Skoči na vsebino
Varnostna razdalja
Napisano

Men se zdi zadeva koristna oz. da so vsaj ?e na to za?el opozarjat, ?e druga? ne znajo... ker pol folka pri nas sploh ne ve, ka varnostna razdalja je! :angry2: (npr. Ajvarjev Sucker je to na lastni ko?i ob?util, bog mu daj miren po?itek :notworth: )

Kokrkol, mene zadnj ?ase hudo ?ivcira, ?e se mi narod lima na rit, po mo?nosti pa pol ?e blenda ko fu*jen, ker u 2h sekundah ?e nism zginu z njegovga obzorja :vskalo: !!

Itak pa teh, ko bi jih moral, ne bo izu?il prej, dokler se sesujejo svojga in tujega avta, mogo? bo mogu ?e kdo pod ru?o, da bo kej nucal... <_<

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Alex, glede na izku?njo, da so moji injektorji bolj ali manj zani? (zgodovina do 120.000km sicer italjanska, kjer je prav tako svega in sva?ta na pumpah, 10k km "zahodnoevropska" s podobnimi razmerami, pri nas pa v 20k km na OMV/Agip, kjer dvomim, da bi lahko tolk ?kode nastal na njih oz. kar je blo z ma?ino, je blo ?e dje ?asa), lahko re?em, da so edini zanesljivi pokazatelj kvalitete goriva ravno injektorji (zlo drag test :angry2: ) ali pa neodvisni raziskovalni in?titut. En je v Gradcu, drugega ma pa Petrol sam, samo da je neodvisen pomoje ni verjetno spljoh. Sicer pa da ti danes gre avto tako, jutri pa druga?e, to bolj malo doka?e oz. odvisno od okoli??in in indicov (ene in iste / razli?ne ?rpalke, razli?ne ?ar?e, letni ?asi, itd. itd.). Na dolgi rok bi rekel, ?e ni smeti, usedlin v filtru in keslu, je to ?e nekaj...

?e pa ti avto lep?e laufa, ok... Sam spet je to lahko odvisno od motorja do motorja in omenjenih faktorjev <_<

Poraba pa tud ni re?en, da je povezana s kvaliteto goriva :whatever:

Sicer pa poteka ena zlo zanimiva in tud informativna razprava na to temo tukaj (upam, da lahko tole objavim :unsure: ):

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtop...65ff31b6a311d0d

Boss zlo dejavn v njej, aneda :P

Aja, Boss, onega Agipa na Rudniku je pa ?e ve? ljudi pograjal, tako da to na splo?no ni re?eno, da velja za Agip. Npr., na?a pumpa v Letu?u (Savinjska d.) je nova in fotr z novim dizlom tam tanka in pravi, da je sedaj filter za gorivo brez ne?isto? (napram prej?njemu avtu dizlu, kjer so prav tako odpovedovali poslu?nosti injektorji zaradi ve? let tankanja na Petrolu in posledice polno mulja/svinjarije na dnu kesla in filtra).

Tolk z moje strani.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Zanimivo in zelo pristransko, saj avtor sploh ni sprobal pa kar pametuje in nabija v 3PM... skor tko k Lojz :hohoho:

O?itno mu ni niti pribli?no jasno, da ima Petrol izredno veliko konkurenco in ne preve? ?islano ime tako, da jim ne preostane drugega kot, da nekje drasti?no pose?ejo na podro?je prodaje in s tem zvabijo kupce goriva na njihove pumpe. Ko pa je kupec na pumpi bo pa ?e kak?no "malenkost" v ko?arico vrgel.

?isti biznis je to in ?al ta bloger tega ne razume glih najbolje al je pa ?e oreng zelen in mu je ?port, da pljuva brez tehtnih argumentov. In samo menjava imena brez spremembe v kvaliteti goriva bi se zelo hitro izkazala za blef in naletela na ?e ve?ji odpor kupcev, ki bi jih spregledali.

V glavnem ?e tako pameten marketingar mora imeti neko zaledje, da uspe z marketin?ko akcijo.

:P

Ej, Boss, tule se mi pa zdi, da si ti brcnil v prazno <_<

Namre?, ta bloger ?ist isto kritizira to marketin?ko potezo in je tud sarkasti?n. V ?em se ti zdi, da naivno pi?e? ?zmeden?

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 diesel, tresenje pri ni?jih vrtljajih
Napisano

No, po dalj?em "detektivskem" anga?iranju odkril tole:

http://www.webareal.sk/ecar/eshop/1/5/5/271

To za vse tiste, ki jim ?trajkajo injektroji / ?obe na M6 CD 100kw l. 02-05 (katalo?ka ?t.: RF5C-13-H50A) ; za 310? z davkom in v EU (Slovak?ka). Pa zgleda je tud za ostale modele s tem motorjem.

