Tudi 'nazadnja?ki' Romuni s sodobnim sistemom, tako kot Mad?ari
V Romuniji uvedli nov vinjetni sistem
V Romuniji so v za?etku oktobra 2010 spremenili sistem vinjet, ki so obvezne za vo?njo po dr?avnih cestah in avtocestah. Z novim sistemom so uvedli elektronske vinjete in opustili obi?ajne vinjete nalepke.Romunska vlada bo z novim sistemom privar?evala pri tiskanju vinjet in prodajalskih provizijah.
Tako lahko sedaj romunsko elektronsko vinjeto vozniki naro?ite kar preko spletawww.roviniete.ro, seveda pa tudi sedaj ostajajo prodajna mesta na mejnih prehodih ter na bencinskih servisih v Romuniji. Ob nakupu e-vinjete potrebujete podatek o registrski oznaki vozila, ki se vpi?e na potrdilo, ki sedaj zamenjuje klasi?no nalepko. Voznik mora to potrdilo oz. e-vinjeto hraniti v vozilu ves ?as vo?nje po romunskih cestah in ga mora ob kontroli tudi pokazati. Stare vinjete bodo ostanejo v veljavi ?e do konca njihove veljavnosti.
Tudi v novem sistemu je cena vinjet odvisna od trajanja ter kategorije vozila. Za osebna vozila je tako mo?no kupiti 7 dnevno vinjeto po ceni 3 evre, mese?no za 7 evrov, 3 mese?no za 13 in letno za 28 evrov. Pri tem je potrebno omeniti da letna romunska vinjeta velja leto dni od dneva nakupa. Kazen za neuporabo vinjete je precej visoka, za osebna vozila od 250 do 500 evrov ter od 750 do 4.500 evrov za tovorna vozila.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
GPS ki ve kje se nahaja in ve v katero stran vozi, GPS sporo?i policiji....oz opozarja - a spet kdor to namerno naredi se mu fu?ka za opozorila - tako kot nepripet pas.
GPS = oviranje osebne svobode
GPS = denar
Sistem za sporo?anje = denar...
Pa sem spet na za?etku.....dokler pa v glavah ne spremenimo tega je vse ostalo brez veze.
O?itno smo mi tako temperamentni vozniki, nismo slabi ampak temperamentni, jaz se popenil od ?entilja do Graza 40km vo?nje vsi Avstrijci en 80 na desnem, drugi 81 na levem, in s to hitrostjo bo prehitel vse vozila nadesnem ki jih vidi 2km naprej. Ampak vsi tako vozijo in se ne ovirajo, potem pa pride en balkanc s temperamentom, ki bi rad vozil hitreje (znotraj omejitev) in je ?tala
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
prej sem imel hondo accord sem ga dal ?ipirat pri digitronics v Avstriji sem bil zadovoljen edino za?ela me je zajebavat sklopka ?ipiran je pa bil z 140 na 180 KM pri mazdi pa ne gre samo software spremenit ampak mora? nekaj lotat baje da je bolj zakomplicirano in rizi?no
uporabnik tukaj ima tvojo ma?ino s powerboxom na 180....5 min dela
Sem nov na forumu,ker bi rad kaj novega izvedel o Mazdi6 letnik 2007.Namre? moja mi ne da miru in govori samo ?e o Mazdi6 Karavan.Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?Hvala za odgovore.L.p
Kratek statisti?ni pregled dogajanj v no?i na 26.10.2010
Torek, 26. oktober 2010
V 23 prometnih nesre?ah je nastala premo?enjska ?koda, v preostalih 7 nesre?ah pa je bilo prav toliko oseb lahko telesno po?kodovanih.
Zaradi vo?nje pod vplivom alkohola je bilo do streznitve pridr?anih 7 voznikov, od tega 4 v Ljubljani, po 1 pa v Kopru, Novem mestu in Celju.
Ponedeljek, 25. oktober 2010
Pono?i je bilo obravnavanih 13 prometnih nesre?.
V 10 nesre?ah je nastala le materialna ?koda,v ostalih 3 nesre?ah se je 1 oseba huje po?kodovala, 2 pa la?je. Zaradi vo?nje pod vplivom alkohola je pridr?anih 10 voznikov.
Nedelja, 24. oktober 2010
Pono?i je bilo obravnavanih 25 prometnih nesre?.
V 18 nesre?ah je nastala materialna ?koda, v ostalih nesre?ah pa se je 8 oseb la?je po?kodovalo. Zaradi vo?nje pod vplivom alkohola je pridr?anih 46 voznikov.
Vse ok, samo jaz opozarjam na to, da na primer pijanec ko se vsede za volan ga ne zanima kazen 100.000?...takrat je on car za volanom, in na primer avtocesta, kot imamo veliko primerov pri veliki hitrosti nima kake ovire za voznjo v nasprotno smer, ter za naselja kot je na primer Trzinska obvoznica z omejitvijo 50 in 70....absurd.
Se pa strinjam da tam kjer je naselje kot naselje da se vozi varno.
Naredi? tako kot zavarovalnica, kazen je odbitna fran?iza nove nabavne vrednosti avta.....
Se strinjam da dokler vozi? po predpisih se nima? ni?esar bati, gre le za opredelitev infrastrukture. V Franciji sem bil prav pozoren na dolo?ene dele cest:
Cestninska postaja: 200m pred omejitev 100
100m pred omejitev 70
tik pred cestninsko (z rampo) 50
Zo?anje in prenos na nasprotni vozni pas
od 500 do 100m pred na vsakih 100m opozorila za nevarnost in zo?anje z desne strani - BREZ OMEJITEV!
100m pred zo?anjem omejitev 70
na samem zo?anju omejitev 50, takoj za prnosom na drugo stran omejitev 90
PA ceste niso bolj?e so enako zrukane, enako ozke, ampak prav izbuljil sem o?i, nad uvozom na drugo stran in izvozom nazaj na svoj vozni pas je velik drog z reflektorjem! Pono?i kriti?en del vidi? kot doma - nobenih rumenih ?rt le sto?ci tik pred uvozom
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani