Skoči na vsebino
Mazda 6
Napisano

Kaj pa boš imel od tega, kdo je naredil menjalnik? Sej olje zamenjat moraš v vsakem primeru, nima veze kdo ga je naredil? Olje se ve kakšno gre notri, to je pa to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi jaz s prikolce ne, ampak ko se zaziba zadaj, se s temi gumami avto tudi kar ziblje :) Ko sem šel prvič s temi gumami in v tej kombinaciji, sem na vrhu klanca pri Uncu, skoraj počakal, ker od sunka vetra zibanje kar ni pojenjalo :) Od takrat pumpam na 3. Ko se spomnim, je ob montaži vulkanizer tudi nabil na 3 bare  - mogoče je on to že vedel, pa sem bil jaz bolj pameten in dal na 2.6 nazaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6 minutes ago, Hixxy said:

Gume tega foruma Nexen SU4 :)

Aha potem imaš enake kot jaz. Ja, težava teh gum je, da imajo kar mehke bočnice. Tako da, če boš fajn nabutal zadaj, bi jaz dal nekje na 2.8 - 3 bare. Jaz ko zapnem prikolico, dam na 3 bare in se pelje potem precej boljše...pa tudi v tem primeru žal ni enako stabilna kot premium gume. Ampak to je pa tudi edina slaba stran zaenkrat :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Včeraj je Miha izklopil EGR , morm rečt, da je avto precej drugačen - bolje vozen :) Poraba na poti domov je padla skoraj za 1l , odzivnost motorja tut precej bojšja, pa še manj se greje. Bistveno pa je, da se ne bodo več saje pacali po motorju. Bo pa treba v prihodnosti še narest eno čiščenje z orehovimi lušinami, pol je pa to to. Upam , da bo s tem mir.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
Kot zanimivost, sva se pogovarjala s kolegom z mazde o novem dizlu v cx60 in so se že pojavile težave naj nebi bil osamljen primer, namreč hladilna tekočina zavre in začne ven metat vodo. Neve se kaj je vzrok in potrebna je menjava motorja pod garancijo. Glede izbire dizel ali phev, definitivno phev.
Zavre, wtf? To je zihr elektro lobi organiziral
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

:) Sej danes sem dobro spal, itak je že toliko nazaj...

Sem pa slišal, da če želiš izpustit olje iz menjalnik, da moraš odstranit karter?  Smešno.

No, čez ene 30 tisoč bom naredil še eno delno menjavo, pa mogoče še filter pa je to to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim pri pelkotu sem opravil menjavo, pravita majstra da je črno, da se ni bilo menjano.

Pred 30 tisoč km so mi menjali v btcju,vključno s filtrom. Zdej pa ne vem kaj je res. Iz druge v tretjo gre res lepše, mislim prestavi hitreje..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Saj je vse lepo in prav z EV, je pa še kar precej če-jev in nekih predpostavk, ki se morajo izpolniti , da je vožnja nekako primerljiva z ICE..Kar se tiče logistike, ipd..

Je šel znanec  s službenim EV audijem na Dunaj, je rekel nikoli več. Toliko enega dodatnega sranja in letanja z iskanjem polnilnice da je joj. Pride do hotela, ki je bil malo izven mesta, valda avto je treba napolnit, vse polnilnice zasedene. Nato ob 10 zvečer nazaj v mesto, poiskat prosto polnilnico, s taksijem nazaj v hotel..Zjutraj isto v obratni smeri. 

Potem pot nazaj v SLO in takoj naprej na balkan...vmes je treba seveda spet polnit in vsa povezana logistika s tem.

Hočem rečt, hitro se lahko kaj zalomi - infrastruktura še ni tam kjer bi morala biti - vprašanje če sploh bo kdaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Saj običajno se res cjazijo po AC , in mi gre velikrat na živce. Ko bo lobi še malo zrastel, bodo pa na AC znižali maksimalno dovoljeno hitrost al kaj??

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.