...to bi pa blo ?e skor ugodno :zvizga:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 diesel, tresenje pri ni?jih vrtljajih
Napisano

Pol celo imate izku?nje s tem potresavanjem ... lani ko sm spra?eval, se pa nih?e ni oglasu na to temo :P

Predn sm nabavu sjoji 6-ko, sm sprobu ene par drugih, razli?nih km, in so ble kr velike razlike pri tem simptomu. Samo 1 z 80.000km ga ni imela.

Sicer se to najbolj ob?uti pri hladnem zagonu ma?ine oz. obratovanju in ko v leru po?asi pohodi? gas ?ez 1500 o/m, vmes se pa ma?ina kr znatno zatrese.

Al so temu krive ?obe al sam MAF senzor al kej druga, ?e zdaj nisem uspel potrditi (na servisu itak brezveze omenjat). Predvsem pri men ni tolk moto?e, ker redko peljem v 2. z rahlim pospe?evanjem okoli 1300 o/m, kjer se to najbolj ob?uti (pravim, pri meni).

Se pa spravlam zamenjat MAF, pa bomo potem videli (?eprov tk iz "zgodovine" bi to prej prisodu kakim ?obam).

lp,

D

Tolk, da bo posodobitev ?e tu; namre?, pisal smo o razlogu za zgornje te?ave ?e tukajle:

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=157615

Zadnja info je sedaj s servisa pri?la, da se ?obe / injektorji ne dajo toliko ??istit / popravit, da bi bil nek dolgotrajnej?i efekt; 1 je sigurno preve? po?kodovana, ostale 3 pa tudi sledijo (razlog ni ?isto jasen, lahko pa je slabo gorivo, nedosledno menjavanje filtra goriva, ...?).

V glavnem, nove Densko ?obe iz ITA po "ugodnej?i" ceni pridejo 320? + DDV; ?e kdo ve za ?e ugodnej?o ponudbo, se priporo?am :rispekt:

lp,

D

PS: Sicer pa nekaj ob?irnej?ega opisa (in reklame) glede te?av z injektorji, simptomov, popravila...

http://www.koch.si/Testerji_vrizgovalnega_...Htm/Eps_200.htm

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Evo,pravkar tankal to novo zadevo na Petrolu.Ampak samo 15 litrov,da ugotovim,?e je kaj na zadevi. :P

in prva ugotovitev-res,kot da bi pridobil par konjev. :whatever:?zmeden?

In drugo-v nizkih obratih kot da malo bolj vle?e.

In tretje-bolj miren tek na mestu.

Ali je to res ali se mi samo dozdeva?

Alex, tebe je ugrabla Matrica :D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano

mah, bmk, men se gre sam zarad onih lolekov od tehni?nega <_<

to ?pricanje po lu?eh se mi zdi dost neefektivno, brisalci recimo da bi kej nucal (mogo? se motim, sam ?e nikogar nism vidu tega uporablat)

sicer pa se na pumpi ustavi?, ?e je tak hudo, pa spuca?, kot se re?e, pa je za en cajt

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ri?ki
Napisano

No, zan? pa men za?el rahlo cvilt, pri oz. nad volanom, med vo?njo. Pa mislim da, ko je volan ?ist "not", se ne ogla?a. Kak mam to :ljubezen::P

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hrva?ka ?ber Alles
Napisano

Ej, u ?rniGori sta v zadnjih dveh letih 2 iz bli?nje okolice za vedn "dol ostala"... ?e me zastopte <_< (ni dolg, ko so enga ravn v trugo dal :ph34r:

Tm je neki ?udn ozra?je ...zgleda fejst na glavo vpliva, pol pa ?e ma? sre?o, ne pusti posledic :unsure:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

S tem se pa kar sprijazni. Z no?njo svojega mobitela si preko satelita itak na razpolago nadzoru tak?nih in druga?nih mra?nih sil.

Dobr, ni me treba tehnike u?it; a se ti ne zdi ravno to, kar si ravno povedal, ?e preve??? (poleg tega ne s satelita, ampak s triangulacijo baznih postaj... kjer me vseen ne najdejo niti na 20m natan?no (preverjeno) + telefon lahko komu posodim, ga pozabim v avtu od drugega, doma..., oz. ga izklopim v vsakem trenutku, ?e bi blo treba... v?asih se mi celo sam :P ).

Da ne za?nemo kalkulirat, kolk bi tak sistem ko?tal (zadevo je treba povezat na GSM omre?je, ?e misli?, da bo kaj koristi od nje, dragi nadzorni sistemi vzadi, velike raz?iritve in nadgradnje omre?ij, vzdr?evanja...).

?e se bom kdaj v prihodnosti zna?el pred sodnikom za prekr?ke (bohnedaj), verjem, da bi mi ta zadeva prej ?kodla, kot koristla... itak sam ?e u teoriji tist vela: "nedol?en, dokler ti ne doka?ejo nasprotno"! Velik zgodb sm ?e sli?u, kjer si pa? sam na svojem bregu oz. s svojim dragim odvetnikom!

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AEZ lita plati??a in ?PAN d.o.0
Napisano

Kar se sve?k ti?e za mazdo(bencinarje) so na servisu 36?/kos jaz pa sem jih dobil za cca 13?/kos(orginalne katerih kao sploh ne more? kupit) pri nas v ?tacuni, tako da tud ebay ni vsemogo?, je pa najve?krat cenej?i.

Ja kje si jih pa pol dobil, ?e ne na beju? :blink:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

?ivjo!

Kar se mene ti?e, mate kr vsi po malem prov, pa? vsak s svojega stali??a. ?al nimamo ministra, ki bi bil sposoben (oz. no?e?) tak?ne dileme oz. poglede dati na mizo in sestaviti u?inkovit, ne predrag in kolk?kaj pravi?en sistem za nas, dr?avljane, ki smo ga volili :angry:

Zakaj smo jih ?e volili? Zato, da bojo kej izbolj?al, ne pa da bojo iskal izgovore, kdo je za kaj kriv!!!

...o?itno izhajajo iz trenutne "finan?ne krize" (ki pri DARSU traja ?e od kar pomnim) in reverzibilno filajo prora?unsko luknjo (brez dna!) :glare:

Da me bojo pa s satelitom nadziral vse povsod... emmm, ne, hvala!!! :ph34r:

Vse skup je pa itak ?e leta in leta sam en velik populizm in nategvanje naroda ...tak eni kot drugi ("rde?i in beli", ?e ?elite, ko se tolk radi gledamo z enga brega na drug in sam obsojamo... pa tolk mal nas je :( )

Se opro??am za tolk politi?no obarvanje, sam sej, skor karkol se ?e pogovarja?, na konc pripelje do politke :whatever:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AEZ lita plati??a in ?PAN d.o.0
Napisano

ha ?

halo... ka pa ma prodajalec s tem, ?e so plati??a slabe kvalitete ?

Oni lahko reklamacijo samo posredujejo med tabo in proizvajalcem...

Stvar je v tem, da se jim ne spla?a/ljubi/varever ukvarjat z njim in so ga enostavno "odpikali" <_<

Jst bi na njegovem mestu ?el na "stvarno napako"! ;)

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

Zato pa imamo matematiko :D

Moja M6 dizel 100kw pije pod 6l/100km (vedno izra?unano na roko, BC ka?e 10% premalo). Ve?inoma vozim relacije in AC, Lj le okoli 30%. Vozim podobno kot je opisal Boss, dokaj dinami?no, a po omejitvah, brez nepotrebnega zaviranja. Na relaciji na morje je poraba padla celo na 5,2.

Dej mi prosim povej, kolk kilometrov nardi? v povpre?ju s polnim tankom, preden se ti lu? pri?ge oz. kdaj za tem tanka? (cager na zadnji ?rtici, ali prej)?

A tanka? samo, dokler ti avtomat ven ne zabri?e, ali ga nafila? do vrha, da se ?e nafta vidi v cevi??

Thanks!

lp,

D

PS: Sumim, da je tu par faktorjev pri motorju, ki bi lahko imeli manj?e ali ve?je vplive na porabo.

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pol celo imate izku?nje s tem potresavanjem ... lani ko sm spra?eval, se pa nih?e ni oglasu na to temo :P

Predn sm nabavu sjoji 6-ko, sm sprobu ene par drugih, razli?nih km, in so ble kr velike razlike pri tem simptomu. Samo 1 z 80.000km ga ni imela.

Sicer se to najbolj ob?uti pri hladnem zagonu ma?ine oz. obratovanju in ko v leru po?asi pohodi? gas ?ez 1500 o/m, vmes se pa ma?ina kr znatno zatrese.

Al so temu krive ?obe al sam MAF senzor al kej druga, ?e zdaj nisem uspel potrditi (na servisu itak brezveze omenjat). Predvsem pri men ni tolk moto?e, ker redko peljem v 2. z rahlim pospe?evanjem okoli 1300 o/m, kjer se to najbolj ob?uti (pravim, pri meni).

Se pa spravlam zamenjat MAF, pa bomo potem videli (?eprov tk iz "zgodovine" bi to prej prisodu kakim ?obam).

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xcarlink upgrade
Napisano

Tud jst sem "predelal" USB priklju?ek na radiu!

Med stikaloma za gretje sede?ev je bil prazen prostor.

Ka ma? pa to za eno ?udo od Pioneerja ?zmeden?

Se n? ne boji?, da si ga kdo "sposodi" :P

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temnenje Stekel+Parkirni senzorji
Napisano

sej se jim bojo se o?i pokvarile, pa vro?e jim bo na soncu za znort in bos kuru klimo da jih bos prehladu...

A ste nekateri ?isti antitalenti za fiziko?

Mal si preberte na netu, kak?ne karakteristike sploh imajo za??itne folije:

npr. doma za hi?na okna:

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_U...nt-Window-Film/

(?e prozorna obija 80% toplotne energije, tonirana nekoliok manj; UV odbija 99%, da ne bo? fasu raka na levo stran telesa/lice, ?e se fura? ve? kot 1 uro na dan v avtu)

AVTO - Llumar:

http://www.llumar.com/en/AutoSolarControl.aspx

in npr.

http://www.temnenjestekel.com/?str=kaj_so_folije

...pa niso vse flance... ?ist banaln dokaz je, da da? roko za tonirano steklo in bo? ob?util bistveno ni?jo sevanje/mo? toplote

PS: Carinik vid tud skoz prednjo spu??eno ?ipo, verjemi :P

lp,

D

...in ?e to: ker mam na starem avtoju predne tonirane, sem se tolk navadu in poznam razliko + da ma? malo ve? zasebnosti v avtu, da letos montiram ?e na mazdo na spredne ?ajbe ta svetlej?o folijo.

Prov je*e se mi za ?kife, pod nos mu bom porinu od dohterja podpisano ?tudijo o dele?u rakovih bolnikov v zadnjih 10-letjih, ker so konkretni rezultati o riziku... pa ?e blesavmu ministru jih bom poslal... ?eprov nau n? nucal, ...upam, da mi bo vsaj odlegl <_<

lp,

angryD

:bravo: jst

:rozico:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

?koda vsakega komentarja, ker dobesedno i??e? nekaj, dal pa sem ti polno postov, kjer priporo?am Mazdo.

O?itno si narobe razumel vse skupaj, ?eprav je lepo napisano in mora? brati v celotnem kontekstu.

?e enkrat:

Ko pa probate Citroen XMa (prej?nji vikend sem ?el z o?etovim v Izolo) pa se vpra?ate kak?no sranje od avtov dela sedaj Citroen in kak?en ni?vredni klump so ostali avti.

Za tiste ?ase gledano tudi iz tehni?nega vidika res ni imel konkurence niti pri MB S klasi in podobnim.

Gre za primerjavo, kako napreden in dober avto je bil sredi 90tih let XM in kak?en klump sedaj dela Citroen in posledi?no da so danes avti VSI skupaj navaden klump, ker se kvarijo 100 krat ve? kot so se stari, ker rjavijo, kot recimo stare Mazde niso (tako ste povedali tukaj) itd. ?e te je zmotilo "ostali" potem se opravi?ujem, ampak ?e bi prebral 3 besede prej kaj menim o Citroenu bi ti bilo jasno.

In ja, vsi smo kritizirali Zastave, kako se kvarijo kako rjavijo itd, ampak poglej kaj se dogaja danes pri vseh avtih. Zato ?isto upravi?eno pravim, da je kvaliteta na nivoju Zastave. ?e tega no?e? videti, potem lahko 100krat napi?em to, pa ?e ne bo? priznal.

?e bi jaz poveli?eval Citroena, potem nebi pisal kak?no sranje delajo, kako so sramotno ?lampasti itd.

?e si pa ti rad zatiska? o?i, kako kvalitetni so danes avti si pa kr daj.

Pa ti zna? brati vse ali samo tisto kar tebi pa?e? Poglej kaj si ti napisal zgoraj in kaj jaz spodaj:

To pa sem napisal jaz:

Motor je nov, izku?enj pa o?itno res ?e nobeden nima, ampak verjetno bo vse OK.

Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi ?lo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj nau?ili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

Poka?i mi kje jaz predvidevam (tako pi?e? ti) da bo nekaj narobe in kje jaz nisem optimiste?en.

Daj ne biksaj ga ve?, pa se ne norca delat.

dobro, dobro, sej smo vaju zastopl :) Imela sta malo nesporazuma, ...je problem ?ist realno izrazit svoje ob?utke preko besed na forumu ...oblika, barva, te?a, dol?ina, jasno vreme in tko... ;)

V glavnem, avti niso ve? to, kar so bli (kar je jasno), ?e pa bo nova M6 obdra?ala ali celo presegla sloves predhodnice, pa ?e toliko bolje :whatever: Bomo videli...(je djal slepi)

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.