Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz že en lep čas gledam en kontaktni žar. Bil sem pred 3-4 meseci v Jagru, ki je imel isto ceno, kot jo imajo sedaj Big Bang, Harvey Norman, Mimovrste, Aliansa kao pod črnim petkom. Sam pri sebi se tudi izogibam potem takih trgovin - tudi če kaj drugega rabim, raje malo poklikam in kje drugje kupim. Iz principa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Hmmm, jaz sem letos tudi na uro pogledal, pa sem na roke dvignil avto 4x in na roke privijačil vseh 20 vijakov v 40 minutah. Pa še iz garaže v klet spravil gume. Sam.

Le kaj sta vidva delala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Nisem bral, samo pogledal slike.

Se mi dopade navzven.

Ta in Arteon, edina v VW grupi.

WWW.RTVSLO.SI

Pred pol leta smo prvič sedli za volan novega – takrat zamaskiranega Volkswagnovega električnega avtomobila. ID.7 je pripravljen za serijsko proizvodnjo. Če združim takratno vožnjo s tokratno, lahko potrdim, da...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
dne 8. 11. 2023 ob 7:17 je Shrek napisal:

Za to gumo mi lahko plačajo 100€ po komadu in jih ne dam na avto. 

To je tak brezvezen komentar in pristranski. Testi potrjujejo da je odlična guma. Jaz bi dal, če bi bila 100 eur, 130 eur trgovini za eno gumo. Ha-ha, nova je pri okoli 180 eur.

Btw, tule je nekaj tabelic če koga zanima: 

WWW.TYREREVIEWS.COM

The 2023/24 Tyre Reviews winter tyre test has tested eleven of the most popular winter tyres on the market in the dry, wet and snow, and also analysed the rolling resistance, noise and comfort levels ...

Prav tako na hitro na oko, Michelin največ prvih mest po kriterijih ki so jih izbrali. Dejansko je slabša samo pri "subjective dry handling", "straight aqua" in ceni. V snežnih parametrih dejansko najboljša guma, pri ostalih pa na 2. ali 3. mestu.

Jaz mislim, da je prvih 5 gum na kateremkoli testu čisto super izbira za našo Slovenijo. Naj si bo to tyrerewievs, AMZS, Bild ali katerikoli drug test.

Da pa zdaj eno znamko "šinfaš", ki ji cel svet potrjuje da je odlična guma, je pa res malo smešno.

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Oooo, kako je lepa. Bi jo takoj menjal za mojo M3.

Ena redkih limuzin ki mi je še vedno všeč od prvega dne, ko sem jo zagledal.

Ubistvu sem najprej videl rdečo 6-ko, ki se je peljala mimo, na dan ko sem prodal svojega Opla in potem šel na avtonet gledat Mazde. Do takrat sploh nisem poznal Mazdine ponudbe. No, tako sem pristal potem na Mazda forumu in s trojko v garaži...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Imam Michelin Pilot Alpin 4. Na kratko Michelin PA4.

In ja, kot so drugi opazili/dejali, so v četrtem in letos v petem letu malo bolj trde na suhem oziroma mokrem. Vozim 10 km/h manj pa je problem rešen. Ampak v snegu in v plundri so pa kot traktorske, še nisem obstal. Ne v južnem snegu, ne v "ledenem prahu".

Link: 

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Michelin Pilot Alpin PA4 215/45 R18 93V XL, FSL, MO, 3PMSF na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 14 urami je NevLado napisal:

Za pol cene mišelink... bolše! Imam vsaj skos frišne gume. No, jaz jih še nisem zlizal, bomo videli kako bo.

Zanimivo. Jaz imam zimske Michelin PA4, pa jih bom letos peto sezono peljal in je profila še 5-6 mm.

Delam približno enako km poleti in pozimi.

Bom verjetno za naslednjo sezono tudi kupil Michelin, vredne svojega denarja.

Letne imam sedaj Goodyear UP, bomo videli če se bodo bolje odrezale od Nexenk.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Povejte mi, kateri avti in mašine so še tako bulletproof kot Mazdini bencinarji? Bolj kot berem tu komentarje, bolj imam občutek da je samo Mazda avto kot se šika. Verjetno je pristransko, jemljem z rezervo ker smo na Mazda forumu, pa vseeno...

Sicer še ne bi menjal, sem letos naredil velik servis na 175.000 km, ampak mislim da do 250.000 km bo pa treba nekaj drugega kupiti. Do sedaj nisem imel problema s kakšnim presenečenjem ali dodatnim servisom ki ni napisan v knjižici.

Oblika seveda podobna Mazdi 3 ali Mazdi 6 limo. Mogoče tudi kakšen karavan lahko pade.

Meni so všeč Audi A4 in A5, Škoda Octavia, Alfa Romeo Giulia, BMW 3/4, Jaguar XE/XF...

Ampak ti vsi imajo turbo mlinčke, kot pravite nekateri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Velikokrat vidim na tej strani enako pnevmatiko, pa različno nalepko.

Eto primer, pa ima ena C/B in 68 dB, druga pa D/B in 72 dB.

Zakaj razlika v glasnosti, če je enak profil? In razliki v porabi goriva, če je enaka pnevmatika? Seveda je potem tudi razlika v ceni, za 4 pnevmatike 88 €. 

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Dunlop Winter Sport 5 215/45 R18 93V XL, MFS, 3PMSF (D B 72 0) na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Dunlop Winter Sport 5 215/45 R18 93V XL, MFS, 3PMSF (C B 69 1) na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Hmmm, vedno sem bil na Dunlopu, ob nakupu avta pa sem uspel na hitro dobit le UG8. Kaj naj rečem. Če je sneg lep zbit zmrznjen tako kot je navadno na testih so fenomenalne. Če je pa plundrast, spodaj poledenel zgoraj moker so pa za en kurc. Dunlop je za naše razmere po moje bolj primeren in v kratkem grem nazaj na Dunlop.

O katerih Dunlop je govora?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 7 urami je MarkoSolnir napisal:

Si bom sposodil tole temo... Danes se mi je prižgala opozorilna lučka (klicaj v oranžnem trikotniku), i-stop lučka pa je utripala. To je bilo pri vožnji v službo in nazaj (kratka razdalja), potem pa sem zvečer še enkrat šel na pot in je bilo vse ok. Bi bila tu lahko kakšna dolgoročnejša težava?

P.S.: Moj način uporabe i-stop je takšen, da ga skoraj vedno (če le ne pozabim) izklopim, da se mi motor ne ugaša na vsakih nekaj km za par sekund....

Opis ni na voljo

Akumulator bo potrebno menjati. Tudi jaz sem ga letos. Enake lučke sem ter tja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bolj kot gledam te tabele, bolj me mine. Brezveze. Kaj sploh številke pomenijo, če bi hotel detajlno analizo pogledat? Kje so metri zaviranja na mokri cesti, da pogledamo kaj pomeni 1.7 na AMZS in kaj pomeni 2.18...

Recimo vzamem predzadnjo Bridgestone Blizzak iz AMZS testa, ima oznako C/A, potem pogledam na Michelin Alpin ki je tretja na AMZS testu, pa ima D/B oznako.

Mislim da popolne gume ni. Vzemi eno izmed top 7-8 gum - ja, torej polovico vseh iz AMZS testa in jo kupi. Kolikor pač misliš dati zanjo. Pozimi, po dežju in po ledu zmanjšaj hitrost, pa mislim da bo enako držala tista prva in tista predzadnja. Jaz v dežju vozim 10 km/h manj, pa je to poleti ali pozimi. Po istih cestah, po katerih se vozim.

Eni bi se za 100-150 eur razlike raje ubili na cesti, po drugi strani pa kavice slikajo vsak dan in objavljajo na tem forumu, kot da nas zanima kaj žlampajo. Pi*ke ene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kako lažje bi bilo, če bi te zavarovalnice imele internetni izračun in opis vsega kar spada notri in zraven. Pa bi človek sam malo poklikal, pokombiniral, pregledal neke osnovne cene itd... Saj razumem da potem kolegi pa blabla dajo neke popuste vsem, pa vseeno, verjetno je nekje nek osnovni cenik in kombinacije kar rabiš in kaj ne.

Jaz bi recimo črtal ven točo, snežni plaz, ledene sveče, eksplozijo, požar, vihar, demonstracijo, padec zračnega vozila... pa nikjer ne piše koliko bi profitiral. Ali je to 10 eur, ali 50 eur. Vsekakor neke nepotrebne stvari, ki se ne zgodijo v 99,999% primerov v mojem primeru. Če pa bi bilo kaj, pa jebiga, bi pač sam kril in popravil avto. Hešteg transparentnost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

"udarec kakega predmeta" ... a predmet sam od sebe lahko udari? Tam je že napisan vandalizem.

Kje je potem parking, divjad? To niso predmeti. Očitno v polnem kasku tega nimam, ampak pride samo v kasko elite. Torej polni kasko niti ni polni. Haha, evo to so te zavarovalniške fore.

kasko.jpg

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem kam bi napisal, pa bom kar tu.

Skratka čaka me registracija M3.

Sva se z agentom zmenila da bo "tako kot lani". Sem pa se sedaj malce bolj poglobil v to kar imam (glede na ves medijski pomp, seveda človek postane dvomljiv). Prilagam slike, ker ne zastopim. Vse imam obkljukano "NE", a imam potem v polnem kasku vse to krito, ali kako?

Priporočate mogoče kaj druga? Avto je 2017, 180.000 prevoženih. Sem že študiral da bi imel samo AO in AO+, glede na to da spomladi registriram še motor in se bom večina z njim vozil od marca do oktobra oz. kolikor bo vreme dopuščalo. Tam vem, da moram še krajo in AO obljukati. Predlogi dobrodošli.

Screenshot-20230912-094530-Samsung-Inter
Screenshot-20230912-094450-Samsung-Inter

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano (urejeno)

Kupuje avto za 40.000 eur in potem sprašuje koliko pije? Ali je to 6 ali pa 8, dva litra razlike... To je 200 litrov na 10.000 km, ali pa 400 litrov na povprečno sezono 20.000 km, oziroma 600 eur na leto. Ni malo, ali pa je, odvisno kako gledaš. V primerjavi z vrednostjo avta, zanemarljivo.

Če ne pa glej avto za 20.000 eur (dizel 2.0 ali 1.6), pa ti bo pil 4-5 litrov in boš 600 eur prihranil pri porabi goriva, pa še dodatnih 600 pri registraciji. Da seveda ne omenjam da ti 20.000 eur ostane.

Popravljeno od Jaka32
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 4 urami je Gregster napisal:

Nej mi en pomaga. Koliko motornega olja gre v mazdo3 oz.kje je tu na forumu omenjeno? Hvala😉

Mislim da 4.2 litra.

Uglavnem, 5 litrsko moraš kupit, pa ostane nekaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Meni se tudi isto dogaja na Mazda 3.

Prebere kakšen nepotreben znak, preklicov in križišč itak ne upošteva, čeprav imam novo karto. Večkrat mi tudi na AC kaže omejitev 40 km/h itd. Včasih si tudi izmisli kakšen nov znak, ki ga ni nikjer.

Skratka itak nepotreben dodatek, kot tudi zaviranje v sili (kljub temu sem se enemu zaletel v rit) ipd. Bolj je avto pameten, bolj je butast.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj prvi avto
Napisano

Peugeot 106, rdeča puščica s 45 ali 50 KM. Mislim da ni imel pete prestave, je pa imel neko tipkovnico zraven ročne zavore - za zaklep avta. Tako... Đejms Bondovsko. 

Aja, kupil sem ga za 350 € na sejmu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.