RazširiTo se bo šele videlo s časom ali se ga da. Ima namreč drugo, novejšo elektroniko, kot navaden dino.
Da se da, informacije s prve roke 🙂
RazširiJanez je vozil le podhranjenega dinozavra. Naj si sposodi cx30 z motorjem, kot se za ta avto spodobi. Že dinozaver ni bog ve kaj, ta oskubljena varianta je k neki. 😊
M6 vs M3 z dinozavrom je skor sekunda razlike do 100
Aja, pa tut cx-30 obstaja z dinozavrom... Primerjava obeh (tolk o podhranjenosti dinozavra):
ZePerfs : 403 Forbidden
Popravljeno od Deeyan
RazširiEn slovenec rihta Subaru dizle. Neko ojačitev na mašini naredi in grejo šolsko.
Baje mu vozijo iz cele evrope rihtat.
Pri Subaruju so obupal z Boxer dizli, so tut sami poskusal z nekimi ojacitvami na glavnih gredeh, ki so ribale po tekocem traku.
Potem so pa vidl, da boxer pa dizel ne gre skup pa so jih nehal delat 🙂
Razširi
Saj tudi v prvi generaciji se je dogajalo pri 6-kah dizel, da so motorji, na katerih nisi menjal podložk, radi zaribali že precej zgodaj, ker se je zamašilo sito in so kmalu vozili na suho. Drugi avti so pa zdržali 500000 km brez problema.
Ce jih ni prej, rja pojedla 🫣
RazširiO tej mazdi je bilo že ogromno debat tukaj. Prodaja se že ene dve leti. Predvsem cena je problematična oz previsoka.
Meni je drgač tud huda tale mazda, pa še 4x4 bi takoj imel. Samo tile dizli imajo baje kar svoje muhe, je pa res, da je nov motor
![]()
Heh, eno tako sm prodal za vec kot pol manj cene pred cca. dvemi mesci, avto bil postiman v piko, a pol, ko sm jo prodal je blo pa zanimivo, da bi jo vsi mel, pa spraseval, ce se mam 😂
Eto kako deluje mild hybrid 🙂
Razširi@Deeyan, tistile 2.5T bi bil bolj zate, koliko te poznam, hehe
Sem hotu, pa so rekli, da ni sans, da to registriram v slo 🤷
Pa mogoce kak kompresor v prihodnosti 😈
Popravljeno od Deeyan
RazširiTudi računalnik ti svetuje vožnjo pri 1500 obratih a ko rabiš več moči pač daš dve dol in gasa z 20%ti pomoči baterije....
![]()
To mi je pa najbolj smesno na sluzbenem Caddyu, ko pri 50km/h predlaga 4. prestavo, ko das u ceteto pa lavfa lih tolk, da ne crkne 🤦
Razširi
Ja. Komu ni jasno?
G194 -dinozaver vs. X186 - poskusni zajček:
Za tistih nekaj konjev so 2.0 odličen bencinski motor (G120, 145, 165) močno zakomplicirali v 2.0 (X186 ...menjava svečk, filter delcev in posledično kurjenje pri visokih T ... vemo kaj to lahko povzroči pri Mazdinih dizlih - rada poči glava, ...). Sem zadnjič debatiral z enim Mazdinim mehanikom in ga vprašal glede alternative 2.5 motorju, torej glede X186 ... reče dober motor, je pa dražje vzdrževanje ... Potem pogledam zgornji krivulji in je vse jasno. Ne mi sedaj @Alex govorit o porabi, ki smo že večkrat slišali, tudi zate ni pomembna 😃...
Lahk govorimo tut o porabi, js mam nov rekord 🙂
RazširiMazde z dinozavrom pa ne bi nikoli kupoval za 30 K€.
To je pa res, tuji trg ponuja podobno za cca 10k manj 🙂
RazširiNe, niso vse 184KM AWD, ampak bolj redke so AWD, Je pa res, da so vse AWD s tamočnejšim dizlom. Ta sklop dizla z vsemi popravki, AdBlue sistemom in drugačnim DPF je šele od konca leta 2018 oziroma od zadnjega FL-ja. Tko, da kej dost velik uporabnikov v tem času ni naredilo več kot 150.000km in tako ni odgovora ali bo motor zdržal 300kkm. Načeloma bi moral.
Je pa en velik minus pri tem avtu in to je močnejši motor, avtomatik in še v kombinaciji z AWD. Žal tole pač ni šparovček in verjetno se vozi nekje nad 7 litrov/100km. Recimo 150KM FWD z MT pa pod 6 litrov.
Js sm mel rekord na 175 awd na relacijo 6,7l/100km
Razširi
Tole bo vsako leto sam se drazje
RazširiUff. Nice. A je zlo težko montirat? Je modul že brezžični?
Men je pa boljs, da je zicni, da se telefon kr sproti polni 🙂
Super, nekak me je blo atrah, da bi prevec cez blatnik prslo, ker je ze zdej kr poglihan spredi
Napisano (urejeno)
Na enako kot je ameriska, pa se pr men se da kakih 15hp dobit.
Pa glede na to, da obstaja turbo z 250hp ma ta motor se ogromno rezerve.
Popravljeno od DeeyanSkupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani