Skoči na vsebino
TomTom live services
Napisano

Slo ni pokrita z Live service.

V Italiji pa mi deluje.

Kateri? A tisti, ki je na voljo preko radijskih postaj ali tisti preko interneta, ki se posebej pla?a?

Ker meni v nastavitvah ka?e, da modem ni aktiven.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TomTom live services
Napisano

Kakor sem zasledil na tujih forumuh, naj bi vse navigacije v CX-5 in novi Mazdi 6 vsebovale GSM modem, ki pa je aktiviran glede na dogovor posameznih regionalnih zastopnikov s Tomtomom. Dr?ave, v katerih je GSM modem aktiviran, zajemajo:

Belgium, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Portugal, San Marino, Spain, UK, Vatican City

V vseh ostalih nam ga niso aktivirali. Aktivacija naj bi bila mogo?a preko vstopa v servisni meni (kot ga opisuje Jest v DIY temi), vendar baje naprava takrat preveri lokacijo in omogo?i live services samo v primeru, da se nahaja v kateri od "dovoljenih" dr?av.

Tako TomTom, kakor Mazdini zastopniki pravijo, da aktivacija ni mogo?a, uporabniki pa poro?ajo o uspe?ni aktivaciji po tem postopku (ker je pozno, se mi ne da prevajati iz nem??ine):

1. Modem #20 zwingend auf "Off" schalten (Volumeregler gleichzeitig mit SeekTaste dr?cken)

2. Strecke nach Deutschland planen (man muss ?ber den Zoll fahren; das ist der einzige Haken).

3. Nach der Grenze anhalten und bei Laufender Streckenf?hrung Modem aktivieren #20.

4. Warten bis Modem aktiviert ist und aus dem Analysissystem aussteigen.

5. Ca. 3 Minuten warten.

6. Fahrzeugmotor abstellen und danach wieder anstellen.

7. Wenn Navi hochgefahren, wieder losfahren. Navi sollte immer noch durch die geplante Strecke f?hren.

8. Nach ca. 3 Minuten weiterfahrt ins Men? gehen und siehe da, Live Services aktivieren Button ist da!

9. Button dr?cken; Live Services sind nach ca. 15 Minuten aktiv.

10. Fertig. Alles funzt. Die FM Radiosender werden durch HD Traffic abgel?st. Den Unterschied sieht man nur, wenn man in die Live Services geht.

11. Wichtig, entweder sofort ABO verl?ngern ?ber Navi oder mindestens vor Ablauf (Verl?ngerung muss in Deutschland geschehen).

12. Bei Fragen kaiiso fragen )

Ve? informacij je na voljo tukaj in tukaj.

I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupovanje nove Mazde3
Napisano

Po mojih izku?njah z dvema 6kama poraba po nekaj ?asa ?e pade, vsaj za kak?en liter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano

Ljudje smo razlicni... :) ... Meni je pa fajn, ce je cimvec teh "gadgetov" :) ... Imam polno opremljeno mazdo... pa se ne bi branil se kaksnega bonboncka :) ...

Se pridru?ujem tvojemu mnenju. Vse te stvari sicer niso nujne, so pa v veliko pomo?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 SW plati??a
Napisano

Jaz sem brez problema dal 16" lita plati??a iz I. na III. Mazdo 6. Specifikacije plati?? so enake, homologacija tudi ?tima. Edino avto bolj "plava" v primerjavi z 19", ki jih imam za letne gume.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

u rit naj se zaleti - kdor dela pizdarije se samovoljno odreka zasebnosti, ker dokler s svojim obna?anjem ogro?a mene in s tem kr?i tako mojo zasebnost kot pravico do varnosti.

Z drugimi besedami torej bi po njeno, lahko en z brzostrelko laufal po ulici in grozil vsem ostalim, jaz ga posnamem in ga ne smem objavit, ker bo rev?ku kr?ena pravica do zasebnosti - kaj pa pravica ostalih do ?ivljenja in varnosti. Me zanima katera zmaga, ?e pride do sodnega postopka.

Sicer nisem pravnik, vendar zadevo razumem tako, da na javnih mestih lahko zadeve snema?, ?e gre za tvojo lastno uporabo oz. varnost, ne sme? pa tega javno objavljati (morebiti storjen prometni prekr?ek tega v ni?emer ne spremeni). Glede uporabe na sodi??u pa tudi ne vem, vendar se mi zdi, da takih posnetkov tudi DARS ni smel uporabljati, dokler niso na cestninske postaje nalepili opozoril o snemanju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Samo v vednost, nekje sem zasledil tole:

Informacijska poobla??enka Nata?a Pirc Musar opozarja, da se mora avtor vsekakor izogniti objavi posnetkov na spletu, saj je sicer podvr?en zakonskim dolo?ilom o videonadzoru in varstvu zasebnosti. Poobla??enka ?e posebej izpostavlja, naj avtor posnetkov teh ne nalaga na svetovni splet, naj jih ima le za osebno uporabo, prav tako pa naj jih hrani le kraj?i ?as in jih redno presnemava.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Katerega prodajalca svetujete?

Obi??i jih ve? in kupi pri tistem, ki ti da ve? popusta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

@nino88, pod novicami v forumu si poglej, ker je linkanih nekaj testov nove mazde6 v raznih revijah. Druga?e pa ?e spra?uje? nas mazda?e, itak lahko pri?akuje? nekoliko pristransko mnenje.

Sam lahko dam le primerjavo na dalj?e proge s trenutnim modelom Passata. Mazda za tak tip ?loveka, kot sem sam, nudi malo ve? udobja med vo?njo, preglednej?e ima tudi podajanje informacij na armaturi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgrajena navigacija TomTom
Napisano

Jaz sem TomToma uporabljal ?e prej, saj sem ga ocenil za najbolj?ega (imel sem tudi Garmina in iGo), tudi po testu zveze potro?nikov je bil najbolje ocenjen. ?estico sem najprej nameraval vzeti brez navigacije, ampak je bila na zalogi ravno taka, ki mi je ustrezala v vsem ostalem. Sedaj sem zaradi tega zelo zadovoljen, saj za uporabo navigacije niso ve? potrebni kabli, nosilci in podobno, poleg tega pa je dobro integrirana v multimedijski sistem (npr. zmanj?a jakost predvajanja glasbe, kadar ima kaj za povedati). Dodatnih glasov se dobi precej, tako pla?ljivih kakor zastonjskih. Pri nas sta otroka izglasovala Darth Vaderja. Posodobitve kart so tudi redne. Pokritost Slovenije in Hrva?ke in Italije je dobra, Bosne nima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Jaz sem tudi imel pri prejsnji 140 PS povprecno porabo okoli 7,5 l/100 km ... Se pa precej pozna mestna voznja ... stalno speljevanje in ustavljanje ... Pri sedanji (175 PS, avtomatik) imam sedaj z zimskimi gumami povprecno porabo 7l / 100 km ... prej z letnimi pa okoli 7,2 do 7,3l / 100 km ... Se pa zavedam, da ne vozim ravno najbolj varcno in nisem "meckac" :)

Tudi meni je sedaj z zimskimi gumami padla poraba na 7.0 (enaka Mazda). Je pa avto imel od za?etka porabo okoli 8 litrov, ki pa je potem postopoma padala. Bom videl, ?e bo kaj vplivala zamenjava senzorja tlaka izpu?nih plinov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

hehe... slikeeeee, da se bomo lahko vsi smejali. :D

Najprej moram spucati feltne, ker so ?e od ta stare Mazde umazane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hvala za odgovore!

Po prebranem nisem ve? siguren, ?e bi imel mazdo 6... :huh:

Jaz sem imel dizl 6ko prve generacije 8 let brez vsakega problema, le Webasto se je enkrat zaklenil, kar pa mi je mehanik re?il z resetom. Je pa res, da sem v osmih letih naredil le kakih 135k km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Sem vzel Dunlop SP WinterSport 4D XL 225/55R17 101V ... po 166? za kos... vse skupaj s premontazo, ventilcki in hrambo letnih me je prislo 695? ...

Na avtu sicer ne izgledajo tako fajn kot 19" ...

Upam, da se bodo dobro obnesle... :P

A je pri vas ?e sneg?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

...

Pr republiski upravi cez rdeco peljeva

policaj naju ustavi in me oklofuta

nikoli u ta rdeco, bos spendrekom dobil

naredu bos nesreco, ce bos u ta rdeco ril.

Vse sorte me sprasuje, trdi da sem pijan

se tebe nadleguje, ker nadlezen je organ

vprasa za bicikl in z lukno mi grozi

ti si pa cist ze zivcna, ker tolk se ti mudi!

Kaj pa ima? to za eno kamero? Slika je kar kvalitetna. Kako pa potem to v Mazdi izgleda?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Jaz se zaenkrat bolj nagibam k Continentalkam. Bom pa dal dimenzijo 215 65 R16.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje made?a od son?ne kreme
Napisano

Ali je ?e kdo imel tak primer: na avtu imam made?, ki je po vsej verjetnosti nastal, ker se je tja pritisnil eden od otrok, sveże namazan s son?no kremo. Avto sem ?e ve?krat pral, a made? ne izgine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Tudi jaz trenutno izbiram gume, feltne imam pa alu ?e od ta prve 6-ke (16"). Malo me skrbijo vozne lastnosti, saj bo guma precej visoka, napram trenutnim 19" feltnam.

odlo?am pa se med:

- Bridgestone Blizzak LM-80

- Dunlop Winter Sport 4D

- Continental Cross Contact Winter

Na ta stari Mazdi sem imel Ultragrip, prav tako jih imam na ta malem avtu, kjer se dobro obnesejo, po testih pa naj bi bile zgoraj omenjene bolj?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

sej vem da ti ni v tola?bo... sam ko pogledam slu?bene Passate kako imajo od kamen?kov po?rto barvo je Mazda ?e dobra. Pa so avti mlaj?i od moje ?estke pa ?e cca 15kkm imajo manj.

Barva in pleh sta pri Mazdi precej za VWjem. Vsaj pri prvi generaciji 6ke je bilo tako, upam da je sedaj kaj bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.