Skoči na vsebino
Rezervno kolo..
Napisano

hm, super.

hvala

zgornja slika je tvoj avto predvidevam? ne vidi se najbolj?e - ali je to ozka rezervna guma na LPG rezervoarju (od zgoraj pokrov)?

meni se zdi da pri meni ni toliko prostora med LPG rezervoarjem in pokrovom tudi ?e je r. guma zelo ozka, ampak vseeno v prtlja?niku zavzame manj prostora.

ali mogo?e ve? kje se ta ozka guma da nabaviti?

meni se zdi da je prava re?itev ta ozka guma + komplet za hitro popravilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

Js upam da spackam eno primerno ohi?je za rezervno(?ajtrga) kolo, vanj bom pa dal ?e wofer in bom imel vse kot mora biti, Pa isto zaradi LPG.

kak?no je to ?ajtrga kolo?

ali je to o?je kolo istega premera?

koliko o?je in kje si ga najdu?

ampak vseeno ga ima? v prtla?niku? in ti zavzema prostor?

meni vedno manjka prostora ;) in zaradi tega i??em kako alternativno re?itev (mogo?e je stre?ni nosilec s prtlja?nikom prava)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

za tehni?no brezhibno vozilo mora? imeti rezervno gumo ali pa komplet za popravilo pnevmatik... ?eprav za precej Mazda?ev je dost tud MES kartica ampak pravila so pravila :jezicek:

torej rezervna guma ni obvezna? ali je ta komplet za popravilo kak?en specialen, honologiran, ali kaj ?e... ali pa navaden kpl...?

sem sli?al da obstajajo nekakak?ni hitri kompleti ki v gumo vpihnejo nekak?no peno ki gumo popravi takoj in jo tudi napiha (nisem siguren kako to to?no deluje, moram se pozanimati...).

pa ?e to: ?e sem prav razumel, rez. guma ni nujno da je ista kot navadna, lahko je tudi o?ja?

vpra?am zaradi LPG-a vgradil sem ga namre? pred kratkim in zdaj gumo imam v prtla?niku in prav bi mi pri?lo da jo se znebim, ali pa zmanj?am ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

se opravi?ujem ?e je nekdo ?e vpra?al, ali povedal - nisem namre?e prebral vse poste :

ali je sploh dovoljeno voziti avto brez rezervne gume?

ali bolj?e: ali kdo ve kak?ni so predpisi glede rezervne gume, ali jo mora? imeti v avtu, ali pa se samo priporo?a?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

626 1.8 16V katero olje?
Napisano

Eno polsintetiko daj noter, recimo Walvoline durablend, ne more? falit, potem pa spremljaj kaj se dogaja med intervalom, potem pa ti lahko naprej svetujemo kaj ti je narediti.

hvala za odgovor

torej: valvoline durablend 10W30? (v priro?niku priporo?ajo 30)

kaj naj spremljam med intervalom? ali porabi olje, ali kaj?

(prej?nji lastnik mi je rekel da olje ni porabljal. ali je res tako bomo videli:)

interval je pa 15k km tako kot pi?e v priro?niku? ali naj menjam malo pogosteje? ali je to sploh smiselno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

626 1.8 16V katero olje?
Napisano

hvala za odgovor.

malo sem googlal in najdi-al ;)

in na?el tole:

"... V sredini je oznaka viskoznosti po SAE (Society of Automotive Engineers), ozna?ena je z dvema vrednostima (npr. 10W ? 40). Prva ?tevilka in ?rka W (winter) predstavljata viskoznost pri nizkih temperaturah (pribli?no 0 st. C, druga cifra pa ozna?uje viskoznost pri delovni temperaturi motorja. ..."

na?el sem tudi to:

http://www.dslreports.com/forum/r21881533-...e-for-Mazda-626

ampak vseeno ? evedno ne vem katero bi izbral ;)

kar se ti?e proizvajalca olja, na tujih forumih sem na?el podatek ki potrjuje to kar si napisal: castrol za japonce odsvetujejo. priporo?ajo pa mobil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

626 1.8 16V katero olje?
Napisano

pozdravljeni vsi ?lani foruma,

Dva dni sem ?e ;) lastnik mazde 626 1.8. 16V

zanima me katero olje naj uporabljam?

v navodilih pi?e:

"Uporabljajte motorno olje API Service SG, SH ali SJ" (bencin)

v tabeli sta ?e 5W-30 in 10W-30.

Kaj od tega proporo?ate?

Ali je priporo?ljivo uporabljati kako alternativo: castrol, valvoline, ...?

In, kaj sploh pomenijo te ?tevilke 5W, 10W, 30, 40, ...?

Hvala vnaprej za odgovore.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.