Pol ga prjav najprej na dav?no in to pronto. Valjda ne bo? pustu da te nateguje.
3 x si bil tam? ?as, denar, norca se je delou s tebe, pa ?e okradu te je... in o?itno nisi edini.
Par ljudi na ta na?in dela, verjemi, edino kar jih gane je, ko jih po ?epu udari?.
Problem je, ?e nisi navajen na tak na?in te malo zmede. Ko te parkrat probajo nategnit te tut zelo hitro mine.
Podobno kot taksisti, ki vsi poskusjo, ?e ti lahko ve? ra?unajo. Pri nas zaenkrat ?e manj, v tujini pa juhuhu, sploh ?e vidjo da si tujc. Pravilni odgovor: Samo po drobi? sko?im.
P.S. Hanzi Tassi ... a je japonc?
Na sosednjem forumu sem ?e poskrbel, da ne bo ve? zavajal ljudi.
Rad bi en sam podatek ki potruje odebeljeni stavek.
Hvala.
Ford in mazda pa sodelujeta ?e dolgo, pravtako cosworth,saj jo prav on razvil prej?njo generacijo V6 motorjev za mazdo in ford.
Odebeljeni stavek so mi povedali mehaniki na poobla??enem servisu mazda, v BTC-ju in tudi v Kopru. Baje, pa da je motor dober ?e v osnovi, malo ?re in dela dosti km ve? ali manj brez napak. Rekli so tud, da jo je mazda nekaj predelala in prilagodila cx7 - ve? navora, pa ketno so dal namesto jermena.
Eto... nisem mehanik ampak tako pravijo, ?ena vozi citroena in tut na njihovem servisu so rekl, da je ta ma?ina zelo dobra.
Prej sem razmi?ljal takole enostavno primitivno, nemci so sehr gut, japon?ki so majhna jaj?ka z majhnimi gumbki na armaturki ... to ?e ne bom kupu... francozi so za babe pa itak se skozi kvarjo... korejci , ?e svet popredal?ka? ti je la?i
Po zadnjem avtomobilu ki je bil :ne vem: , volkswagna, audija pa ?kode zastonj ne vzamem, podobne izku?nje majo kolegi k vozjo zadnje passate, zato pa so tok pocen rableni, ve? al manj so isti k peugeot ?eststo ve? na servisu kot doma sedem.
No ?kodo bi mogo?e ?e vzel, ker sem mel v?asih 6 let oktavijo bencinsko turbino karavan in je bla
Tut dohodki so ?li dol, tako da se mi zdaj zdijo japonci , ?e se res ne kvarjo.
Ker vsaki?, ko sem ?el iz servisa, ko je menjalnik za?el preskakvat, vsaki? ko je lu?ka zasvetila running gear fault workshop al kaj podobnga, ko so se vsi gumbi zlizal na belo barvo pri 80.000 km, ko sem dobil ra?un za nadomestne dele, kulanca itak pri njih ne obstaja... sem se po?utu, kot a mi tole delajo
Od ?ene citroen je star dve leti pa pol, 38.000 km pa je samo drugi dan po nakupu crknila klju?avnica na prtlja?niku. Sem ?e pizdu, k me je prepri?ala da sva ga kupla francoska jajca pa to, ker jaz sem zagovedno hotu golfa plus. Od takrat naprej pa ?ist ni?.
pero, ce bos to ?akal, je nikoli ne bos imel, drugace pa govorimo o tehniki narejeni s strani ?loveka....bodisi japonc, bodisi nemc, perfektne naprave ni...
Meni vse dela, nobenih lu?k in ?ri?kov. Tudi meni gre to na ?ivce - ho?em da avto dela kot je treba. Za ta denar in v tem trenuku (recesijske cene) se mi zdi da doi? ogromno avta za ta denar.
Ma? prou... ampak se mi niti ne mudi.
Rad bi tisto, kar se najmanj kvari, pa v?e? mi mora bit ...
Zo?ou sem izbor na BMW, Subaru, Hondo pa Mazdo.
Prvi trije kokr vem vse sami delajo. Mazda pa ma ?e nekaj od forda pa nekaj od PSA to me ?e malo ?ivcira, ampak vsi pravjo, da je bp.
X3 je nekaj let star model, HRV je grda pa majhna, forester je tut mal majhn.
Razmi?ljam ?e o BMW 5 4x4 (je tut nekaj let star model), pa subaru legacy, ki je kar lu?ten.
Sicer sem kar nekaj let vozil samo dizle in sem ?e kar malo pozabil, kako mirnej?i in bolj uglajen je bencinar. Mo?i in navora je dovolj za res prijetno in umirjeno (skoraj dizelsko) vo?njo. Sicer sem relativno umirjen voznik (avtocesta 150 km/h) ampak me je povpre?na poraba vseeno prijetno presenetila - ca. 11 l/100km po par tiso? kilometrih. Grem pa vseeno zdej na plin, prav tko na Sigas - edini so me prepri?ali da vedo kaj delajo (kar se to?no tega motorja ti?e).
11??? Nemogo?e! Men je v povpre?ju ?rla 16,6 ko sem jo mel en teden na testu. Za vozit je ampak poraba je pa porazna. Mela je nekaj ?ez 8000 km.
Se pravi druga?e priporo?a?. Se je ?e kaj pokvarlo, kak?na lu?ka pri?gala??
Se da nastaviti, vendar na ra?un porabe bencina. Lahko vle?e kot da je samo benz. Stvar dela, ?e enkrat kot da si na benzu, kako cukanje in podobno? Tartarini je naredil sistem izklju?no za ta avto, to pov e vse.
da po?re 40% manj si lahko razlaga? da se vedno zre 60%
Skratka poraba je tam tam enaka kot prej, tako da ce das 60L plina naredis do 450km, malo manj kot z benzom (500km)
Mazda stara 5 let je vredna vec kot 3 leta star nemec....ne samo to poglej si cene 10 let starih mazd.....
Sli? se ok. Kaj pa ta novi diesel? Malo manj konjev vse ostalo je pa bolj?e... upam, da so tudi servisni intervali nekaj dalj?i.
enostavno je strosek tanka 50% manj...zadeva dela. Plina mas enako 60L
ce ga mislis imeti pa 5 let, potem bo nekdo po petih letih zelo vesel..
Ce ga kupujes ker je lep, potem ga kupik ker je lep, in cez 5 let kupi lep?ega, ne potem razglabljati o plinu in ne vem kaj se vse.
Ne vem kaj se tolk bojite bit druga?ni, meni so ?e 2x garancijo uvelavljali na mazdi kjub plinu
Sli?al sem, da s plinom precej manj potegne, kak?ne so pa tvoje izku?nje?
Se ta Tartarini dobro obnese? Kaj cuka?
Pri sigasu pravijo, da po?re 40 % manj.
Kok kilometrov naredi? s polnim tankom plina in bencina skupaj?
Po petih letih ?e kaj dobi? za rabljen avto potem ima? pa nepremi?nino ?e posebej, ?e je bencinar z 260 mi konji.
Kupujem ga ker je lep, ?ez pet let bom kupil lep?ega vmes bom dal pa plin notr, vgradnja plina se bo sigurno izpla?ala, la?je ga bom prodal, pa ?e prihranil bom.
Ampak nisi uveljal garancije na motorju. Men so rekl, da na motorju ne priznajo ve? garancije, ?e ma? plin.
Ve? al manj jih noben ne rab, kdo bo s takim avtom offroadal... mogo?e z zimskimi gumami, pa kdo ma ?as offroadat... delo, otroci... lahko pa glumimo ne te?ki avanturisti pu??avski lisjaki pa to.
Avto mi je bil enostavno najbolj v?e? vzel sem pa full option. Touareg brez zra?nega vzmetenja se pa slabo pelje ker ma dosti kratko medosno, pa ?e... prej?nji Wolksvagni se niso pol tok kvaril. Lesson learned, zgleda da je tko, ve? k je gor ve? se pokvari. Pa stro?ki... 86 evrov za servisno uro WTF a eden dela, trije mu dajejo pa moralno podporo pa jih je treba tut pla?at.
Pele se pa super, samo ni lih dirkalnik, za avtoceste, kar jaz delam je bp pa v redu mi je k se lahko v vsakem vremenu 150 pelem po avtocesti. Kar se pa lahko tut z mazdo ... mater je lepa. Po moje najlep?i japonski avto. Razen 9 tke, sam je spet prevelika pol se pa jebe? ko jo v gara?o parkira? (moja je bolj majhna) pa 3-4 krat letno jo ma? na barvanju ?e no?e? da je vsa obutana. Pa ?e zdaj k je kriza je mal neokusno s takim avtom se vozit vsaj men pa tut dohodki niso taki k so bli. cx7 se mi zdi lih taprava cena stro?ki zmogljivosti zunanjost.
