Nekako mi liči na tisto kar vidiš v Indoneziji in nasploh v tistih koncih....
Drugače pa ok.... 😉
Pa sem mislil, da vozni park v Indoneziji in nasploh v tistih koncih nekako liči na mojega BTjca: obutan okoli naokoli, sšravban skupaj s knipingi, rejnat pa toliko, da niti sence več ne meče...
@Boss, ta "tvoja" teorija, da so krožna križišča varna in enostavna, ima dva pomembna pogoja:
- vsi v krožišču morajo pravilno uporabljati smernike
- krožišče mora imeti premer vsaj 25 metrov, rajši več
Če ta dva pogoja nista izpolnjena, je krožišče najslabša možna stvar in zelo nevaren del ceste. Ker če ljudje ne dajejo smernikov, lahko samo ugibaš, kam bo kdo zavil in kdaj lahko ti zapelješ v krožišče - brez da komu izsiliš prednost. Če pa je krožno križišče premajhno, ti pa avto prihaja pod prevelikim kotom, da bi sploh videl njegov desni smernik. Zato so se Italijani dobro domislili, da če greš po krožnem, imaš levi smernik, pred izvozom, kjer greš ven, daš pa desni smernik. No, nekateri v krožiščih dajejo smernike kot bi bilo navadno križišče: če gre ven na prvem izvozu, da desni smernik. Če gre na drugem, ne da smernika. Če gre na tretjem, da pa levi smernik. V vsakem primeru je boljše kot pri nas, ker vsaj vidiš levi smernik in veš, da ne smeš peljat, ker bo on nadaljeval po krožnem...
Dashcam ne snema skozi levo okno, pa se tak primer ne more dokazat.
Vem, ker je sodelavka imela enak primer in ona je imela dashcam. Pa se vseeno ni videlo, da z leve prihaja nekdo s smernikom. Rešil jo je samo tisti, ki je pripeljal nasproti in tudi mislil zaviti. Je bil za pričo.
Na koncu članka piše, da je kriva povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Glede na to, da se je ustavila in spremljala dogajanje in ker je tudi "pešec" ustavil, je speljala v trenutku, ko je on pognal skiro - težko govorimo o neki malomarnosti.
Mora pa tudi pešec pogledati levo in desno, preden prečka cesto - torej bi lahko enako bil kriv tudi fant s skirojem...
V torek, nekaj pred 15. uro, so novogoriški policisti odhiteli na Cankarjevo ulico v Novi Gorici, kjer je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil na prehodu
@dvorjan, tole je vrhunski odgovor na vse. V filmu lepo pokaže to, kar jaz ves čas razlagam: lopata ni za pospravljat seno in z vilami se ne kida sneg. Stvari, ki so stacionarne (fotokopirni stroj, računalniki, mikrovalovna pečica, EV, pralni stroj, televizija, hladilnik, ... ... ...) so električne.
Mobilne stvari (vozila in avtomobili) pa na ICE...
So se pa pri tej reklami prav potrudili, da so zadimili. Mislim, moj BTjc pod polno obremenitvijo ne zadimi tako, kot zadimi v tej reklami fen od tiste ženske. Gotovo so DPFje ven pobrali...
Tudi jaz sem bil na Interclassu zadovoljen. Sicer so marsikaj pozabili priviti in marsikaj zašuštrali in potem našli sto izgovorov, da oni niso nič krivi (še zdaj mi ni jasno, kako zamenjaš kolesni ležaj BREZ da odstraniš zavore na tistem kolesu), so mi pa zraven dali orodje, da sem doma potem dokončal.
In ko sem naslednjič pripeljal orodje nazaj in jim ga postavil na pult, so ga zložili na desno spredaj "pod noge" in sem ga peljal nazaj domov...
še vedno bi veliko raje videl tako z bencinskim motorjem in da bi imela 250 ali 300km in bi bila super hot hatch ne pa tole elektro jajca....sem se vozil z zdaj zadnji volvotom xc30 al kaj je že, dual motor ki ima nekih 480 ali koliko konjev in pospešek 3,5s do 100, ampak to je žalost od avta in vožnje, nobenega fillinga in občutka, sploh ni užitka da bi vozil tak zelo hiter in zmogljiv e-avto....(da se razumemo pospeški in vse je brutalno, ampak občutek v vožnji je pa porazen :))
To je res. 👍 Sam se primerjam s sodelavcem, ki naredi dnevno po avtocestah 200 km, jaz 20 km. Pozabim pa se primerjat z očetom, ki dnevno naredi po avtocesti 2 km. Vsi kupujemo letno vinjeto za 117,5€, izkoristimo pa jo v razmerju 100/10/1.
Tako jokanje nad vinjetami, potem greš pa enkrat na Hrvaško na morje, pa v enem dopustu za cestnino daš toliko kot pri nas za letno vinjeto... In Italija ni nič boljša...
Daj, če mi, ki smo vrh hriba doma, ne jamramo, ko kupimo dve vinjeti in smo zadovoljni s tem načinom, potem tudi ta-mestnim ni treba... Ker jaz se še spomnim, kako je bilo, preden so bile vinjete. Za nas, ki smo vrh hriba doma in daleč od avtoceste, je uvedba vinjete pomenila občutno pocenitev. Pa brez tuhtanja, kje so cestnine in brez kombiniranja "grem rajši po stari, ker je manj za plačat".
Pa še žena ni imela nadzora, kje si cestnino plačeval in kdaj...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Me je ta tema spodbudila, da sem odvil zajlo na vitlu BTjca, vse skupaj malo podmazal in navil zajlo na novo nazaj.
Zdaj je pripravljen, da lahko kakšnega Rusofila iz kakšne riti ven potegne...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani