ne ne. Pod nepremi?nine ?tejejo vsi SDI ji od VW grupe in ka?n golf I in II
Kaj klamfa? neumnosti... pelji se z 2ko s PB, KR, PL ali pa PG motorjem pol pa govori, ali pa z 1ko gti alpa 16s. Samo za primerjavo povem da PB 1.8 8v dvojka gre lih en tolk ?e ne bol kot NA miata z 1.8 16v, da o KRju (1.8 16v) ali PGju (g60) niti ne govorimo. S tem da so golfi s katermi sem je jz vozil letniki nekje 89-90, mazda pa je 97.
Zdej ne leti to nate, sam upickumatr vecina folka je tolk pametnega tkole po forumih pa neki nabijajo tja v 3 dni. Po tipskih forumih so usi zagledani v eno znamko, kej druzga sploh probal nebi, potem pa klatijo neumnosti in neresnice, v stilu: pa sej to pa nikamor ne gre, pa skos crkuje, pa nobenga udobja itd... Prvo sprobaj pol bodi pa pameten. Kar se pa ti?e 3ke ali pa 4ke 1.4, je pa to pogreb od avta, ki je bil kupljen sam z namenom da bo vw pri hi?i, traparija ?e se mene pra?a. Sem oba vozil, da se nebo spodtaknil kdo.... Za renaulta pa lahko recem (za kangooja 1 generacije in tvingota tapruga), glede na to kaj je pri nas kangoo dozivel, je cudno da sploh ?e dela, je pa? delavni avto, servisira se kokr se mi da, pa avto ?e naprej klamfa. V primerjavi udobja med kangoojem in pa fordovim connectom, pa ga kangoo preka?a za 10 let, pa ?eprav je 10let starej?i. Kar se pa twingota ti?e, ga mam pa za daylija zdejle k mazda spi, in glede na to da je prej leto in pol stal in sem dal zanga 200? ni nobenih problemov z njim. Kej ve? pa neznam povedat, ker ga vozim ?ele k?n mesc.
Tole je blo pa u?asih u na?ih koncih, in res je ?lo k pr norcih, z golfom ga nisem mel ?anse ujet, sam karoserija je bla pa boga za popizdit. Upra?anje pa kako je zdej z mopedom.
Ne zavajajte ljudi s temi va?imi 'rollbari', ker v primeru da se avto obrne na streho, ti samo ?kodijo, ker se zvijejo v kabino, posledi?no vozniku v glavo. Tole mate style bare, ki nimajo nobene druge funkcije kot da zgledajo 'dobro'.
Tkole zgleda rollbar za miato:
Pa da nebo kdo reku da govorim tja v 3 dni...
Obstajajo pa tudi teme na specifi?nih forumih o teh 'rollbarih'
K smo lih pri renoju, fiatu in volkswagnu, sem mel vse tri znamke.
Fiata Punta mk2 sem mel skoraj 3 leta in nekih 100kkm, to je dejansko blo pali vozi, v vsem tem ?asu sem zamenjal 1 volanski kon?nik, 1 izpuh, bremze in senzor hitrosti. Avto je mel okoli 180kkm ko je ?el od hi?e.
Vwja Golfa 3, sem mel eno leto, ene 40kkm, zamenjal tesnilo pokrova ventilov, in pa olje je na enem semeringu scal. Ko smo ga skosali (na streho je padu sneg, pa pragi so bli pregniti) je mel avto 306kkm
Renaulta Kangoo mam ?e zdej, avto ma sicer '?ele' 100kkm, je pa letnik 2001, menjal sem pa bremze, izpuh, torzijo in zdejle me ?aka ?e homokineti?ni zglob. S tem da je avto work horse in se dela z njim ko svinja z mehom. Vle?e prikolico, polno drva, peska, ali pa je na polno nabasan v kesonu. ?ez poletje pa se vsaj 2x na teden pelje po neki gozdni poti, kjer je marsikateri terenski avto nasede. Pa avto ?e kr dela in dela, brez nekih ve?jih problemov.
Tko da tolk z moje strani kar se omenjenih znamk ti?e
malo ?e poglej po oglasih, doda? nekaj malega in dobi? NB serijo, od 99' naprej, precej lep?o in z ve? opreme! ,
Brez zamere, samo lepota je zelo subjektivna stvar
Ho?m re?t mene v nb-jki nebo? vidu, je pa? 'babji' avto, medtem ko nc-jko bi pa koj mel, tale ki je pa sedaj najnovej?a pa spet ne. Kar se pa opreme ti?e pa mislim da je top oprema v NA in NB tam nekje enaka.
Tale se prodaja ?e zelo zelo dolgo, ve? kot pol leta sigurno. Mo?no zaradi cene, se spomnim ko sm zj za?el gledat mxke, je bla cena 4,5k, ?e se prov spomnim. Sem jo tut mislil it gledat, pa se je v tem ?asu na netu pojavila ta ki jo mam zdej, pa tut dost bli?je mi je bla in z 1.8 mopedom, ki je bil prioriteta, tko da se zj s to vozim . Druga?e pa poklicat, mal povpra?at v kak?nem stanju je avto in eventuelno it pogledat. Link kaj pogledat na avtu sem ti ?e v drugi temi prilimal, tko da go for it.
p.s. edino za volan nisem siguren ?e je originalni, nism ?e vidu tazga, pa naj me kdo popravi ?e se motim.
Tip je o?itno provokator, ali pa nekdo ki ?eli ?e bolj o?rniti ta servis.
Mogo?e je pa Lojz?
Druga?e pa glede na napisano, ma jz vam ?ajtrge nebi prpelu popravlat. Raje peljem nekam na neuradni servis, kjer poznam ljudi in vem da bo avto narejen tako kot nej bi bil. No ja, sploh pa svoj avto delam ve? ali manj sam, tako da ?e bi blo kdaj kej narobe, sm ga sam usral.
Se komu sanja, oziroma kje bi se dal izvedt, kje je proizvajalec vozila, se pravi Mazda predvidel sprednjo tablico za mx5 NA model, ker NB in dalje majo ze neke nosilce na odbijacu. Kar gledam slike, ni predvidenega mesta za tablico.
In ?e si preberemo uradni list:
2) Registrske tablice in preizkusne tablice, razen tablic za vozila kategorij L, O, T, C in R, so pritrjene na prednji in zadnji strani vozila. Tablice, ki so pritrjene na vozilo, ne smejo biti upognjene ali kako druga?e deformirane. Pritrjene morajo biti na na?in in na mestu, ki ga je za ta namen predvidel proizvajalec vozila, tako, da so nezakrite, dobro vidne, lahko berljive in ne smejo biti dodatno prevle?ene ali prekrite s kakr?nokoli snovjo. Tablice morajo biti ?vrsto pritrjene na vozilo, da ne morejo odpasti z njega.
Po tem jz sklepam da pa? na tem avtomobilu ni potrebno imeti prv tablice.
1) Vsa vozila, udele?ena v cestnem prometu v Republiki Sloveniji, morajo biti ozna?ena z dvema registrskima tablicama, razen motornih koles, ?tirikoles, lahkih ?tirikoles, trikoles, koles z motorjem, priklopnih vozil, traktorjev in traktorskih priklopnikov, ki so ozna?eni z eno registrsko tablico.
Tukaj pa pi?e da avto nujno mora imeti 2 reg. tablici. Zdej pa se ta dva odstavka zakona izbodbijata.
Se pravi zanima me kaj narediti ?e avto nima predvidenega mesta za pritrditev? Oziroma, na koga naj se obrnem v tem primeru?
Uglavnem i??em en dirkalni sede? za v mxko. Ker teli stock ?isto ni? ne dr?ijo v ovinkih. Zdej zagledu sm se v tegale Ompja. Zdej ?e ma kdo kak?no idejo kje bi se dal sede?e v tem stilu ?e dobit, za raceware vem . Lahko je tut rabljen, itd... No?em pa sede?ev ki so tovarni?ko vgrajeni ala recaro, sem mel to v golfu, sej so bli fajn, ogrevani usnjeni itd, ampak so delani za fakin orenk ljudi, tko da sem se vozil sem pa tja po sede?u. Budgeta mam pa recimo 200?, vem malo para malo muzike, pac po svojih zmoznostih.
zanimivo da ?e vedno laufajo, ma sosed eno za v njivo, dizela?a, se mu je ?tevec 3x ?e obrnu in tudi crknu, vse je ?e ?lo v k. v?ge pa s prve tudi ?e celo zimo stoji zunaj.
no vr6 motorji niso lih hvale vredni.
Tut vr motorji dr?ijo, ?e so le servisirani...ker ?e gleda?, kdo je ve?inoma vozil avte s tem motorjem, mularija, in je ve?ina zgonjenih, ker servis na tem motorju ni poceni, se je avto prodal 'opravljen veliki servis' in podobno ane. Pa ve?inoma je blo to gonjeno do amena.
Za primer, sicer ni vr je bil abf, motor je dal skozi 306kkm, pa verjemi mi da ni bil '?paran' pa je stalno normalno v?igal, delal itd...na?alost je bila ?koljka za na odpad. Plus tega je bil ?e ?ipan in ta avto je res letel, po gpsu 230, pa ?e bi ?lo, sam mi je avtoceste zmanjkal. Govorim pa o 2.0 16v motorju z golfa 3.
Pa recimo jz bi z veseljem mel eno 2ko, s pb ali kr motorjem (1.8 8v ali 1.8 16v). Pa definitivno bi bil avto po izgledu rat look No ja tut to bo enkrat.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?e dobro pogleda? govori o SDIjih in golfih 1 in 2. Kar se pa sdija ti?e, pa nism ni? reku ker ga ne poznam.
Tale 'dirkalna' mxka se mi pa poceni zdi, bi tole mene kr melo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani