Drugače glede na trenutne razmere na trgu pri nas (korejski) Chevrolet kar dobro drži ceno kar je meddrugim tudi zasluga popularnosti SUV modelov, kjer v ponudbi prednjači model Captiva.
Zaradi tega so pa zadnje leto dizli povsem izgubili na ceni in jih narod brez računice daje dobesedno zastonj.
Znanec je v teh dneh dobil oziroma nabavil Ford Mondeo 1.8 TDci letnik 2007 za 500€ kateri je odlično ohranjen. Enak, le z bencinskim motorjem pa je skoraj 3x dražji oziroma se prodajajo od 1000 do 1300€. Prav tako do nedavnega nihče ni želel nemške svete trojice z bencinskim motorjem oziroma so se slabo prodajale, danes pa se tepejo za njih ; VW Golf II 1.3 da je v dobrem stanju se prodajajo po 1000€ in več, da je pa recimo predzadnji Passat pa so cene od 10.000€ naprej, do nedavnega so jih pa dajali za pol manj.
Pozna se sprememba oziroma dvig cen tudi na drugih surovinah ; drva katera so bila še lansko leto po 70€/m3 so danes oziroma včeraj ko sem jih naročeval po oglasnikih od 100€/m3 in vsi katere sem jih klical pravijo da je vse naredila vojna ter da sistem igra na karto ponudba : povpraševanje. Se pa pozna da v zadnjem tednu odkar dežuje in ruva drevesa narod precej krade hlodovino in ostale lesne ostanke. Je bilo prejšnji teden neurje in pod Rožnikom v dobrem dnevu ni bilo več izruvanih dreves, saj so prišli s Tamčki in ostalimi delovnimi stroji ter zadeve na črno razkosali in odpeljali. Da o tem kako taki dilerji in reveži na črno odvažajo tudi šoto iz ljubljanskega Barja in da bo tudi njej narasla cena. Norci pa kurijo na brikete in potem jamrajo koliko zapravijo.
Jaz jih prižgem enostavno na klasičen način oziroma avtomatsko nekaj sekund po tem ko štartam avto in s tem najmanj trpijo akumulator, štarter, alternator in ostale komponente, jaz pa imam čisto vest. Priporočam pa vam da na odsekih kjer je veliko kreljotov imate tudi čez dan prižgane dolge luči da jih opozorite da niso sami!
Nikakor pa vam ne priporočam kombinirate meglenk z dnevnimi lučmi ker s tem samo zmedete nasprotnike oziroma mislijo da se jim približuje motor tako kot ponoči.
Najbolj so pa smešni tisti ki vozijo stare kripe in ne znajo speljevati na klancu z navadnim menjalnikom ter lezejo nazaj in te skoraj poljubijo v nos tvojega avta.
Kaj so pozabili na speljevanje s pomočjo ročne zavore?
Da o tem kako par kilometrov še vohaš vonj njihove sklopke ne govorim.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj ti je avtolog.si izpisal ko si vnesel VIN ?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani