloma je razred Vectre, ampak po dimenzijah mislim, da je bil ?e bli?je takratni Omegi, tako da je bila zmeda ?e takrat!
Sicer pa kot je Javarje rekel, klinc pa razredi - sede? v bodo?i avto, proba? peljat in ?e ti ustreza ter to?l dopu??a, postane? lastnik in ?ivita v simbiozi, do nadaljnjega!
Kak?ni razredi neki.Tudi audi se "tla?i" v nek premium razred.Da mi je vedet zakaj neki?
mah, zadnje cajte dra?ijo samo ?e alternativo...pred dobre pol leta sem profitiral skoraj 25? na tank, sedaj je ta razlika le ?e cca. 15? me bojo ?e na bera?ko palco spravli
Tudi "alternativcem" ne dajo ve? miru. V?asih so nas rock-erje preganjali,zdej pa vas.
Sicer ne vem kaj ti dela? v avtu ampak imel tako notranjost, pa je bila ista kot prvi dan. In to z otroci noter. Je pa res, da froci v avtu ne jedo in se ne igrajo v njem. Za to so bolj?e povr?ine.
Avta pa tudi nisem uporabljal za gradnjo hi?e ali pa prevoz mesa v njem.
Otroci pa? delajo vse,kar otroci pa? delajo v avtih-z nogami ma?ejo sede?e spredaj,ko gredo v avto stopijo na plasti?en prag,z umazanimi rokami pi?ejo po ?ipah (pa ?e kje drugje),kaj pomalicajo pa popijejona dolgih poteh.To je to.?e ti uspe,da tega otroci ne delajo v tvojem avtu,vsaka ?ast.So pa res angel?ki.Moji poslu?ajo rock in niso angel?ki.
Saj lahko vzame? trikrakega. Sicer pa lepa notranjost, sploh barve pa?ejo...
To je notranjost za v salon.Totalno neuporabna in ?ez kak?no leto je "pisana".?e ima? ?e kak?nega otroka noter...
okoli TDIjev....legendaren eden in edini je bil 1.9 (90in110KM) TDI ki je za moje pojme tata mata glede vzdr?ljivosti in nizke porabe za dizelske motorje ?e danes....in na to se VAG grupa "?verca" ?e danes.
Labi strinjam se z primerjavo voziti/biti vo?en, jaz sem ciljal na tvojo primerjavo glede velikosti in materialov...tukaj superb za predjed poje ?estico.
Ne vem od kod ta fama, da Mazdin diesel pokuri ve? kot VAG-ov TDI v isto velikem in te?kem avtomobilu.
Na poti do Monze in nazaj smo ?li Z Juresovim Exeom in mojo ?estko. Poraba na koncu v enaki vo?nji je bila skoraj enaka. Juresova malce ve?, ker smo naredili ?e en trip z njegovim avtom do Coma.
Po drugi strani vozim tudi Golfa VI 2.0 TDI 110KM pa je jedva nekaj deci ni?ja poraba verjetno predvsem zaradi bistveno ni?je te?e Golfa. O pospe?kih pa raje ne bi, ker pri Golfu ima? skoz ob?utek, da ga neki du?i
To je res.?im ima kdo TDi se takoj hvali,da pije malo.Kot sem ?e enkrat napisal od kolega A4 (res da je quattro) ne pije nikoli pod 8/100-raje ve?,tam ene 8,8/100.to res ni niti blizu hvaljenim TDi-jem.
Zadnji? sem bral en test nove M6,2,2,163 konji?ev.Povpre?na poraba je bila 6,7 litr?kov.
Se niso mogli na?udit in so stalno primerjali z Audijem in ugotovili,da je popila manj.
Ni jim ?lo nikakor v ra?un,da je popapcala "?parov?ek".
?e bo? kupoval z o?mi potem bo mazda, ?e pa z razumom potem pa ?koda! As simple as that!
Malce pogooglaj po netu pa bo? hitro ugotovil kje bo? dosti ceneje skozi pri?el z servisi/rez. deli, tudi poraba bo v povpre?ju verjetno cca 0,5 l ni?ja pri ?kodi (kar poglej juresovo porabo).
Bo? pa z mazdo po?el ve? zavidanja sosedov v sloveniji pa tudi to nekaj ?teje!
To?no tako,kot si napisal.
Pa ?e to,kdor ima ?e 6-ko bi verjetno te?ko pre?altal na oktavijo.Vsaj meni ne bi ?la ta varianta.
V kateri dimenziji jih ima?,pa kolko km si ?e naredil z njimi.
Me zanima kolk zdr?ijo, ker glede lege na cesti so baje super.
205/55/16.Z njimi sem naredil okoli 5000 km.Po de?ju dr?ijo kot po suhem.So izredno tihe in ?e ?parovne z nafto.Najbolj?e gume,ki sem jih imel do sedaj.Lani spomladi sem dal 70? za eno preko neta.
Kako se razvija situacija v Libiji in drugih arabskih de?elah, bomo lahko sre?ni, ?e gorivo sploh bo. Razmere niso ro?nate. Na ?alost spadamo v veliko ve?ino dr?av, ki so odvisne od uvoza naftnih derivatov. Trg naftnih derivatov pa postaja izjemno nestabilen in podvr?en ?e dodatno ?pekulacijam.
Po moje ne.?e bo ?el benz ?ez 100$,bo pa? prevladal po?asi alternativni pogon.In tega se naftarji ?e kako zavedajo.
Imajo ?e rezerve v ?rpanju in ne bodo ostale naftarske dr?ave dopustile,da se tascenarij po?asi uresni?i.
Sem skoraj prepri?an, tik pred zdajci bojo zgubli jajca in ga "povpre?izirali" (verjetno nova beseda, hehe), tak?nole dinami?no obliko pa bo na koncu dal prvi ven kak?en Audi ali pa kak drug ?vabo (VW zihr ne, hehe)!
Res je.Glih po de?ju Pirelli razturajo.Zanimivo je,vsaj ko so novej?e,da tako grabijo po mokrem,da se nikoli ne pri?iga lu?ka proti zdrsavanju.Kar prime in ?us.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ta zadnjega stavka ne razumem najbolj?eRabi manj koga-vode,olja,vzdr?evanja,manj bab noter?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani