Stereotip, da je ves pobu?kan, da so zgoljufali kilometre itd... Moj prijatelj ima avto iz Italije. Star je 15 let (avto ne prijatelj ) in nima niti pikice rje. Za spremembo od ostalih istih avtov letnika 95. Tako, da odvisno kaj dobi?.
To je res odvisno, kaj dobi?. Moja je iz Italije, pa ne rjavi(v primerjavi s tisitimi s SLO poreklom-se je majes samo cudil na servisu v BTC-ju) in "zaenkrat" ne crkuje-narejenih slabih cca 85kkm. Crknil je pa IMV ventil-kod se par drugim. Je pa res bila pobutana po odbija?ih ter blatnikih. Samo je bilo dobro popravljeno in me ne moti.
Jaz imam notri najbolj se mi zdi Bosch(nisem prepri?an-so najbolj pocebi v avtotrgovini) pa mi svetijo sigurno ?e ve? kot leto-sem ?e pozabil, kdaj sem jih menjal...
Osebno bi se v grobem kar strinjal s tem, me pa zanima mnenje drugih. Mogo?e bi pa res predlagali, da na?a vlada sprejme kaj takega? Na "so?ki fronti" so nekaj ?asa ozna?evali z velikimi ?rnimi okroglimi tablami, na katerih je bil bel vpra?aj. ?alostno je bilo le, da jih je bilo nazadnje ve? kot vseh drugih prometnih znakov skupaj...
To?no tako... kjer obstaja ?rna to?ka (ne samo pri ?rtvah ampak predvsem po koli?ini nesre?) je treba narest ?tudijo zakaj se to dogaja in kako se zadevo popravi. Se pravi, ?e asfalt v ovinku drsi, ga je potrebno zamenjat, ozek odsek raz?iriti, ?e je mo?no ali pa hitrost omejiti z le?e?im policajem oziroma s kako ?e bolj ustrezno zadevo za umiritev hitrosti in to sigurno niso kri?i in kapelce ampak konkretne zadeve (oto?ki, ozna?be, svetlobna signalizacija....).
Ja po "so?ki", cesti med Tolminom in Novo Gorico je cesta precej unicena. Se posebno od Anhovega naprej(kamioni,cement..) Po asvaltu so dobesedno kanali. Oni pa lpo tablo omejitev 70, pa malo porezkat. In ko nekdo zleti s ceste oz. ga zaradi cesti??a odnese na drug pas (ali karkoli pa?) je pa vzrok neprilagojena hitrost. Oziroma vse drugo, samo cesta ni vzrok.
V pogodbi nikjer niso omenjeni klju?i, ?eprav mi je posrednik obljubil da se bo potrudil da dobi ?e druge klju?e. Vendr to ni zihr. Ne vem ?e od njega lahko zahtevam klju?e.
?udno se mi zdi da ti je moral prodajalec pla?at ra?un, ?e sta napisala da ma? samo en klju? (razumem da ?e to napi?eta, se z tem strinja?)
Kak?n pa je bil stro?ek izdelave novih klju?ev in prekodiranje?
Mimogrede to mazdo sem kupil jaz
Ja na prevzemnem listu je bilo napisano, kaj sem zraven dobil. In pri rezervnih klju?ih nisem ozna?il, da sem jih dobil-torej mi jih je bil dol?an ?e priskrbeti. In ker mi jih ni sem naredil svoje in poslal ra?un.
Cena z daljincem je bila cca 300-350? se mi zdi. Se ne spomnim ve? to?no(sploh glede na to, da jih nisem pla?al... )
Kolega je kupu mazdo6 pri preprodajalcu v BTCju, ta pa mu je dav samo en klju?, kaj to pomen (v originalu kokr vem so trije)?
?e na sliki pa sta bla dva, ko sta bla polo?ena zraven servisne knjige!
Kaj nej zdej ?lovk nardi?
Pri meni je bilo podobno: dobil samo 1 original+daljinec. Vendar pri prevzemu nisem ozna?il, da sem dobil tudi rezervni klju?. Rekli, so, da ga bodo dobili naknadno(bullshit!). In tako sem ?el lepo na servis, kjer so mi naredili novega in so tudi starega prekodirali. In so poslali ra?un prodajalcu. Se pa je seveda nekaj piz*** in repen?il, da ne bo pla?al, ampak ker sem imel na prevzemnem listu napisano, da nisem dobil rezervnih klju?ev, ni mogel ve? komplicirat.
Jaz sem ga vzel pri synchro. Ni bilo problemov, razen kar precej pregovarjanja glede rezervnih klju?ev(jih ni bilo zraven in so nekaj mutili).Tako sem pa? naredil nove(nova koda) in jim poslal ra?un-po predhodnem tel pogovoru seveda. Dali so mi 2 mesca garancije. In sem ga v parih dneh po nakupu peljal na Gamo(btc) in so rekli, da je vse OK.Kar se ti?e avta je zaenkrat OK.
Eno vpra?anje: ker je moj avto uvo?en iz Italije ima v homologaciji (iz LPP) samo dimenziji 195/65/15 in 205/55/16. Glede na to, da imajo v SLo pa homologirane tudi druge dimenzije me zanima, ali se da to samo dopisat v homologacijski karton ali moram skozi celoten postopek homologacije...?
Zakaj pa je potrebno slediti s satelitom? Ali ni dovolj taka tablica, kot je bila za abc in na vsakem uvozu in izvozu iz avtoceste "?katla", ki bi bele?ila vhod in izhod iz avtoceste. Saj na avtocesti gre? samo v eno smer in bi se to?no vedelo, koliko km si prevozil(kje si pri?el notri in kje gre? ven)... razdalje med uvozi/izvozi se pa da izmeriti, in bi se vedelo, koliko km si prevozil.
mene pa nekaj zanima: ?e bi se ve?ina ljudi v mestih odlo?ila za predelavo na plin, kam bi parkirali? V podzemne gara?e in parkirne hi?e se ne sme...?!
Moja Mazda 6 letni 2003 ima rjavo kompletno podvozje in ?e ?rvfe v ma?ini s katerimi so pri?vr??eni amortizerji... :ne vem: Imel sem 3 Honde zadnjo civic l. 1997 brez vsake rje..
Potem sigurno ve?, ali je protikorozijska garancija 6 ali kot obljubljajo 12 let?
M.
Lahko ti iz lastnih izku?en odgovorim, da Honde ne rjavijo sploh
zanimivo-jaz tud imam letnik 2003 pa je podvozje brez rje-mogo?e kak?na pikica. Tko da zgleda, da se zelo razlikuje. Je pa iz Italije.
Js sem poljanska smer , tisto proti ?eleznikom in naprej gor v "govce" sploh NI cesta, ampak je asfaltiran kolovoz.
No potem vidi?, po ka?nih cestah-kolovozih se vozim...
?e bi gledal pri gumah samo porabo, potem bi se res 100% odlo?il za Michelin. Energy, ki vemo da ni neka huda guma je meni na istem avtu zdr?ala skoraj 60.000 km. Potenzo bi moral menjati ?e tretji? pri teh kilometrih
Kar pa se ti?e porabe me pa ne zanima, ker ?e je par deci ve? al pa manj me ne mot. Zdaj imam porabo tam okoli 6,5-7,0, pa? odvisno kje se vozim. Grem pa pogosto proti Novi Gorici ter tudi do lj-samo ne ve? po "kolovozu" ?ez ?eleznike ampak ?ez Idrijo ter Logatec ( YavarYe razlika je, da je samo na novo asvaltiran kolovoz ) Skratka, mene zanima pri gumi, da mi jo bo lepo pobralo po celi povr?ini. Zdaj al bom nareil al 30k al 40k km me pa ne zanima, ker na leto naredim okoli 25-30 k Km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
mene se pa vrti sedaj okoli 6,6-6,9. SAmo je pa res, da nimam ni? mestne vo?je. Je pa zelo ovinkasta cesta...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani