Skoči na vsebino
pomoc pri nakupu Mazda 6 Sportcombi
Napisano

No, tko je!

Tudi jaz sem se odlo?il za nakup nekaj v smeri drugega avtomobila. In ker ?e poteka debata o tem(M6 Sportcombi), mam tudi ene par vpra?anj.

I??em pa zgolj infote...nakup sledi enkrat po novem letu!

Zanima pa me...:

1. Radio/CD(original vgrajen)...bere mp3-je, pa ?e je za kaj?

2. ?e je radio bl tko-tko...lahko vgradim svoj radio(?e je seveda bolj?i), brez nepotrebnih komplikacij razdiranja sredinske konzole pa tega, ker se mi zdi, da je tista plastika v enem kosu?

3. Ktera ma?ina se bl spla?a...120, ali 136 CD...in ali je ?e kaka druga ma?ina?

4. Kje in kako preverim (ker sem laik), ?e je uvo?ena, ali res kupljena v SLO. Pa seveda, da ni ukradena!!!

No, zaenkrat tolk vpra?anj...mrbit ?e kdaj kako butasto vpra?anje zinem.

Lep pozdrav in sre?no, Grega

Mister polizman...go get a DONUT!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je moja Mazda odtekla poslednji krog?
Napisano

Zdele komi opazu...prvo itak so?alje, ?e bo res odklenkala 6-ka, pa tud zarad nesre?e.

Va?n, da si ti v enem kosu!

Js res ne vem, kaj je s folkom...pa dobr, ajde, tud js ga...stisne? avto, ma ne na tak na?in.

Je vseeno treba upo?tevat, da je kri?i??e, da tud ostali ?akajo, pa po?aka? na vrsto.

Zravn vsega se je popolnoma neodgovorno obna?al do sopotnika (svoje ?ene) kot prvo, kot drugo pa do vseh ostalih udele?encev, da ne omenjam privatne lastnine(slu?ben avto).

Naj*be ga pa pa? nekdo, ki se dr?i predpisov in zakonov, tako ali druga?e.

Potem omenja?, da je povratnik z nevem kolk totalkami...pa se je o?itno vedno re?il.

Da sem na mestu njegove ?ene...recimo..., ga zapustim, pa ?e sto?im ga za poskus umora...hehe(?ala mala)

Dost heca fantje in dekleta. ?e vedno sem se na kraju nesre?e ustavil, pa tudi ?e je kdo samo obstal ob cesti z jasnimi znaki, da je neki narobe. Hvala k*rcu, tega nisem velik do?ivljal!

Ok, ne bom rekel, da sem vzoren voznik, sem tud prekr?kar, ampak to po?nem na nek na?in s pametjo (?e lahk temu tako re?em) in oceno situacije...kdaj se da, kdaj pa ne.

Pa nikoli se tolk ne mudi, da nebi blo mo?no vozit po predpisih itd itd.

?e enkrat...ko mi dviga dlake...so?alje.

PS.: Ti samo povej, kdo je bil, pa bo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Zadnjih par tankov, ki jih umerjam:

Relacije razli?ne, po AC in lokalcih.

Skratka:

Za?etek meritve:

- 6,9l/100km ...kot sem se ?e pohvalil...Bre?ice-Ljutomer-Maribor-Bre?ice

- 7,0l/100km ...ko sem za?el jamrat, da vozim ko stari ?i?o...Bre?ice-Maribor-Bre?ice

- 9,8l/100km ...AC Bre?ice-Logatec in nazaj

- 10,5l/100km ...AC Bre?ice-Logatec in nazaj+klima

- 11,5l/100km ...AC Bre?ice-Ljubljana-Koper-Savudrija in nazaj+klima v eno smer

Ni? klima sploh ve?...na popravilu!

- 8,5l/100km ...lokalne c., Bre?ice-Slo.Bistrica-Ptuj-Ljutomer-M.Sobota in nazaj

- 10,5l/100km ...AC Bre?ice-Logatec in nazaj

Konec meritev.

Trenutni tank ?e umerjam, ma bo poraba tud okol 9,0l/100km...lokalne ceste po okolici Bre?ic, Kr?kega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Dajte mi povedat, ?e dr?i tale finta.

Tlele na ?ihtu se odpira debata, okoli pla?evanja kazni na AC.

- Vstopna postaja, dobi? listek...s natipkanim ?asom.

- Na izstopni postaji te ?aka patrulija in mor? pokazat listek vstopne postaje.

- Na podlagi ?asa, ki si ga porabil OD-DO, ti izstavijo pla?ilni nalog.

Bo kaj na temu al ne?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole ma?do pa sre?am vsak dan, na poti na ?iht...hehehe...ma pub? notr tud odzdravi ne...no, sam enkrat ni, pa je ?ist dost...tko da...

4000??

Mal se mi zdi pa vseeno visoka cena za en let mlaj?o, kot je moja. Verjetn bi se dala cena ?e mal oskubit...recimo...

- drugi lastnik...nikoli ve? ne grem na te limanice

- radia ne rabim, ga mam

- prtlja?nikov ne rabim, ker jih nisem nikoli

- pa kaj ?e ma nove gume?

- nima airbagov

- nima meglenk

- homolomo pragov?

- auspuh(kao) je kr neki nati?k gori

- kr neke luknje na sredinski konzoli, od v?igalnika mal na desno in gor

- zakaj vraga slikajo notranjost in sede?e s prevlekami...al tem blazinam?

Vid se pa, da ni lih velik vo?en, razen ?e je zamenju gumice na stopalkah.

Smo ?e vedno na 4000??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Remus in konkurenca!
Napisano

Khmmm...glede te homolomo zadeve...

Kaj mislite, mi bojo dal paperje za zadnji izpu?ni lonc, ki sem ga delal po naro?ilu?

Pri Lastov?i?u v Samoboru (CRO).

Naj bi mel TUV ?tevilko v obliki ?tempiljke na loncu :unsure: , pa ra?un je tud original.

Ma pa tko lep, ne?n in miren zvok, tko kot mucke predejo. Vsaj pravjo tko...js ga na?eloma ?e nism sli?u med vo?njo...na mestu pa po gasu, se mi pa zdi da ne sli?i? ?ist tapravga zvoka. Al ja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hja...ne vem, kok vam to ratuje...maaa...res je, da mam skori vedno kratke razdalje...dom slu?ba, cca 10km v eno smer.

Na AC-ju mal prtisnem, drga? pa, ko grem v Prlekijo je povpre?na poraba okol 8l/100km.

In...kok bi to zmanj?u? Ven skozi auspuh mi ne pluva...razn kondenza!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC in hitrostne prekora?itve
Napisano

Hro??i so full kul!!! ?e posebi letnik 1965, ki je parkiran v na?i gara?i :)

?e najbl? je poleti mal zakruzat okol po SLO. Do morja, ?ez Kras na Gorenjsko stran, pa pol ?ez Avstrijo na Koro?ko in ?tajersko, Pa pol mal ?e v Prekmurje, pa nazaj sem na Dolenjsko!!!

Pot traja 3 dni :D Lepo po?asi in nikoli po AC.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC in hitrostne prekora?itve
Napisano

Boss...zanimiva statistika...Pohvalno tako ali druga?e.

Mislim pa, da ni problem toliko na AC-jih s tem divjanjem, ker tako asfalt kot celotna infrastruktura AC in varnosti, po E-standardih MORA!!! vzdr?at tudi veliko ve?je hitrosti, kot so "omejene", oz. bolj kot ne, predlagane. Na dolo?enih odsekih celo manj, kot 130km/h (Vi?nje-gorski klanec).

Kar se ti?e tujih dr?avljanov in njihovih izpadov in karakternih "Js sm pa neki ve?" in Hrva?kih "Idemo na skijanje u Sloveniju ili Avstriju", pa lahko povem samo to, da so pa? prepotentni, oz. vozijo pr nas kakor se jim pa? zdi.

O Slovencih ne bom govoril, ker sem tudi jaz eden tistih, ki pa? rad stisne po gasu, pa tudi ?e ne gre 200/uro.

Italjani po njihovih cestah vozjo kot po jajcih. Kolega je ?el v Trst...itak je bil "prvi" in prehitevu vse. ...so ga Caribinieri ustavli po izhodni cestninski postaji, zahteval listek vstopne in izstopne postaje, izra?unal ?as potovanja in mu izstavli ra?un. Pa kr krepko je moru pla?at. (Par let nazaj)

Je pa res, da Italjani ne znajo vozit! DEJSTVO!!!

Recimo, Boss je delal statistiko na dolo?eni relaciji...po Dolenjki in Primorki. Itak najbl logi?no...Hrvati in Italjani. Kako bi pa blo kaj po ?tajerski in Gorenjski...Dajte mal ?tet promet in populacijo (reg. tablice)...

Pol verjetno pristanemo na avstrijskih, nem?kih, mad?arskih in tudi kakih ?e?kih...itd...tablicah. Da o slovenskih ne govorim.

Okol kombijev :) ...pr biv?i firmi, na ?iht obvezno po omejitvah...iz ?ihta pa tooolk, kolk je ma?ina dala. Pa?, niso pla?eval ?asa, ki si ga porabil za vo?njo iz gradbi??a!!!

@Alex...stare katrce sploh ne grejo ve? kot 100, pa naj bo ?e tko "nova", moj "Jo?ko" (Yugo 45AX), je ?el pa 150km/h...?tirbrzinc!!!...smo dihtunge na glavi in sve?ke zamenjaval kot vsakodnevne malice!!!

?e so uni divjaki, ki se pelejo 130, ka sm bil pol js? :) ...Vedno prvi!!!... :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P.
Napisano

Res je ?koda...bogi avto?...ti si v redu?

To je pa to, ko ?enskam devajo volan v roke!!!

Predlog: psihoteste delat, pa vse pometat!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

club 323f
Napisano

Saj ne vem, je ?e ta stran omenjena na forumu al ne...?e je...se opravi?ujem.

Stran je polna DIY-jev, napotkov za barvanje, predelav, linkov do raznih trgovinc s dodatki za mazde.

Seveda samo za 323f (BG, BA, BG) do letnika 03.

Skratka vsem 323f voznikom priporo?am obisk in ogled.

http://www.club323f.com/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zmanjkalo nafte-ostal na cesti
Napisano

Dizl - ?mizl - vizl!!! :whatever:

Bencin je zakon...dvakrat posnifa?, pa ni treba ne? druzga...tud ?e ga zmanjka, so ?e vedno hlapi. :vesel:

Sorry, mogu sm!

No, js ?e vedno tankam po dobrem starem in zanesljivem sistemu...tankanje po kilometrini...ko se pribli?a tam okol 450km, hop na bencinsko...tud na lu?ko se ne zana?am...ka pa vem, ka se je Suzzy spet upipal.

Sam neki me ?e zanima...lahk spravim v tank cca. 49,5 litra? Zadnje tankanje!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Autosock - sne?ne nogavice
Napisano

Js mam ketne tiste, ki sem jih mel pr Yugotu...sm samo deklaracijo dol potrgal...

Ka lahko :policaj: zahteva, da jih montira? na licu mesta...recimo, ko te ustavi in preverja obv. zim. opremo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup 323f ba
Napisano

lukaza...KUPI!!!

jaz sem ga nabavil leto in pol nazaj...na avto sejmu, bl na blef kot kaj druzga!!!

Moram re?t, da je vseeno bla stara, nekaj je blo treba porihtat takoj..sve?ke, olje,...zadnji lonec je bil kontra obrnjen, pa je zabijal nazaj in je avto cukal pri obratih nad 4000... :ne vem:

Pol so ..."po obrokih"... pr?le na vrsto raznorazne mehanske stvari, ki s ?asom pa? dostarajo, kot pri vsakem avtomobilu. :P

Mora? vedit, da kupuje? japonca...mal starej?ga...pa ne? za to. Stro?ki vzdr?evanja niso vrtoglavi, kot za japonce pravijo :)

Cleopatra je videl mojga, ko sm iskal dolo?ene dele, ki najbolj trpijo, dokler se ne navadi? (zadnji odbija?) in lahko potrdi...brez rje pri 13ih letih.

Suzzy se pribli?uje kilometrini 200.000, pa ma?inca ?e vedno prede kot nova. :ljubezen:

So Japonci dobro vedl, da morjo delat na kvaliteti celotnega avtomobila...?e takrat...zato so pa bli mal dra?ji. ?koda pa je, da jim pa cena tko hitr pada. :ph34r:

Izgubit nima? kaj...cena je primerna starosti, vsekakor pa ne kvaliteti. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Tako, da ?e js dodam svoje zraven benza in same porabe in dizla in teh na?ih novinark!

Skratka...edina ma?ina, ki pr nas doma kuri dizl, je Ursus, pa ?e ta ni dve leti v pogonu.

Glede samega testiranja, pa tako....men je ?ist vseeno pri katerem ponudniku tankam, al je 98 al pa 100 oktanski, kilometrina se ne spreminja, poraba pa tudi ne...povpre?no od 7'5, ?e sm priden in mal ve?, do 10'5, ?e ga ?gem.

Skratka...ustavim, tankam, pla?am in vrtim kilometrino. Ma?inca pa kot urca!

Haha...na?e novinarke pa z enim litrom benza testirajo porabo...pa dajte no....!!!

Sme?no in se lahko zgodi samo na POPTV!!! Lai?ni babji tra?i!!!

Ampak slu?i svoj kruhek!!!

TU PA TAM...PETROLU DAM!!! Tko je to!!!

?e avto rabi?, ga bo? tankal, pa tud ?e bo litr benza 2? in ve?!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.