Evo, tudi midva z Gelipterjem sva prejle obula naše lepotice v zimske gume.
Izgledalo je pa kot na dirki F1.😊
Jaz z "pištolo" (makito) odvrnem vijake, on dvigne avto z hidravlično dvigalko,
Jaz do konca odvijem vijake, on kolo dol, že razmaščuje vse in z jekleno krtačo pošmirgla, takoj namaže vijake z mastjo, očisti naležno površino.
Zimska guma je že gor, on jo drži, jaz z pištolo privijačim. Ta čas on spusti avto dol, jaz že z moment ključem privijačim do konca. Zadnja guma je bila gor in dol v 7 minutah. Lahko bi rešili to še v kakih dveh minutah manj, a se je že delal mrak. 😊
Vmes sva popila še brezalkoholno pijačo, podebatirala o naših Mazdah in hkrati ugotovila, da so njegove letne bridgestonke totalno na koncu (le še 4 mm profila). Bo potrebno nabaviti nove Conti 7 spomladi. Prav tako so njegove čeljusti (od cx30 seveda) v precej klavrnem stanju in jih bova spomladi obnovila., oziroma prebarvala.
Ko sem vozil domov, se je prižgalo opozorilo, da je prenizek tlak v vseh gumah (spredaj le 2,2 bar, zadaj še manj in sicer 2,1 bar) . Tudi to je urejeno. 😊
Izgledata pa naši cx30 z črnimi feltnami veliko bolj športno kot pa z originalnimi grafitnmi srebrnimi.
Ja....res je 😉hitro sva premontirala zimske gume gor na obeh CX30 👍👍👍kot v box-u F1😉😁😉zdaj je vožnja TOP ...tako da drugo leto bo treba res nabavit nove letne gume conti.7.🙃🙂😉pa tudi pobarvat te zavorne čeljusti malo so oksidirale ...vreme sneg dež in itd ...
Z Gelipterjem vedno bolj ugotavljava, da so te prvovgradne bridgestonke na cx30 ob deževnem vremenu samomorilske gume. Še to sezono bodo gor in čeprav imajo moje prevoženih le 16000 km, bodo romale na predelavo. Spomladi pa gor Conti Premium contact 7.
E..ja tako je bo treba menjat te prvougradne gume 😉😁😁lp
Gelipter, mene totalno mika kupit BT50, pa ne Slivka edition,temveč od Tomosa. To bo verjetno že kar zverinska cena, če bo v kolikor toliko dobri kondiciji in z legalnimi papirji?
Glej...nekaj bi se dalo zrihtat...res jih je že malooo...tudi iz Srbije prihajajo..samo so za obnovoit...😉😁pokliči me ko boš rabil ...😉😁😉
V naslednjih dnevih boste lastniki cx30 z x 186 motorjem dobili vpoklic za kontrolo hladilnega sistema. Mene so že kontaktiral iz btc v Ljubljani. Seveda sem gladko odklonil, da bi stopil še kdaj v ta njihov žgabucin. Se bom raje najavil v Avtoplus Kopru, čeprav je isti polom kot v Ljubljani.
Ja...pa bomo peljali na preventivni pregled Mazdo CX30..saj je v GARANCIJI 😉😁😁😁za zdaj je vse ok👍👍👍👍😉zoom zoom😃
V ponedeljek sem imel redni servis na mazdi 6. Našel sem obalnega "pelkota", mehanika, ki je bil edini strokovnjak za mazde na avto plus Koper.. Prišel je po avto, servis naredil v eni uri in mi ga pripeljal domov. Jaz sem prispeval Motul olje, on vse ostale filtre. Cena?
100€ za delo +material.
Vozi pa drugače tudi relly (mitsubishi Evo 😎 in avto tudi sam pripravlja za dirke. Pravi, da je moja 6-ka v top formi, kolektor sploh ni nič zabit, vse tip top.
Zelo sem zadovoljen, da imava z Gelipterjem tako super mehanika po novem. 👍
Res...TOP mehanik in strokovno podkovan 👍👍👍...pa zoom zoom 😉😁😁
Guma je precej tiha za zimsko gumo (le malenkost glasnejša od letnih bridgestone). Po mokrem so top( boljše kot Conti, enako dobre kot Dunlop),bočnega drsenja ni kot pri letnih Bridgestonkah, po suhi cesti so super. V bistvu je sama vožnja popolnoma enakovredna vožnji z letnimi gumami (imam enako dimenzijo).
Po snegu sem tudi vozil in so se tudi super obnese. V vsakem trenutku imaš občutek, da varno voziš, tudi pri zelo visokih hitrostih. Obraba je tudi minimalna. Kako bo čez kako leto, ko se bodo obrnile, bomo videli. Zaenkrat super.
Res jeee...imam tudi jaz take zimske gume NA CX30..so TOP...probal na snegu in po mokrem .. 👍👍👍😉 po suhem itak drži vsaka normalna guma 🤣😉😁😁..zoom zoom lp
Danes sva skupaj z Gelipterjem spedenala (spolirala) cx3 od njegove lepše polovice. Bila je polna še kar globokih hologramov. Nekaj sem mu jaz pomagal, se pa pridno uči in je največ dela opravil kar sam Gelipter. 🤗
Edino strojna polirka mu ni še prirasla k srcu 😄 Lahko vprašate Gipterja, če meni ne verjamete a vsi njegovi sosedi so se ustavljali in občudovali najino delo. Prav tako barvo njegove cx3 in moje cx30. 🤗 Eden ju je celo slikal. 😊
Sva oa morala uporabiti najprej plastelin, ker je bila cx3 precej "hrapava". Na koncu jo je Gelipter povoskal z karnauba Butter waxom.
Vreme je bilo super, družba odlična, vmes sva pojedla pizzo, na koncu je prišel mimo še sodelavec, ki je kupil mojo staro 6-ko.
E..ja res je bilo full dela smo se namučili ..😉😁😁hvala Alex-ju za strokovno pomoč 👍👍👍😉😁zdaj bo nekaj časa mir ..zoom zoom ..pa lp😁😁😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Čestitke za nakup
Mazde CX5...👍👍👍naj ti dobro služi...😉😁😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani