Neki se odlo?am, da bi prodal mojo CX-5, ker se vozim ve?ino sam in na relaciji od doma do slu?be (15km), v treh letih sem naredil (samo) 43.000km pa ga ne izkoristim niti 10% in mi ga je skoda...vzel bi pa 3-kico prejsnji model in to bencinarja (razen ?e me prepri?ate druga?e ) Kateri motor naj vzamem ali je 105KM dovolj ali naj raje ve?...glede nato, da sem bil navajen ?e ve? let na 150KS (katere itak sem zelo redko izkoristil)...Ogledujem si tole, ki sicer nima avtomatske klime....
...samoumevno se mi je zdelo, da majo samo dizela?i to, zato nisem specificiral...EURO 6. Sem hotel samo potrditev, ker sem vedu da streljajo kozle tam
V navodilih mi pise, da se lahko prizge lucka za izpusne pline itd....prodajalec, ko mi je avto prodajal pa je trdil, da nima DPF filtra....to je razlagal tudi sodelavcu, ki je tam kupil ze 3 mazde....torej ali ima DPF ali ga nima? Na enem forumu sem tudi bral o tem da ga nima...
Na moji 6-ki CD 129 pa je ravno obratno, ?e tankam na OMV-ju, je poraba, ra?unana na roke, nekje 5,8l/100km, ?e pa tankam na Agipu, pa nekje 6-6,1l/100 km. Tudi potovalni ra?unalnik v drugem primeru ka?e za 3 deci ve?. Se mi zdi zanimivo, ker se mi je tudi pri prej?njem avtomobilu zdelo, da sem z OMV-jevim dizlom prevozil najve?.
Verjamem, je full zgodb glede tega...npr. Moja draga z Opel corso 1.4 bencinar naredi vec km ce tanka na Petrolu kot na OMV-ju...relacija vedno ista.
CX-5 Attraction 2.2 diesel 150KS (od sredine avgusta)....voznja normalna, relacija 60-70% relacijska 15km v vsako stran ostalo 65km v vsako stran (ne AC) poraba po potovalnem ra?unalniku 6,4-6,7l/100km ko pe? ra?unam je to med 6,9 in 7,25l/100km. Do sedaj sem vedno to?il na Agipu, 1x na OMV-ju in je poraba poskocila za 0,4l/100km.
Naj me kdo popravi ?e se motim ampak mislim da zakon govori o verigah na vseh pogonskih kolesih, torej rabi? 2 kompleta.
Ne vem to?no kako je to pri mazdi, ampak pri subijih je ?el k vragu dif, ?e si imel verige samo na eni osi.
Saj ima? CX5 s 4x4, da slu?ajno ne nabijam v prazno.
Ne, na glavni pogonski kolesi....sem pred dvema letoma klical na AMZS ce se ne motim...tako da samo 1 komplet. To glde diferenciala pa....mhmmm me mal skrbi...
Ker se bom bolj mal vozil po snegu sem se odlocil kar za verige, zanima pa me ali bodo take ok, visina je 9mm....da ne bom mel kake probleme z ABS, ASR itd....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Neki se odlo?am, da bi prodal mojo CX-5, ker se vozim ve?ino sam in na relaciji od doma do slu?be (15km), v treh letih sem naredil (samo) 43.000km pa ga ne izkoristim niti 10% in mi ga je skoda...vzel bi pa 3-kico prejsnji model in to bencinarja (razen ?e me prepri?ate druga?e ) Kateri motor naj vzamem ali je 105KM dovolj ali naj raje ve?...glede nato, da sem bil navajen ?e ve? let na 150KS (katere itak sem zelo redko izkoristil)...Ogledujem si tole, ki sicer nima avtomatske klime....
vsak nasvet je dobrodo?el.
lep dan,
Primoz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani