Skoči na vsebino
Emisijski kuponi
Napisano
pred 8 urami je Matick napisal:

Samo ni električen.

Je pa litij-ionska baterija ena bl nevarnih stvari ki jih lahko daš na avion. Dokler se bo zadeva spontano vžigala to sigurno ne bo šlo na komercialna letala. 

Obstajajo tud drugi tipi baterij.

Lithium polymer (tega uporablja alice), solid state, lifepo4, ... to da bi pa kej podobnga kokr 747 al pa a300 vidl na elektriko in v vsakodnevni uporabi bo pa vrjetno še kr neki časa trajal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Emisijski kuponi
Napisano
pred 22 urami je Boss napisal:

reaktivci? Resno?

reaktivci glih ne :). sam sej tud klasična civilna letala niso nadzvočna. Je pa narejen prototip letala, ki uporablja hibrid med turbojet in RAMJET poimenovan Chaimera za prototip letala quaterhorse. Hitrost mach5, z možnostjo aplikacije za komercialo. 

Ionski in plasma so prešvoh za uporabo na zemlji, smislna aplikacija je samo v vesolju 

Lahko bi pa uporabljali zračne ladije :). te bi kamot šibale na baterije, bi pa potovajnja trajala dalj časa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 8 minutami je Slivka napisal:

@TBA, zato pa ima zdrav dedc s hribu doma narman 120 kilou an lohko, ne da b se silu, poje po prasca, tako, počez...

Hahah to jih mam ze sam🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 1. 6. 2023 ob 16:01 je tommaazz napisal:

Mah pri Selmarju...iz principa ne bi šel tja, ampak morem, ker grem konec meseca na Poljsko in bom potem imel več  kot 20.000 km. Pri Kržišniku v Zagorju bi me vzeli, sem tudi prej vedno bil pri njih (izredno zadovoljen) in ni bilo nobenih problemov. Nič komplicirali, še zavorne ploščice sem svoje, pol ceneje nabavil, in so mi jih zamenjali. Neke fore majo, da nas olupijo, zastopim, da če prineseš olje, ki ni predpisano za avto in da ni v originalni ZAPRTI embalaži, da komplicirajo, tako pa ne zastopim 🤔. Pri kržišniku bi pa šele sredi julija prišel na vrsto, kar mi je žal prepozno...pa bo šlo 50 eur brezveze več za olje 🙄. Moram ga pa na pooblaščencu zaradi garancije servisirat.

Majo pa kr gužvo zdele pr Kržišniku. Zgleda da se vsi v zasavju na dopust prpravljajo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 9 urami je Slivka napisal:

Lahko kompliciraš, lahko pa poenostaviš. Jaz tesnila vrat mažem z navadnim parafinovim oljem. Za dišavo pa na ogledalo obesim par klobas ali kos slanine...

Js bi bil skos lačn če bi mogu špeh pa klobase vohat. Bi rabu še kak pipč pa kruh sabo vozit😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je MazdaBoy napisal:

To si dol pr Hoferju pral a ne. A je res interval krajši, da za isti denar manj pereš? Tko so mi povedali. 🙂 

da ni to v zagorju slikan k majo pralnco če greš proti kisuci :) dans sm se lih 2x mim pelu k sm šou v Litijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

A ima še kdo tako pospravljeno armaturo kot tale avto, ki sem ga srečal v Ljubljani? Motor je bil še topel .. 😂

image.png

image.png

mogoč je pa reklamo delu :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

Ja na CX-30 👍

Pri meni je ista ugotovitev, mokra im mastna cesta poleti je smrt za to gumo, mislim, da je premehka.... 🤔

se pravi na vožnjo samo ob sončnem vremenu :D 

Test gum = cesta Prebold - Trbovlje :D sami ovinki pa slab asfalt :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Torej nekje od 23. marca do 23. aprila? 😀

image.png

Ja kokr je. Mal vrzem oko tud na vremensko napoved. Se je ze tudi nardilo da sem mel gume do prvomajskih ce sem imel plan it na piknik kam visje. Ker se je ze nardilo da nas je skor zamedl.😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Pri nas je zasnežilo do cca 500m nv......😲

Zato pa do velke noci ponavadi ne menjam gum😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je Jest napisal:

Mazda preobuta v letne copate ... Imajo pa zimske gume se okoli 7mm profila ... 

nullimage.jpeg

A si se sploh kej vozu pozim? Moje so mele sam 6.5mm merjene na servisu. 🤣

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 urami je Bini napisal:

😳Za poskusit je.... 😊Ima pa tako cifro v glavi za kolk jo bo dal..... 😉

cena je kr nora, za ta dnar bi šou raj nov avto gledat :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Kupil sem M2 3.5 letara staro. In Toyo Proxxes, ki so še imele 6mm profila, so bile noro spolzke. Česa takega še nisem doživel.

Mogoče blizu tega so prišle zimske Dunlop winterSport 4D, tam peto leto.

Pa še Conti Sport Contact 2 so se mi posedale. Drugo leto so se vsak mesec centrirale. Potem pa so šle od hiše.

Recimo pa ne morem prehvaliti Dunlop Sportmax TT. Nisem še vozil boljših.

Tako da je vse odvisno od modela. Samo grenki priokus ostane.

to pa čist vrjamem ja da priokus ostane...

Lansko leto sem tele vzel Toyo Proxes Comfort 215/45 R18 93W XL, FSL, in niso razočarale. Tud po mokri cesti nisem imel težav. Je pa res da sem do sedaj menjal gume na 2-3 sezone

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.