Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je GregorV napisal:

Malo bolj za hec... 😄

Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI.

Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja.

Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉

Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE.

Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno.

Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata.

Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K.

Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁

Ostale znamke, modele še moram preveriti.

Hvala

LP

Kdaj boš prodajal avto? Eno je preverjen 2.5 motor skoraj 13 let star brez komplikacij, drugo je turbo mlinček pod prisilo 1.3

Turbina vsi vemo kaj pomeni dolgoročno.

Kaj je ta PARKIRANJE paket? Navigacijo valda imaš tudi v CX-30, bolj je pomemben podatek a jo rabiš - carplay je bl kul

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 13 urami je SpEkTr napisal:

A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis.

Dokler se motor ne ulaufa zna mal spit pa da se stvari usedejo. Jaz ne bi delal panike.

Je pa tako, da moraš hladilno gledat pri ohlajenem avtu….. ker pri vročem je je manj v posodi 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Če vam gre "na žiuce" pooblaščen servis, zakaj ne peljete avta k privatniku?

Vsak servis, ki se drži navodil proizvajalca in servisira z istimi nadomestnimi deli, ne prekine cikla garancije. Vseeno bo veljalo če sosed zamenja, samo račun mora imet in ustrezne dele. Lahko greste tudi na VW servis

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 1. 3. 2025 ob 18:35 je Janez007 napisal:

Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal?

20250301_182248.jpg

Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema niso privoščili njegovemu pokrovu.

20250301_183945.jpg

Šofer je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd.

A ni palčka za olje mal pod kotom? Pri meni je direkt pravokotno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je SeekK napisal:

Meni se zdi cena kar primerna, paket opreme je med nižjimi (mazda že v osnovi precej ponuja sicer) in motor je najšvohnejši. Nevem zdej cenikov za 2021 nazaj, ampak je bila že v osnovi med cenejšimi na ceniku.

Ne poznam pa avtomobila.

Challenge je 2 paket opreme ja!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 33 minutami je SpEkTr napisal:

Vprašanje kaj pomeni tovarniško v tem primeru? Če to pomeni, da pride s tovarno brez kljuke, potem jo pa uradni serviser zmontira, je lahko še slabše kot če peljem h Kogovšku recimo.

Točno tako je, pooblaščenec jo zmontira

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je dvorjan napisal:

Ja, če jo nameravaš namestiti, bo bolje, da jo že tovarniško naročiš.

Je malenkost dražja, a je lepše narejeno, plus nihče ti ne stika po kablih (potencial, da gre pozneje kaj narobe), reže plastike itd.

Plus s homolomo se nerabiš ubadat, ker ti oni tam že uredijo (naj bi :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 5 urami je Janez007 napisal:

Moral sem prejle tankat in prihranil v primerjavi s tankanjem jutri skupaj 0,16€.

Screenshot_20250224_164540_Moj Petrol.jpg

20250224_155655.jpg

Pacek, dej mal ta prah obriš pred steklcom z eno suho mikrofibro

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Če nisem čorov, gre za enake svečke za bencinske motorje G120, G145, G150, G165, G192, G194 in X180 ter X186 😀

In junija 2023 sem zanje v akciji plačal 19,18 € ... 🙃

Screenshot_20250224_184257.jpg

Seveda da so iste, saj je tudi @Bossek dal račun svojega servisa pred časom, pa sem že takrat preveril kataloško, pa me noben ne posluša…..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 23 urami je Alex napisal:

Premium avto, zato tudi premium svečke. Niso pa to navadne svečke, kot jih ima Dino, ampak posebne, ki delajo pod posebnim režimom. Zato tudi takšna cena. Tukaj razumem, da so drage, zakaj je pa menjava olja tako draga, to vedo samo na uradnem servisu. Ko bo garancija mimo, bo vse skopaj pol ceneje ali še manj.... Verjetno tudi svečke. 

Svečke na X186 so identične kot na G192. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 21. 2. 2025 ob 19:14 je Alex napisal:

Danes sem jo odpeljal na redni servis, kjer so le za menjavo 4.6 l olja in filter olja (filtra klime niso zamenjali, tekočine jim nisem jaz dovolil naliti, oprali ga niso) , legalno okradli za 330€ (s popustom 😬). In model mi po telefonu reče, da bo potrebno zamenjati tudi akumulator, ker javlja napako. 😄😄

Vprašam ga, če so imeli odprta vrata. Rekel je da ja. Pa valjda javlja, da je potrebno zagnati motor. To se pojavi vsakokrat, ko imaš odprta vrata ali havbi nekaj minut. 

Zakaj bi menjal filter klime?

Dokler ti kompresor dela bp, ni potrebe.

Kabinski filter si verjetno mislil, to pa le menjaj.

Ti pa tako povem - jaz sem danes naredil servis na dinozavru, 5w30 A5 shell 37 eur, filtri 15 eur :D

10 minut dela - se ne zajebavam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Za 14000€ bi šla takoj. Vredna je pa kvečjemu 15000€.v tem kontekstu sim mislil. Jaz bi postavil ceno 14000€. 

Zame je edina cx60,, ki bi jo imel tale. 

Pa, še cena je ugodna. 

https://www.autoscout24.de/angebote/mazda-cx-60-e-skyactiv-d-200-elektro-diesel-rot-c1f0d46e-b7e8-46e5-a6ff-d9aef354611d

8,4 sekunde do 100? slabo, moraš tamočnega vzet :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je GregorV napisal:

Avto kupujem za min. 10 let. Ne kupujem avta vsaki dve leti.

Kaj pa vem, ne vem zakaj bi naj nabavil X186? Se dodatnih 40 KM res tako močno pozna? Je toliko boljši, varčnejši od G140? 

Sedaj samo raziskujem, obisk trgovcev, testna vožnja sledi.

Tudi še kakšno drugo znamko pogledam.

Lej, par dejstev:

- Mazde so v vrhu zanesljivosti

- CX-30 postaja uveljavljen model avtomobila, brez večjih težav ga označiš kot zelo zanesljiv

- glede motorja se boš pa moral sam odločit, a bi 10 letno preverjeno klasiko, ali novejšo zadevo, ki je šla že čez 2 izboljšavi.

Jaz mislim, da je na trgu trenutno zelo malo konkurence - sploh iz vidika zanesljivosti bencinskih motorjev :) 

Tistih 40 KM se čuti samo če boš ful žgal! V neki normalni vožnji med 1k in 3k obratov, ima G140 večji navor :) Zna pa X bit bolj varčen :) 

Predlagam, da probaš oba motorja, in se odločiš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Raje vzemi X motor in nižjo opremo, ki nima Bose ozvočenja, ima ravno tako ogrevanje volana itd..... Pri nakupu Mazda financiranje ne dobiš tistega popusta 3k€,ki velja na gotovinsko plačilo ali kredit. 

Ne vem zakaj ne greš v salon in vse izveš iz prve roke 🤔

Zakaj? Povej mu po pravici da bo imel višje stroške vzdrževanja:

- 0w20 olje je dražje (in slabše) kot 5w30 olje

- na 60kkm bo moral vsakič menjat svečke

- bog ne daj da bi začel vlivat kak slab bencin, ker se bo potem tudi to poznalo

@GregorV na tem forumu pač vsak svoje zagovarja - X je ok, če si pristaš nizke porabe, za vse drugo vzami 2.5 in se boš vozil kot gospod

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Pozdravljeni

Moja prva objava na tem forumu. 😃

Kmalu bom kupoval nov avto in imam kar nekaj vprašanj glede CX-30. Sicer bom šel na ogled, testno vožnjo različnih modelov (znamk), ampak Mazda CX-30 mi je kar všečna.

Zanima me verzija G140 z ročnim menjalnikom. Ali ima kdo avto s tem motorjem? Kakšna je realna poraba? Predvsem me zanima poraba pri mestni vožnji.

Zakaj govorite o »dino«, »dinozaver«? Zato ker ima netipično zasnovo za današnje čase, 2,5L in samo 140 KM? Če že ima kdo ta motor, kako ste zadovoljni z navorom in ostalimi karakteristikami motorja…?

Ali se da enostavno izklopiti vse asistenčne  sisteme (ena tipka)? Vsekakor ne bom kupil avta, kjer bi moral pred vsako vožnjo 10 min izklapljati vse te zadeve.

Sedaj ima Mazda popust 3K EUR. Odlično opremljena verzija »Exclusive line« v rdeči barvi pride 30.310 EUR (BOSE, elek. prtljažnik, napredni žarometi, 360 kamera…).

Ali pa npr. Center line + DASO = 28.990 EUR. Rad bi imel boljši zvočni sistem, ter obvezno ogrevanje volana.

Ali morda veste, če saloni ponujajo še kakšne dodatne popuste oz. ugodnosti (npr. dodatna platišča in gume, vinjeto itd…), oz so cene pri Mazdi zacementirane?

Morda veste kakšni so pogoji Mazda financiranja, na spletni strani ne najdem podrobnosti.

In še zadnje vprašanje 😁, kakšna je čakalna doba, če avto ni na voljo v kombinaciji, ki si jo želim?

Se opravičujem za veliko vprašanj. Morda še kakšno sledi…

Hvala

LP

zmeni se za prvi zastonj servis ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odtis ploščice je bil ja.. danes je manj, ko sem šel do LJ

Je pa to zadnji disk, tako da ja, glede na obrabo bo dober do konca življenje dobe avtomobila :D

Sem pa bil danes v Eurotonu in kupil literček in  dolil malo olja, ker mi ga je pri 15k spustilo na minimum - in seveda bo potrebno tekom prihodnjih dni naredit spet redni servis

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Janez007 napisal:

Poglej kaj je na notranji strani ...

Hvala za smiselno idejo!

Klinc je, ker je za diskom tista zaščito.. pa potem za zaščito nemorš pridt s telefonom, sem pa s prsti pošlatou in ne čutim ničesar

Sem pa malo razmišljal in primerjal vzorec, pa mi zgleda kot odtis ploščice, ki se zares ni še dobr "znucou"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
dne 30. 1. 2025 ob 8:50 je Bini napisal:
WWW.DNEVNIK.SI

Kodiaq je Škodina prodajna uspešnica in hkrati najdražji avto med deseterico najbolje prodajanih v Sloveniji. Njegova...

Tole je pravo nasprotje.... 

Mogoče je celo dobra alternativa za superba- @Boss, ki išče velik avto.... 😁🫣😉

namerno zmanjšujejo tank za nafto, da bodo vse bolj furali to mentaliteto o 700 km v tanku, da se bomo počasi privadili, da električarji, ki dosežejo 500km, izpadejo dobro

žal, smo na točki propada civilizacije, kot jo poznamo do danes

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.