Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Na osnovi svojih izkušenj nekaj tednov nazaj priporočam Močnika - prodajalec Amadej (nakup) ali Selmar - prodajalec Marcel (nakup + odkup starega). 

Glede fleksibilnosti sta me razočarala Avtotehna Vis in Interclass, čisto možno pa da sem imel smolo in naletel na osebo, s katero se nisem ujel ....

Drži, v zadnjih letih so po mojem mnenju pri Močniku naredili korak naprej pri poslovanju s strankami. Amadej je zelo dober prodajalec hkrati pa imajo tudi na servisu vodjo Andreja, ki je zelo dostopen in se posveti težavam stranke. 

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Lej, če odkartaš 30k ne gledat na 1k gor dol, ker ti bo žal čez pol leta. Izberi tisto kar si želiš in se čimbolje izpogajaj. Verjetno vozila ne kupuješ za 1 leto ampak boš z njim užival dolgo časa.

Meni je bilo še pri vsaki stvari naknadno žal če sem šparal in nisem dobil tiatega kar sem res želel.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 40 minutami je Alex napisal:

Ne, v Sloveniji je za to zadolžen Alex z mazda foruma. Vprašaj, če te kaj zanima. 😉

Ta motor je dino ali dinozaver, ker ga že celo večnost vgrajujejo v vse mogoče Mazde in vedno ponudijo kot "nov". 

Je pa zelo zastarela izvedba. Ta motor je v bistvu nadomestilo za vstopne 2.0 motorje. Tudi avtomatski menjalnik, ki ga ponavadi vsiljujejo zraven je že krepko v letih in ga ne pohvalijo preveč. Tudi dino med avtomatskim menjalniki.

Če hočeš moderen cx30 kupi x186 motor, ki je pravi dragulj med armosferslimi motorji. Pije dva litra( ali še več) manj kot dinozaver in če ga kombiniraš z ročnim menjalnikom si zmagal. Mazdini ročni menjalniki so med najboljšimi na trgu. 

No, o tem sem govoril. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ime dinozaver mu je nadel član foruma, ki ni navdušenec nad tem motorjem ker je po njegovem mnenju stara tehnologija.

Ne oziraj se na ta vzdevek, pomembno je zgolj to, da je to izredno zanesljiv in vzdržljiv motor, z zadostnim navorom v nizkih obratih da se lepo dinamično voziš in ima ugodno porabo. Sam vozim M6 z 2,5l motorjem g194, ki je težje vozilo, že 5 let in imam povprečno porabo 7,2l. 

Če ti je CX30 všeč s tem motorjem in top opremo nimaš kaj zgrešiti. 

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Zaradi opisanega mi je edino smiseln priključni hibrid, ki bi mi pokril dnevno vožnjo do 100km, za daljša potovanja pa se ne obremenjuješ. Upam, da bo Mazda nekega dne izdala vsečnega družinskega cenovno ugodnega hibrida.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano (urejeno)

Pri nas je vse drago, ne samo avtomobili. Gor je večji trg in posledično večja konkurenca. Pripelji jo iz Nemčije, samo računaj ene 2k za uvoz, aja pa stara mora biti več kot 6 mesecev da se ne šteje za novo vozilo.

Drugače pa raje počakaj na novo generacijo, ki naj bi zgledala približno takole.

Screenshot_20250130_184923_YouTube.jpg

Screenshot_20250130_184646_YouTube.jpg

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano (urejeno)

Ma ne govorim o infoteimentu, govorim o videzu armaturke. Info za mene ni neki bistvenega pomene kar imam za pritiskanje po enkranu telefon, mi je pa pomemben videz notranjosti, da se dobro počutim. CX5 po mojem mnenju res potrebuje rerfesh armaturke, verjetno je ključno da me je preveč spominjala na moji staro M6.

Screenshot_20250125_160038_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250125_173715_Samsung Internet.jpg

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano

Ja proti CX5 ima notri precej lepšo armaturko. Od CX5 je na nivoju moje bivše M6 (letnik 2014-2017), edino infotaiment je zamenjan, tako da čisto nerazumljivo za vozilo letnik 2025.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano

Sem se spogledoval z njo, zunaj lepa, vendar me je, poleg tega da je SUV in mi je bil tudi prtljažnik nekako manj uporaben kot na karavanu, najbolj zmotila stara armaturka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Jaz ne vem, kaj je narobe s 165 motorjem. 5 let se vozim z njem, pa lahko prehitevam, če se kdo vozi POD omejitvami.

Nič ni narobe, razen to da je len, oz. drugace povedano nima dovolj navora v nizkih obratih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Jz bom tako rekel. Če bi bila cena EV in ICE enaka bi mogoče razmislil o nakupu, pa še to se verjetno ne bi odločil zaradi strahu pred padcem vrednosti in neznano prihodnostjo celotnega dogajanja okoli elektrike, omrežja, baterij....

Cena elektrike bo šla prej gor kot dol, zato je vprašanje komu se bo EV sploh izplačal.

Tudi večina lastnikov sončnic nima toliko viška, da bi si pokrili EV za celo leto. Npr. jaz sem imel samo 500 kwh viška, to mi ne pomaga nič.

Trenutno je tveganje nasproti prihranku preveliko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Če je cena 0,39-0,45€/kWh to pomeni najmanj 10€ na 100 km, če je je poraba 25 kWh/100 km. Torej če prav razumem, plačaš naročnino, čakaš na polnilnici, na koncu te stane pa enako kot bencin?

Tudi če polniš doma ni neke računice, sploh sedaj ko so še omrežnino dvignili za večje odjemalce. Za 25 kWh plačaš okoli 5EUR, za 7l goriva pa 10EUR, torej si v plusu 5 EUR na vsake 100 prevoženih km. Če letno narediš 20.000 km to pomeni, da si vsako leto prišparaš 1000EUR.

Znesek ni zanemarljiv, problem je ker si v osnovi vozilo toliko preplačal napram ICE, da rabiš 7 let da to razliko dobiš notri, potem pa je počasi potrebno razmišljati o novi bateriji...pa smo spet v minusu.

Sklep:

Če kdo trenutno kupi EV z mislijo, da bo prišparal se je zmotil.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Aja, pa tut cx-30 obstaja z dinozavrom... Primerjava obeh

Že že, sam na testu ni bil @Alex izboljsana verzija.

pred 1 uro je Alex napisal:

Govora je o "novem" s 140 konjički.

Dino je dino, nič se zdej ven vlečt.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Sam sem po objavah v tej rubriki od tega avta pričakoval več

A si mogoče bral objave od @Alex? Moraš vedeti, da ima on izboljšano verzijo, zato te je zavedlo.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:
pred 14 minutami je ignacij napisal:

kupi samo bencinarja.

A zato je 80% dizlov in 20 benzinarjev?

Bolj pomembno je koliko od teh 80% bi še kupilo dizla.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 9 urami je Krtek napisal:

naletel sem na tale avto in semi zdi zanimiv vendar me odbija en detajl. 

Edini detalj, ki bi te mogel zanimati pri mazdi je dejstvo, da gre za dizla. Zapomni si....mazdo se kupi samo bencinarja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Hmm, uporabniki pravijo, da je X motor isto bogi v nizkih obratih kot g120.

Je pa res, da še ni vozil od@Alexraketo, ki je poseben model, izboljšan, odziven, varčen, eksploziven, športen, skrqtka najboljši.Screenshot_20241229_124013_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20241229_124505_Samsung Internet.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.