To ni point... point je bil v odgovoru, da ?e ho?e? obdr?ati garancijo mora? iti na uradni servis, kjer pa? pla?a? ve? kot pri popoldancu. Se pravi mora? prva tri leta pa? servisirat na uradnem in to je v mojem primeru cca 800? pri popoldancu bi bilo pa verjetno 400? sam pol pozabi na garancijo.
o je je to point....po vsej verjetnosti ti vsak povpre?en popoldanc naredil bolj kvalitetno od uradnih ?alabajzerjev in bo? imel za 2x ni?jo ceno ravno tako zrihtan avto...in spal mirno
pa tale tvoja cifra koliko si vrgel za servis v zadnjih treh letih mi ?e na dale? smrdi...razen ?e dela? servise na 35k km (v tem primeru pa verjamem da bo avto po 200k km za odpis).
Takole na hitro iz glave si pri 35k km ki jih naredi? v povpre?ju na leto naredil do sedaj 105.000 km in si ?e dela? servise na 20k km si peljal avto ?e vsaj 5x na servis.....in pla?al samo 800? z tem da je bil zadnji po vsej verjetnosti velik servis.
Pomojem je ta tvoja cifra za "mirno spanje" nekje okoli 1600-2000?/3 letih..........sedaj pa samo za primerjavo v zadnjem letu in pol sem prevozil 42k km, v tem ?asu sem naredil en velik servis z menjavo vseh diskov in plo??ic (600?) in en mali servis (120?) in bom do 105k km naredil ?e 5 servisov (jih delam na 15k km) in porabil 1320? pa ne pozabi da je bilo tukaj zajeto ve? kot samo goli servisi......tako da si na podlagi hitrega izra?una skoraj upam trditi da za mirno spanje ti zme?e? v 3 letih min. 700? ve? kot jaz z tem da imam jaz bolje/ve?krat poserviseran avto kot ti
je pa nekaj res....mazda je sigurno bolj udobna, se lep?e pelje in zgleda....imam pa ?e vedno raje denar v ?epu in grem na dopust kamor mi pa?e kar si z tvojim avtom nebi mogel privo??it.
pa dobro ?e gremo primerjat ?ike, kavice itd.. pa avto pol je stvar jasna....grem pa raje na dopust kot se vozim z novim avtom, raje kam peljem svojo drago kot pa glancam nov avto in ?tudiram al bi al nebi nekam ?el ker to ko?ta...
aja pa pri vseh teh tvojih ra?unicah si pozabil na en davek ki ga mora? pla?evati ?e ?eli? da je tvoj avto pod garancijo....zasoljeni servisi
torej ko dela? ra?unico napi?i ?e koliko si do sedaj vrgel mazdini servisni mre?i zato da se vozi? brez skrbi
aja pa Boss, ?e eno pripombo mam...ko kupuje? rabljen avto so tudi gume zraven (dostikrat dobi? tudi drugi komplet, ?e si folk kupi npr drug avto z drugimi dimenzijami gum) tako da lepo prosim ne pisat kot da mora? pri rabljenem avtu ?e takoj k vulkanizerju
jaz sem po cca letu in pol na mojem izgubil 1000? na vrednosti, porabil 600? za velik servis z 4x novi diski+plo??ice, +100? mali servis + 200? za nove letne gume (in ?e ti jih nebi letos kupil ?e se mi nebi ena predrla 3 dni po menjavi) in to je to pa se upam z avtom it takoj kamorkoli brez kakr?nih koli strahov
?e vedno se dosti bolj strinjam z Alexovo filozofijo.....novi avti so luksuz ki si ga dejansko lahko le redki privo??ijo.
Aja, Boss pa z eno stvarjo se pa nikakor ne strinjam z tabo in sicer med vrsticami je bilo razbrati da si mnenja da je avto po prevo?enih 200k km ?e skoraj za odpis in da se bo za?elo vsesorte popravil.....tukaj se absolutno ne strinjam z tabo, ker na?alost poznam ve? ljudi ki imajo probleme z novimi avti kot takih ki vozijo/mo "znucane" 7,8 in tudi ve? let stare avte brez kakr?nihkoli problemov.
Pa pizda pa kaj vam ni jasno... slo rabi denar in to "pronto" . A bi radi, da vas kje drugje prvijejo k bo ?e bolj hudo.
Sorry, ampak mam res ?e poln penis tega jamranja nonstop - po eni strani se vsi pizdijo kolk se zadol?ujemo a isto?asno folk na referendumih minira vse ukrepe, joka pri vsaki spremembi tro?arin. Jebemu boga no pa pizda iz jasnega a ni vseeno bolj?, da pri ceni benza vsaj slo pobere tro?arine kot pa, da dnar iz visoke cene goriva poberejo neki borzni me?etarji iz bohvedi kje.
Mislim res fantje, dejte se zresnit, ker ?e se bomo pomalem odpovedoval bomo nekako ?li skozi, ?e pa bomo vtaknil glavo v pesek pa se delal "kaj nas briga" se nam pa res lahko zgodi pot gr?ije.
Dejte mal preverit kaj vse se danes tam dogaja - resno dejte mal pogooglat pa kej si preberte kaj se ti zgodi, ?e ne zna? brzdat prora?una, ?e ?ivi? dale? preko svojih zmo?nosti. Tam je trenutno ?isto noro saj se grejo "var?evalni harakiri". V javni upravi so zni?ali pla?e za 30%, izpla?ujejo z nekaj mese?no zamudo sploh pri paradr?avnih in?titucijah. Mislim, da ministrstvo za kulturo ni dobilo pla? ?e 22 mesecev.
Tretjina podjetij je propadla, druga tretjina pa nima denarja, da bi redno izpla?evala pla?e in obveznosti. Uvajajo davek na nepremi?nine, ki ga bodo vezali na ra?un na elektriko. Ne pla?a? tega davka - odklop elektrike. Cene goriv, energentov, elektrike so se pove?ale v dveh letih za 50-100%, familije, ki so bile neko? navajene ?iveti od 3.000? in ve?, danes ?ivotarijo od socijalne po 400?, ?e jo sploh redno dobijo. Minimalno pla?o so zni?ali na 600? (kolk je ?e pri nas?)
Pa da neham na?tevat, ker danes se Gr?iji dogaja propad in Grki postajajo novi ekonomski migranti in to v srcu Evrope.
Tko, da naslednji? ko vas prime ?elja, da pizdite kar tako malo na hojladri samo, da se pizdi, pomislite zakaj je potrebno, da dr?ava pobere denar pa ?e je to pri tro?arinah za goriva pa naj bo sploh, ker trenutno smo med cenej?imi po ceni goriva v EU. Vsi ostali so tro?arine mo?no pove?ali ravno zaradi teh vzrokov.
Sorry , ampak tebe pa ?e najbolj ne zastopim - si na dr?avnih jaslih in dobiva? pla?o iz prora?una za javne uslu?bence in upam, da ve? od kod pride denar, k se potem znajde na tvojem OR-ju. Al bi rad, da naredijo oreng rez pa ti pla?o za ene 10-20% zni?ajo kar tako, ker je treba ?parat.
sedi 5
3/4 folka (tudi tukaj gor) pa? pizdi konstantno ?ez vse ker je to pa? zadnje ?ase popularno.
Sicer pa bo kot vse ka?e kmalu velesposobni giga imperator Janez Ivan prevzel vajeti v svoje roke iz zopet se bo cedilo med in mleko za slehernega slovenca
meni so pa sme?ni taki oglasi....Nissan 200 SX Silvia S14a stage 3a......stage 3??? too much playstation bi ga poklical pa vpra?al ker stage mu je rekord...lol
kolikor sem uspel razbrat si moral (ker ga verjetno prej?nji lastnik ni) narediti "veliki servis" + zamenjati nekaj potro?nega materiala in zdej je mazda najslabi avto... lol!
in zdej ko ga bo? po?timal da bo mir za naslednjih 100k km ga bo? pa prodal in cel nezadovoljen okrog razgla?al kak?en kr? je mazda
z tako logiko bo? ?e dostikrat razo?aran nad avtom pa bilo kaj si kupi?.
pa brez zamere, pa? se mi zdi da pizdi? brez veze...lahko si jezen edino sam nase, ker si pa? kupil kar si.
pri tej 1.5dci ma?ini je baje pravi ?ude? ?e do?ivi avto 200k km brez da ribnejo injektorji...eden slab?ih dizel motorjev, tako da stay away!
Primera GTjka...super motor, vse ostalo bolj tako tako (rada rjavi, akse se lomijo, dragi deli itd...)
verjetno je od teh ki si jih na?tel ?e najblj?a izbira premacy, ?e uspe? dobit kako ohranjeno dizelko si zmagal edino nevem ?e bo 3,5 k ? dovolj za kaj takega :ne vem:
Eto tema gre lahko u penzijo, grem polo?it aro za mojo preljubo GT ?estko ta moment (?e zmer pa nimam reg. table naro?ene, bemti), pelju me bo pa do prodajalca kr kolega Mirko, ki stalno govori k zmaj, tko da veste od kje je to!
upam da je v kej bolj?em stanju kot un CLK (sem ga ?el danes pogledat) ki je taka ?alost da bi rad vidu bizgeca ki bo tisti koreto z parkinga odpelov
Lahko pa s prve roke potrdim: Octavia II 1.9TDI, 250 jur?kov BREZ ENE SAME TE?AVE in dela kot urca. Zgolj redni servisi, izven garancije vsi delani doma in ne na poobla??encu.
to?no to!
zdej nej se mi pa en lastnik dizel mazde 6 z tem pohvali. :ne vem:
?i?a style vo?nja ali ne...pri avtih dandanes je to
Vem. in ob vsakem tanku kolnem da mam M6, ki sicer po trditvah nekaterih to alternativo sicer prebavlja, a nih?e ne upa tega z gotovostjo trditi.
mah, zadnje cajte dra?ijo samo ?e alternativo...pred dobre pol leta sem profitiral skoraj 25? na tank, sedaj je ta razlika le ?e cca. 15? me bojo ?e na bera?ko palco spravli
okoli TDIjev....legendaren eden in edini je bil 1.9 (90in110KM) TDI ki je za moje pojme tata mata glede vzdr?ljivosti in nizke porabe za dizelske motorje ?e danes....in na to se VAG grupa "?verca" ?e danes.
Labi strinjam se z primerjavo voziti/biti vo?en, jaz sem ciljal na tvojo primerjavo glede velikosti in materialov...tukaj superb za predjed poje ?estico.
?e bo? kupoval z o?mi potem bo mazda, ?e pa z razumom potem pa ?koda! As simple as that!
Malce pogooglaj po netu pa bo? hitro ugotovil kje bo? dosti ceneje skozi pri?el z servisi/rez. deli, tudi poraba bo v povpre?ju verjetno cca 0,5 l ni?ja pri ?kodi (kar poglej juresovo porabo).
Bo? pa z mazdo po?el ve? zavidanja sosedov v sloveniji pa tudi to nekaj ?teje!
vsi vemo kako so ob?utljivi starej?i ljudje na kredite in podobne zadeve, no in tako se lani moj dedek odpravi z ke?om v salon po novo opel corso...tam sledi ?ok (?e danes mu negre iz glave) "ja gospod pri nas je obvezno vzeti min 20% avta na lizing" bogi reve? ni vedu kaj ga je zadelo
no corso je kupil, vendar je bil prisiljen vzeti v paketu tudi lizing...pa naj ?e kdo re?e da niso banke sveta vladar.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
o je je to point....po vsej verjetnosti ti vsak povpre?en popoldanc naredil bolj kvalitetno od uradnih ?alabajzerjev in bo? imel za 2x ni?jo ceno ravno tako zrihtan avto...in spal mirno
pa tale tvoja cifra koliko si vrgel za servis v zadnjih treh letih mi ?e na dale? smrdi...razen ?e dela? servise na 35k km (v tem primeru pa verjamem da bo avto po 200k km za odpis).
Takole na hitro iz glave si pri 35k km ki jih naredi? v povpre?ju na leto naredil do sedaj 105.000 km in si ?e dela? servise na 20k km si peljal avto ?e vsaj 5x na servis.....in pla?al samo 800? z tem da je bil zadnji po vsej verjetnosti velik servis.
Pomojem je ta tvoja cifra za "mirno spanje" nekje okoli 1600-2000?/3 letih..........sedaj pa samo za primerjavo v zadnjem letu in pol sem prevozil 42k km, v tem ?asu sem naredil en velik servis z menjavo vseh diskov in plo??ic (600?) in en mali servis (120?) in bom do 105k km naredil ?e 5 servisov (jih delam na 15k km) in porabil 1320? pa ne pozabi da je bilo tukaj zajeto ve? kot samo goli servisi......tako da si na podlagi hitrega izra?una skoraj upam trditi da za mirno spanje ti zme?e? v 3 letih min. 700? ve? kot jaz z tem da imam jaz bolje/ve?krat poserviseran avto kot ti
je pa nekaj res....mazda je sigurno bolj udobna, se lep?e pelje in zgleda....imam pa ?e vedno raje denar v ?epu in grem na dopust kamor mi pa?e kar si z tvojim avtom nebi mogel privo??it.
pa lep pozdrav!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani