Hmm fantje, berem tole pa sem se odlo?il dodat svoje mnenje.
1. Jures bravo za reakcijo na vse o?itke
2. Potencialni kupec - mazda 5 spada med novej?a vozila, prihranil bi si veliko po odhodu z mesta ogleda, ?e bi pri?el avto pogledat z recimo svojo lep?o polovico namesto kvazi mehanikom ter juresa prosil, da privoli recimo v preventivni AMZS pregled vozila. Verjamem, da bi bil sam po njem veliko bolj miren, 90 eur denarnice ne bi toliko bolelo, jures bi avto prodal in forum bi morebiti pridobil ?e enega novega ?lana.
3. Vsem obiskovalcem foruma, ki niste ?lani le-tega temve? berete poste kot gosti -> ne bojte se registrirati in pred nakupom povpra?ati za mnenje, nasvete, pa tudi pomo? na mestu prodaje samem. Tu je namre? nemalo lastnikov mazd, ki znajo in so pripravljeni s svojim znanjem (teorija in praksa) ?e kako pomagati. Seveda vse to brez zobotrebca za u?esom oz. kve?jemu za ceno kak?ne ali dveh ob morebitnem sre?anju.
Proti golfom sem osebno vedno imel nekak?en stalni re?pekt, ne glede na to kaj sem sam vozil. Zato jih ne bi podcenjeval pa tudi ne vem kako hvalil.
Sem razmi?ljal tudi o nakupu petice, a so me pri M3 prepri?ale predvsem "japonske roke", mnogo bolj atraktiven videz, nekaj bolj?ih servisnih "dejstev", tako reko? ni?elna kvota rizika kraje v primerjavi z VW, ipd.
No, ko smo ?e pri zunanjih primerjavah...slu?ajno se je na?la tudi fotka:
Vsake o?i imajo sicer svojega malarja a mislim, da tu ni debate .
A ni na 100k velik servis? 1000eur za veliki servis? A ni to nekam predrago..
Na poobla??enem servisu je cena za veliki servis pri dizlih (120.000 km) pribli?no tolik?na. Ob?utno cenej?ega univerzalnega "fu?" mehanika ti bo ve?ina odsvetovala .
Zakaj, ti bo bolj jasno po prebranem postu na spodnjem linku... (to?ka 4 Boss-ovega posta)
Vem, s to opremo ki si jo zelim za ta denar in tak letnik nemca nebom dobil. Zato pa gledam mazde ki mi vse to ponujajo. Ampak hocem rect da za 15k bi ze pogledal kakega a4 recimo pa kako leto starejsga in mogoce z malo manj opreme.(iz IT)
Sicer pa glede kvalitete in teh stvari, nemec me je ze 1x razocaral, tko da sem sel nazaj na japonca in zato tut zdaj gledam japonce ampak za ta denar ne najdem nic kar bi mi bilo res vsec.
Glede francozev, italijanov...Francoza niti pod razno, od italijanov pa mi je alfa zelo vsec. Dobil bi kake 2-3 leta staro 147 s solidno opremo in dizelskim m-jet motorjem za nekje tak denar kot gledam. Potem ko pa bi prodajal cez 1-2 leti pa pol cene zgubil jeaa res hudo
Tko da japonec je pac japonec in mislim da ni zastonj na vrhu ko gledam motorje, kvaliteto izdelave in te stvari...
Kdo kaj ve o teli? Sel jo bom pogledat ta teden ce bo cas.
?e se odlo?i? za tole je gotovo eno. Glej, da bo? zglihal vsaj za tistega tiso?aka, ki ga bo? moral od?teti za veliki servis po 10.000 prevo?enih kilometrih.
Glede trgovca oz. prodajalca, pa se jaz niti ne bi preve? z njim ukvarjal, gre? pa? v sosednji ve?ji kraj, npr. v LJ regiji imamo Toyota Lov?e, pa Toyota Center, pa ?e kaj bi se na?lo, skratka jaz sigurno ne bi tja rinil, kjer nikakor ne odstopajo in pri katerih ni kupec - kralj!
Je pa stvar taka, da glede na to, da si vpra?al za mnenje med Mazda?i, si dobil ?e precej objektivno mnenje glede nakupa, ne pa zgolj dviganje v vi?ave lastne znamke, ter teptanje konkuren?ne!
Danes (20.10.) sem testiral-vozil Mazdo 3 1,4 motor. Od znotraj je solidna, ro?na je nareta za sovoznika in ne za voznika. Pedalke za sklopko, zavoro in plin so mi preblizu skupaj, ker sem vsaki? ko sem dal nogo iz plina na zavoro ter nato nazaj na plin vedno "zahaklal" zavoro tako da je avto malce poskakoval. Meni je druga?e bil motor dovolj mo?an, samo ko ga je vozila ?ena je bil zanjo "pre?voh". Sedaj ?e ?akama, da dobijo testno vozilo z 1,6 motorjem. Trgovec je bil zelo prijazen brez pogajanj je ?e ponudil nekaj brezpla?ne dodatne opreme. Trenutno je moj vtis bolj na strani Toyote, lep?a, udobnej?a, la?je vodljiva vendar je tudi dra?ja ter trgovec brezvezen.
:ne vem: :ne vem: :ne vem:
Na ro?no, ?e posebej pa na stopalke bi se (v primeru nakupa seveda) v kakem mesecu-dveh ?e lepo navadil (lastne izku?nje). Sicer sem tudi sam ljubitelj ve?inoma umirjene vo?nje, ampak omenjenih 70km/h v 5.prestavi ??? Ne vem, ?e bi 1.4 motor pri mazdi ravno toleriral vo?njo v tako (pre)nizkih obratih. Bolje bi to ?lo od rok 1.6 motorju. ?eprav mi se tudi nasploh 5.prestava pri tej hitrosti zdi nepotrebna.
Japonci so imeli nemalo te?av pri prena?anju svojih delovnih smernic in navad ?e na kader v Franciji (proizvodnja Yarisa l.2000-), zaradi ?esar so se hitro pokazala odstopanja od leto starej?ih, na Japonskem izdelanih omenjenih mal?kov. Kljub temu so se z izgradnjo milijardo eurov vredne tovarne v Tur?iji in obrati v Veliki Britaniji odlo?ili nadaljevati s proizvodnjo v Evropi, navkljub razlikam v natan?nosti ter predanosti japonskih in evropskih delavskih rok. Dejstvo, ki je resni?no na ?e omenjeni preizku?nji.
Toyota, kot vodilni svetovni proizvajalec avtomobilov, trenutno o?itno daje naklonjenosti Evropske Unije (edinstveno dovoljenje za izdelavo ?tirih namesto dveh dovoljenih modelov tujega proizvajalca na njenih tleh) prednost pred zagotovitvijo 100% kvalitetne enakosti evropskim kupcem .
Tudi s tega vidika se je pametneje ozreti za emblemom v obliki ?rke M .
Tudi sam sem se najprej (v pri?etku leta) odlo?al za nakup novega avta, med o?jimi kandidati sta bila tudi omenjena modela. Sicer sem testiral le dizelske razli?ice a kljub vsemu - vodljivost je vsekakor bolj?a pri Mazdi, poraba motorja nekoliko bolj na strani Aurisa, ki je tudi mo?nej?i. Izolacija hrupa motorja je pri obeh zadovoljiva (?e velja za dizle, potem pri bencinarjih ne bi smelo biti druga?e), vendar se v Aurisu sedi dosti vi?je kot pri trojki. Pri notranjosti sta oba svojevrstna, mogo?e Auris nekoliko izstopa z noviteto sredinske konzole, ki pa zna tudi mote?e vplivati na desno koleno vi?jih voznikov (ob?utki na testni vo?nji). Pri garanciji naj bi bila oba pri 3 letih (nisem 100%), kar pa se ti?e kvalitete laka oz. morebitne protikorozijske za??ite bi ?e vedno nekako bolj zaupal Toyoti. Ekonomi?nej?a poraba je na strani Aurisa, tudi ob te?ji nogi. Tudi servisne storitve so po mojem mnenju pri Toyoti (vsaj kar se ti?e LJ in okolice) generalno bolj vestne in odgovorne. A bo vzdr?evanje kljub temu nekoliko cenej?e pri Mazdi (razlika v pogonu motorja: M3 - veriga, Auris bencin - jermeni).
Si morda razmislil o Mazdinem 1.6 bencinskem motorju? Poraba ne bo opazno ve?ja glede na 1.4 litrski motor, se pa bo ?e kako poznalo na mo?i (?e posebej ob pri?gani klimi!) in u?itku v vo?nji sploh. Glede na majhno razliko v ceni bi bilo vredno razmisliti. Navsezadnje kupuje? avto za 16.ooo eur + ...
Lp.
...pa oglasi se s fotkami, ?e se odlo?i? za Mazdo .
..to pa ni GTA ?e se ne motim je bila cena kar visoko postavljena. Mi pa ni v?e?, preve? nakranclan sploh tale double spoiler, na originalnega tole krilo nalimano
Tale pa res ne misli odnehat....tole mazdo prodaja ?e od lanskega poletja. Pa ?e tretji e-mail je zamenjal...zdaj je ?e ?ensko ime vnesel v mail. Te?ko, da si kdo ?eli tako too much nalimanega avta. Pa, ?e se ne motim je ceno postopoma spu??al za skoraj 3 tiso?ake...zdaj pa je razumljivo....pokli?ite za ceno.
Je tudi meni en znanec ponujal ZM - naj bi dobil prenos bonusa od AdriaticSlovenice, 10% popusta na gotovino in ?e ekstra 10% popusta bi mi on "zrihtal". Se mi je zdela prelepa ponudba, pa ?e ve?krat sem sli?al, da so eni loji pri ZM Sem kar na AS ostal.
Yavar, ?e ni skrivnost - koliko ? ti je zavarovalnica ocenila avto? So ocenili kot totalko?
?ist tko, da vem s kak?nim denarjem pribli?no ra?unat, ?e mi kak?en bebo prileti v rit.
Ravno v?eraj sem se peljal proti Litiji, pred mano se iz 50 km/h kolona ustavi (pa? en je zavijal levo), sam se ustavim, za mano tudi, potem pa ene 3 avte za mano najprej en nalet, potem pa ?e en. In prvi avto v tem vlakcu je bila katrca, ki nima nekih blazno hudih zavor
Sre?a v nesre?i za voznika katrce...lahko si bo kupil petko .
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni? bati, enako je pri moji 3-jki, l.2004. Enak pojav, odgovoril ti je ?e Lojz.
Ne skrbi, vse je .
Povezava za deljenje
Deli na druge strani