Skoči na vsebino
A COSMOS podjetje
Napisano

Mislim, da bi to lahko naredil le v primeru, da so ?e v ste?ajnem postopku. ?a pa ?e niso pa verjetno za nazaj ne morejo zahtevati razveljavite. Upam - ker ?e lahko potem so res to zakoni pisani kriminalcem na ko?o. Ker s tem te oropajo vsakr?ne pravne oziroma predvsem ekonomske varnosti.

Upam, da bom res dobil, samo mi res ni enostavno - tole kupovanje avta se po?asi spreminja v resni?no no?no moro. Ni? ne gre po maslu ?e od samega za?etka... tole kar je pa zdajle je pa samo ?e ?e?nja na torti.

Ste?ajni lahko prereka vse posle do 1 leta nazaj ?teto od uvedbe ste?aja. Vseeno preveri s kakim pravnikom. Jaz sem pred leti imel slabo izku?njo na podoben na?in.

Vmes sem preletel temo na BMW forumu in moj nasvet je, da jim te?i? 100 na uro, da se te ?imprej re?ijo. Tisti, ki mirno ?akajo na izpolnitev, ponavadi najdlje ?akajo ali sploh ne do?akajo.

?elim ti ?im hitrej?o re?itev in ?im manj zapletov!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Boss,

sem preveril boniteto za A-cosmos d.d., in dejansko s pla?ili zamujajo 16-30 dni. Imajo 7 to?b (2 bivsa zaposlena in 5 podjetij jih to?i), vsi zneski 50k? ali manj. Blokad letos niso imeli.

Pa ?e nasvet, ?e bi bognedaj ?li v ste?aj. Pla?ilo preko asignacije direktno na MMS ti, ?e se iz izku?enj dobro spomnim, ste?ajni lahko izpodbija in zahteva vrnitev denarja v ste?ajno maso.

Osebno sicer mislim, da ni tako hudo in da bo? avto dobil.

Sem pa bil precej presene?en poleti, ko sem peljal oceniti malo rabljeno slu?beno mazdo in so rekli da ne odkupujejo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Službeni avto srednjega razreda
Napisano

Megana si probal? Predvidevam, da Leon odpade z 1,6?

Ravno gledam ?e Megana :) verjetno bom tudi njih obredel.

Gledam npr. karavana

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13571914

pa mi nikakor ne sede ta modni slog sredinske konzole oz. armaturke. Kubizem? TV aparat iz 80-ih? Ponesre?na kopija Volva?

Mislim, malo se moram tu na forumu zjadat... opravi?ilo vsem, ki jim ?e po ?ivcih hodim.

VW 1,6 motor pa sem na?elno pre?rtal, ampak saj ve? kaj pravijo o zare?enem kruhu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@MPero: tole bom pa z veseljem spremljal ?e naprej :) Mogo?e mi bo? pa ?e avto poiskal, preden bo? svojo ponujal naprodaj :P

A si v "aktvinem" procesu menjave ali bi samo "vsko?il" ?e se pojavi dobra prilo?nost?

Kaj pa ti gleda? / i??e??

Te razumem glede ?ibkih dizlov, predvsem VW 1.6 je pogreb, oplov 1.6 cdti 136 se mi je zdel precej bolj?i in  to celo v insignii, ki je te?ka krava. ?e ?e VAG, potem obvezno 2.0 TDI. Tudi ta je napram mazdinemu 2.2 slab?e vozen (samo en T), ampak 1.6 je glede tega sploh neugoden. Enostavno pre?ibek, da bi lahko u?ival v vo?nji.

v enem stavku vse povedano :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mogo?e bi ?la skozi CX30,poskusi s predlogom v firmi! Obrestna mera mislim da je 0%,vrednost pa bo sigurno obdr?ala.

Hvala za predlog, ampak Mazde pa zdaj res nikakor not ne pridejo, predvsem zaradi cene..., ?e motorno podhranjene M3 ne bi mogel vzel

To ni glih dru?inski avto. CX-5 je edina izbira za take potrebe, ?e ?e mora bit SUV. Samo takrat pozabi na 20kEUR no sej pri CX-30 tudi.

Kaj pa Kia Ceed karavan. S financiranjem dobi? 1.4 turbo bencinarja s 140KM za ceno to?no tam okoli 20kEUR.

Pa ?e taka malo manj umestna - Fiat Tipo karavan. Tam si lepo znotraj budgeta, avto ?e kar zgleda je pa pa? Fiat.

Fiata, pa ?e nisem gledal, zdaj sem ?e po?rl ponos in gledam francoze ;), do Fiata moram ?e malo pasti - sem vozil Bravo pred 20+ leti in mi je razen prostornosti ostala v spominu kot precej nestabilna zadeva na cesti, pa ?e takrat sem bil v svojih dvajsetih kar je bila z dana?njega vidika kar nevarna kombinacija.

Iz mazde na octavio se ti bo zdelo kot da gres na karjolo :)

Hehe, ?e nisem testiral Octavie, ampak lahko malo strnem par vtisov:

- vozil Golfa karavana 1.6TDI, Ok vo?nja, ni? presunljivega, po?utje v avtu "profesionalno" in "elegantno", ampak dale? od sedanje Mazde, kar nekaj opreme v testnem vozilu. Prodajalec profesionalen, ampak  "samozavest serijsko", se vidi da verjetno prodajo najve? avtov v Sloveniji... 2,0 TDI karavana bi dobil z najbolj minimalno mo?no opremo, s tem, da ti dajo zelo neugoden ob?utek, da si jih s to ceno ravnokar oropal in bodo morali jutri zapret ?tacuno.

- vozil Astro karavan 1.6D, mogo?e malenkost slab?a vo?nja kot golf (?e ve?je nagibanje avta v bolj ostrih ovinkih), ampak motor pa na ravnem vseeno malenkost bolj potegne ( predvidam pa da se ne more primerjati z VW 2.TDI). Testni ma res ogromno opreme, in ?eprav mogo?e ni tako elegantna izvedba notranjosti, ima ve? potrebnih in nepotrebnih gadgetov in asist. sistemov, pa velik prtlja?nik, da se ?lovek po?uti zelo Ok tudi v tem, Tega testnega bi lahko tudi kupil in je cena ?e kar OK (pod limitom). Prodajalci najbolj ustre?ljivi in pozorni.

- vozil Seat Leon ST 2.0 TDI, ?e najbolj vozni?ki avto od vseh, vo?nja, ob?utek na volanu in v sede?u ?e najbolj podoben M6, ampak cena pa s tem motorjem ne pride v budget. Pri tem avtu sem celo za?el razmi?ljati, da bi, zaradi motorja in voznega ob?utka, ?rtvoval prtlja?nik in vzel HB, ki je nekaj cenj?i, ampak ?e vedno ne pridem skozi. Oba prodajalca sta mi bila OK, sta se potrudila, en je sicer non stop s popusti ceno bolj gor kot dol ti?al in namesto, da bi iskal re?itev, kako priti pod 20k? (ni tako dosti manjkalo), je "masiral" mene zaradi alternativne opreme in motorjev. Problem Leona je, da 2L dizli imajo samo en nivo (najvi?je) opreme - o?itno gre ven iz proizvodnje.

Po teh vo?njah sem se odlo?il, da 115-120km dizla ne bom jemal, in da grem raj?i na mo?nej?e zadeve. ?akam pa ?e na vo?njo s P308, Octavio in Hyundai i30,

Sicer sode? po mojih res minimalnih zahtevah glede motorja in opreme, mi Octavie ne bodo ponudili znotraj budgeta.

Prodajalec v Peugeotu me je sicer prepri?eval, da 130km P308 zaradi manj?e te?e vle?e isto kot mo?nej?i VW in ostali konkurenti, ampak ko mi je za?el razlagati, da tudi njihovi turbo bencinarji, omogo?ajo enako odzivno vo?njo v vseh obmo?jih tako kot dizli,in to pri isti nazivni mo?i, sem ratal malo skepti?en. Bom po?akal in testiral.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ogromen 5vratnik ; torej recimo lahko tudi nekaravanska octavia...

Ja, recimo Octavia 5 vrat. Sem pogledal zdaj slike in zgleda ?ist OK, posebej ?e pomisli?, da se design tega avta skoraj da ni menjal ?e 20 let (pred ~20 leti se spomnim skoraj enake pri hi?i).

