Brez skrbi, do 3 bare ?e ne bo tega problema. Pri sodobnih gumah bo? prej robove uni?il pri 2,2 bara kot sredino pri 3.0 bara.
Na Golfu mam ?e zimske pa jih pumpam 2,8 spredaj in 2,6 zadaj pa pri dimenziji 205/55 R16 ?e vedno zelo velik trebuha dajejo.
Ja pa res smeh kolk je, mehka zimska guma z veliko vi?ino, slabo vodljiva napram 18" nizkoprese?nim n Mazdi. Na AC lahko maham z volanom levo desno pa gre avto kr naravnost, ?ist druga zgodba je pri nizkoprese?nih,ki se odzovejo na vsak gib volana in je res pravi u?itek pognat avto mal v ovinke.
Premalo napumpano.
Ja zaradi tega sem jaz v enem letu uni?il Kumho-tke 215/45 R17 napumpane so bile 2.2 bar-a
Res da sem naredil 27000 km, samo vseeno prednji gumi sta za v smeti, ker je pobralo robove
@Boss: Hvala za tako iz?rpen odgovor (oz. ?e kar poro?ilo)
Po premisleku sem pri?el tudi ?e sam do podobnih ugotovitev, najbolj me bode nefunkcionalnost avtomobila v zdaj?njem stanju, sam mora? zelo paziti kje se vozi?
?e dobro premislim mi je pomembnej?a funkcionalnost kot pa izgled vozila.
Glede na to da se vsak dan vozim 100 km, v ?asu snega, ne bi rad kje obstal zaradi zni?anega podvozja.
?koda da si nisi omislil nastavljivega podvozja - ?e ti je v?e? enkrat normalka, drugi? zni?ana!
Tudi v tej smeri sem razmi?ljal, da bi dal gor gwinde, samo sem hitro ugotovil da ko da? gor Gwinde ima? ?e spu??eno na -30 mm in jo potem lahko dodatno spu??a? do - 70 mm
No meni je ?e v?e? zni?ana ?eprav tudi malo moti ker sem zmanj?al funkcionalnost avta (makedama in velikih lukenj ne sme videti)
No da pojasnim, ni mi noben problem jo dvignit nazaj v prvotno stanje (fedre imam doma, zamenjal bi jih sam) za optiko tudi ni straha.
Da bi pa to delal 2x na leto mi je pa malo too much
No tudi sam imam za pozimi, jeklena plati??a 15", tako da gredo gor.
Problem se mi je pojavil ko sem hotel natakniti gor 15" ALU plati??a, lahko da sem imel samo jaz tak?no smolo (oz. plati??e z veliko aluminija), tako da je dobro preveriti.
Kar se ti?e gum je moje na?elo tak?no, to je edini stik avta s podlago, tako da jaz tak?nih gum ne bi dajal gor, je pa tudi res, da pri meni ne bi zdr?ale gor toliko ?asa ( kilometri npr. letne sem v enem letu obrabil do polovice profila )
Tudi pri na?i hi?i je Mazda 3, ki za enkrat dela BP (nok nok), kupljena je bila od ?lana na forumu "mazda 3 2010" , motor je 1.6 ki je kar ?ivahen in ?e bi ?e enkrat kupoval bi vzel ravno tak?en motor.
Kriteriji ki jih imam sam glede kupovanja:
- prodajati ga mora fizi?na oseba
- ?e je mogo?e od 1. lastnika in slovensko poreklo
Sam sem imel sre?o pri nakupu obeh avtov (vsaj tako ka?e zaenkrat).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pozdravljen
Ja jaz sem jih imel na prej?njem avtu sicer v dimenziji 195/50 r15.
Prvo sezono je bla guma ok, minus je bila samo obraba, polovica profila adijo (kot radirka)
Drugo sezono pa sem imel ob?utek kot da se vozim s plastiko (trda guma), res pa je tudi da ni bilo ve? veliko profila na njej.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani