Skoči na vsebino

Ja,ta denar pri?para? ?e dela? velikega pri svojemu mehaniku,na VW poobla??encu pa za velikega ne pride? pod jurja pa ?e na kolenih prosi?. Moj sodelavec je dobil predra?un za starega Passata(2007) 2.0tdi na A2S Celje 1200?!

jaz pa za mazdo leto ali dve nazaj 1700?.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ari avtomobilske industrije
Napisano

Ampak ce bi vsi tako razmisljali... potem rabljenih avtov ne bi bilo :) ... V bistvu avtov sploh ne bi bilo... Ker novega ne bi nihce kupil... rabljenih pa ne delajo  :jezicek:  :aaaaa:

hja eni pa? ne zaslu?imo dovolj za novega. Enostavno. V bistvu marsikdo ne zaslu?i  za novega pa ima na ta ra?un raj?i prazen hladilnik in ni? dopusta. Stvar prioritet pa?. Saj obstajajo neke raziskave kak?en % prihodka je ?e nakako razumski da se ga da za avto. In to pomojem ni 50% :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za v?e?ka. Dejstvo je da vsako stvar ki ti ni v?e? tolko ?asa obra?a? da se ve?ini ne da ve? kontrirat, tudi jaz ti ne bom in ti dam v vsaki to?ki prav. ?e bi tabelo sam delal bi se ?e trudil tako pa... Ampak tudi taki so nujno potrebni na forumu. We love you boss :)

Seveda ste vsi sko?ili v luft ker tabelca ni narejena po va? ena mazdo ampak na ?kodo. Vsi pa ste falili point, ki sem ga hotel prikazati s to tabelo to pa je da nam avtoindustrija puli ve? kot polovico prihodkov iz denarnic pa naj bo to citroen mazda al pa me?ka. Jaz sem ?el bolj v to smer. Seveda pa vsak posameznik zase ve (ali pa tudi ne) kok je za ?elezje pripravljen pla?at in kok si lahk privo??i da pla?a.

Nov avto je vsekakor najve?ji nateg in najve? izgube vrednosti. Verjetno je najbolj?e kupiti avto star  dve leti, malo ?e v garanciji in s ?im manj prevo?enih km. ?e ima? tak avto 10 let ali pa 8 je popolnoma vseeno katere znamke je, saj pri takih starostih ve? kot jurja razlike ne more biti. Pri 3 4 5 let starih je pa zelo va?no da ima? premima saj bo? zanjga najve? iztr?il glede na ostale.

Vpra?anej pa je, v kak?nem stanju bo 8 let star nepremium :) 

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

hja sigurno ima vsak lahko svoj pristop k izra?unu. Jaz sem ga bolj na hitro preletel. Porabo ima pomojem najni?jo ?koda, ker je tudi verjetno najla?ja in najmanj?a. Z velikimi gumami se najbolj me?e ven mazda z 18 in 19 colami. 16 pa? nanjo ne mor? spravit temu primerna je cena. Da je rabljenih ?kod veliko ne morem trdit ker jo ?e lep ?as i??em pa je ni razen 1.6 ki niso predmet primerjave. Pasatov je morda res nekoliko ve?.

Zavarovanje gre na vrednost novega avta tukaj je spet ?koda najcenej?a. Morda pa avti niso pravi za primerjavo. Morda je pasat in mazda dosti vi?e in bi morala v tej primerjavi zraven dati kakega 320d propelerja. Vsekakor so odstopanja od realnosti. 

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup nove mazde v tujini
Napisano

Kar pripravi se na veselje. Jaz sem jo uvozil sam decembra leta 2008. Tukaj bo? ugotovil, da je EU zgolj neka farsa saj ?e vedno pla?a? carino (ki se ji novodobno re?e DMV)..KO pripelje? avto sem, bo? najprej dal cca 150? za za?asne tablice ki jih kupi? v nem?iji da lahko avto sploh pripelje?. (to ni kasko da ne bo pomote, tako da ?e se po?i? si ob vse)

ugodnej?a varianta je da avto pripelje kak prevoznik ki fura avtomobile, tako nima? rizika da ga razbije?, je pa potem problem avto spravit do amzs na identifikacijo. Prevoz se dobi ?e za 200? (npr ingolstadt - ljubljana sem ?e ve?krat delal)

Potrebuje? ra?un od avta, COC in nem?ko prometno.

1. Avto pelje? na AMZS kjer ti ga bojo identificirali stro?ek okoli 90?

2. papir od AMZS + ra?un gre na DURS, kjer imajo zabu?anti zakonsko 45 dnevni rok da ti naredijo oceno vrednosti DMV (vezano na izpust co2) Z malo sre?e se bodo premaknili v dobrem tednu.

po tejle DMV lestvici:

http://pts.gzs.si/slo/clanki/56038

pade mazda s 108 gr/km v rang 1% dmv.

3. Ko pla?a? DMV je bil v?asih potrebno delat ?e takso za razgradnjo in jo naredi CURs samo na Jesenicah (to lahko naredi? ?e ko ?aka? na odlo?bo dursa). Stane na te?o avta mislim da je okol 150-200? je pa mo?nost da tega preprosto ni a vseeno rabi? papir od CURS.

4. Medtem si naredi? lepo poli?ko zavarovanja in leti? tisti dan ko dobi? od DURS papir po tablice in potem GAAAAS

Lahko pa najde? kako slo firmo ki se ukvarja z uvozom vozil in ti ga pripeljejo in uredijo vse to zate verjetno za nek denar.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Italijanskih dizela?ev danes ni na na?ih ?rpalkah (?empeter, Nova Gorica, Soklan) medtem ko je nadpovpre?no veliko Italijanskih bencinarjev, ki ?e v kantice to?ijo.

A mogo?e kdo ve, ?e se bo spremenila cena goriva?

A mogo?e kdo ve, kako se bo spremenila cena goriva? Se bo podra?ilo ali pocenilo? In kaj se bo podra?ilo oz. pocenilo?

Ravno ?eblajo po radiu da gre dizl dol bencin gor. kok pa ne vem.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Orodje
Napisano

?e rabite kakr?nokoli orodje, priporo?am tole: http://www.lincos.si/sl cene se mi zdijo kr ugodne :)

vozi?ki za orodje so poceni. Ne pa tisti bauhaus ?rot za 400 + ? ....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Samo v razmislek, eden od lanskih testov je kot najbolj cenovno optimalno gumo za na dolgi rok ocenil Michelin Alpin A4. Od navedenih treh pa bi se jaz osebno odlo?il za tisto, ki je cenej?a.

Dober izbor ?elim.

Mi?elink res da ?e dolgo nisem vozil, a kolega trdi da je prva 2 3 mm ok, potem pa postane dobesedno plasti?na in za zmeraj. Temu ustrezen je tudi orpijem. Je to res?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

KOlebam med:

Dunlop 4D

Conti TS 850

Goodyear UG8

Cena je tam tam, vse so med 55 in 60 po komadu, kar mi je trenutno zlo odve? ampak ok.

Vpra?anja:

katere od na?tetih bojo najdnje zdr?ale? Res da mehkej?e bolj dr?ijo (trenutno se vozim na letnih contijih, ki jih vidmo pobira, res pa da dr?ijo hudo dobro - dosti bolj?e kot dunlop...), a vseeno mi jih ne kupuje sponzor. V vseh testih so vsi mogo?i kriteriji, dsamo tega noben ne pove, koliko bom z gumo naredu....

ali jih lahko zmanjka, saj bi mi precej koristilo, ?e bi ?e en mesec po?akal?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Sicer sem iskal bolj?e prizore, a sem imel precej te?av z vremenom. In tako, ko je sijalo sonce, smo delali, ?e preden smo kon?ali delati, je pa ?e za?el de?. No, nekaj je vseeno ratalo. Zdaj bi pa rad mnenje, s katero sliko naj kandidiram za koledar za september:

Ti si pomojem eden redkih ki izkori??a BTjko za namen, za katerega je narejena. Ve?ina drugih s takimi avti je ?al pozerjev.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Glej, Boss, tokrat ?e, ve? se mi pa res ne da. Pametnemu se pove enkrat. V mlinu se pove dvakrat. Tebi povem trikrat, pa ?e ne razume?:

ne vem, zakaj so sploh ?li kopat predor v tako zaj**** materjal, kot sestavlja Trojane. Zakaj niso raje poiskali kak?no drugo traso in se predoru izognili? Misli?, da ne bi bilo ceneje?

