Skoči na vsebino
Volumen posode za gorivo
Napisano

Lahko ti tole re?em: lani poleti sem natankal 61.70 l do vrha. Scier pa, ko se mi pri?ge lu?ka, prevozim ?e ~30 km in potem tankam okrog 57 l. Upam, da so ti te informacije koristne. Nekje sem zasledil, da naj bi bil tank 65l. Samo tega v navodilih ni, ne vem zakaj,

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Pozdravljen

Izbiram med Mazda6 2.0i (107KW) Attraction karavan in peugeot 508 SW ALLURE 2.0 HDi (120KW) FAP

Zanimajo me predvsem va?e izku?nje z mazdo 6

Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem

Ko moram v Ljubljani parkirat ni fajn, res ne. :huh:

Druga?e pa B.P. 175 kkm.

Aja, pa malo rjavi. -> za??ita obvezna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nateg avtohise
Napisano

Ja zal je tako ko gre zenska v nakup avta,pol pa naleti na hiene ki iskoristijo njeno nevednost...se pa strinjam da avto treba pregledat v detajle se posebaj rabljene...

Tipi?na zgodba za dana?nji ?as. Ampak, izkori??anje nevednosti je izgovor za potuho. ?enska bi lahko ?la k enemu mehaniku in ga prosila za pomo?, ali pa na AMZS, dala 100? in bi ji pregledali avto. In tistih 100? bi moral prodajalec pla?ati, ?e je resen.

Hvala kaalman na tem obseznem odgovoru...to je vse lepo in prav zdej me pa samo zanima se to ce bo avtohisa krila te stroske....sicer pa je avto kupljen vceraj...

Ja, ?isto vse do zadnjega centa!!! :harhar:

....

Dobrodo?li v resni?nost. :angry:?zmeden?:vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nateg avtohise
Napisano

Odvetnika! Sicer bo ?e bolj zasrala.

Hugo, ?im prej stopi v stik s to avtohi?o in jih opozori na navedene te?ave ter da stanje vozila ni tak?no kot so ga prikazovali ob prodaji. NUJNO naj se vse dogaja pisno, ker druga?e bo lahko en kup izmotavanja in slabih izgovorov na nivoju 1.razreda O?. :D

Opozori?

Pa kaj ?e, da jim svetuje. ?e tako so jo nategnili in bodi siguren, da bodo izkorisitili vsako njeno nepazljivost in ji napako naprtili njej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

evo eno zlo ql risanko
Napisano

Risanka vse pove ;-) in tudi drzi :rispekt::ouje:

Bedarija. :lol: Preberi ?lanek v ta novi Moto reviji. B)

Jst pa se v mojega dizla kar po??ijem v rezervar, pa mi ni treba dajat noter nobenega Add Blue whatever... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupovanje nove Mazde3
Napisano

Ce pa delas vse servise sam... :zvizga:

Ma lej, ni pomembno. ?e se?teje? letne stro?ke (zavarovanje, vinjeta, gume, razne teko?ine, dodatki, smre?ica), si hmali na 5 k?. 100 ali 300 ? za servis je torej le par procentov vseh stro?kov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupovanje nove Mazde3
Napisano

Mazda ni premo?na. Sedaj imam okrog 180 KM, pa ni ni? preve?.

Pa ?e en kratek izra?un:

Recimo, da porabi diesel 6.5l/100km, bendzinc pa 8.5l/100km. cena diesla je 1.357?/l, bendzine pa 1.416?/l

100km na dan za slu?bo x 250 delovnih dni = 25 000 km

+ privat 5000 km

--------------------

Skupaj: 30 000 km

Benc: 8.5l/100km x 30 000 km x 1.416 ?/l = 3611 ? na leto

Diesel: 6.5l/100km x 30 000 km x 1.357 ?/l = 2646 ? na leto

Razilka: ---------------------------------------1000 ? na leto

Recimo, da ima? avto 5 let, naredi? 150 000 km. Od tega je 6 rednih servisov, 1 pa je velik. npr. da je servis benca za 100 ? cenej?i, ta velik pa za 400 ? (pr Peletu to ne more biti, ker je diesel servis 100?).

Razlika:

6x100 ? + 400? = 1000?

Prihranek pri gorivu: 1000 ?/leto x 5 let = 5000 ?

Razlika je 5000? -1000? = 4000 ? v korist diesla :D

?tevilke seveda lahko prilagodi?, vendar upo?tevaj, da po 3 letih vozi? avto k Pelkotu, kjer stane servis 100?. :D

Za konec pa ?e to: za vse je tu MasterCard, ampak filing bencinca - NEPRECENLJIVO :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

slivka a tvoja leti tko k tale

Uh, ?e dobro, da so mu delali brisalci!!! :blink:

Ti si pomojem eden redkih ki izkori??a BTjko za namen, za katerega je narejena. Ve?ina drugih s takimi avti je ?al pozerjev.

Sej Slivka tudi slika in snema, ko pozirajo. :P ?e dela?, nima? cajta za slikanje in pika. : :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAzda 5 DPF
Napisano

http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm

How to reset DPF after cleaning process

1. Ignition to position on.

2. Connect the pin in the red circle to earth (chassis).

3. Press the accelerator to the floor and release 2 times.

4. Ignition to position off.

5. Remove the wire between the connector and chassis.

Morda bo potrebno ponovit parkrat.

Varovalke so lahko nekoliko druga?ne. Take so pri meni.

http://www2.arnes.si/~ucotar/Mazda/Mazda%2...20of%201)-2.JPG

http://www2.arnes.si/~ucotar/Mazda/Mazda%20(1%20of%201).JPG

Dobro zrihtaj. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Format glasbenih datotek
Napisano

mor? tut pazit da ne bo? zapeku do konca vseh 80 min... js sm zapisoval z nerotom in WMP, in vsaki? ko sm zapeku skoraj do konca so skladbe preskakovale.. Mor? jim par min lufta pustiti, ni vredi do konca zapisat :) pa sm imel verbatimove cdje, sam je fajn zapisat do kakih 72-75 min, da ne bos mel kasnej tezav pa bos lohk sam cd stran fukno

Verbatimovi CD-ji so krep od krepa. Zanje jih dela, ?e se prav spomnim - CMC magnetics. (DVD-je pa dela MCC in Tayo Yuden, kar je popolnoma druga zgodba in so ?e precej let najbolj?i). Poskusi z drugo znamko CD-jev, recimo Omega, Philips, Plextor.

@twins: Kak?en WMP? Ko da? opcijo audio CD, za?ne sam pretvarjat v pravo obliko, ne glede na to kateri format je bil prej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Format glasbenih datotek
Napisano

Uredu, narejeno. Pri iTunes zape?e? playlisto in ti izbere audio cd. Format je pa .aiff. Bom rabu, da bom en konverter uporabu, ker ne gre na en cd in bom spremenu k?n parameter in bo na enem cdju (ura pa pol muske).

Hvala

Jst se nisem nikoli pretirano ukvarjal s tem. Ker sem pekel z Nerotom, sem samo izbral opcijo audio CD, konverter je pa sam vklopil, ?e ga je rabil. Tako, da je direktno iz mp3 delal audio CD. Edino malo ve? ?asa je trajalo, ker je bila ?e konverzija vmes.

80 min so obi?ajni CD-ji. 90 min (1,5 h) ?e te?ko najde?, pa ?e izven standarda so.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nategi po ?tacunah.
Napisano

Tudi v Lidlu ali Eurospinu (mislim) sem videl nekaj podobnega - slovensko poreklo - nek kis, za katerega bi ?el stavit, da ga ?e ni bilo pri nas. Pa neka gren?ica isto.

Kako, da jih ne kaznuje in?pekcija? Ali sploh velja kak predpis?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?lanice
Napisano

tistega ki moti to naj se vpi?e na forum ali obiskuje stran zadovoljna.si! :jezicek::harhar:

!!!

Morda pa delujejo iz ozadja, kdo ve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.