Ja prou fejst je.
Sam ce ne rabis teh zadev zakaj jih kupujes? brez zamere.....
Na Mazdo ho?em it, predvsem, ker pravijo, da je kvalitetna in se ne kvari.
Zdaj vozim Volksvagna dizla ?re je 12,5 ob normalni vo?nji.
Pol stvari nisem nikol rabu, zapora diferenciala, reduktor, zapora zadnje preme WTF.
Servisna ura 86 evrov, vse drago, veliko stvari se je pokvarlo, ko je garancija potekla: kompresor pri zra?nem vzmetenju, blok elektromagnetnih ventilov, abgas kremer, lu? se je uga?ala, nobene kulance,
skoz se lu?ke pri?igajo, na servisu pa pravjo da ne vejo kaj je in ne znajo odpravit...
Pri 100.000 je usnje na mestih zlizano, gumbi prosevajo belo barvo ker so isto zlizani, volan zlizan.. avto sem kupil
pri nas in ga tudi servisiral tu (realni kilometri).
Pa ?e prevelik za vsak parkplac, pa vsak k te vid ti u ?tartu 20 % ve?ji predra?un da, k misl da ma? dnar za stran metat...
Prej sem 15 let vozil Volkswagen, Audi ?e prej ?kodo nobenih problemov.
Po tem zadnjem ga zastonj ne vzamem.
Cx7 sem mel en teden na testu ampak se nisem odlo?il zaradi 16,6 porabe pa ker je verjetno mal nepremi?nine.
Dizel la?je proda?, ampak ?e ma pa plin??
Kolko ?re z LPG realno v evrih na 100 km?
Pred plinom verjetno okrog 16, zdaj pa?
?e da? samo v rezervno gumo, na kolko km mora? na pumpo? Ne bi rad skozi na pumpi visu.
A je stvar ok? Vle?e poplnoma isto z LPG kot prej ali je razlika?
Kaj pa ?ivljenska doba LPG, jaz avto ponavad prodam, ko je 5 let star.
Chip tuning pa nisi naredu? Pol naj bi baje tut malo manj ?ru!?
Glede na to da imam v slu?bi vsakodnevno tak?en ali dru?en stik z ljudmi iz skoraj celega sveta, sem si ?e zdavnaj na podlagi izku?enj ustvaril mnenje o slovencih.....uglaunem nismo ravno za prehvalt, prej kej druzga....na?alost!
Slovenci se nahajamo povsod, in povsod ho?emo biti glavni...stara zgodba
1.) Ceco veliko ve? Hrvatov poslu?a kot Slovencev. Srbski narodnjaki so brez heca no. 1 med Hrva?ko mladino.
2.) Slovenci smo glede na ostale narode zelo OK. Angle?i, ?vabi, Poljaki...
3.) Hrvati so na splo?no bolj samozavestni (beri naduti od Slovencev).
4.) Debile se po moje najde v vsakem narodu v pribli?no enakem %.
5.) Odkar je kriza so velik bolj prijazni, ampak se mi zdi da malo prepozno, Slovenci so Hrva?ko nekako odstranil iz svojega *sveta kakovosti* in jo ve?inoma zamenjal z ?panijo, Gr?ijo, Tur?ijo, Bolgarijo, Tunizijo, Marokom, Jordanijo... cena je ista ljudje pa dosti bolj prijazni morje isto ali bolj?e, hrana po ve?ini bolj?a pa ?e no politics.
6.) Mam lepe izku?nje s Hrvaticam, odkar zadnje 3 leta vozim ve?ji dra?ji avto. Tako da se da re?t.. tako mlada pa ?e Hrvatica:)
7.) Mi je zmeri sme?n kako se balkanci hvaljo z Slovenka gor Slovenka dol. ?enske se pridejo na morje poseksat, pa nima veze ?e je Slovenc, ?panc, Grk... al pa jebi ga ?e ni druzga Hrvat al pa ?e je Slovenka, ?panka, Grkinja al pa Hrvatica. Kmetice pa doma ostanejo pa jo ?parajo al kaj jaz vem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moja h?erka bi rekla: O?i, ta je pa zame k je tok mejhna.
Ampak barva je pa ubita?na ?krlatna... papamobil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani