Skoči na vsebino
Zakaj ne maram digitalizacije...
Napisano

Zato pa?, ker zvok se me?a z me?alno mizo, kakor nam ?e samo ime pove, risanke in igrice se pa igra na tablicah. Zato.

Tudi v preteklosti so nam hoteli uturit digitalne nadomestke za kitarsko opremo, a ?e vedno kitarski heroji pra?ijo z lampa?i. Tudi po 80 letih od izuma.

Simple like that. :)

Torej problem ni v digitalizaciji sami ampak v tem da je veliko teh tehnologij ?e v povojih; znanje ljudi ki upravljajo z njimi pa tudi? Lok je streljal nekajkrat hitreje od prvih pu?k, konji so bili mnogo hitrej?i in vzdrzljivej?i od prvih avtov...

Pa da ne bo pomote, to ni kritika old tech-a. Sam imam doma bas, elektri?no in klasi?no kitaro in sedaj, ko niti priblizno aktivno ne igram ve?, za du?o vsake toliko primem v roke samo ?e akusti?no. Hecen mi je odklonilen odnos do novih tehnologij zaradi zgoraj napisanega.

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parkiranje Ljubljana -Sto?ice
Napisano

Tole najbr? ni najbolj zdravo pisat na javni forum; ne me za?pecat. :D

Naselje BS3; to so vhodi na Puhovo, Trebinjsko, Maroltovo in Reboljevo (zahodno od novega stadiona) ima ?ez  firma Janez d.o.o. in preko njih na? nadzorni center. ?e je kdaj kriza in se ne da parkirat drugje me pokli?ite in vas spustimo na eno od njihovih parkiri?? za tistih par ur. :) 070 558 416

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Tole pa ne bo drzal, ni startal v zeleno. Najprej so imeli avti v smeri bossove voznje zeleno in nasproti vozeci tudi, potem se je za le_te prizgala rdeca,bossu ostala zelena in sele pozneje bi bila zelena za pesce.

Ampak itk; en stopi,stopijo vsi. Ovce so to.

Res je. Danes sem nala?? z btcja ?el po dalj?i poti ?ez to kri?i??e po njegovi (?i?atovi) poti in po?akal cel semafor in spremljal kdaj so avti speljali. Ni mogel imeti zelene.

Ampak moramo biti strpni ker je star. In enkrat bomo vsi stari. Ampak mogo?e si bomo kljub temu zapomnili, da pogleda? levo in desno preden gre? ?ez cesto, sploh ?e koraka? v rde?o.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi z 0s reakcijskim ?asom bi se ustavil krepko ?ez semafor lol. Penzionist je pa najbr? ?tartal ko je bila ?e zelena zanj, ampak dopovej ti njim da mulci lahko ska?emo v zadnje izdihljaje zelene ker se potem temu primerno podvizamo, on je pa ?e upo?asnil ko si mu za?el trobit . :P

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Dala ?ez mali servis + menjava zavornih oblog. Ker sta bili dve prej?nji zlizani do kovine (mi je ?al da nisem slikal) , ostale pa tudi ne dosti bolj?e. In vsi hecni zvoki ki so se pojavljali zadnja dva tedna so ?li; avto kot...ne ravno nov, ampak za svoja leta super. Jutri na tehni?nega, v nedeljo pa v gara?o do pomladi. 130 ? vse skupaj, v?asih me ma da bi Simona objel. :D

Zoom zoom ^^

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

?e avto stoji na mestu ve? kot tri minute si v prekr?ku, ?e laufa? motor.

Cakaj...kaj? To je dejansko pravilo; mislim zakon?

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Samo v info... recimo v Nemciji je uporaba kamere po zakonu ilegalna...

http://www.motorradonline.de/vermischtes/aerger-um-actioncams.812338.html

Navkljub sivim luknjam torej lahko videoposnetke vedno uporabijo kot dokazno gradivo proti avtorju, bodisi zaradi prometnih prekrskov ki jih je sam storil, bodisi zaradi kadrov ki jih je posnel in vsebujejo tablice drugih vozil ali obraze oseb, torej varstvo osebnih podatkov - enako velja pri nas v Sloveniji.

Cakaj...kaj?

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lohk ti je pa ?e lu?ka crknla :D

Ja sej pocasi me bo res ze strah ce na armaturi ne bo nic opozorilnih luck. 'Birdcage' me spremlja ze od samega zacetka in ko ni prizgan pomeni da avto res orenk zebe.Pa se hitro ogreje in lucka tudi pride prej kot v minuti nazaj.

Check engine light je pa nov. Vcasih je bil mogoce par sekund, ravno toliko da sem se malo zasekiral, tole je pa prvic. Sicer je pa itak vsaj enkrat na leto na pregledu pri doktorju tako da... mu zaupam ce pravi da ni nic hudega. :)

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem ponesreci 'popravil' svojo mazdo. Ze cca 2 tedna mi gori check engine light po eni malo bolj dinamicni voznji, ko je res bila vec kot eno uro stalno nad 6k/7k obratov. S Simonom sem bil danes zmenjen za servis da ugotovi ce je samo sel kak senzor ali je z avtom dejansko kaj narobe (na cesti se je obnasala tako kot vedno, temparature, tekocine, vse bp).

In ko sem ob pol 7h zjutraj sel iskat tricikel sem se ustavil na pumpi da bi dvignil kes za cloveka, zategnem rocno, avta niti nisem mislil ugasat pa je bila v prestavi in crkne. Ok np, ni prvic, zadnjic tudi ne. Grem po kes, pridem nazaj, vzgem, lucke ni. Poberem kolo, spet vzgem avto, lucke nikjer. Vozim se pol ure, lucke ni vec.

To me spominja na nasega psa, ko je 2 dni sepal da sva bila z mamo cisto panicna, gledala taco kje je kak trn, odrgnina na blazinicah, nikjer nic; pes sepa. Se narociva pri veterinarju, takoj ko stopimo iz avta zraven ambulante pes neha sepat in pohlevno caplja za nama in potem izpademo kot najvecji butlji.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Da folk s stirimi zmigavci nori po cestah? Mene spominja na Kanjo. :D

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Priznam da table za razvrscanje sam vedno gladko spregledam, so pa na tleh jasno narisane crte kje se gre kam. In ja, sem ustavil ker me je zanimalo kako se bo razpletlo. Kombi ga je lepo spustil ko je videl da je za*ebal (ce ni nalasc), kudos njemu.

Mam tudi posnetke kako sva sla cez rondoje ampak tisto ne sme na youtube.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Glede na to da je ponavadi pas za levo solo, naravnost pa skupaj z desnim je pravzaprav cudno, da sem tole videl prvic. Cool avto sicer. :)

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Po pravilih, ki so jih tudi mene ucili je to res. Spomnim se izpita, nalepke 'varno kolo', poligona in vsega skupaj, kak 6 razred osnovne sole.

Potem sem z mamo in fotrom sel v mesto (ziveli smo na robu vasi) in sem se po PSu postavil na sredino ceste ker smo sli levo in z roba ceste sta se oba drla name kaj pocnem. In potem smo sli naravnost, se ustavili, pocakali se en semafor in sli dalje. In to je zame postalo normalno.

Glej. Imam bmx in ce se le da furam brez rok. Ce ni prometa grem z biciklom ali pes brez razmisljanja cez rdeco (z avtom nikoli, tudi ob 3h ponoci z nikomer nikjer, tako kot se vedno dajem zmigavc ce prehitevam kolesarja in je kdo za mano; dobre navade z avtosole). V tem primeru bi sel naravnost cez, pocakal da se vsi avti odpeljejo in spet preckal. Ce je promet...cakas zeleno, ni kaj. Stat na sredini ceste je v danasnjem prometu... pogumno, to da ob zeleni sekas avtu pot ob zavijanju levo je pa enostavno samomorilsko. Ce ljudje s takim odnosom vozijo avte je mogoce res cas da se uvede vec samovozecih.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Vazno da je iztegnila roko. ...po tem ko je bila ze v sredini krizisca, nekako tako kot ljudje ki dajo smernik ko so ze na drugem pasu.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/kumho/ecsta-xs-ku36/225-45-r18-95w-42333

100? za tole se mi je zdel dober deal, ce ma kak lokalni vulkanizer tako ceno se pa z veseljem zapeljem do njega. :D

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Da ne bomo samo kritizirali, danes sem ob cca 7h pol 8h obtical na avtocesti proti Brezicam, nekje pri Otoccu (sumniki... -.-).

Na kraj nesrece sva prisla..ne vec kot par minut za tem ko se je zgodila. Recimo cca 20-30 avto v vrsti. Vsi ampak res vsi, brez izjeme so takoj, ko se je ugotovilo da gre za nesreco naredili na sredini pas za resevalce, kjer so slednji tudi brez problemov in ustavljanja (!!) pripeljali do nesrece. Ker je slo za nesreco sem bil uvideven in ne fotkal/snemal vsega (sicer bi v zrak poslal quada), sem pa na hitro stisnil dve fotki folka za njo.

post-8965-0-02500300-1491646775_thumb.jpg

post-8965-0-43524400-1491646888_thumb.jpg

gg wp

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ce bi bilo po njegovo bi imel (po njegovih lastnih besedah) Oskar itak skedenj poln miat. Mogoce to enkrat se pride, do takrat pa rabimo bangerja za 200-300?, predvsem kot drugi avto za road trip na Cesko konec aprila. So te low spec 323ke res tako zanic?

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11776712&display=Mazda%20323%20323f%20mozna%20menjava%20za%20golf

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11768241&display=Mazda%20323%20F%201.5i

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11827897&display=Mazda%20323%20BA1452

Kdo pozna kakega od teh avtov? Razmisljamo, da bi nabavili en poceni avto za road tripe & igracko za stezo (+ da bi se malo ucili sraufat, svojih Mazd nocemo cisto unicit), pleh ipd je lahko bolj bogo (dokler pride cez tehnicneg), masina bi bilo fino da dela se par sto/tisoc km da ne bomo ze prvi teden parkirali v delavnici za par mesecev.

Alternativa je kak star Civic. Kanjozoku Civic. ^^

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.