Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Ok... to je osamljen primer tu, mislim. Ko sem bil ?e na peugeot forumu smo tam kar tekmovali, komu se je ve? pokvarilo oz. kdo ima ve?je stro?ke. Aja, ve?inoma benzinarji. :)

Se pravi je enostavno. Bencinar naj bo japonski, dizel pa lahko celo francoskega porekla?  :P 

Sicer nisem ?elel biti nesramen. Samo ?elim re?i, da ima? danes prav pri vseh znamkah svetle in ZELO temne izjeme. In to, da ti gre motor in te stane par tiso?akov ni isto, kot ?e se obrabi sklopka, ?e je potrebno pogosto menjati roke (pri Alfi). Dokler so stro?ki par deset ali 100? ?e gre. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Kaj bi bilo, ?e bi recimo skozi kri?i??e pri njegovi zeleni hitreje pripeljal kak?en avto (recimo kak bmw - crn, spu?ten, alu felge, narodnjaki do konca na glas)? 

Kaj bi bilo? Ma vrhunski posnetek bi imel.  :lol: Sam pol bi mogu ugasnit kamero ker bi ?e BMWjevec in ti ?la vsak eno (zaslu?eno) klofuto pribit kolesarju  :rolleyes: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Jap, kompresor bi lahko kar konkretno pomagal. Moje mnenje je, da zaradi emisij niso navili bolj.

No saj to. Danes gre razvoj sicer izredno hitro. Vsakih nekaj let zahteva EU ni?je CO2. Vsakih nekaj let se proizvajalcem mudi razviti popolnoma nove tipe motorjev, ki s starimi preverjenimi nimajo veliko skupnega. Potem so tu ?e ekonomisti, ki re?ejo, da je treba avto prodati za ve? denarja z manj stro?ki (za proizvajalca) in tako dobimo 1,4 TFSI.  :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss, se popolnoma strinjam. Ljudje kupijo avto z recimo 200 konji (pri 5800 obratih) in se hvalijo, kako mo?en avto imajo. Da, a ve?ino ?asa se verjetno vozijo pri 2000 obratih in 100 konjih, ?e je to benzinar.

Zato pa pi?em, da za ve?ino je tudi G122 ve? kot preve?. ?eprav 200 konjev pri 6000 obratov ni tako zelo napa?no, ko je ?elja. 

Same la?i in natolcevanja. Ves ?as sem bil prepri?an, da grem nazaj na bencinarja, ampak ?al so trenutni pri Mazdi ?ist preve? anemi?ni in to je motilo marsikoga. ?e bi tolk zani?eval bencinske motorje sigurno ne bi 3/4 leta sem ?akal na Skyactiv X in vseeno upal, da bo mogo?e pa to le tisto pravo. ?e bi bil tak zagovornik dizla bi me bolel organ za ta motor ?e od samega za?etka, tako sem mu pa hotel dati ?anso.

Vzamem nazaj. Si pa bil optimist in si pri?akoval od bencinarja naturalca. Konec koncev imajo danes dizli VSI turbino in prepri?an sem, da je Skyactiv X primerljiv z dizlom brez turbine. Ni pa to nek prese?ek in brutalnost, ?al. Mene pri tem motorju bolj zanima dolgoro?no delovanje. ?ez 5 ali 10 let, ?ez 200.000 km kaka bo poraba olja, okvare itd..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V bistvu ne. Men je vseeno kaj ima kdo, ampak Boss naprimer pa cele referate o tem pi?e, kako je dizel najbolj?a motorizacija in konec. Skoraj, kot da ho?e upravi?iti svoj nakup in prepri?evati, da moramo drugi tudi kupiti dizla, ?eprav ga ne potrebujemo.  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Zdaj pa? nekdo misli, ker ima bencinarja, da je pa to suho zlato.

Zdaj pa? nekdo misli, ker ima dizla, da je pa to suho zlato.  :lol:  (mogu sem)

To sicer ne, ampak ker je ponudba bencinarjev boga, to ?elijo izkoristi prodajalci in iztr?iti ?im ve?.

Sicer sem to ?e nekje napisal, ampak ko sem od novega leta naprej iskal bencinarko karavan, si jih na avto.net na?el mogo?e 5. M6 letnik 2013 z enako opremo in dizel motorji so bile od 10k naprej, bencinarke pa 16k...

Dejansko ni samo pri Mazdah to "problem". Ve?ina "premium" znamk isto, pa nasploh. ?ivimo v obdobju, ko so bencinarji redkost zaradi forsiranja dizlov v zadnjih dveh desetletjih. Bomo videli kaj bo ?e prinesel ?as, zdaj, ko so na voljo ?e elektri?ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

A ?e ni konec?

https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/odpoklic-naj-bi-dosegel-sestmestno-stevilko-vmes-vsaj-260-000-kombijev-sprinter.html

Samo ?e ?akam dan, ko bom dobil na roko bel trak z Davidovo zvezd... ... ... Ho?em re?i, z napisom: "Vozim dizela?a".

Nekega lepega dne bo pa nekdo ugotovil, da je tudi uporaba strupenih baterij in pove?ana poraba elektrike popolnoma zgre?ena investicija. Do takrat pa juhuhu, prodajmo in slu?imo naprej ter se "posipajmo s pepelom" zaradi starih grehov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Iskreno,sploh ne vem ?e sem videl Renaulta ,ki ne bi bil RS, s to barvo. Meni je sicer tudi Mazda 6 Super s to rde?o barvo....

Zato ker druge barve ne padejo v o?i, Renaultov pa spet ne gleda? toliko po cesti verjetno. Sicer so pa ?e Alien Green (mel sem RSa v tej barvi), polno belih, ?rnih, sem ter tja kak metalik moder... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najbolj? da gremo nazaj na fi?ote, sej za kaj pa rabimo ve?. Omejitve hitrosti se zmanj?ujejo in se bodo ?e, tko da brez veze. Ve? kot 50 konji?kov se ne rabi :)

Ja saj. Avti postajajo varnej?i, polno je pasivne varnosti, radarjev na avtu, sami zavirajo, omejitve se pa marsikje ni?ajo. Pa osebno ne rabim, da se vi?ajo, samo pustijo naj jih. Aja saj res, ekologija in Greta.

in se ena tema ki je postala dizl vs. bencin  :zvizga:

Ej, Boss in Slivka sta za?ela. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dobro, nimam ravno vsak dan polno nalo?en avto (?eprav smo mimogrede ?tirje noter), pa kljub temu ne potrebujem 250 konjev.

Seveda ne. Rabi? pa ?im ve? navora pri nizkih obratih. Simpl.

Sej ravno zato je ta razlika, ker dizla ne rabi? vozit kot dirkalnik.... pri bencinarju pa... ?e ho?e? konje izkoristit je pa? treba rohnet. sramezljiv

In? Kakor komu pa?e. ?e bi bil mlaj?i bi se zdaj norca delal in pametoval. Ampak z leti sem pomoje postal mal bolj strpen  :lol: Meni ni problem stisniti avto, ko rabim prehiteti. Druga?e se pa ravno tako peljem z 2000 obrati. Kot smo ?e nekje ugotovili, 95% (ali ve?) furamo v nizkih obratih in po omejitvah. Raznorazna teorija kje ima kdo uporaben navor in mo? je (zame) nepotrebna. Tiste 2 avta, ki ju na poti v slu?bo prehitim 2x na teden me pa ne bo noga ali denarnica bolela, ?e ga morem stisniti v obrate in bo rohnelo. Se bom ?e potrudil in dal eno ali dve prestavo ni?je. ?eprav bi kdo rekel, da je bolj udobno stisniti dizla in prehiteti, se meni ne zdi toliko ve? dela prestaviti menjalno ro?ico in stisniti sklopko. Nazaj k prvemu stavku: Kakor komu pa?e. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?zmeden?

A si se ti to malo zatipkal?

Mislim, ker jaz z BTjkinimi 140-timi konji vozim tja do 3400 kg tovora - poleg lastne te?e vozil! Ti bi pa v enem malo ve?jem kalimerotu rad 250 konjev? A to zato, da pri Vrhniki pohodi? gas, pri Logatcu te pa v zrak odnese in preleti? vse do ?rnega Kala, kjer pristane? in v Kopru lepo ustavi? al kako?

:ne vem:

Eh Slivka z vsem spo?tovanjem. Vem, da si kr faca dec ampak eno so konji in navor pri delovnem stroju, drugo so konji in navor pri ?portni limuzini. Saj dirkalniki majo tudi par sto konjev pa ful malo navora in ne vle?ejo 2500kg, tovornjaki s podobnimi ciframi in orja?kim navorom pa ne morejo iti 200 km/h. Ni vse v vleki tovora. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne verjamem, da bo to za Evropo. Sploh, ker gredo na izpuste 95g/km. ?e naslednje leto gredo na omejtive za celo floto proizvajalca, po letu 2021 pa ra?unaj 100 EUR na vsak gram ve? izpusta kot 95. Se pravi bi tak imel nekje optimisti?no 160-170g/km. Se pravi bo too podra?ilo avto ?e za 6500-7500 EUR.

?e bo slu?ajno se res po nekem ?ude?u zgodilo, da bodo to prodajali bo cena nekje okoli 50kEUR. Dale? preve?, ?e lahko letos avto dobim za 35kEUR.

Tole so pri Mo?niku rekli sodelavcu. Da grejo po novem letu cene gor. Vse lepo in prav ampak prav grdo bojo udarili po kupcu v EU. Saj fajn, Greta bo dosegla svoje, za povpre?nega Janeza bojo pa take poteze ekoterorizem, saj ne bo mogel kupiti skoraj ni? ve? ni?. Mene so pa u?ili, da je bilo v Yugi te?ko.  :lol:

skode so kul, edino potem pri volanu (kot si sam opazil) nekako je minus tok velik, da ne morem cez to...

pa nasploh malo je avtov s preciznimm in ne prevec lahkim volanom (da dobis feedback)

Tudi sam sem dobil tak ob?utek ?e pred leti, ko sem vozil Octavio 1,8t 4x4 (ni bila RS ampak tam-tam). Avto je ?el fajn, verjamem, da se dr?i ampak ob?utek na volanu je bil res brezvezen. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Priznam, da rad berem tole odisejado. Sploh, ker te kar razumem in me zanima kak odnos imajo trgovci. Tole je kar sme?no, da si v?asih dobil prej avto kot danes. A si bil v?eraj tudi na Viru (oziroma se pripeljal iz smeri AC in pri Tosami zavijal desno)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No ja, saj zdaj ko so iz garancije so se za?eli problemi. Vem za primer, ko je proceedu bencinarju prve generacije crknila benz pumpa. Ampak to ni problem, kasneje se je raztegnila ketna in ker je avto ?e nekaj ?asa delal je bilo treba zamenjati pol ma?ine. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e najbolj mimo je Twingo,pa ?e to zgolj zaradi super prve generacije...

Twingo prve generacije je bil zakon. Zanesljiv oldschool motor, ogromno prostora in za tiste ?ase ?isto dobra varnost. OK, armaturka je pa stvar okusa (tudi pri drugi generaciji). Potem pa naredijo neko RWD skropucalo v tretji generaciji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O pizda no. Ne dobavljajo? ?e malo pa bojo rekli, da imamo lahko katerokoli barvo, samo da bo ?rna. Naslednja faza bo kaj? ?akanje eno leto, da pripeljejo zalogo, potem pa kdor prvi pride, prvi pelje? A ni to ?e bilo? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?e enkrat, to ni trend, to je vsiljen trend in ko ga ponavlja? ljudje pa? po?asi ratajo "oprani". 

Ta stavek. :notworth:  Saj a ni isto pri vseh potro?ni?kih dobrinah zadnje ?ase? Kak?no glasbo ima? rad? Nima veze, na radiu bomo 5x na dan vrteli isto playlisto. Kak?ne filme ima? rad? Nima veze, "danes vsi gledajo" nadaljevanje/remake/spinoff dolo?enih zadev in to je to. Kak?ne novosti, daj nehaj. To, kar ti mi ponujamo je to to, to se prodaja. Ne razmi?ljati druga?e. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Evo, zanimivost. Ravno danes je v Slovenskih Novicah ?lanek proti SUVjem. Ne razumem, kako lahko proizvajalci delajo SUVje in jih forsirajo (v tvojem primeru Boss, ko ti v salonu ponudijo SUVja ko pride? po sedana) obenem se butli borijo za zmanj?anje CO2ja. Ekonomisti svojim sodelavcem in?enirjem, ki se trudijo zmanj?ati CO2 pljuvajo v obraz.
70046171_379308146073661_327697327132875

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.