Skoči na vsebino
Nakup rabljene CX-5
Napisano

?e dpf, avt. menjalnik in ?obe. Klasi?ne stvari, ki jih je potrebno vzeti v zakup pri 7 let starem dizlu. Pa? vzame? v zakup in ima? na strani kak?nega tiso?aka ali dva... ?e je avtomatik, je pa? ?e malo bolj rizi?no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

x2, ?e recimo windows in office je v kateremkoli jeziku ?udno (nem??ina, sloven??ina). Dostikrat so prevodi neposre?eni, pa je pri MS produktih nivo zelo OK.

Na vsaki napravi si najprej prestavim na angle??ino, ne glede na to, ?e omogo?a sloven??ino, ponavadi tega niti ne preverim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Za nagrado pa 10-15% ni?jo ceno pri nakupu avta oziroma 30% ni?je cene pri servisih.

Ter 50 % cenej?e olje (in s tem ?e vedno 50 % dra?je kot na WWW). :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Od lani je v Talismanu 2.0 dci, pravi motor... 1.6 motor?ek z dvema turbinama in 160 konjev je bil ?alost, prav tako precej nezanesljiv. Novi 1.8 225 tce je super motor za talismana, v meganu RS ima 300 konjev, ?eprav je 225 seveda dovolj za limuzino.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

https://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/2020-mazda-cx-30-crossover-fills-gaps-in-geneva_3.jpg

Jaz iz slike ne razberem. Ugibam, da ima 215/55 18, ?e ima mazda 3 215/45 18, to pa je precej bolj balonasto, ne izgleda pa 19.

Edit, sem na?el: https://autophorie.de/2019/03/05/mazda-cx-30-premiere/

215/65 16 ali 215/55 18. Ni kaj, vsekakor "standardne" dimenzije. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz osebno sem dal vgraditi modul predvsem zaradi navigacije preko aplikacij Waze, Sygic in Google maps ter la?je kontrole podcastov, katere poslu?am ve?ino ?asa ko sem v avtu.

Priporo?ilo za polnjenje telefona je, bolje ve?krat po malo, kot pa celo no?.

Vsekakor, a ve?krat po malo pomeni v idealnem primeru od 15 ali 20 % do 80 ali 90 %, na?eloma samo 1x na 14 dni do 100 %. Po skoraj letu uporabe hitrega polnjenja je baterija 99 %. Res pa da telefon ni samsung, kjer hitro polnjenje po nekaj mesecih ne deluje ve? (S7), ko pa delovalo, se je telefon noro grel. Tudi recimo S9 se je zelo segrel, tako pod obremenitvijo, kot tudi med hitrim polnjenjem (tu je hitro polnjenje sicer zanesljivo delovalo).

Ve?krat po malo ne pomeni 10 minut vo?nje, in ob tem napolniti 3 do 4 % dva do ?tirikrat na dan... to je verjetno najslab?e, kar lahko stori?, sploh ?e je toliko A, da se hitro polni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodal sem jo. Dobra ponudba je pri?la, zato nisem dvakrat premi?ljeval. Vandallizem pred blokom je bil povod za to, da sem dal oglas... hkrati ugotavljam, da morda niti ne potrebujemo dveh avtov, je star dru?inski enoprostorec ?e vedno zelo zanesljiv (?eprav s 130k kilometri in renault - seveda tudi bencinar).

?e pa bom res pogre?al drugi avto, je v backup planu kaj manj?ega in ?portnej?ega, seveda spet Mazda: MX-5 ali morda mazda 3 G165.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

x2. Sem razmi?ljal, da bi dal vgraditi, a se mi zdi izjemno arhai?no vedno vklapljati kabel. To pomeni, da se telefon hkrati vedno tudi polni? Ne bi, hvala... telefon napolnim pono?i in mi zdr?i do naslednjega jutra, ko ga v 45 minutah spet napolnim do 80 ali 90 %. Da se mi po?asi nekaj minut polni (med tednom se vozim v povpre?ju na dan od 5 do 15 minut), je povsem nepotrebno oz. celo ?kodljivo za baterijo. Naj naredijo bre?i?no, pa sem tako za. Tehnologija itak ?e obstaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ime Karakuri je pri M6 ostalo, ?eprav ni prtlja?nik ni? bolj prakti?en, kot pa od konkurence: prej obratno, saj se recimo ne podira v razmerju 40:20:40, desno je 1/3 namesto levo itd... Marketing pa?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

To je verjetno enako kot ?kripanje podvozja (gumice, le?aj amortizerja, noben zares ne ve...) ob dolo?enih po?asnih manevrih. Pri moji prej?nji M6 je do ca 30.000 kilometrov ?kripalo, potem ne ve?. Zdaj?nja jih ima 53.000 in prav tako ni? ne ?kripa.

* dodajam: prva je bila prvi? registrirana v Avstriji, druga pa v Nem?iji, tako da na?eloma gre za prvo kvaliteto avtov, vsaj pri drugem (Alex?).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nimajo vse sank, osnovne razli?ice jih nimajo

Glej temo o te?avah 2.2 D, uporabnik Zoki, ?e se ne motim. Verjetno se jih da tudi odstranit, ?e ne bi ?elel avta brez opreme.

?eprav meni karavan ni karavan, ?e nima sank... ampak okusi so razli?ni. :)

?e en primer (notranjosti raje ne gledat): https://mobile.willhaben.at/gebrauchtwagen/d/auto/mazda-mazda6-skyactiv-g-kombi-300939942/?sid=1557292862514

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Iz mojih izku?enj, volvov aisin in oplov klasi?ni avtomatik pojmanimamkater (insignia cdti) se relativno pogosto zmedeta ob agresivni vo?nji. Morda pa so kriteriji kaj je to nenadno dodajanje in popu??anje gasa relativni, bi rekel, da je mogo?e bolj to "problem".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Zraven potem pride ?e otro?ki dodatek, okrog 170 EUR pav?alno na otroka na mesec. Vrtci so v nekaterih zveznih de?elah zastonj, na Koro?kem bodo prihodnje leto, letos se pla?uje le ?e 50% lani veljavnega zneska.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.