Skoči na vsebino
Vinjeta
Napisano

Zadnjic ko sem na Carglassu kupoval brisalce sem iz firbca vprasal mojstra ali je vinjeto se mozno neposkodovano odstraniti. Povedal je, da je bilo to prej mozno, da zadnje vinjete pa 'ni ?ans' cele dol spraviti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zračna rja
Napisano

Danes sem ?nofal okoli avta in po naklju?ju odkril pikice rje po spodnjem delu vrat, cca. skupno 30 pikic. Vpra?al sem strica Googla kaj je to in odkril, da gre za zra?no rjo.

Nato sem istega strica ?e vpra?al kako kemikalijo naj uporabim in na?el tole https://www.operi-avto.si/zracna-rja/2116-gyeon-q2m-iron-500ml.html

A je kdo to ?e probal al svetujete katero drugo ?istilo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava brisalcev
Napisano

Da ne odpiram nove debate. Po brebranem so torej Bosch Aerotwin tabols.

Ker pa sem jz strokovnjak pojma nimam kako dolzino moram po spletu narociti za mazdo 6, letnik 2017. Nasvet strokovnjakov prosim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Dejstvo je, da so mazdini bencinski motorji var?ni in zanesljivi. Normalno, ?e ti??i? se na porabi pozna.

Druga?e pa imam na G194 AT zadnjih 2000 km povpre?je 7.1. To je vo?nja v slu?bo deloma po mestu deloma po regionalki, zastoji in nekaj avtoceste. Vozim normalno, to pomeni, da ne cijazim, gas tud ni skoz do podna, predvsem pomembno je predvidevanje prometa, kdaj spustiti gas, kdaj pospe?iti...

Predvidevam, da tudi ?e bi mal ve? pritiskal, da bi bilo okoli 8l, to je za atmosferski 2,5l motor z avtomatikom in 194KM odli?no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Jz sem pa danes svojo detaljno opral in po 1 mesecu lastni?tva na soncu ugotovil, da imam barvo titanium flash in ne machine grey, hehe, vglanem barva mi je v?e?, ?e posebej zanimive odtenke ima ko na njo pade razli?na svetloba.

Pred dana?nji dnem sem bil prepri?an, da obstaja samo machine grey, ?e ?ena mi je govorila, da imam drugo barvo, pa je kot ponavadi nisem jemal resno. Ko mal pomislim sploh ne vem ?e sem ?e videl tak?no M6 pri nas, a ima kdo to barvo?

Bi pripel slikico pa ne najdem kje je priponka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Alex je tko lepo napisal, da sem se odlo?il, da avto perem samo ?e na roke.

Za ta namen sem pre?nofal internet in se odlo?il, da si nabavim:

?ampon, ki je baje odli?en:

https://www.operi-avto.si/samponi-s-povecevalci-sijaja/909-chemical-guys-citruswashgloss.html

Za??ito za pleh, ki naj bi bila po komentarjih sode? vrhunska in enostavna za nanos:

https://www.operi-avto.si/premazi-in-detailerji/3514-gyeon-q2m-wetcoat-new-500ml.html?search_query=gyeon&results=156

in

rokavico za ?i??enje, ki naj bi bila oh in sploh, kakorkoli, baje bolje kot goba zaradi risov:

https://www.operi-avto.si/rokavice/1519-microfiber-madness-incredimitt.html?search_query=microfiber&results=84

Mal ve? bom investiral, upam, da bo kej od tega.

?e kdo to uporablja pa naj pokomentira.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V bistvu tudi mene zanima kaj je sploh najbolj priporo?ljivo.

?e ga perem doma ga "drgnem" z gobico. ?e ga v avtomatsko ga drgnejo krta?a. ?e ga peljem v samopostre?no (kjer sicer ?e nisem bil) pa mi je spet vpra?anje koliko mo?ni so tisti detergenti, da ja spere brez drgnjenja.

Kaj priporo?ate? Nagibam se k samopostre?ni, pa bi bilo fajn ?e bi kdo opisal postopek pranja pa mal izku?nje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba Zakona o pravilih cestnega prometa
Napisano

A vi to resno? Vprasanje je jasno i se nanasa na konkretni primer. Kaj pa ce se ta voznik odloci da ne bo uposteval obvezne smeri in zavije levo? A zdej ga pa more dati al kako.

Beri 42.cl.ZPrCP, pa ne pisati neumnosti, kot so ovinek, pa potek vozisca v desno...

Dejstvo je da bo spremenil smer, ima vec moznosti kaj bo naredil, in svojo spremembo mora nakazati z utripalko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, 2.5l, avtomatski menjalnik
Napisano

Tko po 2 tednih sem se navadil avtomatike ko dedek copat.

Ker pa sem avto amater imam seveda amaterko vpra?anje:

Ko sem uporabljal ro?ni menjalnik, sem si pri zaustavljanju vedno pomagal z menjanjem v ni?je predstave. To lahko naredim tudi na avtomatiku z ro?nimi predstavami.

Glede na to, da gre za avtomatski menjalnik me zanima ali to lahko kaj ?koduje menjalniku ali je to ok?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, 2.5l, avtomatski menjalnik
Napisano

Ja vsakemu svoje, od avta pri?akujem, da mi brez ve?jih problemov zdr?i do 300k. Nisem glih strokovnjak, samo sem pa videl ?e en kup tem kjer imajo probleme s turbinami. Ne bom pametoval ker ne vam kako je s turbinami pri mazdi ampak imam vseeno zadr?ke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.