Skoči na vsebino
pred 15 minutami je Z M A J napisal:

Za 6-ko se pa niti ne ve, če bo sploh dobila naslednico, vsaj tako sem že večkrat bral po različnih medijih. Je kaj novega glede tega?

Jah če prodaš recimo 20 tisoč šestic na leto v EU, pa jo ukineš in potem od tega 15k kupi CX-5 in gre ostalih 5k drugam, se ne boš lih sekirou za novo generacijo šestice. Taka je očitno logika s temi SUVi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je Jest napisal:

To sem tudi jaz bral… ker je to menda Mazdin najbolj prodajan model v Avstraliji …

WWW.CAREXPERT.COM.AU

The Mazda CX-5 will continue sans electrification in Australia, despite European models scoring fuel-saving 24V mild-hybrid technology.

Bi rekel, da tudi v Slo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 52 minutami je Jaka32 napisal:

No, danes je tudi moj akumulator zaštrajkal in ni hotel več zagnati avta. Glede na to da je ves čas vžigal v prvo, sem mislil da še imam nekaj mesecev do nakupa novega. No, ni bilo tako.

Minus dol, plus dol, nov akumulator noter in minus gor, nato še plus gor. Sicer v navodilih zraven akumulatorja piše, da najprej plus gor pa potem minus.

Skratka, resetiralo mi je samo trip 1 & 2, pa povprečne porabe in hitrosti.

Pribljubljene od radia so ostale, navigacija in vse ostalo tudi.

A je to tisti "šment" ki ste ga obravnavali v eni temi, kao za pravilno vgradnjo start stop akumulatorja?

Če je samo to, potem se res ni splačalo pogovarjat o tem 10 strani. 

Ne ne, so še neka navodila za reset istop sistema. Lahko se voziš in se bo skalibriral sam po par km, lahko pa izvedeš tista navodila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Ampak, roko na srce, kolikokrat pa se ti je to že zgodilo. Meni v vsej moji vozniški karieri še nikoli. Edino, mi je parkrat na AC iz druge strani fliknilo brozgo čez v šajbo. Ampak to je takrat pričakovano.

Da ne bo narobe razumljeno, nisem proti avtomatskim brisalcem, ker so načeloma čist ok in se jih da uporabljat na oba načina auto in ročno. Čeprav z Rain-X om na šipi brisalce vsaj na AC-ju ne uporabljam, ampak le pri nižjih hitrostih, kjer voda ne zdrsi dol.

No, najprej odgovor na ta troll. Mene so avtomatski brisalci na prste ene roke rešili iz te situacije naliva vode. Morda pa nekoga niso. :( Kolikokrat v lajfu te je rešilo avtomatsko zaviranje v sili? Morda nikoli, morda te pa enkrat bo. So ti kdaj pozabljene luči izpraznile akumulator? Mogoče ja, mogoče ne. In tako naprej... Te stvari so avtomatizirane z razlogom. Ampak po Slivkini teoriji sem zaradi tega "nesposoben vožnje v prometu".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
dne 27. 5. 2023 ob 7:20 je Slivka napisal:

Ah, daj no, včasih imam občutek, da nas imajo za invalide - takšne in drugačne...

Avtomatsko vklapljanje brisalcev? Človek, ki ne more z dvema prstoma mignit in premaknit ročico ob volanu, ko začne deževati, nima kaj delat za volanom. 

Človek, ki ob zagonu motorja ne more obrnit stikalo za prižig luči, ni sposoben vozit v prometu.

In tako naprej.

Čeprav, če dobro premislim, zadnje čase res srečujem na cesti vedno več ljudi, za katere nisem prepričan, da so res opravili vozniški izpit...

Jao bože kaj jst berem v tej temi. Bom dal en primer.

Voziš se po ovinkasti regionalni cesti, pada zmeren dež, ti držiš volan v levo in tovornjak, ki se pripelje nasproti tebe, vrže cel kup vode na tvojo spredno šajbo.

Situaciji:

- voziš avto brez avtomatskih brisalcev: ker pada zmeren dež, imaš verjetno v prvi stopnji ki je intervalna, besno preklapljaš na brisalce a si sredi ovinka kjer moraš zavijat pa še merkat, da ti avto ne zdrsi

- voziš avto z avtomatskimi brisalci: lepo nadaljuješ pot v ovinek mirne duše, ker ti brisalci takoj preklopijo na največjo hitrost in odlijejo tisto odvečno vodo

Pa mislim da je tak priemr še najbolj uporaben zate. In isto velja tudi za vse ostale asistenčne sisteme. V tistih 10% pridejo še kako prav.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za vikend popucal iz noter v piko in pogledal da dolijem vitrex/olje in glej ga zlomka, sem imel očitno obiske.

