Skoči na vsebino
Otro?ki sede?i v Mazdi 6
Napisano

?e ko?arico za najmlaj?ega imamo kar masivno, sede? za 9-18 kg je pa pravi fotelj, tako da v sredini ni ve? prostora. Ali ima kdo morda izku?nje z deaktivacijo sprednjega airbaga?

V predalu pred sovoznikom ima? "gumb" za airbag off. S klju?em lahko prestavlja? airbag on - off. In ne pozabi spet vklju?iti airbaga nazaj na on, ko ne bo? imel ve? avtosede?a spredaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otro?ki sede?i v Mazdi 6
Napisano

Zanima me, ?e ima kdo izku?nje z name??anjem dveh otro?kih sede?ev v Mazdo 6. Z dvema otro?kima sede?ema (en 9-18 kg in ena lupinica) na zadnji klopi postane M6 nenadoma majhna in ne nudi prostora za ?e enega potnika med sede?ema. Navodila (tako za sede?e, ko za avto) pa odsvetujejo preve?anje otroka na sovoznikovem sede?u.

Jaz imam v M6 dve lupinici, pripeto normalno s pasovi (ne isofix) in se da ?e vedno normalno sedeti na srednjem "sede?u". Prostora je ?ist dovolj za "normalno" velike in te?kega ?loveka.

Kako bo potem ?ez nekaj mesecev, ko bosta lupinici zamenjala 2 avtosede?a pa ?e ne vem :blush:

Ampak upam, da se bo tudi takrat ?e dalo normalno sedeti na srednjem sede?u

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

Ja. turbo lukna se kar pozna, mor? kr na gas pritisnit, da sko?. saj ko zagrabi turbina pol dobr vle?e.

Je pa zanimivo, da pri novi 6 dizel nisem opazil tak?ne luknje in je bolj zvezno vleklo.

Je pa ?e ena malenkost, ki pa zna biti prav zoprna v soncu.

Obrobi ventilacije na armaturni plo??i na skrajno levi in desni strani sta prevle?eni s kromirano plastiko. Ko posije sonce na armaturko se ta kromirana plastika prav grdo ble??i v vzvratnem ogledalu in je kar nadle?no.

Mogo?e koga niti ne moti, ampak zna biti kar nevarno v kak?nih situacijah

Sam ?e ma luknjo pod 2000rpm, pol ga je spet treba terat iz navora al kva??

ja sam ta kamera (imel na 5ki) je uporabna samo kadar je avto ?ist...druga? je ekran tema :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

V petek sem imel novo CX7 za 2 uri na testni vo?nji.

V podrobnosti sicer ni bilo ?asa vse preveriti, ampak kogar kaj zanima naj kar povpra?a.

druga?e se pa kar pozna turbo luknja pod 2000rpm, board computer je ( v primerjavi z novo M6) ?e malo bolj zakompliciran, pa ?e gumbov na volanu je ?e kar preve?.

Nov zaslon?ek za BC ni usklajen s starim, ne po barvi, ne bo funkcionalnosti, tako da je kar malo konfuzno.

Je pa dobra stvar kamera, ki se pri?ge pri vzvratni vo?nji. Sicer se jo mora? malo navaditi, ampak je kul. Testni avto ni imel park senzorjev (osnovna oprema), ki sem jih kar pogre?al, kljub park senzorjem.

Zadek je pa res sme?en s samo enim auspuhom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Mnja, pa gre? z LPG lahko v gara?no hi?o? V?asih so bili razni znaki, da se ne sme...

Pa ?e vedno me zanima, kak?no je mnenje o 140 km dizlu? ?e se slu?ajno kje dobi staro ?estko s tem motorjem... se spla?a ali je novi 163km enostavno toliko bolj?i?

Za prvo ti bo kdo drug povedal.

glede dizla pa vsekakor 163km. popolnova nova ma?ina, bolj zvezen navor, manj ?re, mirnej?i motor, baje naj ne bi bilo problemov z DPF-jem.

Se pa strinjam s tabo, da je z racionalnega vidika Te+ oprema najbolj smortna. sploh s 163km dizlom.

Meni osebno je pa? GTA oprema pretehtala, tako da je bila potem dilema 185 d vs. 170 b.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Super, me prav zanima kako izgleda. Naredi fotke, da vidimo, kako bo to re?eno.

lahko se pa dobimo na kak?ni :pepsi: , da se ?e u ?ivo vidi instalacija.

lp

Upam da jaz zadevo dokon?am do konc tedna pol ti dam fotke kako pr men to zgleda, bo pa ostal wofer in rezervna guma. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Yavarye,

jst ?e resno razmi?ljam o tem, sam bom vsaj nekaj 1000 km po?akal, da se ma?ina ulaufa, potem pa :bravo:

edino ne vem, kam bi dal woofer, ki je zdej v prostoru za rezervno kolo. prtlja?nika pa ne bi rad izgubil

Fanta samo tole bom dodal, pomislita na vgradjo LPG, pol se vsi dizli skrijejo,vsaj kar se porabe ti?e. :danzoman:

Stro?ek pokrije? v 1 letu, in potem se vozi? s 170 konji za maksimalno 5 litrov benza(to je 10 litrov plina LPG)

Jaz imam 2.3 motor in zadeva ?pila v nulo, ima pa pa ?e en ?lan na forumu 2.5 tud predelan na plin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

Prvi tank je bil po BC 9.8l. Sem imel pa kar dosti mestne vo?nje. ?akam, da spraznim 2. tank. druga?e pa ra?unam kombinirano porabo tam nekje 9l.

na: www.spritmonitor.de ima? porabo uporabnikov v nem?iji. tam je kar nekaj lastnikov 2.5 benza in je verjetno kar realna slika.

pri primerjavi cen ra?unaj ?e cca 100?/servis ni?jo ceno pri servisih.

na nem?kem forumu so se nekaj prito?evali ?ez 140 dizel, ampak verjetno je to subjektivno.

Ni pa to lahka dilema. jah sem imel isto ;-)

Hmm, super. Povej, kaksno imas porabo na bencinarju? Vem da so cifre zelo razlicne, ampak za feeling.

Moj izracun kaze, da pri 26.000 prevozenih na leto:

D: 6.5l/100 : 26000 : 1690 * 1.050 = 1774,5

B: 9l/100 : 26000 : 2888 * 1.129 = 3260,5

je 1.486 eur na leto za bencin vec...

Cena novega dizla je 2.300 eur vec, zavarovanje pa 260 eur na leto vec. Po moznosti vecjih servisev nisem stel. Glede na to da bo stara mazda6 ostala pri hisi (180.000 km brez problemov) in bo zamenjala accenta, bo verjetno z novo narejenih celo manj kot 26.000 kilometrov. Tako da po racunanju smo verjetno nekje na nuli.

Ocitno CD185 res odpade. Edina dilema je torej 2.5 bencinar ali stari 140 konjski diesel. Bomo videli kaksna bo ponudba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde 6
Napisano

?ivjo.

jaz sem imel isto dilemo. Vsekakor sem hotel imeti GTA opremo. Letnik 08 je bil na voljo z 2.0 140 km dizlu in 2.5 bencinarju. letnik 2009 je na voljo z najmo?nej?im dizlom 135 kw (pade? v najvi?ji zavarovalni razred) in z 2.5 bencinarjem. Jaz sem izra?unal, da bi za dizla lezno pla?eval skoraj 400? ve? pri kasku in zavarovanju. Odlo?il sem se za bencinarja.

V ?tartu je dobrih 2000? cenej?i + cenej?e zavarovanje.

Razlika v opremi med GTA in Te+ je tak?na, kot si omenil,

dodal bi ?e:

- ?portni prednji in zadnji odbija?

- ?portni pragovi

- druga?ne meglenke

- serijsko zatemnjene zadnje ?ipe.

- tire pressure monitor

- alu stopalke

Kot celota meni GTA deluje precej lep?e. Sede?i so samo delni leder ( kar je meni osebno bolj?e). ?e ho?e? cele usnjene sede?e - izberi opremo GT.

Pred mojo GTA-jko sem 1 mesec vozil Te opremo. im moram re?i, da je ?e precej bolj?i ob?utek v vo?nji z GTA-jko.

- Perkirni senzorji so res potrebni. tudi ?e ne bo? vzel GTA-jke, si vsaj naknadno omisli park senzorje.

- zagon brez klju?a: saj je fino, dalo bi se pa tudi brez tega pre?iveti

- RVM : ne vem, ni se mi ?e vklju?il. moram na servis, da vidim, ?e je sploh vklopljen. Na?eloma je z vidika varnosti ok.

- tire pressure monitor: Po prebiranju tujih forumov - ni ravno u?inkovita zadeva.

Alarmna naprava - vsekakor potreba zadeva.

- ?portni paket: Stvar okusa. nekomu je v?e?, drugim ne.

Moj nasvet. ?e bo? zadovoljen s 140km dizlom in ?e dobi? ?e kak?en letnik 08 ga vzemi, bi lahko dobil ?e kak?en dober popust. naknadno da? ?e senzorje in to je to.

Glede dileme 185km dizel / 170 km bencin, bo? moral pa sam pretehtati. Meni je bencin prevagal. moram pa re?i, da ima 2.5 kar dober navor za bencinarja in omogo?a lagodno kruzanje v 6. prestavi pri cca 70kmh.

uh, sem se razpisal ;-))

?e te ?e karkoli zanima, ti kar vpra?aj.

lp,

Lon?k

No, po 6. letih je cas da se pocasi zamenja mazda 6 :) V igri je nova mazda6, seveda pa ne za vsako ceno.

Cene so precej navite, me zanima kako bo v praksi - se da kaj spustiti ali ne. Glede na to da je kao neka kriza :)

Zanima me, ce kdo ve ali se splaca vzeti novi diesel motor ali ne? Stvar je taka, da sem precej zgret za opremo GTA (roko na srce - avto za skoraj 30k eur mora imeti gretje sedezev, ledr,...). Problem je seveda v tem, da po novih cenikih je GTA na voljo samo pri 185 konjskem dizlu ali pa 2.5 bencinarju. In jemati 185 konjev, ko ti jih je 140 cisto dovolj je malo smesno :)

Pri pregledovanju starih katalogov sem ugotovil, da je v '09 opremi razlika v dodanih:

- Pomoc pri menjavi pasu (RVM)

- Pametna kartica (Smart Card): vstop v avto in zagon motorja brez kljuca

- Alarmna naprava

- Parkirni senzorji spredaj in zadaj

Ve kdo se za kaksno razliko?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano

Vsem en lep pozdrav.

V maju sem narocil novo Mazdo 3 z dobavnim rokom Junij 2009. Brez kakrsnekoli resne razlage ali pojasnila o situaciji, sedaj z dobavo zamujajo ze dober teden. Ker je bil kredit vezan na obdobje junij 2009 sem ob obljubi prodajalca da bo avto gotovo v parih dneh v salonu, nakazal celotno placilo za avtomobil, sedaj pa cakam in cakam. Prejsnji teden sem vsak dan klical in malo gnjavil, kaj in kako, potem pa sem energijo raje prisparal za delo, saj mi vsak tak pogovor poln izmikanj pobere prevec zivcev. Malo sem obupan, zato sem se odlocil, da povprasam ce ima kdo kaksne izkusnje s podobno situacijo in, kako se ponavadi taksna zadeva razplete ima smisel da klicarim in tezim, ali raje potrpim in pocakam...

Lp in hvala

?ivjo. Se zna zgoditi, da bo? ?e malo ?akal. ?al

jaz sem sredi januarja naro?il M6 z dobavnim rokom konec aprila 09. V za?etku aprila sem ?el do prodajalca, ki je rekel, da so pomotoma naro?ili 08 namesto 08 letnika in da bo nova dobava konec maja.

Avto sem dobil prej?nji teden, tako da sem se na?akal. Ampak s prodajalecem se je dalo super urediti, tako da Simon :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?rna plati??a z belim robom za novo M6
Napisano

?ivjo vsem.

sem redni uporabnik tega foruma, venad ve?ino prebiram teme, tokrat pa imam tudi jaz vpra?anje.

Ker bo moj sedanji avto spomladi po vsej verjetnosti nadomestila nova M6 in ker mi serijska 18" plati??a niso najbolj v?e?, bi rad kupil ?rna plati??a z belim romo. Nekaj sem brskal po netu, vendar nisem ni?el ni? pametnega.

tako da ?e ima ko kak?no idejo, link ali podobno, hvala za informacije

lp

Lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.