Sem ugotovil, da nas je tu na forumu kar nekaj nostalgikov, ki pogre?amo 5-vratne ?estke oz. tudi na splo?no 5 vratne (kupe)limuzine...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ni druge kot probati vsak avto posebej. Gleda? dizla/bencinarja? Mora biti karavan? Kako pomembna ti je izguba vrednosti?

V tem velikostnem razredu si skoraj ne predstavljam, da ne bi bil karavan, oz vsaj ogromen 5-vratnik (?e to sploh obstaja).

Glede goriva, bo to bolj odlo?itev podjetja. Logika bi narekovala dizel, ampak v teh ?asih se ni? ne ve. Sam sem se zaradi vsesplo?nega pogroma nad dizli zadnjih par let ?e mentalno pripravil tudi na bencinarja.

Izguba vrednosti mi je oz. podjetju pomembna z vidika, da manj?a kot je izguba vrednosti, manj?i je obrok leasinga. Povedano druga?e: z manj?o izgubo bi vejetno lahko vzel tudi kak bolj?i avto, ki bi stro?kovno pariral kakemu cenej?emu, ki absolutno izgublja ve?jo vrednost.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sporo?i kaj ko boste kupli, me prav zanima kaka bo izbira.

Velja, javim, ampak to bo ?ele v roku kakih 2-3 tednov.

Meni pa sporo?i, ko bo? prodajal ?estko, mogo?e bi si jo pa pri?el pogledat :P

Srebrna karavanka, lepa, kilometrov trenutno ~43k, ampak to bo pa verjetno ?e malo ve? kot 3 tedne, v glavnem javim ko/?e bo na voljo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja sj po mojem so, ko prida? "sodobne" stvari, kot so: DAB, vzvratna kamera, senzorji spred, navigacija, pa radarskega tempomata tud ne vidim v opremi na oglasu.

Druga?e pa ktero ?estko pa ma?? :)

Vozim M6 revolution 2017 150D, in sem ?e prav malo razvajen, tako da ne pri?akujem vsega tega v novem avtu. Bo mi pa zelo ?al, ker verjetno ne bo ogrevanja volana in sede?ev, predvsem pa vrtljivega gumba za infotainment... ?lovek se pa? razvadi, tudi na nepotrebno navlako, kaj ?ele na res uporabne zadeve.

Sicer pa hvala vsem na nasvetih, Octavia je res zelo OK avto, verjetno tudi P308 (francozov nekako vsa ta leta ?e po defaultu nisem nikoli jemal v obzir, verjetno neupravi?eno).

Jaz sem po malo gledal "vozni?kega" forda - focusa karavana (bil zadovoljen lastnik mondea Tdci130 pred 10+ leti), ampak so focusi ratali hudo dragi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Predvidevam, da lahko cena Astre variira od npr. 15, pa do preko 30 Tiso?akov, zato raje napi?i prora?un v sklopu katerega naj ti poi??emo bolj?o izbiro. :)

Hehe, ne ra?unat ve? kot 20k?...30k bi bilo pa res ?koda astro ;)

Ampak konec koncev, je pomemben mese?ni obrok leasinga z vsemi vklju?enimi stro?ki, razen bencina.

?e pri prej?nji firmi smo imeli astre, ampak je kolega ugotovil, da pri dra?jem golfu zaradi manj?e izgube vrednosti pride obrok celo manj kot za astro. In smo potem pre?altali na golfe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V slu?bi bi naj dobil nov slu?bei avto v rangu opel astre.

Ideja mi je zelo odbijajo?a, ker bi mi to bil potem tudi avto za privat uporabo in dru?ino. Doma ?e imamo enega podhranjenega c-max granda, ki se ga je ?ena navadila in seveda m6, ki bi se je pa moral znebiti, ker prostora za 3 doma ni, pa tudi ekonomsko ni smiselno.

A ima kdo od vas kak alternativen predlog, kaj vzeti namesto astre, pa da bi bil mese?ni stro?ek (verjetno operativnega) leasinga za firmo ?e vedno v rangu zgoraj omenjene astre?

V idealnem svetu bi avto naj imel zalogo mo?i za vse situacije na cesti, udobje in vozni ob?utek, gadgete oz asistence in pa prostornost za na dopust it, vem pa da to ni izvedljivo, ker so slu?beni avti ponavadi polizdelki namesto avta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.