pri znanih servisih se dogaja, da dobi serv.knjiga ?ig, kljub temu, da ta avto nikoli pri njih ni bil servisiran - seveda proti pla?ilu; vpra?am se, ali imajo servisi kak?no evidenco oz. kako lahko, ?e do ?esa pride, ugotovijo, da servis ni bil opravljen? in posledice
Jz pa mislm, da ?e se gremo ?ist recipro?no pogledat zadeve, pa brez konjev mben neb prov del? pr?u, razn ?e ma Ajvar ka?no svojo inovacijo pred bajto k s kojni nima mbenga posla!
Mislim, da je to kar lepa tola?ba, ?eprav verjetno ne bi tako govoril, ?e bi bil eden od teh nesre?nikov.
Je pa zanimivo, da marsikje v tujini je temu primerna tudi velikost zavarovalne premije. Kaska zavarovanja za rizi?ne grupe avtomobilov so namre? vi?ja ne pa tako kot pri nas, ko vsi pla?ujemo visoka zavarovanja tudi na ra?un raznih VW-jev in Audi-jev.
ponekod zunaj je vi?ina zavarovalne premije odvisna tudi od znamke avtomobilov; tisto, ki se kradejo manj, koristi ?e dodatni bonus
na podlagi spodaj kopiranega ?lanka, sem sli?ala, da bodo avtomob.ind. morale za?ele izdelovati avtomobile, katere poraba mora biti in sicer: za Dizle 4,5l in za bencinarje pa 5,l na 100 km.
kak?ni avti naj bi to bili?
"Evropska komisija je predstavila dolgo pri?akovano strategijo o izpustih toplogrednih plinov v cestnem prometu, s katero ?eli izpuste ogljikovega dioksida (CO2) iz novih avtomobilov do leta 2012 omejiti na 120 gramov na kilometer. Proizvajalci avtomobilov bodo morali izpuste zmanj?ati na 130 g/km, preostalih 10 g/km pa naj bi prispevala ve?ja u?inkovitost klimatskih naprav, ve?ja uporaba biogoriv ter drugi ukrepi."
Ob?asno imam priliko voziti BMW-ja 528 zadnje generacije. Seveda ni fer delati primerjave z M6, pa vendar:
- izdelava notranje opreme je v bimerju nekaj svetlobnih let pred Mazdo;
- pri mo?nostih dodatne opreme je Mazda ?e bolj zadaj;
- oblikovanje je sicer stvar okusa, vendar mi je bimer lep?i;
ni fer primerjati z M6 kot ne z A8
ker pa se Berlin zavzemal za zni?evanje CO2
(Nem?ko zdru?enje avtomobilske industrije (VDA) je bilo v odzivu bolj skepti?no. "Ne smemo podle?i iluzijam," je pojasnil predsednik zdru?enja Bernd Gottschalk. "Doseganje teh ciljev bo zahtevalo ogromna vlaganja in inovacije, kar bo za vse proizvajalce zelo velika in izredno te?ka naloga," je dodal.
Tudi Evropsko zdru?enje avtomobilskih proizvajalcev (ACEA), ki med drugim zdru?uje BMW, DaimlerChrysler, Fiat, Renault, Scania in Volkswagen, je opozorilo, da bi uresni?itev strategije Evropske komisije lahko vodila do zmanj?anja ?tevila delovnih mest in selitev avtomobilske proizvodnje v dr?ave zunaj EU.)
me prav zanima, kdo bo ?e kupoval BMW, ?e ga bodo delali npr. na Kitajskem
sem mel 2 bmw-ja (oba skupaj na koncu vec kot 250.000km, pri enemu sem mel majhnih problemov z elektroniko, z drugim pa cist nic, ta bmw iz slike pa v 7mih letih samo termostat...)
vsake o?i imajo svojega malarja
in kako to, da sedaj (?e kar nekaj ?asa) vozi? M6, ?e ti BMW s.3 ljub?i?
