Jaz še nimam, ampak, ko si ravno na vezi, koliko imaš že kaj km in kako si zadovoljen? 😊
CX-30 uporabljam dnevno, a na bolj kratki razdalji v službo (12km na obe strani, obvoznica). KM imam malo - 15.800. 1x letno grem na daljšo razdaljo - morje takrat naredim cca 800km na obe strani. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, v garanciji zaenkrat menjal samo modul za navigacijo, ki mi ni deloval že od nakupa. Servise opravljam v M BTC-ju LJ (Blaž) zaenkrat zelo zadovoljen. Poraba je sicer malo večja zaradi AWD (verjetno) - okoli 8l a glede na prevožene KM me to ne skrbi.
Včeraj, ko sem se peljal po Kajuhovi ulici v Ljubljani sem v bližini Bauhausa videl skladiščno mesto kar nekaj novih Mazd. Verjetno je tam že kar nekaj časa me pa zanima ali je to od Mazde Slovenija ali A-Cosmos BTC Mazda?
Imam CX-30 z vso opremo, dvojnega dna nimam, prostora je dovolj spredaj in zadaj za sedet. Zaviranje v sili mi je prišel prav že v 3 primerih, kjer bi bila krivda na moji strani. Opozarjanje na prečni promet se mi je vklopilo 1x v Mercator garaži. 360 stopinjska kamera mi je zelo dobrodošla, ko parkiram vzvratno v garažo, prav tako tudi kamera, kljub senzorjem. CX-30 sem kupil v Murski Soboti (Mazda Kolmanič in Dokl), dobil gratis tekstilno dodatno podlogo za prtjažnik in 4x zimske gume Continental 18' vključno z litimi platišči in senzorji za tlak, bil zelo zadovoljen. Mogoče bi si sedaj dodal k opremi le še pomično strešno okno.
Čudno meni tudi po posodobitvi kaže mape zemljevida November 2021 in napiše da je posodobitev uspela, novih posodobitev pa ni/še na voljo. Pa tudi namestitev posodobitve se mi ustavi na 93% in pove, da je namestitev uspešno posodobljena. Posodobitev sem izvajal preko Mazda Toolbox aplikacije. Zadevo izvedel pravkar.
Sporočam za 1. servis: filter olja, tesnilo, olje Mazda 0W20 (4,6 L, 96,60€ brez DDV), potrošni material, avtomehanična dela, na vse popust 5%, skupaj z DDV 239,27 €. Za 2. javim po opravljenem servisu.
Opravljen danes 2. servis cena z DDV: 250,11 € (filter olja, tesnilo, olje Mazda 0W20, delo, brez menjave filtra klime-ni bilo potrebno), brez popusta, avto pa je bil opran.
Koliko si dal za prvega? Poročaj koliko bo drugi servis....😉
Sporočam za 1. servis: filter olja, tesnilo, olje Mazda 0W20 (4,6 L, 96,60€ brez DDV), potrošni material, avtomehanična dela, na vse popust 5%, skupaj z DDV 239,27 €. Za 2. javim po opravljenem servisu.
Je kdo že imel drugi servis na pooblaščenem servisu, kaj so zamenjali.... (filter notranje klime ?) in koliko je bila končna cena servisa za CX-30 Skyactive-X ? Jaz sem naročen 17.12.2021 BTC LJ.
Bom povedal,ko ga bom vozil a sem ga usral al ne🤣...ker sem ostal na Mazdi sem prepričan da je to to in ne potrebuje m testne vožnje 😁👍...sem pa razmišljal tudi o drugih znamkah(nova Kuga,Quashquai,Tucson), takrat pa bi šel obvezno na testno vožnjo😁...a ker sem vedel,da me srce ❤️ 100% vleče k CX-30,nisem potreboval ostalih testnih voženj. Jaz še vedno mislim,da je dobro,da sem vzel G150,saj je ta bencinski motor še eden redkih,če ne zadnji, ki ne potrebuje filtra trdih delcev(kot dizel),namreč X ga ima😁
To pa nisem vedel, da imata X180 in X186 motorja filter trdnih delcev, a nimajo to samo dizli....
Evo fantje, zdaj gre počasi zares ...jutri verjetno na pogajanje...me pa zanima, če moja 16" zimska platišča pašejo na cx-30, verjetno ja? ali...
Če boš vzel varianto z AWD (pogon na vsa 4 kolesa) so možne samo 18'' gume ali več, vsaj tako je bilo pri meni ko sem kupoval CX-30. Tako je po homologaciji.
Tudi jaz imel vpoklic (priporočena pošta) in že opravil pregled v M BTC-ju. Vse ok, skupaj trajal pregled dobro uro, dodatno pa je bil naložen še software za Bose zvočnike in pa za radarski tempomat, kaj ne me spraševat.
Prebral sem ugotovitve mita3000 in se z njim strinjam. Pri tem pa se moram vprašati kako imate porabo okoli 6,0l ali malo čez, meni pa kaže na displayu 7,9 - 8,0l in mi ne pade pod to mejo. Imam pa CX-30, bencinar, X180 in AWD, ročni menjalnik. Je mogoče AWD vzrok za večjo porabo ? Vožnja je pretežno obvoznica LJ in nekajkrat skozi center LJ. Avto bo v decembru 2021 star 2 leti.
Pred nakupom Mazde CX-30 (SKYACTIVE-X motor) konec leta 2019 sem testiral tako varianto z avtomatskim menjalnikom kot ročnim. Precej na hitro sem se odločil za ročni menjalnik, ker je bolj odziven kot avtomatski, drugih pripomb za avtomatskega nimam. Bo pa verjetno naslednje vozilo z AT menjalnikom (glede na EMŠO).
Sem se prijavil preko Mazda update Toolbox pa mi ne ponudi nove posodobitve map, kljub temu, da imam zadnjo verzijo November 2020 - mi javi da ni nove verzije.
Zanima me, kako brisalce postaviš v servisni položaj, to kar je napisano v navodilih mi je malo nejasno, niti mi ni jasno kaj je in kako prideš do položaja MIST. Sprašujem namreč, ker imam pri CX 30 brisalce spravljene pod motorni pokrov.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
CX-30 uporabljam dnevno, a na bolj kratki razdalji v službo (12km na obe strani, obvoznica). KM imam malo - 15.800. 1x letno grem na daljšo razdaljo - morje takrat naredim cca 800km na obe strani. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, v garanciji zaenkrat menjal samo modul za navigacijo, ki mi ni deloval že od nakupa. Servise opravljam v M BTC-ju LJ (Blaž) zaenkrat zelo zadovoljen. Poraba je sicer malo večja zaradi AWD (verjetno) - okoli 8l a glede na prevožene KM me to ne skrbi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani