Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Naredil servis na stari dami potem so mi pa se na hitro luci spolirali in mi jo oprali

347xxx km je za nama
Malenkost spusa turbina glede na kilometre pa ni to nic strasnegafa31a0cf6f22f3ab0a9012af846948d2.jpg

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ZIMOVANJE
Napisano
Zakaj pa generalka motorja ? A pije olje ?
Ja res je. Mal bomo tesnila pozamenal pa kolektorje in ostalo scistil ce bo ze casa na pretek

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ZIMOVANJE
Napisano
Mogoče zaščita podvozja če bo že tolk časa stal in kake mišolovke
Definitivno se rdeco umetno travco ji bom pogrnu sem jo ze na siht rezerviru hehe

Podvozje je lansko leto bil zasciten pa vse roke in use obnovljene in zascitene z smolo tko da preden gre nazaj na cesto se se 1x zasciti

Misolovke pametna ideja hvala

Samo komentar.

Če vsaj pol tako lepo skrbiš za ženo, si odličen mož. In, ali bo ostalo še kaj denarja za ogrevanje, elektriko, če boš toliko vlagal v Mazdin pleh?
Hahaha. Vecinoma se bo vse doma delalo dvigalo je doma delavnica tudi tko da edini velik strosek bo kompresor hehe

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ZIMOVANJE
Napisano

Zdravo družba

Kot je z naslova vidno bom 1 vozilo parkiral v garažo ali bo to 1 ali 2 leti še sam ne vem točno. Razlog odjave vozila je da bo partnerica leto ali mogoce 2 leti doma in ne rabiva 3 vozil v cestnem prometu.

Zato sva se odlocila da odjaviva belo GTA in jo počasi popraviva kar je za popravit

Menjava sklopke

Barvanje zadnjega odbijaca, pokrova motorja, premik vezne stene spredaj saj spredni odbijac gleda grozno ven

Dodatna zvocna izolacija

Vgradnja novih zvočnikov

Obnova zavornih klesc, nove zavorne cevke...

Generalka na motorju...

In ce bo vse po planu bo na koncu priletel se kompresor da bo vozilo bolj poskocno

Zdaj pa se na vas obracam ker sem res nou v tem kako vozilo pripraviti na zimovanje zacetek zimovanja 10.10.22

Seveda kompletno ciscenje in globinsko sesanje definitivno

vozilo se bo lepo dvignilo pobralo gume dol da ne bodo le ta jajcasta

V vozilo bom tudi vrgel posodico za pobiranje vlage

Je se kaj taksnega kar ne smem pozabiti?

Vsa mnenja dobrodoslaaaaa e6ff1ba1ad9d0bb9b198f4ad2c812c4d.jpg

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Če se ne motim, se tebi to dostikrat zgodi...
Zalostno ampak resnicno kaksne sfukane ceste imamo pri nas v sloveniji. Al kaj naj po tem takem recem ali imam pa res sreco da vedno pokasiram nekaj na cesti. Hehe vazno da se je uredilo se 2mesca pa zimske gor katere upam da prezivijo 1 sezono hehe

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Ne razumem, kaj vidite v tej gumi v avtih?
Meni je pa guma v prtljaznem koritu bomba jo imam v obeh sesticah zdaj pa ravno narocujem se za tanovo.

Moker otroski vozicek, igrace... se zažere umazanija v tekstil sem nazadne ravno drgnil zopet z globinskem.
V tastari pa fuknem gumo vn splahnem z vapom in zadeva resena v minuti. Nobenega matranja hehe.

Vsak pa po svoje itak

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Lepo je tole videti, samo ko pride toča, z njo ponavadi tudi sunki vetra in tole bi po moje odletelo nekam stran.

Sem imel protitočno pokrivalo - tudi zelo neuporabno, če avta nimaš ves čas parkiranega doma. Ko začne padati, ni časa in je preveč nevarno, da bi se ukvarjal z namestitvijo. Če bi to delal iz previdnosti nekoliko prej, pa bi namestil vsaj 50 x na leto za navaden dež in izgubil veliko časa. Zavarovanje je glede na verjetnost škode, kar OK.
To definitivno ja staro 6 mi je potolklo sam se ne sekiram avto je le 16let star ta druga je bla ravno na servisu jo je odnesla no nova par dni staro od kar jo imam je pa doletelo. Malo sem gledal ponjave na yt kako jih veter lomi zago so priporocali raj tole mrezo. Z izgubo casa se pa strinjam ja definitivno

Sem pa v velikem iskanju garaz kle okol nas hehe

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Peljal vozilo v mobilno enoto za prijavo skode TOCA
Menjali bodo vse kromirane letvice okoli oken pa vse udrtine vakumsko vn potegnili ...

Iscem ideje kako naslednic zascititi vozilo tisto pokrivalo mi vsi odsvetujejo pa sem nasel tole zadevo sam ni nikjer dobavljiva4bd5219c43883d03f09b3e495cd4714f.jpge11bc69957f9cac9041ec9114fa14e21.jpg

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano

Si sposodim temo. Ker je vceraj pri nas dobro sipalo me zanima ce priporocate kam peljati vozili na popravilo. Steklo bom menjal na carglasu ne vem pa kam dati popraviti pleh ni ravno globoko ampak se opazi na beli perli pa avto sele par dni pri hisi 59ff2865e89177cb64895ba9b91dd33d.jpg3ef2bb30436fad484e52398b05c88017.jpg

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

jaz pa moram deliti izkusnjo. na prvi generaciji imam goodyear f1 (225/45/17)na drugi generaciji sem se pa odlocil z Barum (235/35/19). po prevozenih 2000km sem z gumami prezdovoljen lahko bi rekel da sem z njimi bolje zdovoljen kot z goodyearom.

sem pa pobrskal malo o Barum pnevmatikah in sem zasledil da jih delajo pod okriljem continentala

cenovno ugodne in za 1x bolj zadovoljen glede oprijema kot pri goodyeru

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjal kolesni lezaj saj je bil zvok zelo motec in peljal se avto na reklamacijo saj je originalna soba od mazde prenehala delovati po 10dneh delovanja.
Kitajska na drugi strani pa se vedno dela hehe

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Neka fora je s temi original platišči, da guma 225 ne sede tako lepo gor, kot na drugačen et. Jaz imam zimske mislmi da et 7 al kaj je že širina, pa dejansko enaka širina gume izpade čisto drugače kot na teh letnih. 
definitivno se strinjam s teboj

moj primer
originalno vpisane
225/45/18 in so pnevmatike strlele ven z koloteka saj je prejsnji lastnik nataknil neke momo platisca gor. po pravici povedano 1x ni sem imel nobenih tezav v 3letih z Policaji ali tehnicnem prav tako ne z zavarovalnicami saj so bile dimenzijsko vpisane.

nabavim 19 si recem to bo definitivno strlelo ven sploh zato ker sem se sirse pnematike nataknil gor

pridem k vulkanizerju ni sem mogel vrjeti avto lepse stoji kot na zimskih platiscih in se nic ne strli ven

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
aha, to je pol fora. A pa misliš, da tam ne vejo katere felge so original in koliko je original max dimenzija? Samo vprašam.

Sicer pa, a dobro stoji širša guma gor?
kot je meni znano ne iz izkusen 4leta nazaj na stari modri 6 homologiral original platisca z sirsimi pnevmatikami namesto 215 vpisal na 225 pripeljal izrocil TUV poslikal na pregledu po 10dneh dobil homolomo po posti.

ko pa vidis kaj imajo vse drugi vpisano v homologaciji si pa recem ce pa tole ne bo slo cez po pa zazgem vse skupaj glede na to kaj vse vidis na cesti

meni osebno super deluje tudi voznja in lega vozila na sirsih pnevmatikih

edino malenkost ga moram se znizati to pa ko uredim
homo za platisca pa se caka me homo za fox izpuh katerega vozim brez papirjev ze pol leta hehe ups

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Kako pa lahko na original mazda felge daš širše gume od 225?
Malo sem brskal po tujih mazda forumih in jih je veliki dalo navedeno dimenzijo na ta platisca se pravi 235/35/19. Za 1x sem pozitivno presenecen saj sem mislil da bo voznja zaradi visine neudobna pa moram recti da mi je voznja ravno tako udobna kot z zimskimi 18" 225/45/18

Drug mesec imam se homologacijo prej pa moram narediti se optiko da ne bo komplikacij na tehnicnem

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naredim jutri. papirje sem dobil z tuv certifikatom kjer je navedena mazda gj in gh edino pnevmatike moram malo .... uskladiti
235/35/19

Evo ena mokra slika16903064f194772230e044975b03e2e6.jpg

*??)

?.???.?*??) ?.?*?)

(?.?? (?.?? Lep dan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.