Moram re?, da kar se mojga okusa ti?e, mi nikakor ne 'potegne' noben od karavancev. Bla je pred ?asom tista stara laguna karavan, ki je za tiste ?ase mal odstopala od klasi?nih karavancev in je bla kar v?e?na na pogled. Zdi se mi, da nekako danes ni ve? potrebe po takih vrstah avtomobilov (mogo?e bi me statistika sesula), ampak po moje narod raj?i kombinira z dvema avtomobiloma.
V?eraj smo bili ?e pred propadom, jutri pa bomo naredili en velik korak naprej !
Men osebno se ne zdi sklopka pri 6-ki ni? posebnega, menjava je normalna, je pa res, da se pri vsaki menjavi za moment ro?ica ustavi, nato gre v prestavo. Skratka, ne gre ?ist teko?e iz ene v drugo. In res je tud, da mi do sedaj ?e ni ratal zakopat koles ob mal hitrej?ih startih. Najbr? je tudi to zarad te sklopke (avtomatske predpostavljam ) Je pa mel kolega pri 626 ?e pri cca 140k km problem s sklopko in so mu jo menal. Pred tem je opazil da gre v eno prestavo mal te?je. Tko da se po moje spla?a preverit sklopko na servisu v izogib kasnej?i velki ko?ti.
V?eraj smo bili ?e pred propadom, jutri pa bomo naredili en velik korak naprej !
Mal za ?alo : Nobene, razen tistih, ki se pojavijo pri tolikih kilometrih
Zdej pa bolj resno: statisti?ni podatki (Adac ipd) pravijo, da je mazda med najmanj pokvarljivimi avtomobili. Glede nakupa se bo? moral sam odlo?it, je pa dejstvo, da ima kar nekaj kilometrov. :ne vem:
Najbr? ste ?e sli?al, rek, da je ALFA kt deklina, ?e se ji ne posve?a? dovolj, te hitr prevara - z mehanikom!
NO pr takile novi 33ki, o?itno ni bilo kemije ?e od za?etka!
Lohk verjame?, da sem bil v tistih ?asih zelo ponosen na ta avto, ki ma v bistvu ?e danes en poseben pridih. Zdi se mi, da je bla z moje strani kemija kar ta prava, ampak kontra pa zgleda ni ?lo
hmmm... una ?torija z italjani res ne daje upanja, da zve? kaj ti ho?ejo povedat, niti nisi sigurn
kaj naro?i?, kaj ?ele kaj ti bodo poslal
js sm tut najdu neko masko (jutri dam gor link)
Ekola, to je link do adapterja, ki ga da? v cd changer vhod in dobi? dva AUX izhoda. Sicer stane 100$, ampak to ?e zmeri
ni veliko, ob upo?tevanju, da ima? 100% prenos signala na oja?evalec... bo za probat
lp
Uro?
Mal bod vseeno previden. Ko sem jaz kontaktiral z enim ameri?kim proizvajalcem takih delov, mi je odmejlau, da vse njihove elektronske zadeve ne bodo kompatibilne z na?imi mazdami, ker majo mazde za njihov trg druga?ne vtika?e.
To moram objavit... ?e imate Mazdo 6 in vas mika FM oddajnik...
OPUSTITE TE MISLI, KER DELA ZA EN K***C!
Najb? je "kriva" tudi antena, ki je pri karavanu odzad (pribl. 2m od oddajnika)
pa CE omejitve, ki ne dovoljujejo oddajnikom ve?jega razpona, skratka, treba
je najti pocen pa dobro kabelsko povezavo!
Neki raziskujem in ?e bo kak pametn odgovor bom poro?al kje, kaj, za kolk in
na ka?n na?in
lp
Uro?
hmmm... una ?torija z italjani res ne daje upanja, da zve? kaj ti ho?ejo povedat, niti nisi sigurn
kaj naro?i?, kaj ?ele kaj ti bodo poslal
js sm tut najdu neko masko (jutri dam gor link)
Men se tud zdi, da so tile makaron?ki locirani bli?je Butalam, ampak ker sem sam dogovorjen z monterjem avtoelektronike se mi zdi, da bo on ?e vedel kak?na mora bit roba. ?e ne, bo treba iskat drugo varianto.
Sicer sem mel pobo?ne ?elje, da bi bla GPS zadeva vkomponirana v kak?en komplet z DVD predvajalnikom z ekranom, ampak ko sem tud sam preverjal v ?tacunah, mi je blo re?eno, da bo bolj?a (in cenej?a) varianta s kak?nimi Garmini al podobno. Zgleda da bo pr?la v po?tev kak?na varianta, ki jo je predlagal mamomu. Thnx !
Je pa proizvajalec nekje na sredini ?kornja in ?e maske ne dobim kej hitr, se zdru?iva in probava varianto po po?ti. Za ceno ne vem, je bila pa maska za trojko cca 7k sit. Naj bi imela pa vse potrebne konektorje in vezja za gretje, klimo, .... Kvaliteta? Tle sem pa v dilemi Bejsikli je to italijanska roba, apmak ker gre za plastiko pa mal elektronike, se mi zdi da bi tud oni uspel kej tazga skup zlo?it.
Se sli?imo
Obstaja varianta oddajnika kateri dela na frekvencah radia. V ta oddajnik priklopi? MP3 player in na radiu poi??e? to frekvenco in poslu?a? preko radia
Sicer nisem ?e videl tega, mi je pa kolega ponujal to varianto in se da kupit pri nas.
LP
Zdravo
Ravno to varianto zaenkrat uporabljam, ampak ni 'buhvej kva' Nerodno je, ker moram vsaki? iz?tekavat v?igalnik za pepelnik, priklapljat mp3 player (da ne omenim to , da moram zmeraj pazit, ?e so baterije polne), poiskat pravo frekvenco in predvajat. Sam predvajan zvok je bol 'poor' varianta.
Sam ?akam na novo masko, ki ima standarden utor za radio/cd/... in bom vgradil aparat po izbiri. Komande za volan baje niso problem, ker mnogo standardnih aparatov to ?e podpira.
Vse druge variante so po moje dra?je in slab?e, ker si vedno omejen na proizvajalca original Mazda avdioelektronike (ki pa mimo vrta/grede ni poceni), pa ?e izbire nima?
Odlo?am se za GPS navigacijo v avtu. Prosim za nasvete, na kaj je treba pri tem pazit in kaj mora taka zadeva imeti. I??em varianto, ki bi bila 'slide out' izvedbe, kombinirana z MP3 in DVD podporo.
Glih bolj?a polovica si je za?ela tempomat. Jaz samo upo?tevam njegove ?elje. Jaz sploh ne potrebujem tembomata, ker bi me samo oviral.
Kaj bo? pa na to rekel aleksander?
Mazda323 hvala za informacije
Ok, pol pa malo bolj resno . Kolikor jest poznam zadeve, je na tempomat vezanih precej elektronike, tako da dvomim, da ima mazda 3 kak?no predpripravo za to. Tempomat ima ali ga nima. Predelava v tempomat je po moje kar dost velik ?? zalogaj in dvomim, ?e se spla?a. Pred ?asom sem spra?eval za mojo 6-ko, ki ima sicer vso opremo (khm, khm, ... seveda za na? trg), kako bi se dalo vgradit sprednje meglenke. Odgovor je bil seveda, ob menjavi leve ro?ke in ob kar prej?njih stro?kih.
Skratka, dvomim ?e je mo?no to izvest ob razumnih stro?kih.
Vendar so mi na mazdinem servisu selmar zatrdili da to pri mazda 3 sploh ni mogo?e.
Zdj pa ne vem ?e bi poskusila te tipke in stikalo dobiti od kod drugot, ?e bi to v moji mazdi sploh delovalo.
Kaj mislite vi.
Na tem forumu pi?e da imajo vsi modeli mazde tempomat ra?unalnik ?e not. Sam ?udno se mi zdi da ni mo?no dobit tega kot dodatek.
Izku?nje, ki jih imam jaz (sicer z eno drugo elektroniko na ?estici) so pokazale, da kadar sem dobil nikalni odgovor, je ta ponavadi dr?al. ?e pa je bil odgovor pozitiven, je bila vedno mo?nost kak?nega '?e' ja ali drobnega tiska. Ne sme se pozabit, da med avtomobili in dr?avami obstoja razlika v standardih in zato v vtika?ih, ki so lahko razli?ni, ne glede na to, ?e predpriprava v avtu obstoja ali ne.
Najbr? je treba problem ve?krat preverit, preden se lahko odlo?i za ali ne.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moram re?, da kar se mojga okusa ti?e, mi nikakor ne 'potegne' noben od karavancev. Bla je pred ?asom tista stara laguna karavan, ki je za tiste ?ase mal odstopala od klasi?nih karavancev in je bla kar v?e?na na pogled. Zdi se mi, da nekako danes ni ve? potrebe po takih vrstah avtomobilov (mogo?e bi me statistika sesula), ampak po moje narod raj?i kombinira z dvema avtomobiloma.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani