Skoči na vsebino
Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

-Prvo bi zacel pri opravljanju izpitov, zagulil bi izpite do kraja. Dejansko imamo za volanom ljudi, ki se sami sebe bojijo, taki povzrocajo kolone, ne dajejo smernikov, ne vejo kako se vkljucevat v promet in all in all delajo zgago in po moji oceni se zaradi njih dogajajo kaka napotrebna prehitevanja, ki se slabo koncajo. Ce se mene prasa bi uvedel tudi psiholoske teste, tko kot je blo za vojsko. Prepotentnezem in idiotom ne bi sploh omogocil opravljanje izpita. Na cesti je prevec onih, ki ne znajo in onih ki mislijo da obvladajo.

-Prehitre voznje se orenk kaznuje, odvisno od situacije, recimo v mojem naselju cesta siroka za en avto, omejitev je 40 km/h. Dnevno poslusam avte ki tisijo najmanj 70 km/h ali vec. Za take primere je po moji oceni 1000? premalo. Take bi dal za kak dan ali dva v zapor. Potem pa je tu del Trzaske ceste, kjer je bila vedno omejitev 70 km/h, se prav tam okol 75km/h na lep vreme tut 80 komot, zdaj naenkrat je ratalo 50 km/h. Ok prav, samo vem, da bom jaz s temi 20 km/h ogozal bistveno manj ljudi oz. nobenega, kot pa oni prvi primer, kjer v momentu otrok skoci z biciklom na cesto iz svojega dvorisca.*

-voznja po nasprtni strani na AC-ju, bi kvalificiral kot poskus umora iz malomarnosti (al kak je ze lawjerski izraz). In permanentni odvzem vozniskega dovoljenja.

-Stinjam z bossom glede kamionov. Prepoved na prehitevalni pas in amen, razen ce se kamion pred njim vozi recimo 70km/h.

-alkohol, kaj je vec kot 0.5 solidne kazni, kar ke vec kot 1 v arest za kak dan ali dva in odvzem vozniske za nekaj mesecev.

-voznikom, ki so povzorcili nesreco pod vplivom alkohola, bi nalozil se kaksno "druzbeno koristno" delo, kot je krtacenje krvavega asvalta po nesreci, pobiranje smeti...

*mental note to meself: drugic bom policaja, ki stoji in meri po Trzaski, pri vhodu v nase naselje, zasukal za 90° in naj mal po ulici lovi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Najprej sm v to temo hotel spisati cisto nekaj drugega, kaze da bom izlil se nekaj dodtnega zolca v tej temi.

1.) Driftanje: so prostori in cas za to. Definitivno ne podpiram driftanja tam, kjer je takrat promet. Pac nepotrebno ogrozanje ljudi, ki zaradi tvojih "fetisev", ne rabijo postat invalidi. Je pa driftanje definitovno koristno. Ce se mene prasa, bi morali v avtosolah kako minutko nameniti tudi temu, na primernem poligonu. Mene so vec ali manj "solali" kolegi in smo ga kar nekaj predriftali a vedno je bila varnost na prvem mestu. To smo poceli na zasnezenih praznih parkiriscih oz. ponoci na odro?nih cestah, kjer je na kaksnem rizicnem mestu vedno stal nekdo izmed nas, da je opozoril na morebitno nevarnost. Meni so ze najmanj 4x pri?le izkusnje iz driftanja prav, enkrat je se sestra rekla, da sem ga dobr ujel, ker nas je drgac ona ze vidla pod tovornjakom. All in all mislimm, da nobenemu ne skodi da proba malo driftat, da dobi feeling za avto, pa se zabavno je.

2.) Kazni: Ne vem kaj jim ni jasno, ampak ce policajo ne vrsijo kontole kot je treba lahko dajo kazni 5.000? pa ne bo haska. Policaji zmeraj one najbol neumne pa trapaste spuscajo naprej. Kako vem? Ker kar naprej poslusam ljudi, ki se vazijo da so pijan vozil pa ni blo nic oz. so se mal polcaju dal za par gajb pira pa je blo. Vem da bo jo ljudje raj dal polcaju ene 100?-200? v kuverti pa bo slo mem, pa ne bo nobenih tock in bajnih kazni. Kot ze mnogokrat receno se policaji najraje spravljajo na une, ki grejo 5 km/h cez, ker so to ponavad ljudje, ki jim ne bojo gorzil pa jebal nazaj. Kak naspidiranc v crnem BMW-ju, mu bo pa sam pesti pokazal pa ga bo mem spustil. Sej ne bom reku, da sem nek vzor voznje, vcasih sem bil se prevec nor, zdej me je minilo, vozim najvec 10 km/h cez omejitev in vem, da bom enkrat fasal liziko in lahko vam se povem kje tocno.

3.) Novinarji: Danes so itak skor usi ene prenapinjene senzacionalisticne svinje. Ne pridem cez ene cajtunge, dnevnike, porocila, da ne bi bilo nekaj brutalno, sokantno, nepredstavljivo, naj naj naj oh in sploh. Novinarji so zato, da nam povejo dejstva, da porocajo tako kakor je, na pa tako kot oni to mislijo da je. En kup novic je neprevejenih, nepopolnih, oz. se huje nepomebnih. Vcasih, si vec dela dajo z novico, s katerim skret papirjem, Paris Hiltom brise rit svojim scenetom, kot pa o kaki pomebni politicni, kulturni ali gospodarski novici.

4.) Se opravicujem usem, ki boste brali moja creva, vem slovenstina nije moj dobar drugar, sploh ko takole v momentu izlivam zolc. In ce grem popravljat, sem sam se bolj razfookan, ko se enkrat premisljujem teme. sramezljiv

5.) U bistvu zakaj sem hotu postat ti je, da povem da sem ucar skoraj policaju v rit prletu. Ne vem kva je mel v glavi da je na polno pobremzal. Jest sem takrat glih v desni spegu neki gledal, ker se je kasneje izkazalo za koristno, in sem dokaj zakasnjeno reagiral na njegovo ustavljanje. Res, v "pocasnem ponsetku", sem ze vidu kak piseva porocila, pa kak mi kazen pise, kak bom mel jebo, itd... No kake 10cm pred njegovim avtom mi uspe odmotat/odriftat na desni pas, ker sem vedel od prej da mam malo placa za umaknt. Sej pol ko sva se s policajem spogledala sem vidu, da mi ni blo kej dost jasno.... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kateri novi avto vas najbolj "boli v o?eh"
Napisano

Ok oni sangjong je ze samoumevni...

Pri sledecih vozih pa sem pokal od smeha:

Nova laguna

Novi golf karavan (zadnji konc so odrezali od enega 10 let starega karavana in ga zraun prilepli)

Subaru Impreza (Tok kolikor je sel Evo naprej je sla Impreza nazaj)

Zalostno, za kar me boste nakateri kamenjali, je da mi nova Mazda 6 tudi ni kaj prevec vsec. Sploh pa spredaj.... ne me tepst... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaprtje LJ - mestnega jedra
Napisano

Hmm tlele je lahko vsak natvezil zgodbo po svoje. Cist lahko bi napisal tekst, da je Jankovic poklical policaja ter da je lastniku govoril, da pac tu ne sme parkirat. Dokler ne slisim zvocnega zapisa, ti lahko tudi jaz napredem 10 zgodbic na te slike.. od romantike pa do komedije.

In glede na skandal s redarko, bi rekel da si ne bi privoscil se en tak "spodrsljal" sploh pa, ko se nekdo ocitno suce s foticem okoli njega.

Pac jest se vedno upam da bo J. nardeil iz Ljubljane kar prej nobenmu zupanu niti vladi ni ratal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mx6 crash
Napisano

Skoda za vse skupi, sam da ste vsi ok.

Jest se po obvoznici prakticno peljlem skos z eno roko na hupi. Ker na uvozih se skoraj vedno najde kak komad ki misli da je prehitevalni pas, pospesevalni pas. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

S tem tankom imam trenutno povprecno porabo 8,5l/100kmh. Naredil sem jim cca. 580 in pravi da mam benza se za ene 200km. Tako da bom neredil okoli 700+ km. ponavadi jih nardim okoli 600-650.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stacionarni radarji
Napisano

Ja sej dost ucinka je ce so samo skatle, ali je prazna ali ne itak zves ko je ze "prepozno".

Namotiral jih bojo na vse vogale in potem se bo narod dobesedno v strahu cjazil in kolone bojo iz dneva v dan vecje. Po moje ne bo kej dost pomagalo, ker se bojo nasli pacienti, ki se bojo presral in bojo naeknkrat polno po bremzi stopil, ti pa pol v rit. Tistim, ki pa se jim dirka na smrt, je po moje itak vseeno.

Kot da bojo te kiste resile vse probleme. Na avtocestah je itak, koliko jest vem, najmanj problemov. Sej se po vecini vozi cez omejitev samo...

Kje so policaji na obvoznici, ko so "kolone" pa frajerji po odstavnem pasu vozijo (pa ne mislim to "10m" pred izvozi, mislim na one, ki kar picijo cez posepsevalne, zaviralen odstaven pasove....)

Kje so policaji ko ljudje prehitevajo na smrt in slepo v ovinkih (za to se mi razburja sodelavec vsak dan)

Kje so bili policaji ko je zadnjic en frajen parkiral na pasu za avtobus in sel ven iz avta (pri Banki slovenije in je bil tam sigurno vec kot 10 min)

.

.

.

Kaj hocem povedat, je da na dejaskih nevarnih odsekih jih redko opazis, ce pa so se pa spravljajo na one, ki grejo 5km/h prehitro. Ali pa tele hec, parkiram za Namo in ko se se vracam in vsedem v avto, vidim da se je ze kolona nabrala za onim, ki se je hotel na moje mesto parkirat. Seveda sem se "hitro" umaknil da se zadeva sprosti, speljem 5 m naprej in zagrabim za varnostni pas a kaj hudica ko je 15m naprej stal skrit policaj za vogalom. Verjetno si je mislil da se pripenjam ker sme njega opazil.. kazen 20 jurjov. Neumnost ce se mene prasa... Ce bi se jim slo za varnost, bi me mal grdo pogledal pa opozoril pa je....

Cele popoldneve pa poslusam fitness naspidirance, ki se po nasi ulici 100 na uro peljejo s cigumigu musko do konca (pa je to splano naselje z enim miljonom malih otrok).

Ampak se vedno "podpiram" nase policaje, v konci fazi so bogi. Karkoli nardijo je narobe pa se po njih udriha. Na nekom se pa morjo pol tut oni znest... sam skoda da se jest nikol nisem nabasal na koga, ki bi mel dober dan in mi kako kazen mal s "popustom oz. opozorilom dal", pa sem bil po vecini ustavlen iz cisto bednih razlogov in polna kazen. Sem pa posten "lopov" pa vse placam. :D

Mah spet se vid, da sem slabe volje pa se takoj razpisem... :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stacionarni radarji
Napisano

To je ta zloba, ki sem jo omenjal:

post-841-1180956841_thumb.jpg

post-841-1180956802_thumb.jpg

post-841-1180956816_thumb.jpg

Se za enega nevarnega pa po moje ze veste, pri Renault servisu Real (Bezigrad). Tam bojda na kriziscu slika vse, ki picijo cez rumeno in prehitre voznike.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stacionarni radarji
Napisano

no vidi?, saj ti pravim... tam je omejitev 100km/h, ti si pa za celih 40% prehitra in ker ?vigne? s tako hitrostjo mimo je normalno, da ga ne vidi?. :P:hohoho:

Tam mislim da je 130km/h. Tut jest sem mel cca. 140 na tempomatu nastiman.

Tam kjer je 100 km/h je v smeri proti morju. Tam pa trenutno potekajo dela na cesti in je promet preusmerjen na sosednji del avtoceste. Tako da tam skatla trenutno nima pomena, ker ti nikakor ne more slikat registerske cez ograjo.

Kot receno mislim da je bilo ene 4 km pred izvozom za Unec v smeri proti Ljubljani. Je pa namotirana dokaj nizko, tik nad "zascitno ograjo". Po moje znese to glih kak 1m pa se mal nad tlemi. Sem si hotu zapomnit, kako bolj ocitno oznkao oz. tocko pa ni blo nic takega. Prvi znak ki sem ga videl je bil potem izvoz za Unec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Policaji me imajo radi?
Napisano

Evo jih dones... 80?, 40 v 8 dneh. Se mi je zarad nasih tumpastih prodajalcev mudil k stranki pa sem na plocniku parkiral za 20 min. Jebat ga... zdej pa poloznico nesem nasim prodajalcem pa naj plunejo dnar.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stacionarni radarji
Napisano

Ohisij majo namontiranih ze kar nekaj, res pa je de radar ni v vseh. Radaje prestavljajo iz enga ohisja v druzga. V katerem pa je, zves pa pol ko je ze prepozno. :)

Kolikor jaz vem kazni ze talajo in so te radaji ze prestali preizkusno obdobje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

In ko sem bil ze ravno pri kolonah. Zelo me razkurijo ko se cjazim v koloni, zato ker se je na avtocesti v nasprotni smeri zgodila kak nesreca in morjo vsi firbca past.

Ne da bi bil nek objestnez pa da bi za brezveze nekam divjal, ampak hudica kokrat mors po desni it mem da kam prides. Kar vsi bi se vozakali po prehitevalnem. Pol so pa se na mobilcih.. ha enkrat mi je bil eden zanimiv, se je direkt po sredi avtoceste pelal, direkt po crti. Ne vem a je idelano linijo lovil al kaj. In bolj sem ga hotu prehitet bolj je na levo rinu, pa nobenga avta 2 km naprej, da bi se mu mogu umikat.

(*diiiiiihaj... pozno je, pojdi spat.. umiri se....*) :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Hmm kot kaze bom prvic presegal porabo 10l. V vecini zaradi talentov na cestah, ki s svojimi manevri nardijo kolone. Vsak jutr se v koloni cjazim. Ce ze ne na Brezovici pol je pa sigurno kaka veselica na obvoznici.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EUROSONG 2007
Napisano

Takole lahko opisem svoje izkusnje s Eurivizijo ta leto.

Ravno pridem domov iz laufanja okoli po morostu, in grem seveda takoj obnavjlat "speh" z eno fajni klobaso, sirom in cedevito. Itaq starsi gledajo evrovizijo in ko vidim Push the button komad se skoraj urezem, za tem slisim se ekvivalento butast komad, se v agoniji skoraj zastiham sam, da bi se odresil muk.

Toj blo pa to... nisem upal reskirat kej vec, sem spokal futer in sel. :D

Pa kot je Boss rekel vec kot od 10 mesta nikol ne bomo prisli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EUROSONG 2007
Napisano

Po pravic povedan tut nasega komada, ki smo ga poslali na finsko nisem enkrat slisal. Sem pa ravno ujel par minut tockovanja in vidu, da se je spet velik rompompom delal okoli nasih, pa spet bl svoh tock na koncu. To pa je to ker smo z vsemi sosedi skergan. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kje zavarovat svoj voz?
Napisano

Jest mam ze vsa leta pri Triglavu. Foter tudi. Niso nikol komlicirali, tut ko je nesreco naredu so vse kulturno in lepo cez speljali. Kolega je skocil direkt do zavarovalnega agenta na Triglavu in je tudi kar fletne popuste dobil. Jest sem zavaroval v avtohisi kjer sem delal tudi tehnicnega pa mislem da nisem kaj orenk drazje dobu, pa se paket prve pomoci sm dobu, je gospa rekla zato ker sem velik dnarja triglavu pustil. Vse skupaj okoli 900?. Brez kasko, qrc je sam 15% popusta. Sem se lansko leto zeznil in sem 2 tedna prehitro odjavil prejsnji voz. Sem pa zraven uzel se za stekla, parkirisca pa se nek hec... se ne spomnim tocno.

Malce slabe izkusnje pa mam z Adriatic Slovenica. Predvsem s pridobivanjem informacij. Cenilec je rekal da dobim posto domov v roku 2 tednov in da grem potem lohka avto popravljat. Po enem mesecu sem jih poklical kjer so se me podajali kot ping-pong zogico po telefonu in to 3 dni!! Sej sem se nasmejal tudi na Gami, ko so rakli da rabjo se en fax od zavarovalnice in jih je poklical. Skor ti zrola za cel CD muske v slusalko preden koga na telefon dobis. Bojda pa pali ce gres osbeno tja in zahtevas nekega sefa.

So nasmu kurirju ukradli Cliota, pa je bojda dobil kar lepo vsoto nazaj in se hitro so mu zrihtali. Sam direkt do sefov je sel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.