A mi lahko nekdo slika kak je ta kos pri njemu? A se to mašine drži pri pokrovu ventilov al iz kje je to, da vem paničart al pustim?

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 7 minutami je ignacij napisal:

Iz foruma.

Screenshot_20230526_122015_Samsung Internet.jpg

Včasih se vprašam v lajfu kaj sem naredil narobe, da moram delat za mizo, da zaslužim za položnice, medtem ko se lahko nekdo vozi v avtu kot tester in za to dobi denarce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 34 minutami je MazdaBoy napisal:

V mejah normale v današnjih cajtih. Vsi izgubili kompas. Karkoli si sestaviš v konfiguratorju je takoj 40k plus. Kdo je tle nor?

To je full packet.

Je pa zanimiv pricing, recimo Nakama Intense ki jo ima kar precej nas tu na forumu je 2017 s polno opremo + šibedah koštala 38k po ceniku od zavarovalnice

Potem ti pa v 2023 prodajo isti avto z razliko:

- deaktivacija cilindra v motorju

- serijski apple carplay + android avto; digitalni števci; projekcija na headup, slabša (!!!!) 360 kamera (janezu v čast), spremenjeni šivi na sedežih + fejk usnje na oblogah vrat v notranjosti

- nova sprednja maska od zunanjosti

Bam, cena 48k v 2023 :D 

Mislim, da se jim je mašina za štancat Mazdo6 že zdavnaj amortizirala :lol:

https://www.usinflationcalculator.com/

V vednost

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je Slivka napisal:

Zdaj bom malo zasmetil temo, a me je predhodnik spomnil na en zanimiv dogodek.

Grem enkrat s sodelavcem, nekaj je za plačat, on odpre denarnico in - ne da se zgrešiti - notri obvestilo z banke, katera je PIN številka njegove bančne kartice. Seveda je v denarnici tudi bančna kartica. Kasneje v avtu mu omenim, da mogoče ni pametno, da kartico in njen PIN nosi v isti denarnici. Pa se možakar nasmeji in pove, da PIN je on takoj spremenil, če pa mu ukradejo denarnico, bi bil pa on zelo vesel, če bi lopov trikrat poskusil vtipkat tisti PIN, ki ga ima napisanega na tistem originalnem obvestilu...

Zdaj bom pa nehal smetit.

Ja, in kaj bo poanta da se mu zaklene račun?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 27 minutami je sportman333 napisal:

ali pa MB C klasa za 45k € (najmanj), kjer se pohvalijo z bogato opremo in celo 17'col alu platišči :), heh, kot da smo leta 2000, ko so bile 15 in 16 col že nekaj posebnega, 17 pa oh in sploh.....

WWW.MERCEDES-BENZ.SI

Oglejte si ponudbe za limuzino razreda C Mercedes-Benz zdaj: nakup, aktualne akcijske ponudbe. Z veseljem se z vami dogovorimo tudi za termin za svetovanje.

Al pa tiste fore s komfortnimi sedeži, ki so fensi poimenovanje osnovnih zicou :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je Liuch napisal:

@Jest bo bolj verjetno, da smo nehali jamrat in se sam še za glavo držimo. 😜

Pa ajd, ko že pišem, da pojamram...

Tudi moj volan pri 55k izgleda, kot da ima najmanj 3x toliko. Na splošno usnje tudi na sedežih žnj kvaliteta. Včeraj zaštekalo še desno ogledalo... da o pikah po barvi ne omenjam ampak ok...lak je bil od negdaj minimalističen.

Počasi bom znorel.... sam, imam pa mazdo 🤪🤦

Jah pravim vam da ne poklapljajte, pa ste se mi smejali :lol: Upam da dobro zrihtaš spet pri selmarju :prstgor:

CX-3 je bila boljše iz vidika materialov znotraj kot ta 6ka, majkemi. Tako usnje kot tudi obloge na vratih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 55 minutami je Jaka32 napisal:

Akumulator imam še prvi, avto je 2017 letnik. Mogoče je res že čas za novega. Mi lahko priporočate katerega moram kupiti? Avto je Mazda 3 limuzina, 2017, 2.0, 88 kW.
Te lučke so se mi zdaj začele pojavljati, mogoče 1x na 14 dni.

Sem opazil da mi tudi avto včasih ne zaklene, ko grem stran od njega. Nevarno, da ne pogledaš, če pustiš denarnico notri pa ti jo kdo ukrade. Upam da je tudi tukaj razlog slab akumulator. Ker baterije v ključih sem menjal pred kratkim.

Drugače pa najlepša hvala za pomoč, @NevLado in @Bini.

Original ti je zdržal 6 let. Jaz bi šel še enkrat po originala, vsaj tako sem jaz naredil :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 37 minutami je Jaka32 napisal:

Mi zna kdo povedati kaj moram narediti na svoji Mazdi?

iStop uttipa, pa rumen trikotnik gori.

Baterijo v kljucu sem zamenjal. Sumim akumulator?

IMG-20230522-090656.jpg
IMG-20230522-092207.jpg

Tole je pa klasično opozorilo za slab aku. Zdaj če bo kak dan užgalo brez tega je na meji, če ti pa stalno gori več dni zapored tudi po daljših turcah pojdi pa kar menjat. Ko menjaš aku, je priporočeno, da narediš tudi proceduro kalibracije istop sistema. Na pooblaščencu ti to naredijo oni, če boš menjal v lastni režiji jo pa naredi sam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je Hixxy napisal:

Kero barvo maš? A lahko slikaš kao izgleda prosim irl

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 13 minutami je godlike napisal:

tale stric pa kar hvali Bridgestone-ke v dežju.

Pol je res zanimivo, kako čodo Mazda gor šraufa.

1. To so Potenza Sport, Mazda da gor Turanzo 

2. Mazda ima svojo deklaracijo (A)

3. Mazda ima različno dimenzijo od 225/40 R18 

4. IN KAR JE NAJBOLJ POMEMBNO: guma se stara... Recimo po 2 mm ima tip namesto 28m zavorne poti že 40,5m :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 39 minutami je klemen 77 napisal:

Zdravo,

Pa bom malo napisal po dobrih dveh mesecih uporabe cx 30 

Avto se pelje odlicno v ovinkih imas vcasih obcutek da se avto skoraj ne nagiba, hrup v kabini zelo majhen dobro edino avtocesta malo doda, motor odziven sicer ja pri nizkih obratih ne poskoci ko pa pride na obrate pa vlece in mu tudi ne zmanjka, poraba za tako mocen motor in bencinarja je 5,9l/100km kar se mi zdi dobro. Skratka zelo fin za vozit asistenci sistemi delujejo dobro itd. 

Aja pa zaslon itd res dobro izpade da ni na touch. Pa bose sound je pa vrhunski.

No sedaj pa se malo minusov.

Menjalnik sicer zelo natancen vendar se vcasih zgodi da kar ne gre zlahka v prestavo. Mogoce sedaj ko se je malo uteklo vse skupaj se to skoraj ne zgodi vec. Zapiranje vrat vcasih se avto sam zaklene vcasih ne ima kdo kasno idejo

Lp

To je feature, lahko izklopiš

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 urami je ignacij napisal:

Pa kako naj kupim CX-5, če je na trgu že 10 let, enako kot M6. Nisem nič naredil s takšno menjavo. Če menjam hočem nekaj novega, bojlšega, hitrejšega, privlačnejšega....

Sej boš imel boljše...višje sedenje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 16 urami je ignacij napisal:

Vem vem, in tud razumem zadevo, sam še zmeri me moti😁

Njim je cilj, da boš kupil sedaj CX-5.... potem boš vozil CX-5 in čez 5 let bo prišla nova šestica in jo boš spet kupil...seveda bo obstajala verjetno tudi neka cross dvignjena varianta da ti ne bo tako bed jit nazaj iz suva :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Ampak Mazdi se je pa s temi cenami čisto odpeljalo. Jaz bom dal 3.000€ več za novega sedemsedežnega enoprostorca s štirikolesnim pogonom...

Kdaj nam boš zaupal, kaj si kupil?

pred 48 minutami je ignacij napisal:

Se strinjam. S full opremo novi CX5 stane 46k, CX60 pa 65k. Meni se zdi občutno preveč, CX5 bi mogla biti max 40k, CX60 pa 55k, pa se to je prevec. Res pa je da ni mazda edina s takimi cenami.

Aveš tista stara ljudska trg-povpraševanje? Dokler bo folk nove avte kupoval po taki ceni, se bodo pač prodajali. :( 

Avto vsak rabi, moderni SUV-i imajo notr manj placa kot včasih navadna limuzina - spet te prepričajo v večji in dražji avto, ker so "navadne verzije" umetno zmanjšali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.