Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 1 uro je Jaka32 napisal:

Na koliko zategujete vijake pri menjavi gum?

110 nm?

Sem si sedaj kupil "profi" orodje za to, da ne skačem po ključu dokler vijak ne zacvili. 🤣

Sem  prec po nakupu CX-5 ke v  BTCju vprašal Mariniča...je šel vprašati serviserje,in baje pravijo 120Nm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

A niso v zgornjem testu na drugem mestu in še kaki dve leti nazaj na 4tem🤗

Mah,ko sem pred leeeti iskal,so bile četrte po testu...sprobal in boomba😯😍...in se jih držim,brez da bi vsako leto na frišno raziskoval ...izkušnja je le izkušnja...

Sem nekdaj kupil Pirelli P4 Cinturato,k sem mel z P3 dobre izkušnje,in so bile "za en drek"...ne vem več točno...se mi zdi,da sem jih po eni sezoni prodal🤔...

Kurc pa testi,pol je pa "poden'🥺 

Me res zanima za tiste zimske Semperitke,kako se bodo odnesle...ajd,bo jih žena vozila,k  ni tako "divja"...sam bom vseeno mal preizkusil...k Conti so mi top sam k je fajn minus...pr plusu pa tako-tako🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Če hočeš vozit kot po tirnicah, so za  to prave gume Good Year F1, assimetric 6. Po suhem in mokrem voziš lahko enako divje in varno. 

Nisi povedal koliko stanejo🧐 

Jaz sem Dunlopke vozil 3 leta,pol pa nove gor...ni računice zame pri 12-13.000km/leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Letne Dunlop trenutno ne briljirajo.

Neka srednja žalost. So pa bile včasih vrhunske. Zimske so pa bole in do že vedno top gume. 

Res,da po testih nikoli niso bile med najboljšimi 4-5 tipi,predvsem zaradi povečane obrabe.

So pa za to špica po vodljivost,oprijemu itd...o ceni pa mislim,da ne rabim razlagati.

Res,da za večino voznikov niso dobra izbira,za "norce",ki delajo malo kilometrov pa lih taprave😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

So sigurno. Dunlop so bile vedno top zimske gume. 👍

Letne pa še bolj👍

Za C-Maxa SportMaxx RT-adijo pamet😍...za CX-5 pa sedaj tudi obstaja SUW verzija RT-2...v bistvu komaj čakam,da tovarniške Toyo "zdrajsam"😄

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Agerg napisal:

Malo računajte na primere, ko bo škoda. Pri Triglavu je vseeno najmanj problemov potem z uveljavljanjem škode.

Ne rečem...zmeraj ok pr Triglavu,do pred cca. enim letom,ko mi je en tovornjak al večji kombi v BTCju ruknil Mazdo...se je prav videlo razlika med spodnjim delom in zgornjem delu poškodbe...tako k imajo tovornjaki spodaj traverzo z lučmi,in presledek do "kesona"...

In je cenilec na Triglavu zavrnil,kao,da sem ga sam ruknil,in je dal na komisijo...jaz pa sem se pritožil.

In zanimivost-po emailu ne pustijo skozi,če vsebuje priponke (jpeg ipd.)...torej se ne moreš pritožiti z dokaznim materialom,tisto kar so pa oni poslikali,pa jih itak ne zanima...nobenih protiargumentov niso upoštevali itd...

Je trajalo tri mesece,da je prišel odgovor,in kdo je bil "komisija"?!!!-isti cenilec,ki je uveljavljanje parkinga ob cenitvi zavrnil.

Torej zavlačevanje in "jebi se"🖕...

Po tem pa pojdi zaradi jurja in pol na sodišče,najami neodvisnega cenilca itd...ti ne preostane drugega kot uveljavljanje kaska....kar pa sledi,pa je vsem jasno...torej velik del stroškov itak dobijo nazaj.

Mene ne bodo več.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Tilen5 napisal:

Sem mislil, da je bt-50 ker je modra...pardon

20240910_080109.jpg

Ti,ti pacek😄

pred 4 urami je Matick napisal:

Sm jo zavarvov, sel stran od triglava, pa sem dobu 30% cenejs

Tudi jaz študiram naslednjič stran od Triglava...bajta,avti-vse!...pa sem skoz pr njih od leta 1994....ne bom se več pustil imeti za norca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tiste Semperitke,k sem kupil pri liderpnevmatiku...prijatelj,k ima tudi C-Maxa, jih je par dni nazaj tudi naročil pri njih...tudi za tako ceno...mogoče euro-dva dražje...in čez par dni dobi obvestilo,da je narocilo preklicano,a še zmeraj jih ponujajo...a seveda po višji ceni😡 

Pišejo,da ker "vašega naročila SI-0924-00255 pri 05. september 2024.
Vaše naročilo je bilo preklicano zaradi enega od naslednjih razlogov:

• Ta izdelek trenutno ni na zalogi.
  • Med obdelavo vašega naročila je prišlo do težave.
  • Poslali ste nam zahtevo za preklic naročila.
  • Komercialna gesta."   

"Dobropis je mogoče plačati v celoti in brez popusta do 05/11/2024" 

Je takoj odprl primer pri Paypal-u, in so takoj nakazali na Paypal....

Lopovske fore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Sliši se fajn, samo je spet fizika napoti. Slab izkoristek je pri brezžičnem polnenju in spet pokurimo več elektrike, kot pa če bi preko kabla polnili. Iščem izkoristke, pa na hitro ne najdem. V glavnem se spomnem, da so izredno slabe številke. Pri telefonih in podobnem malem sranju se (vsaj za posameznika) ne pozna, ko moraš pa 50 kWh baterijo za avto napolniti, je pa razlika. Pa že pri kablu je to hitro na 90%, potem pa še brezžična tehnologija. Na izoristke običajni ljudje hitro pozabijo. Pa ne samo običajni, še ljudje, ki bi danes morali to vedeti, kar pozabljajo...

Jaz bi tukaj pripomnil tisto,kar ti nihče ne pove-ker je izkoristek slab,pomeni,da se nekje "izgublja" na energiji-beri- stvar se greje...isto kot pri telefonskih indukcijskih polnilcih....

Kako pa EVji prenašajo segrevanje,pa že vemo...in če so moči polnjenja "praktikabilne"-visoke,po tem so tudi izgube visoke oz. se fejst greje...itn....ana začetku leta ste prispevali za gasilce?🚒

Se mi zdi,da enim osnove fizike niso jasne...ajd ne rečem,tudi jaz nisem bil neka cvetka v šoli,a take "bučke" pa res ne.....pa kako neumen moraš biti?!

Kje bi si naj to indukcijsko polnjenje montiral....a v hiši?!...bravo-genialci😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Taki paket,drugačni paket,natočnine,aplikacije,ponudniki,penali za "blokiranje polnilnice"...še in še več "nateg"

Malo drugačna problematika,ki jo lastniki ICEjev ne poznamo...prispevek za tiste,ki EVjev nimajo...lastniki le teh,pa stvar itak že poznajo...skratka gre za "izobraževanje".

In na koncu zanimiv zaključek in nasvet za tiste,ki se nočejo ukvarjati z to problematiko,in se hočejo voziti ceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je godlike napisal:

Vidim, da imaš ženo že malo manj rad.

V bistvu je bolj važno,da ima ona rada mene😂🤣...tiste komponente za "HTPC" (tema računalništvo) mi ona "časti"...če to ni fajn žena,pol pa ne vem😃🥰.

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Žena naredi cca 3000km/leto na zimskih...6let,pa jih itak moraš zamenjati,k ratajo trde...

Za moje pojme,k delamo malo km...Dunlop je naj👍...Conti je v redu,samo ko je toplo so tako-tako...gre vodljivost rakom žvižgati...kr nekam plavajo levo/desno...

Semperitke sem pred leeeti že imel na Daewooju Racerju-raketa od gume.

Pirelli Scorpion Winter 19" na CX-5 so adijo pamet...ko bodo "šle" bom gledal spet Pirelli...al pa Dunlop🤔

Sem pa opazil za letne,da po novem delajo Dunlop Sport Maxx RT2 tudi v merah za CX-5😃...kao SUV verzija...ko bodo original Toyo "šle", mi RT2 ne uidejo...:zoom-zoom:

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je godlike napisal:

Vidim, da imaš ženo že malo manj rad.

Semperit ni glih ob boku Contiju.

Pa nekak se mi zdi, da nisi pozimi kupoval Sportmaxx RT 🤔

Glej 15" in boš videl,da bi naj bile vštric Contiju TS870,Goodyear Ultra Grip 9+ in Michelin Alpin 6.

WWW.PORSCHEINTERAUTO.NET

AMZS, ADAC, .. TESTI ZIMSKIH PNEVMATIK 2023-2024: vsi podatki in rezultati! Preglejte TEST...

Ja,za RTjke sem res hil malo pozen...🙄

Popravljeno od skritikrt
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je godlike napisal:

Hiter si. Jaz bom za Focusa čim bolj pozno....

Se držim navade kupovati zimske poleti,letne pa pozimi...kakor folk navali,ko je lih sezona,gredo cene gor...

Drugo je,če npr. skoz avte menjavaš,al pa lih prodajaš,al si lih kupil...tako,ko je in še en čas bo avto pri hiši, me pa zanima samo čim nižja cena za čim boljšo pnevmatiko.

In za ta cvenk tako gumo...težko🙄...vse kar je bilo cenejše je bil "hon-čon čajniz" ipd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sicer ne na Mazdi...za ženinega C-Maxa naročil zimske gume Semperit Speed-Grip 5 195/65 R15 91T 3PMSF  EVc

Imajo stare Continental Winter Contact TS 860 že 6 let na grbi,in tudi profil je že na cca. 4mm...dobil pri liderpnevmatiku za 215,56 €/4kom.-top cena😃👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

Kolko mark pa si takrar imel plače in kolko imaš zdaj?

A si moral zinit...a ne veš,da se trudimo zbiti cene😂🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Matick napisal:

Nisi me razumel. Da napises da so premikajoci deli in bencin razlog za vzige ICE avtomobilov moras bit posebne vrste bedak. ICE vseeno najveckrat gorijo zarad slabih el napeljav

Aha...oprosti😉,očitno res nisem zaštekal konteksta.👍

Pred eno uro je Jest napisal:

Si moraš mislit, koliko električnih aparatov z vgrajenimi baterijami ima folk doma… celo v spalnicah zraven postelje ;) … In to so take naprave, ki praktično nimajo nobenega battery managementa… da o hlajenju ali ogrevanju teh baterij sploh ne govorimo ;) ….

Se vedno sem mnenja, da mediji veliko raje zagrabijo razne zgodbice o tem, kako vsiakdrugi ali tretji EV zagori in da se tega potem nikakor ne da pogasiti… 😇

Samo je pa malenkostna razlika,če ti v žepu razčefuka tisto majčkeno,rdečo "pasjo bombico" ali pa tapravo ročno granato...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 minutami je Matick napisal:

A ta del te pa ni zmotu

"Električna vozila so v povprečju manj nagnjena k požarom kot vozila z notranjim zgorevanjem, kar je posledica manjšega števila gibljivih delov in odsotnosti goriva, ki lahko povzroči požar. Požari na električnih avtomobilih so izjemno redki in običajno posledica nepravilne uporabe ali prometnih nesreč."

A to te pa ni zmotilo...da EVji in hibridi imajo vgrajeno baterijo,ki lahko povzroči še veliko gujši požar...tak,ki ga je praktično nemogoče pogasiti.

pred 27 minutami je Boss napisal:

Haha, a pa glih od društva, ki promovira e-mobilnost. Ja valda so pristranski do nezavesti. Sej ne vem al bi vse komentiral, ker je notri cel kup napak in nedoslednosti..

Mogoče samo tole:

Naj samo vzamejo statstiko za do 5 let starih vozil pa naj pogledajo procente tako kot se statistika pravilno izvaja in bodo podatki popolnoma drugačni in bistveno bistveno manj prijazni za EV-je kot jih poskušajo prikazat.

Ne razumem, zakaj se vedno tako brani EV-je, če pa je ta pritisk v večini namenjen samo temu, da se izboljša požarna varnost in da se pritisne na proizvajalce, da se resno lotijo zadev pa ne tako, da jih pometajo pod preprogo. Ne vem no sam a ni to naša skupna želja, da bi bili EV-ji tudi požarno bolj varni, al se motim pa je skupna želja, da probamo čim več prikrit tudi s potvarjanjem in prilagajanjem podatkov (recimo spet je notri tist enek graf, ki ga očitno noben ne zna brat pravilno)?

Ne vem naj se vsak vpraša za sebe kakšen interes ima.

+1

A si lahko misliš...eni imajo to celo v bajti parkirano...ne glede al EV al hibrid.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
dne 1. 8. 2024 ob 11:02 je skritikrt napisal:

Bom kar tukaj na kratko oddal oceno Fabije k sem jo vozil v Grčiji,k se lih VAG pljuva...pa bom še jaz.

Na kratko-ne rečem za najeti avto po 45€/dan je bil lep deal...a drugače kot avto-drek od dreka.

Še dve leti nazaj,ko sem na Zakintosu vozil T-Roca se mi je zdel boljši...pač bolj dvignjen SUWjevski,boljsa notranjost,sedezi,lega itd...

Motor pri obeh slab-liter-turbomlinček,k je uporabna samo prva in druga prestava,za tretjo in višje moraš gazit pedal za gas,če ne hitrost pada...isto k pri T-Rocu se mi je zgodilo,da se je avtomobil v strmi breg v prvi prestavi ustavil...še žena ni mogla verjeti...pa je škodilaka skoz zagovarjala,k sem bentil...

V primerjavi lanska Kia Stonic z 1,4L atmosfercem je bila dirkalnik.

Dejansko se vidi,da so pri VAG avtomobil konstruirali le z varčevanjem v mislih...varčevanjem pri materialu in stroških proizvodnje.

Pa je bil čist nov...lih pri meni je šel čez 10.000km...

Sem pa hvaležen za izkušnjo,da sem lahko preizkusil Android-Auto v touch-screen verziji krmiljenja...

Sedaj,ko sem se pri svoji CX-5 res navadil,k imam vmesnik za wireless povezavo,mi je AA top...a ta enaka verzija v toucht nacinu je poden od podna...NEVARNA!!!, počasnejša,nezanesljivejša in neučinkovitejša...manjši ekran,zmeraj moraš ciljati drugam,in če zajebeš je še večji hudič...

V Mazdi,ko se navadiš,pa je neverjetno intuitivno...kot nekdaj hitro pisanje SMSa na telefonih z navadno tipkovnico...se še kdo spomni tega...stare Nokie ipd.

Trg sicer zahteva touch,a Mazda ima tukaj prav...hitreje in varneje je preko koleščka.

Super za iskušnjo,k se človek hitro razvadi...pol ko pa se spet vsedeš v "avto"...nasmešek na ustih😃

Še nekaj moram dodati,kar sem pozabil omeniti,in me je zelooo motilo.

Črički vsepovsod in nonstop. Kot da se cela šasija skoz zvija in od vsepovsod škripa...da znoriš...res "kanta od kante"👎 

Ni lih taprava tema,pa k sem lih tukaj napisal...ne bom več smetil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 3 urami je DonFelipe napisal:

Kdo je sedaj tu nor?

Si opazil trend da večina ne parkira več v bližini EV ter jih ignorira tako v križiščih in drugje kolikor je le mogoče?

Jaz se jih že izogibam...sem že pisal o tem...parkiram tam,kjer si vozniki EVjev ne upajo...najboljše razne rampe in brežine...lih fajn,k imam na šihtu lih to😃

pred 59 minutami je dvorjan napisal:

Ja, ko bi le to držalo. Meni so v prestolnici z vrati pobutali obe strani, ne pa da bi se držali stran. Strah pa tak. Najbolje da na list napišem: pozor vnetljivo. 😃

S mogoče pomislil,da so ti ga namenoma pobunkali🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.