Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je sylver napisal:

Naslednje kar me zanima je prepoznavanje prometnih znakov: to v praksi deluje bolj tako-tako. Vozimo se po AC in kar od enkrat se prikaže omejitev 40 km/h in to omejitev seveda drži do naslednjega prometnega znaka na AC, ki pa je lahko čez 50 km (kakšni tuneli ipd...). Zadnjič smo se peljali proti obali in samodejno iz 130 km/h zniža 40 km/h omejitev hitrosti. Od kje pobira te podatke??? Jih morda prebere iz izvozov? Ker to bi mi bilo edino "logično", torej da je tam prebral omejitev, čeprav smo se samo peljali mimo izvoza. 

Znake pobira iz navigacije in preko kamere. In to je kar katostrofalno. Prehitis kamion, ki imajo nalepko za omejitev in prepozna pa ti nastavi na 70. Potem ti izvozi. Dela na cesti, ki se nikoli ne koncajo, ....

Si ne predstavljam, da bi na ta sistem imel vezano tisto piskanje za prekoracitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-30 infotainment touch screen
Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:

Saj @Sunking im cist frisno CX-30 ... Mogoce so kaj uredili, da deluje podobno tudi v CX-30 ... 

?zmeden? pa res

- Newly available 10.25” infotainment display features wireless Apple CarPlay and Android Auto connectivity and touchscreen functionality

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Se pravi ce napisem povzetek:

To imajo vse cx30. Sedaj, ko gres v salon to na vseh vidis. Prav tako na vseh, ki so kjerkoli parkirane to vidis. Na vsaki se najbolj shity sliki na internetu to vidis.

AMPAK ... ko si kupoval pa nisi opazil dokler zena ni videla v garazi?

Hoces rect da si si upal kupt avto brez, da ga zena prej vidi? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Sploh ne vem kdo koga trolla pri vsem tem 🤔. A @DragoK vse, al vsi ostali njenga?

Jaz na moji v treh letih tega nisem opazil. Tudi ce bom sedaj videl pac bo nimam kaj.

Zdaj ce je to res tak problem potem pac avto prodat, mazdo dat na ban listo in vsem razlagat da je najvecji shit in kupit drug avto. Saj to niti ni neki tako novo, vsak ima vsaj eno znamko katero ne mara in pljuva cez no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Zanimivo, da precej spremljam CX30 na spletu (FB skupina, reddit, ...) pa se nisem opazil, da bi kdo to omenjal. Dejansko je prvic, da je kdo to opazil in naredil celo paniko zaradi tega.

Mi je pa bolj zanimo kako @DragoK poudarja, da avto za 32.000 eur ne sme imet napak. Nekako 32k v danasnjih casih sploh ni veliko za avto. Trenutno se basic avto zacne pri 20k in gre takoj  z malo opremo samo gor.

Je pa zanimiva predpostavka, da sedaj ce bom pa kupil avto za 60k, 80k, ... bo pa vse super in tipi top in nobene napake.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Na Mazdi 6 sem enkrat imel Conti, pa so se mi extremno hitro znucale. Ce ponavad zdrzijo 3 sezone so bile te fuc ze po sezoni in pol. 

Trenutno imam z GoodYear in Dunlop dobre izkusnje. S Conti in Bridgestone pa bolj slabe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Tu si zdaj napisal totalno navzkrižna modela.

EfficientGrip je za manjšo porabo, obrabo. Povprečna guma, ki bi naj dolgo zdržala, cenovno ugodna.

Sportmax TT ali pa RT so pa športne gume.

Dunlopova alternativa EfficientGripu je Blueresponse.

Pri športni gumi je pa važen oprijem, zavorna pot. Obraba je sekundarnega pomena.

Povej velikost in v katero smer naj predlagamo (sport ali eko). Potem bom dal predlog.

Top športna guma je Michelin Pilot Sport 5. Je pa najdražja. Blizu njejo so Continental (neke cifre) P. Važno je da je P zadaj. Ali pa GoodYear Eagle F1 AS.

Ma rabim neki vmes ampak raje bolj eko, saj ne vozim sportno. Rabim pa dimenzijo 215/55R18.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ko sem menjal na zimske gume so letne sle v smeti. Zdaj pa rabim kupt nove letne. Kak predlog?

Z original Bridgestone nekako nisem bil zadovoljen, obcutek na mokri cesti je bil precej slab.

Kake GoodYear Efficentgrip al pa Dunlop Sport Maxx?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 53 minutami je SpEkTr napisal:

Res so drage ... so pa dvoje , odvisno ali ima motor aktivacijo cilindrov ali ne. Zgornje so za primer, ko motor to funkcijo ima.

SkyActive X noben nima te aktivacije / deaktivacije cilindorv ... ali jaz narobe vem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je scania napisal:

Imaš mogoče kataloško številko svečk?

Na racunu pise:

Koda: HF0118110

Opis: Svečka vžigalna

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bil si kar blizu.

Svecke je ena 66 eur se prav skupaj 265 (to je par tem nazaj, da imajo te X masine neke special svecke)

Filter olja je 20

Filter zraka 40

Olje 4,6 litra ga gre in je skupaj 132

Pa se delo slabih 200 eur in si na 600eur.

Na nemskem forumu sem ravno vcer videl je en za isti servis dal 700 eur, tako da zlo isto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Nekje / Nekdaj / Nekako sem pridelal kar "orng" prasko. Da ne bi lih celga strihal pa ne vem kaj se, je kaka opcija, da bi tole malo saniral?

Je pa Machine Gray barva (najlepsa barva za cx30 imho 😬)null

image.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 urami je Bini napisal:

Ko sem ravno govoril s servisoerjem sem vprašal za ceno drugega rednega servisa in se je podražil iz 230€ na 280€.... 😔

Tudi mojega olja nočejo več po direktivi direktorja.... :nevem:

Moj 2 servis je stal dobrih 350 eur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

@Alexkatere sta kupila in a je potrebno za montazo kaj obrezat pri tablici. Kako tezka je montaza?

Tole ze neki casa gledam da bi kupil pa ne vem ce se mi da neki rezat, limat, ....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je Alex napisal:

A ve kdo mogoče , zakaj mi ne pokaže vedno na zaslonu imena zraven tel. številke, ko me kdo kliče? 

Na telefonu imam drugače shranjeno ime. 

Nekatera imena prikaže, druga zopet ne. 🤔

Ker imas enkrat shranjeno z +386 enkrat pa ne .... IZREDNO motece!! Sam sem updejtal SW in upal da se bo to popravilo, pa se na zalost ni :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

A se komu ekran ropota oz. povzroca cricke?

Zadnje case mi gre kar malo na zivce ker ima ekran cricke. Tujci to resujejo tako, da dajo nekaj gume med ekran in armaturo pa je ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Lahko potrdim @Alexovo teorijo. Tisti zapisi na poraba.com so popolnoma neverodostojni in lazni. Veliko voznikov avtorju spletne strani placuje, da prikazuje manjso porabo samo zato da so na vrhu in potem lahko kolegom v gostilni kazejo kaksni carji so.

Prav tako iz zanesljivih virom vem, da lastnik portala prejema podkupnine od firm (predvsem KIA ter VW), da namensko kaze par % manjso porabo od konkurence.

Zakljucek: Tisti podaki so vsi fake in edina resnica je to kar pravi @Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.