To pa jaz vem. Zidarjev Lobi je hotel skozi Trojane, da bi ve? zaslu?ili. Cesta je bla prvotno zrisana skozi Tuhinjsko dolino. Za nas Zasavce je sicer prek trojan bolj?a izbira saj imamo bli?e do AC. Lobiji so jeba. Zavirajo razvoj, prikrivajo ne?ednosti itd. Nima? kaj.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 6
Napisano

Uvoz avtomobila se kljub "prostemu" pretoku blaga iz EU ne spla?a. Na?i imajo prevvisoko carino. No eni ji re?ejo DMV ampak zame je to carina. Svinjarija. Sam tko je.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup delovna "mule"
Napisano

Cao

V kratkem zelim kupiti delovno "mulo", avto katerega bi pac uporabljal za vse (trgovina, prevoz, makedam, mogoce celo dopust,...), zelim slisati vase predloge/ponudbe oz mogoce poznate koga ki bi mi to lahko ponudil/prodal! Kaj zelim od avta, naj bo karavan ali vsaj 5vratna limuzina (pogojno, lahko tudi 4vratna), obvezno vlecna kljuka, lahko tudi s klimo, ne rabim pa neke FULL opreme kot je: xenon zarometi, usnje, ALU platisca (17", 18"), neka "super duper" muska, pac to mi ni pomembno,... Avto naj bo ohranjen, brez poskodb, redno servisiran (da me po parih KM ne pusti na cedilu), brez rje ali vsaj minimalno, motorizacija ni pomembna (vec ko je, boljs je :P ), letnik naj bo blizu 2000 nikakor pa ne cez,...

Gledal sem Subaru Legacy, ta mi nekak najbolj odgovarja (je to kar zelim) ===> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7340681&show=1 , mi lahko gdo kaj vec pove o temu, ali pa nasplosno o Subarujih (kaj paziti, pac na splosno)

LP

PS vem da je ze veliko podobnih tem, admin lahko premaknes v primerno ;)

Oktavijo si kup, najdi 1.9 tdi s 77 kW in si zmagu. ?e bi rad 103 kw nujno letnik 2009 ali kasnej?i.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba_ET.pdf Odvari se originalna veritkalna ploskev in se jo obrnjeno, pomaknjeno navznoter ET-34 ponovno zavari z ustrezno tehnologijo varjenja in dodatne oja?itve z vari na nasprotni strani. Ker se kolo po predelavi obrne narobe, postane tako ET pozitiven. Kolotek je na enem kolesu pove?an za do 100 mm ob zmanj?ani vrednosti za skoraj polovico, kar zmanj?uje stri?ne sile na le?ajih.

Rocket science...... ?zmeden??zmeden?

Kaj pa naj od Siriusa drugega pri?akujemo :jupiii::jupiii:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nategi po ?tacunah.
Napisano

?e ho?te nateg trgovcev s ?pecerijo je najla?e kr tkole:

vse je nateg kar prihaja iz

SPAR, MERCATOR, TU?, HOFER, LIDL, EUROSPIN, pa karkol sem pozabu.

totalno nesramni do dobaviteljev,najbolj do kmetov, postavljajo nemogo?e pogoje, pla?at je treba ta bolj?e police jemat nazaj zastonj kar pote?e, za vsak ko se punta? gro?nje da te bojo vrgl iz trgovine, skratka shit. Trgovnia z ?ivili je ena najve?jih mafij sodobnega ?asa, poleg farmacije in seveda ban?no finan?nega sektorja a to je ?e dtuga tema.

Podpirajte lokalne kmete v najve?ji mo?ni meri, nisem kmet in nikogar od kmetov ne zagovarjam, sem pa mo?no proti tem konglomeratom, ki se delajo bogove. Prodajalke na minimalcih, razlike med nakupno in prodajno ceno astronomske, trgovine jim pa itak vzdr?ujejo najemniki ki so okoli trgovin najeli poslovne prostore torej imajo ?e to zastonj. Pfuj in pfej. Dobi?ke pa po?re tistih par na vrhu a ne mervi??

Nimam scana, ampak najve?ji nateg ?para pri mesu, kjer na veliko pi?e:

MESO SLOVENSKIH DOBAVITELJEV :hohoho::hohoho: ....a kdo pa garantira da je meso slovensko...bebci....dobavitelj pa? uvozi iz tujine in to to.

to je tko kot da bi rekel da je Mazda kupljena pri slovenskem dobavitelju (prodajalcu), SLO porekla :hohoho:

sorry ampak ravno to se v avtonetu najbolj poudarja.... :harhar:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Ko to sranje od DPFja crkne je pot jasna: Medvode pelko. Nardsi ekstrakcijo/amputacijo za bistveno manj?i denar kot je nov DPf.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

no pri meni doma se za?enja sezona sadja, pridelana z mojimi ?ulji. Danes smo za?eli obirati ?e?nje, ?ez kakih 10 dni bodo marelice, breskve, kasneje pa ?e fige, ringlo, ?e?pe, pa ?e kaj bi se na?lo. Ker nasadimo tudi dosti paradajza za lastno rabo in ker ga zaradi pomanjkanja ?asa ne uspemo spraviti v kozarce, peljemo tudi to na tr?nico. Smo pa vsak dan na Ljubljanski tr?nici z omenjenim blagom. Velik problem je nastal, ker konkurenca prodaja sadje za doma?e in to ni. Potem se ?iri glas da smo vsi enaki. O?itno bo res treba delat na tem, da bi pridobili en krog zaupljivih odjemalcev, ki bi zaupali v na?e proizvode. Ko bo kdo rabil kaj sve?ega, doma?ega sadja za pozobat ali pa za vlagat, se priporo?am :D

To je to. Preverjena doma?a klientela k te pozna in ve kaj kupuje. To tudi jaz po?nem v najve?ji mo?ni meri.

S kje pa si? ?e pripelje? kaj lahko npr v BTC npr mix gajbica s 5 kg raznega mi?ma?a se lahko kdaj kaj zmeniva....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

?e jaz malo dopi?em..... Muller je svoje ?ase imel direktno svoj uvoz mimo slo uvoznikov, zato je roba tam vsaj v?asih bila bistveno bolj?a kot drugje, predvsem ?okolade, pa tudi nutella. Pleni?ke so vsaj nam tudi v mullerju bolj?e. Res so one z zvezdico nekaj slabo dr?ale.

Podpora lokalnega kmeta je pa itak zakon. Mesnin ?e nisem kupil v trgovini vsaj 2 leti in upam, da bo vnaprej tudi tako. Tudi sirarno imam na poti domov, zelenjava pa tudi.

Tako da sparove in mercatorjeve, lidlove in hoferjeve umetne z kancerogeni naphane pomije kar se mene ti?e kar naj imajo. res pa se jih ne da v popolnosti izognit.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano

Ja, zgleda kot en tepih tisto ja. Ne vem zakaj to tla?ijo notri.

Tisto z rokami je bilo mi?ljeno, recimo ?e ma? suho ko?o ali kako drugo sranje. Bolj ko pere? , bolj ma? suho ko?o :)

Tisto je filc in predstavlja zvo?no izolacijo pred udarci kamen?kov.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano

Mogo?e jih prevoz preko morja zjebe..sol pa to.

Sicer pa avtorju teme. preve? pere? avto. To je lahko tudi dodaten razlog za tako rjo. Malo povpra?aj gospoda na za??iti z olji Krown, ti zna marsikatero ?torijo povedat.

Recimo, da nekdo ki skoz pegla avto in pere podvozje itd, od tega je avto bolj rjav, kot nekdo ne vem iz osr?ja gorenjske kjer je ponavadi ve? snega, soli itd...recimo.

Meni je odsvetoval kakr?nokoli pranje podvozja. Sol ki pride na podvozje, se ravno tako tudi sama spere...

Aja sicer pa, tudi jaz sem malo razo?aran nad plehovjem. Glede na znamko in ugled, si tega definitivno ne bi smeli privo??iti. Sploh ker gre za zelo soliden izdelek, potem pa rja....

A na Japonskem ne poznajo rje? :)

Se pridru?ujem Spektrovem mnenju. Jaz bom moral svojo letos dati na barvanje, ker je na parih mestih spodaj zelo gnila, paje letnik 2007.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup 6ke 2.0i
Napisano

No pa dejmo. Izzivam najve?ja zagovornika enega in drugega tabora, da tukaj z izra?unom poka?eta kter voz je pri prevo?enih 100.000 km cenej?i. Upo?teva se naj poraba povpre?na, cene servisov. Pustmo veselje do vo?nje, to je stvar vsakega posameznika.

Sem prav firb?en, kaj je dejansko ceneje.

No, upata argumentirat zadevo? :hudicek: Ivar in Boss?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto kamera F900LHD
Napisano

ta 9a je ?la prva....zagrebli so se...

Res je!

In to celo DoorToDoor delivery, kapo dol! Komi ?akam da jo danes sprobam. Najprej sem jo dal lepo polnit ?ez no?.

Jures :cheers:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.