V AT je na nekaterih ?rpalkah kljub opoldanski podra?itvi pod 1 EUR, jutri zjutraj bo gotovo pod 90 centov liter. Gor se cene dnevno prilagajajo, ob 12:00 pa je dovoljena ena in edina podra?itev, do 12:00 ure naslednjega dne pa cene samo ?e padajo: https://www.oeamtc.at/spritapp/SimpleSearch.do
Slu?ben avto neke firme, ki se ukvarja s sanitarno opremo. Obvoz ?e mene vpra?a?, servisi delani v povpre?ju na 25k namesto na 20k, kot je predpisano. ?e leta 2017 je bilo konec z garancijo, ko je bil servis narejen 7.000 km prepozno. Vzdr?evanje je bilo pa? nevestno, ?eprav je bil avto v povpre?ju vsake pol leta na servisu...
Hvala vsem za odgovore. Meni se vse skupaj zdi sila sumljivo. Sem pisal na uradno stran (mazda.si), upam na hiter odgovor.
Je kateri serviser generalno priznan kot dober, po?ten, zanesljiv?
Razmi?ljam namre? da ?e mi ne uredijo avta do jutri (petek), da ga peljem nekomu, ki je bolj kompetenten in tu rabim va?e nasvete: kam, komu?
Mislim, 2 dni za odpravo software napake se meni zdi malo pretirano, sploh, ker gre samo za update.
Je avto sploh vozen? V smislu ali gori tudi check engine lu?ka oz. dobi? obvestilo v smislu, da mora? ustavit? ?e je temu tako, ga nikakor ne vozi sam na drug servis, naj ga oni dajo na vleko in peljejo na sposobnej?i servis, ?e sami ne znajo re?iti zadeve.
Kot zanimivost: 5. objava na spodnjem linku, ?lovek je dal gor 245/45 (ne 40) na 19 col 7,5 col ?iroka original FL plati??a, torej gumo s 3 % ve?jim obsegom in 3 cm vi?jo, kot pa je original dimenzija, pa sploh ne izgleda napa?no, tudi poro?al je potem po ca. 2 mesecih vo?nje in pravi da je vse OK. Itak je na ra?un ve? gume vo?nja udobnej?a, izgled pa meni super, ker ?e bolj zapolni prazen prostor do blatnika, pa ?e 1 cm ve? gume je na vsako stran.
Alex lepe izgledajo. Sicer po mojem je ?e original 7,5 19 col feltna pre?iroka za 225, vsaj s 45 presekom. Ni ?ans da vidi? kak?no 6 3.gen, ki vsaj malo ne bi imela vsaj malo podrsanih 19 col originalnih plati??, za??itni rob skoraj ne pomaga. Izvzete so seveda tiste, ki so ?e prenove. Saj ne re?em, za kak avto, ki ni za daily vo?njo in parkiranje ob robnikih, je tudi raztegnjen look OK. Jaz sem na svojoh 19 ?elel menjati 225 za 235/45, bi bilo ravno prav, za??itni lok bi gotovo lahko opravljal svojo nalogo.
Ne vem v katerem vzporednem vesolju ?ivi?, ampak ?e kaj, imajo renaulti dobro lego na cesti. Pa ne pi?em za RS izvedenke, ampak povsem obi?ajne avte, ?e celo SUV ?e ho?e?.
Recimo
Kadjar
vs.
CX-5
Sicer je dale? od prevra?anja, a CX-5 precej nervozno dviguje notranje zadnje kolo in na splo?no deluje zelo ?iv?no.
Dobro, tu gre za splo?no znano dejstvo, ne za suv haterstvo. Vi?je te?i??e = ve?ja mo?nost za prevra?anje. Po drugi strani pa vi?je sedenje = bolj?a preglednost in s tem bolj?a varnost, ker ve? vidi? in lahko vsaj teoreri?no prej reagira?.
Druga?e pa se opravi?ejem avtorju teme da smo malo za?li, ampak meni je bilo to pri mojih dveh izredno mote?e in je morda lahko tudi faktor, da nekdo raje poi??e 2. ali 3. facelift.
Iz navodil za uporabo 2013 do 2015. 2015 do 2016 je enako in torej to?no tako, kot jaz opisujem, pritisniti je potrebno na gumb ALI dati v R. In tudi da se sistem ne aktivira samodejno nazaj, tudi ?e hitrost pade pod 10 km/h:
Attraction oprema, pri obeh so jih torej montirali v tovarni na japonskem. Obe sta imeli gumb za vklop/izklop na armaturi. Edino osnovna oprema jih pri 6 ali CX-5 ni imela, niti spredaj, niti zadaj.
Da bi imel isto "te?avo" pri obeh ?estkah razli?nih modelskih let, druga je bila tudi ?e prvi facelift z LED ?arometi? Dvomim... mislim da gre za feature. Sicer ne vem ?e ima kdo na forumu 6 3. generacije 2013 do nekje sredine 2016 (1. FL) z ro?nim menjalnikom? Alex ima ?e 2. FL, Tien ima 2013, ampak AT, ?e se ne motim?
Ali sicer pri novej?ih z ro?nim menjalnikom torej PDC deluje vedno do dolo?ene hitrosti ali samo ?e je avto v prestavi? Pri sedanjem avtu recimo PDC ne dela dokler je avto v leru, takoj ko prestavi? v prvo ali R, pa se aktivirajo sprednji in zadnji ne glede na smer premikanja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tako nekako, klet spraznit in naredit prostor za sode...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani