Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

A kdo ve za kak fajn in poceni avto? ko re?em poceni mislim 500? ali ?e bolje manj, spra?ujem za kolega ker je njegov na ?alost za odpis.

Jaz imam tako zadevo (samo da 5-vratno limuzino) in je eno bolj hvale?nih vozil, kar jih je bilo doma. Stro?ki servisov so zelo ugodni, ma?ina je trpe?na, pospe?ki in kon?na so precej nad povpre?jem za to konjenico, poraba je 7,5l kombinirane, podvozje je super, prostora pa precej... Zavrti se komot ?ez 300.000km. Minus je le rja, kar se vidi tudi pri temu. Ampak za 250?... :)

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10245330&show=1&avto=Ford%20Mondeo%20Karavan%20Ghia%202.0-KLIMA-SUPER...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

ne vem, ko sem motor prodal v zagreb, sem samo rekel odjava iz prometa in so naredili, brez izjave. Nato sem ga peljal na prikolici v zg, sele tam sva papirje delala

Sicer pa pise da ima kopijo njegove

Avto je bil ?e odjavljen iz prometa 3 mesece nazaj. Kopije odjave, prometnega dovoljenja in homologacije imam ?e sedaj (ker sem si jih za ziher naredil). Sem klical na ?tajerski avtodom in je gospa rekla, da lahko pri njih uredim prepis s podpisano kupoprodajno pogodbo, ki ne rabi biti uverjena. Malo me samo skrbi, da bodo ?eleli ?e odjavljeno prometno dovoljenje in kopija ne bo dovolj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Da se ?e jaz pohvalim, ko je v VW temi debata o porabi. Po sprintmonitorju je povpre?na poraba na Cliu RS 200 9,6 jaz imam zadnjih 5000 km povpre?je 9,4. Kar ok, za 200 konjskega 2.0 bencinarja. 

Eh, katastrofa. VW Golf GTI porabi okoli 7 litrov :D Malo heca. ?isto vredu poraba ;) Moj foter z 220 konji pride tudi na neko tako porabo bencina/plina. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Za V8 je to ?isto lepa poraba. Sicer pa baje tudi novej?i ameri?ki veosmaki ?e dolgo ne ?rejo ve? 20 litrov. Kolikor sem bral podobne teme lastnikov Mustangov, se jim pri avtocestni vo?nji giblje okoli 8 litrov, po mestu pa 12. Vem, da pri o?emanju Camara tudi nisem prilezel ?ez 18 litrov. Od semaforja do semaforja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

to je tvoj? Zakaj je ?el motor v fran?e?

Zaribal na 3. cilindru (Pelko pravi, da je tovarni?ka napaka). Bi ga dal popravit, ampak imam ?e neke druge stro?ke zdaj in sem ga za foro dal na net. Nujno ga itak ne rabim. 

Ja pa mater a je lahko narod tolk glup da ne ve kje gleda oglas ??? ?zmeden?  ?zmeden?  ?zmeden?   In je treba to na koncu ?e napisat, ni ?udno da mamo take kr... v parlamentu.

O?itno nisem edini, ki se mu to zdi zelo po Cimeroti?evo napisano :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Poraba avtobusa padla na 6.2 pa se samo po LJ vozim :)

Po mestu sem jaz imel vedno nad 7,5l, pogosto tudi ?ez 8. Malo mi je ?al, da si nisem bencinarja kupil :) Sem pa zadnji? tudi ?el ?ez Istro na Lo?inj in potem ?ez Krk nazaj, pa sem imel 7,2l. Podobno je pil oziroma mi pije Mondeo 1.8 (s 115 bencinskimi ihahaji). V?asih celo manj. Enkrat sem ga tankal v Slovenski Bistrici in ?el malo po stari in malo po avtocesti do Biograda in nazaj. Tankal sem spet na Lukovici. Povpre?na poraba 6,6l. Mislim, da sem z dizli zaklju?il... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Dose?eni so dobri rezultati z EKO varianto aditiva. Znanec pogosto potuje v Lezsno Velikopoljska, PL. Tanka na prvi ?rpalki za ?entiljem in ?e nikoli ni prevozil te relacije, ne da bi nekje po poljski meji tankal  po 620 km. Gre za Avenzis karavan 2.2 avtomatik tank 50 l). Zadni? pa je to isto relacijo prevozil brez vmesnega tankanja. Spra?eval se je, kako to? Prvo je pomisli, da je v A na Shell ?rpalki dobil bolj?e gorivo. Nato se je spomnil, da je pred potjo menjal olje in uporabi novo varianto aditiva ECO. Dvom o bolj?i varianti dizla je odklonil potem, ko je natankal poljski dizel in prevozil enako uspe?no pot nazaj. Tudi prej je uporabljal aditiv, varianto Gold, vendar takega rezultata ni nikoli dosegel. To?nost navedenega rezultata bomo posku?ali preveriti na merilni napravi mo?i in sicer na motorju namenjenemu spidwey dirkalnemu ?portu.

Kak?en aditiv je to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Meni ne bo nikoli jasno,zakaj ljudje take fajercajge na plin predelujejo. :glare:

Ker rahlo avto ti?i? brez slabega ob?utka, da te bo po iztro?enem rezervoarju udarilo po to?lu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Aja, pa xenon sveti zelo v redu. Se mi zdi da bolj?e kot pri prej?nji ?estici original. Lahko da je druga?na le?a, se mi je zdelo kar precej belo vse, no mogo?e pa nisem ve? navajen. :)

Jaz sem si sicer menjal za tehni?nega za navadne ?arnice. Te?avo sem imel v tem, ker mi je prodajalec dal eno 4300K, ki sveti precej podobno rumeno kot ?arnica, eno pa 6000K, ki je pa? modro-bela. In potem ni ?elel priznat, da sveti druga?e, ?eprav sem mu slikal obe na beli steni. S starim Mondeotom so me spustili mimo 5 let zapored :) Nobeden ni pogruntal. Res pa je, da so mi ?e ?isto posivele lu?i. Potem so me vrgli komaj, ko sem kupil nov par lu?i :D Je pa tisto bilo bolj mote?e za ostale udele?ence, ker je imel navadno parabolo. Pri le?i pa nisem opazil razlike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz bom po?asi za?el mojega prodajat, ?e bo kak interesent :) V parih mesecih mi je uspelo naklepat vsega skupaj 4.000km in se mi zdi ?koda, da mi stoji pred bajto. Do slu?be imam namre? odli?no povezavo S?, pa ?e motor je v gara?i in bo zdaj spet aktualen ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Pozna kdo tega prodajalca?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9581122&show=1&avto=Ford%20S-Max%202.5T%20Titanium%20S%20MO%8ENA%20MENJAVA.

Najprej je napisal, da je 1. lastnik, zdaj je rekel, da je dejansko od kolega kupil avto in ga vzel za ?eno, njej je pa prevelik in ga zato prodaja. Klical sem ga tudi za VIN ?tevilko; je rekel, da bo javil, ampak ni. Mora pa bit neki handler, ker sem mu ponudil Mazdo in je rekel, da lahko vzame v ra?un. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Tak, foter je v?eraj dobil nazaj tega Fordovega Volva, ki po novem gre na plin :) Poraba je ista kot na bencinu (po BC celo manj), mo? je pa ostala ista (vsaj po ob?utku). Je pa stalo vse skupaj nekaj ?ez 2000?, ampak ker se dosti vozi, se pomoje izpla?a. Gre pa za Prinsov sistem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Govorim na pamet ampak dvomim, da bi bilo tako lahko. Sem ker nekaj prebral glede DMV-ja. Ubistvu ?e ne kupuje? nekih hardcore bencinarjev niti ni tako drago. Res je da pla?a? samo ob uvozu ampak sem prepri?an da je kje drobni tist, ki te prepre?uje prodajo ali pa te lovijo z davkom na dobi?ek nekej je sigurno :D

Spra?ujem zaradi tega ?lanka: http://avto.finance.si/8817911/Dru%C5%BEina-%C5%BDlajpah-z-nakupom-avta-v-Nem%C4%8Diji-prihranila-2500-evrov

Seveda se zanimam za hardcore bencinarje, kjer te znajo pri nas olupit za vse mo?ne dajatve. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Namazani so z vsemi ?avbami :) A kdo ve; ?e nekoga naserje?, ki ima 3+ otroke in ti gre po avto v Nem?ijo, ga pripelje sem, registrira nase in ti ga kasneje proda... Pla?am DDV/DMV? Ker po vsej logiki ga pla?a? le ob uvozu, kasneje pa ne. ?e ima? 3 otroke ali ve?, si kot "uvoznik" tega opro??en. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.