Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Tule bi pa ugovarjal.

Recimo, da je mož vozil s hitrostjo 110 km/h. to pomeni 30 m/s. 

Upoštevajmo, da je reakcijski čas človeka sekunda, mogoče sekunda in pol.

Ženska je bila v dveh sekundah na prehitevalnem pasu. Če je bil možakar 60 metrov daleč, ko je ona zavila na avtocesto, je možakar komaj zavoro stisnil, pa je že počilo (še enkrat poglej posnetek: v trenutku, ko je ženska s sprednjim levim kolesom prevozila črto in je bil kljun vozila na voznem pasu, se že vidi tudi kljun vozila, ki vozi po avtocesti. Zna biti, da ni imel niti 60 metrov za odločitev in manever). Je pa možakar reagiral povsem refleksno. Kajti vsak bi pričakoval "pacienta", ki bo iz pospeševalnega pasu takoj zavil na vozni pas, pa čeprav s 40 km/h, namesto da bi po pospeševalnem pospešil in nato zavil na vozni pas. In se je možakar enostavno prestavil na prehitevalni pas. Ko je ugotovil, da ženska polkrožno obrača, ni bilo več ne časa ne prostora za "umik"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

No, ja, če je klical 112, ja, prav.

Ker če kličeš 113, je dobro prej vedeti, za kaj jih kličeš oz. po kakšne poškodovance naj bi prišli. Če so samo polomljene kosti ali manjše buške ne bodo šli s tako ihto kot če je prerezana aorta in kri brizga naokoli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Samo to pa je grozljivo.

Mislim, to, da je voznik tovornjaka potreboval dobrih 20 sekund, da je sploh odprl vrata in se spravil pogledat, kaj je s ponesrečenci in da so prvi štirje, ki so pripeljali na kraj dogodka, odpeljali mimo brez da bi pomagali ponesrečencem... 

Vozil sem C in E kategorijo (prevoz nevarnega blaga 2. razreda) in vem, da si lahko zunaj v desetih sekundah - ne glede na to, kaj se zgodi. Ta je rabil dvajset sekund samo, da je vrata odprl...

Zna pa biti, da so mimo vozili tudi ostali, le posnetka je prej konec...

Kot družba smo totalno zavozili. Glavno, da se protestira proti splavu in da se zavzema za pravice pedrov in lezbijk, vse ostalo je postranska stvar...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 vs. Toyota Yaris
Napisano

Aha, ja, seveda, zato pa mi s staro Fiatovo Pando nismo šli dlje kot do Uppsale pri Stockholmu...

In poraba 4 litre na 100 km je bila tako, no...

Saj je bilo res štiri litre.

Pa še osem decilitrov zraven...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 14 urami je Janez007 napisal:

... ... ... ... ... ... To sam tudi počnem, zraven dolijem še tekočino za stekla.

pred 14 urami je Boss napisal:

A to tud k olju doliješ - zanimivo 🤪

Seveda, @Boss, a še nisi slišal, da se pri Mazdah maši sito v karterju. Če zraven olja naliješ še vitrex, se motor od znotraj lepo očisti...

Sam osebno tega sicer nisem prakticiral, ker sem avto prodal, ko ni imel niti polnih 360.000 km, ampak nekateri so baje kar imeli težave s tem sitom. Sem trdno prepričan, da vsi tisti, ki so imeli težave s sitom, niso nalivali vitrex k olju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tisti, ki imamo Mazde, odpiramo pokrove motorja, brez skrbi. Jaz sem do zdaj na Mazdah odpiral pokrove motorja redno vsakih šest let - ko je odpovedal akumulator. 

No, zadnje čase pa po vsakem servisu, da sem pozabljeno orodje ven pobral...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je scania napisal:

Dobil textar pro+ diske in ploscice, zdaj jih nesem k maši da jih župnik žegna potem pa montaža 🙂

A ni v cerkvi "krstilnica": ogromna posoda z žegnano vodo. Mogoče jih kar potopiš noter za kakšno uro, da bo žegen bolj prijel...

Pa spotoma še eksorcizem izvedete, da preženete hudiča ven.

Potem pa ni vrag da ne bi delalo tako kot mora...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 urami je gregor2137 napisal:

Ta bi bila odlična, a zaradi težav s hrbtom iščem nekaj kjer se višje sedi :)

Poišči koga v svoji bližini in pojdi probat. Po mojem občutku je med sedežem Mazde 6 in Mazde CX-5 okoli 5 cm razlike...

Kar pa, za moje pojme, ni taka bistvena razlika...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Če kupiš najdražje gume, kar se jih dobi na tržišču - so še vedno cenejše od kleparja, ki ga potrebuješ, če kupiš najcenejše gume na tržišču...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

... ... ... ... ... ... ... ... 

Brez subvencij na električarje, ki so v povprečju 10k€ dražji od ICE se cena izenači šele tam nekje pri 150.000km.

Kaj pa vem...

Pri električnemu pri 150.000 km je počasi že baterija za zamenjavo - kar nanese malo več kot ena mesečna plača...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Saj bi čakaj na teste AMZSja, ampak kaj, ko tam ne testirajo kakšnih ta zaresnih pnevmatik. Morali bi narediti test v dimenziji npr. 245/70R16 111S, testirati pa pnevmatike B.F. Goodrich All Terrain, Malatesta Koala, Vredestein Quatrac, Nokian Rockproof, Falken Wildpeak, Federal Couragia in podobne. Potem bi si s temi testi lahko kaj pomagal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Bini, klele ga pa mal sekaš. Se pravi je tvoja dolžnost, da če ga nekdo serje na cesti, da ga ustaviš in mu poveš svoje. Ker nisi policaj mu tega niti ne smeš dopovedovat. Takim je treba brez pardona pobrat vozniške, ni druge, ker tole so tempirane bombe - danes v krožišču v nasprotno smer, jutri po AC v nasprotno, naslednjič čez otroka na prehodu za pešce, ker ni več kos prometni situaciji.

Kdo jim bo pobral vozniške? Ti? Voznik tovornjaka? Mislim, ker policajev tam ni bilo...

Zna biti, da so policaji kje v kakem grmu na ne preveč nevarni lokaciji s pretirano omejitvijo lovili prehitre voznike...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 minuto je dvorjan napisal:

Pa dobro, nasproti v krožnem je še ena milost, ker hitrosti vendarle niso velike. Hudič je, kot ti po avtocesti kdo pripelje nasproti ...

Da pa ne vidiš, da je krožno in da vsi vozijo v eno smer... Čredni nagon deluje pri vsaki neumnosti razen tam, kjer bi moral...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.