lahko mi napisete karkol hocete, bmw serije 3 je boljsi avto od mazde 6 (zame)...sploh ni primerjave
res ni primerjave... ?e bi BMWserijo 3 tolk in na tak na?in vozu in pri tem tankal ?e nekvalit.gorivo, potem bi ga verjetno pelajl ?e na smeti??e ali pa bi ga nekomu podaril ...
povej vsaj en razlog, zakaj je po tvojem bolj?i, razen znamke
?e je bila nova mazda 6 na lestvici nem?kega avtomobilisti?nega kluba (ADAC) na 1. mestu po: gospodarnosti, ekonomi?nosti, obliki, kvaliteti, in po tem, da se najmanj kvari ter ceni, potem se nova BMW 3 lahko skirije, ker je bila ?ele na 4. mestu. itd.
januar 2007 je ?e skoraj mimo, februar ... verjetno tudi ?e ni? ne bo, z marcem - s trobenticami se zadeva pri?ne, ?eprav pri nas ?e cvetijo...
zdej pa res...
?e se zadeve resno loti?, je treba postoriti eno leto prej, nato pa primerjati s posameznimi meseci v letu; se pravi, letos slika?, drugo leto ima? koledar z ali brez ...
labi, glej, da ne pogrne? na teoreti?nem, ker je kar nekaj novosti mi ti bomo tu ?e v moralno podporo in dobi? tudi kak?no teoreti?no preverko, se strinjate ...
druga? ti bodo pa usi fov?, ker bo? spoznal kak?na "brhka" nasmihajo?a se dekleta....
?e ne more? dobiti duplikata, verjetno tudi ne more? preklicati - kaj pa ?e bo nekdo uporabil v tvojem imenu ukradeno dovoljenje...
ne ne...jaz mam "tuje" voznisko dovoljenje in stalno bivanje v SLo...
uradno bi mogu imet Slo vozniski izpit...ker pa slovenija ne priznava kosovskega izpita (srpskega pa priznavajo, sam so mi ga ukradli skupaj z denarnico-in to sred Ljubljane) je edina ocpija da grem delat izpit od zacetka...
do zdaj mi je edino policaj ne meji pri rijeki tezil, da moram met slo izpit, ostali pa niso tezil okoli tega
Ker si ?e toliko ?asa v SLO, bi bil ?e skrajni ?as, da nekaj postori?;
odvisno, kolikokrat te bodo ustavili, na tvojem mestu bi ga ?la delat ?imprej, ker ga bo? pridobil z dvema najve? pa s tremi kaznimi (tak je bil u?inek ?e po prej?njem predpisu, po novem pa ?e nisem preverjala) - ker si veteran, ga bo? verjetno opravil z najmanj?im ?tevilom ur; ura je ?e vedno 4.000 sit in to velja ?e kar nekaj let. ?as bo tisti, ki ti bo malo krav?al ?iv?ke. Trenutno je gu?va na zdravni?kem pregledu, kjer se ?aka precej ve? kot en mesec. Mogo?e bo po novem letu, ko bodo evri malo manj. Pa sre?no.
ok pol pa nc ne bom s tem...ocitno me pride ceneje placat kazen kot pa da grem delat izpit...sej niso normalni.
kaj to pomeni?! malo bolje opi?i
dobil si navodila za za?etnike... ti pa bi rad za "veterane" - s popustom?
nikoli mi ni bilo jasno, kako ti lahko vzamejo izpit, ko ga enkrat ima??! Izpit je tako kot z odlo?bo (ali gradbenim dovoljenjem), ko ga enkrat pridobi?, ti ga po pravnomo?nosti in dokon?nosti nih?e ne sme oz. ne more (kar tako) odvzeti!? Ta predpis bi morali spremeniti ?e pred 15. leti. Kve?jemu ti lahko zaplenijo avto in vse, kar je povezano s tem. Vsaj v pravnih dr?avah je tako?!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
pri znanih servisih se dogaja, da dobi serv.knjiga ?ig, kljub temu, da ta avto nikoli pri njih ni bil servisiran - seveda proti pla?ilu; vpra?am se, ali imajo servisi kak?no evidenco oz. kako lahko, ?e do ?esa pride, ugotovijo, da servis ni bil opravljen? in posledice
Povezava za deljenje
Deli na druge strani