A ni ?e ena fora z naslonom za roke s predalom, pa naslonom na zadnji klopi. Pa ledvena podpora na voznikovme sede?u... al je blo to pol s FL-jem zajeto :ne vem:
AJa pa ?e to, ?e se ne motim je bil pri mo?nej?em dieslu in 2.0 bencinarju z opremo TE ?e DSC+TCS.
serijsko pred fl si dobil samo radio (ce pa te), lahko si proti placilu dodal cd, md ali kaseto
vsaj tko je blo takrat
Ko sem kupoval 2004 je bil CE brez, TE je imel navaden CD, Evolution pa GT sta pa imeli changer (jaz sem ga uspel zatrampat za MP3). Ti si kupoval kako leto prej, ?e se ne motim, pa je mo?no, da je bilo tudi oprema druga?na.
Tam, kjer delajo registracije bi morali imeti tudi nalepke grbov. Tako da na?eloma ni panike oziroma ti ga naro?ijo po ?elji in ma? recimo lahko ljubljansko tablico z mariborskim grbom
Boss, jaz osebno ne zavidam nobenemu ni?. Pravim takole:?e ti je nekaj res v?e? in ?e zmore? to kupiti, potem le hrabro v nakup novega in to velja za vsako stvar, ne samo za avto.Sej ne vem, ?e bom kdaj mel mogo?e ful denarja, si bom mejbi tudi sam omislil novo makino.Maj ne ve?.
Na ?ivce pa mi gredo tipi, ki ho?ejo imet vse novo in to takoj, pa se zapufajo do grla, potem ne morejo ve? pla?evati in se mi nekaj jo?ejo.
To?no to je pravi odgovor. Vsak najde nekaj kar mu je v ?ivljenju v?e? in najbolj grozno je, da se neko? zbudi? v pozni jeseni ?ivljenja in si re?e? "zakaj si nisem takrat privo??il, ko sem bil ?e mlad, danes mi ves ta denar, ki ga imam ne pomeni ni?, lahko naredi le razdor med mojimi potomci".
Absolutno mi gredo tudi meni na ?ivce taki - ma glej vzemi si kredit, sam da te ne sli?im pol jamrat. Najve?ji problem pri vseh teh je, da niso samokriti?ni (niti do samega sebe ), ker ?e brez kredita ne morejo vsak mesec dat na stran recimo 300?, kako bodo potem pla?evali 300? kredita? To je ?ist ista zgodba v vsakem primeru se mora? nau?iti pre?iveti brez teh 300?.
Ampak ne... vzame kredit pol ga pa ta davi vsak mesec do konca. S kreditom ni odstopanja, vsak mesec je treba poravnat obveznosti pa ?e ma? al nima?. Pri namenskem var?evanju pa te obveznosti ni, saj ?e pride kak izredni stro?ek ne odrine? denarja na stran oziroma lahko celo kaj iz privar?evanega vzame?.
To je velika velika razlika, ki pa jo marsikdo ne razume. Pol pa ima? take modele (poznam tudi enega osebno), ki ima na ra?unu maksimalno pove?an limit, stanovanje na kredit, avto pa na leasing. Pa ?e kako se je hvalil, da je nategnil banko, da so mu dali kredit kljub temu, da je imel leasing. A nategnil je le samega sebe in avto so mu ?e zaplenili, razglasil pa je tudi ?e osebni bankrot.
Hah temo OD si je zmislu Guliko?a. Ja svojo pla?o si pa res enkrat napisal pa ti lahko dam izto?nico.
Ker si uspel na?parat za nov avto sedaj ga pa menja? na cca 5 let domnevam da pla?a? vsaj pol novega avta lahko pa manj.
Skratka verjetno da? za svoj avto v tej verigi okoli 12 tvojih dohodkov. V prenesem pa pa? 24.
Si pa sam napisal, da ma? tudi bonuse, torej je ?e manj sedaj
Vidi? kako enostavno je lahko
Sej to je bil samo kot nek primer za izra?un - sem pa? vzel prera?un za avtomobilski kredit na spletni strani, ki je bil omejen na maksimalno 60mesecev zato pa? omemba 5let se pa sklada z mjim razmi?ljanjem glede namenskih prihrankov in kupovanja po svojih zmo?nostih brez kreditov.
To ni bil moj primer in ?e se spomni? sem v eni drugi temi napisal, da je pri meni nekje menjava predvidena ob normalnih dogodkih na nekje 200.000 prevo?enih kilometrih. Ker sem naredil v treh letih nekje 90kkm bo torej to v cca 7 letih.
?e vedno pa, ?e se kaj zalomi ali pa ?e se prioritete zamenjajo, ostane ogromno manevrskega prostora ali, da se gre na cenej?i nov avto ali pa na rabljenega... osebno nimam nobenih zavor glede tega.
Itak, nekdo drug ti napi?e svoj pogled nazaj, in potem sledijo tvoje litanije, katere si raz?iril ?e z ?ivljenskim slogom, delom na ?rno in nekimi finan?nimi na?rti, na katere se potem ljudje odzovejo. Kdo potem ?iri debato?
Ampak va?no, da ti napi?e? svoj pogled, drug ti pa ho?ejo vsilit mnenje, ane... v stilu ubogi jaz...
Nazaj k debati - ma ne kupim novega avta v ?ivljenju, imam poleg toliko drugih prioritet, in pa opcij, kamor bi lahko vlagal, da mi je pleh zadnja briga. No pa ajde, ko bi mel 100k ? na strani bi si nabavil nov avto za 30k ?.
Mah dej, pa? si navajen da drka? ljudi in verjetno tega tudi ne opazi?, da je iz tvoje strani ves ?as eno prcanje - verjetno iz nevo??ljivosti. :ne vem:
Jaz se vate nisem vtaknil niti ti ne komentiram tvoje izbire in jo spo?tujem kakr?nakoli pa? je, bi pa prosil, da spo?tuje? tudi izbire drugih pa kakr?nekoli pa? so in jih ne sodi po sebi in tvoji situaciji ter pogledu.
Ljudje smo razli?ni in enemu pomeni nekatere stvari, drugemu ?isto neke druge in hvala bogu, da si nismo enaki je pa najbolj primitivno, da vse, ki niso enaki s tabo posku?a? ozmerjat s malome??ani in nekimi obsedenci samo zato, ker je ?lovek pa? priden in si je za?elel, si ga lahko privo??i in si tudi kupi nov avto. Upam, da bo? enkrat presegel tisti osnovni kletni nivo in pogledal ?e malo naokrog, posku?al razumeti o ?em ljudje pi?emo in da se iz napisanega tudi lahko kaj nau?i? sploh pa to, da ni nujno, da ima? vedno prav - sam se tega zavedam ti pa o?itno ?e ne in se ?e vedno vse preve?krat obna?a? kot fijakerski konj.
pardon za off
Pa ?e vedno nisi napisal koliko kratnik svoje pla?e da? za avto
Svojo pla?o sem neko? ?e napisal pa ne bi ?e 1x, ker bom spet poslu?al prcanja - si pa lahko potem izra?una? kolko pla? je to.
Sploh je pa nefer, da bi samo o pla?i govoril, ker obstajajo tudi drugi legalni zaslu?ki, ki niso delo na ?rno, da ne bi spet kdo od prcajo?ih imel svoje du?ebri?ni?ke izpade.
mater ne odpirat socialnih tem, ker pol je sam se kregarija...
vsak ma svoj life-style (ce enmu ni vsec ni treba zdaj pluvat pa rec, da ta lifestyle ni dobr)
Ampak res ne vem zakaj se vsak kurac to?no vame obregne in mi pamet soli pa ?e to sem tolk previdno napisal, da je to samo moj pogled pa da ga nobenu ne vsiljujem?
Ampak ne, na vsak na?in mi posku?ajo dopovedat, da sem budala, ?e se obna?am malo druga?e kot si je kritizer zamislu. :ne vem:
Boss,ta matematika o 300?/mesec pri?paranih so za ve?ino samo lepe sanje.To bi ?e ?lo, ?e ima? sre?o, da podeduje? stanovanje od star?ev, ki so se preselili v hi?o in ti se lepo "vgnezdi?" noter in kupi? samo kak?no malenkost.Druga?e je ni ra?unice,da gre? skozi mesec li?o skozi in pri?para? ta denar,?e ima? ?oloobvezne otroke.
Jap.Spet smo tam.Zakaj hodimo na dopuste, zakaj hobiji...
Hja glej... samo letos sem v dodatni dve sobi, pohi?tvo, teraso in ostalo fuknil do danes ?e skoraj 20k?. ?e pa bi mi delali majstri bi ?lo pa ?e kakih 5k-6k?. Je pa res, ker sem vse delal sam je ?el dopust za to in ne za zabavo in po?itek. Pa? prioritete - a ne
?aki Boss, torej ?e vsakih 5 let kupuje? nov avto v vrednosti 30k ? to pomeni, da vsakih 5 let vr?e? "skozi okno" 15-20 jur?kov, ker tam nekje v petih letih na ceni izgubi avto, ki je nov vreden 30k ?, . ?e vzamemo ta izra?un to pomeni, da nameni? samo za nakup avta vsako leto 3 do 4k ?. To se meni ne zdi malo. Tudi var?evanje 300? mese?no samo za avto... dober si.
Verjetno tudi regres v va?i firmi pomaga...
pa ne da si nevo??ljiv?... zadnji stavek je ?e tak.... no ja sej vem da je na desnici nevo??ljivost pa? vrlina tako, da ti tega ne morem niti zamerit sej tudi un ortodoksni forumski desni?ar skoz, kr poka in si lase puli od same zavisti.
A nih?e nikoli niti ne pomisli, da se da poleg slu?be ?e kaj dodatno delat in zaslu?it. Pa namesto, da pla?uje? raznorazne majstre se loti? sam. Pa? ne hodi? po lokalih in gostilnah, se ne preserava? s potovanji in po?itnicami na dragih destinacijah. Ne kupuje? raznoraznih dragih gizmotop tipa iNeki ipd, ra?unalniki se zadnje ?ase tudi ne razvijajo toliko, da bi rabil vsak let novega in ?e in ?e. Opustil sem tudi tiste tadrage hobije in se bolj ukvarjam raje s kak?nim poceni ?portom tipa ko?arka ipd. Drugih razvad razne kake ?okolade ob?asno pa nimam tako, da se da.
Sam jamrat ne sme? pa se smilit samemu sebi kolk je grozno in si sestavit finan?no sliko pa se da marsikaj brez, da bi kdo bil la?en ali pa bil na mrzlem samo malo ve? osebne energije je treba vlo?it pa si kak znanja pridobit tudi iz podro?ij, kjer ti je bilo ?e pred ?asom pod ?astjo sploh pomislit, da bi delal kaj takega (ne Ivar, nisem mislil na prostitucijo).
Druga? pa hrana, ?istila 4 ?lanska dru?ina pod 350evrov mese?no je uspeh. Pol pa kreda za stanovanje,..
?e mi na koncu ostane ve? kot 100 jih pa itak u bajto zagonem. Kako bi od pla?e dal 300 na stran nimam pojma. No ko ne bo krede velik la?je .
Evo si vse povedal - sam nimam krede in v bistvu mi je ta denar kreda, ki si jo dajem sam sebi.
A pol ?e ma? en avto na za?etku, al si prvih 5 let brez avta da pri?para? unih 20tiso? btw
hehe, humorist.
Ja logi?no sem za?el s cenej?imi rabljenimi avti in prvi nov avto sem si lahko privo??il ?ele, ko sem bil star 30 let pa ?e to je bil v vrednosti dana?njih 9k?. Pol gre? pa lahko vi?je, dokler nekje ne dose?e? plafona pri slabih 30k?. Niti za en avto ni bilo ne kredita ne lizinga, ker tolk k zmorem pa? zmorem.
Mogo?e si malo narobe zastavil vpra?anje... bolje bi bilo kolk procentov pla?e na mesec ali pa kolik?en znesek na mesec odrine? samo za nakup avta.
Osebno razmi?ljam vedno v kontra smeri, da kolikor si discipliniran in privar?uje? toliko si pa? pol privo??i?. Se pravi recimo 300? na mesec. V petih letih ti za 300? krede na mesec dajo "le" cca 15.500?. ?e pa var?uje? isti znesek in denar samo ve?e? na banki pa si na 20.000? pa ?e kredit ti ne visi nad glavo. S prodajo 5 let starega avta plus 20k? pa si lahko vsaki? privo??i? nov avto razreda ?estke z ve? ali manj vso opremo.
Ampak to je moja logika, da ne bo zdaj spet kdo zapel, da komu solim pamet.
Ma to je cela jeba... pol mora? pa ?e bilanco oddajat pa imet ra?un odprt za katerega bi spet pla?evali mese?no nadomestilo pa blablabla... se ne spla?a razen :ne vem:
KHM ZARAD TAKIH KOT SI, sem moral jaz ?akat iz smeri Jar? kadar sem mamo na ?ale peljal. Pazi ?e en divjak gre. Ko ma? mamo not glih ne more? spelat pod obrati
?e 1x pa neham - pred semaforizacijo rondoja v Toma?evem so bile nesre?e ve?krat dnevno in pokal je kot za stavo to pa predvsem zato, ker ima rondo izredno velik radij in se je dalo peljati tudi 100km/h in ve? kljub temu, da je bila omejitev z razlogom 40km/h - ne toliko zaradi tega, da se ne bi dalo peljati ve? ampak iz razloga, da se vzpostavi preto?nost rondoja saj pri drve?ih avtomobilih znotraj rondoja ni ?anse, da se lahko varno vklju?i? v sam rondo.
Ob postavitvi semaforjev je bil res na za?etku nekaj zmede ampak zdaj pa mislim, da so se ljudje navadili in zadeva funkcionira - moram priznati, da sem bil sam skeptik ampak me je zadeva povsem demantirala. Spet pazi govorimo o kro?i??u, kjer je koli?ina prometa nepremerljiva z nobenim drugim kro?i??em v Sloveniji.
Kar se pa ti?e CPP pa ?e vedno vstrajam, da ?ez prekinjeno ?rto lahko zapelje? in v trenutku, ko se odpre notranji pas ima? ?rtkano ?rto in lahko preko nje zapelje? na drugi pas, ?e seveda to lahko naredi? varno in nikogar ne ovira?. Pri notranjem pasu je vedno varno saj ni varjante, da bi koga izsilil in se lahko cel dan vozi? okrog in okrog sam to verjetno nima smisla. Zapeljat preko neprekinjene ?rte je pa prekr?ek in v turbo rondojih pa je to ena izmed ve?jih napak in zna kr precej pokat zarad tega ampak to nikakor ne gre me?at s tem, kar sem prej napisal.
Druga?e si pa ti ZJ-ja povezal z nekimi manipulacijami s semaforji, kar mislim, da je oreng bosa navezava na utripajo?o zeleno pa tukaj ?ist nepredmetna. Sem bil pa vedno proti ukinitve utripajo?e zelene in ?e bi imel mo?nost bi takoj podpisal, da se vrne.
Tretja zadeva so rondoji. Mislim, katero tele si spomni postavit semaforje na rondo? To ?e samo v Romuniji vidi?. Da ne govorim o tem, da ?e se razvr??a? po tablah (v mislih imam seveda Toma?evo), ga ne more? obvoziti okoli. Npr. pridem iz Jar?ke strani in bi rad ?el na obvoznico proti Mariboru. Brez prekr?ka ne gre. A ni glavna funkcija rondoja, da je sklenjen oziroma omogo?a vo?njo okoli? Ljubljanković bi si lahko pogledal, kako je to drugje urejeno, mogo?e pri rivalu Kanglerju (s katerim ne simpatiziram, da ne bo pomote, vendar promet bistveno bolj?e re?uje). Tudi, ko se izklju?uje? iz obvoznice vedno naleti? na semafor, ?e preden uspe? zaviti na pre?no cesto. Za?el sem ?e resno sumiti, da Đanković sklepa posle z nekom iz semaforskega oddelka prometa, ker ti se postavljajo res na nevmestna mesta, kje niti kri?anja cest ni, pa? pa mogo?e kake zebre (cestne, ne iz safarija), ki je noben niti ne povoha. V mesto dnevno vdre 500.000 vozil, njemu pa je ultra pomembno, da nobenega turista ne motijo smeti v kesonih.
Klele si pa udaril ?isto mimo. Ta rondo je ratal eden najbolj varnih in urejenih sploh glede na koli?ino vozil, ki gre tu skozi. Tole s semaforji je ob za?etnem skepticizmu ratala prava re?itev in bistveno zmanj?ala gne?e. Danes prakti?no v konicah skoraj ne ?aka? oziroma, ?e ?e je ?akanje znosno hitro, kar sigurno ni bil primer pred semaforji, ki pa definitivno niso na?a pogruntav??ina in jih uporabljajo tudi drugod, kjer je koli?ina prometa skozi rondo velika.
?e se nahaja? na skrajnem notranjem (levem) robu rondoja lahko BREZ prekr?ka ostaja? na njegovem notranjem pasu, vendar mora? to narediti takoj, ko se ta odcepi (se pravi brez ?akanja in potem sekanja polne ?rte). Prakti?no se tako lahko vozi? cel rondo okrog in okrog - o?itno bo treba malo preverit znanje CPP-ja.
Ampak si pa takoj izgubil vso kredibilnost, ko si za?el me?ati Jankovića in semforje na rondoju. ?e resno misli?, da je to ukazal on potem ti ?al ni pomo?i in ?e resno misli?, da je Mariborski promet bolje urejen kot Ljubljanski nimam kej ve? pripomnit. Sem vsak mesec vsaj enkrat v MB in me takrat mine vse, ko stojimo v neprehodnih kolonah. Sploh na Tr?a?ki ali pa na Pobre?ki pa ?e marsikje drugje.
Evo, v redu, bom pa ?e sam eno kost vrgel glede Jankovića - z Jankovićem prihaja obdobje velike korupcije, klientelizma, elitizma in dvojne pravne dr?ave, kakr?ne v SLO ?e nismo imeli niti v ?asu najve?je totalitarne dr?ave, ko se je o vsem odlo?alo pri Dolancu. To, kar se je dogajalo pod Pahorjem, Kresalko in Golobi?em, je otro?ki vrtec proti temu, kar prihaja sedaj. Kako bo nekdo, ki ne zna v red spraviti niti lastnih sinov, v red spravil dr?avo?
Kako to ve? - a si vede?evalec ali jasnovidec? Al ti napi?em isto kot sem Vidu v eni drugi temi? Zaenkrat ni bilo dokazano nobene pretekle korupcije ZJ v zvezi z dr?avo oziroma, da bi dr?ava in torej mi vsi bili o?kodovani. Po drugi strani pa se tvoj favorit s tem ne more pohvaliti ne glede oro?ja in o?itno tudi ne pri nepremi?ninah. Torej zakaj si pri ZJ prepri?an, da bo neznansko koruptiven, pri JJ pa si sigurno da ne bo? Ne vem iz stali??a nepristranskega opazovalca je to precej skregano z logiko, a se ti ne zdi?
Kaj ma tle karakter JJ veze? Pri dose?kih v ?asu njegove vlade, pozitivnih za SLO, prav nobene.
O?itno ne razume? - Ok bom povedal direktno: Jan?a je SOCIOPAT (pogooglaj ?e ne ve? kak?en tip karakterja je to). V enciklopediji je definitivno njegova slika zraven tega pojma, ker njegov karakter se sklada to?no s to definicijo brez odstopanja.
To pride prav le tebi podobnim, ki JJ pribijajo na kri? in ka?ejo na njegov "karakter", v bistvu pa imajo sami v sebi do JJ ve? sovra?tva kot ga premore sam JJ do Ku?ana recimo. Eni ste res ?e bolani s tem hejterstvom.
Vsak psihoanalitik bo opozoril, da se takim ljudem najbolje umaknit in z njimi ne imet nobenega stika. Na osebnem nivoju je to relativno lahko narediti a ?e taka oseba rata ?ef dr?ave se mu a ne more? umakniti, ker bo s svojimi bolanimi na?eli ?e kako vplival nate oziroma na vse nas.
Glej ?e vse gleda? neobjektivno samo skozi to?el pol se je te?ko o tem sploh pogovarjat.
Jan?a je kon?al mandat tik pred svetovno krizo in recesijo, ko se je kon?alo obdobje najdebelej?ih krav. Ljudje s kratkim spominom so tudi pozabili, da smo imeli precej?njo inflacijo (ve? kot 7% letno) in da je JJ izjavil, da ne bo ?rtvoval visoke gospodarske rasti zato, da bi zmanj?al inflacijo. Se pravi z drugimi besedami ve? denarja v to?le delodajalcem, manj v to?le delavcev - pa ?e 1x ne pozabit da nam je ?lo ?e predobro in bi se dalo kaj tudi razdelit med ljudi.
Bil je boter najve?jim tajkunskim polomijam in za nadzor v medijih je bil pripracljen sklepat tudi kravje kup?ije... rezultat je La?ko na psu, merkur na psu, Istrabenz adijo, Merkator bo ?el verjetno papa itd.
Laganje, korupcija, ponarejanje dokumentov, prisvajanje zaslug drugih, blatenje dr?ave v tujini, opurtunizem, bratenje s tujimi voditelji za delanje zdrah doma, zavajanje ljudi, sramotno obna?anje do marginalnih skupin, favoriziranje RKC... pa lohk na?tevam ?e za eno stran
Skratka, karakter JJ je ?iv poden, razdiralen, ma??evalen, nezrel, hinavski in verjetno tudi mentalno problemati?en, da ne more ven iz svojega negativizma in blatenja vseh, ki niso z njim in ga brezpogojno ne podpirajo in navijajo zanj.
Mah glej - raje se ustavim, ker ?e ne se bom spet razpisal in ne bo nih?e tega bral.
Aja mogo?e ?e to - ena od pogruntav??in je bila, da so najeti kredit prikazali kot priliv v prora?unu se pravi to je tako kot, ?e na leto zaslu?i? recimo 12k? pa vzame? recimo ?e 20k? kredita in se na koncu leta hvali? da si zaslu?u 32k? v tem letu.
2004 je proti Jan?i popu?il LDS, 2008 so volilci stavili na SD in je LDS komaj prilezel v parlament, 2011 ste volili Jankovića in je SD izgubil 20%, LDS pa izpadel iz parlamenta,... kaj sledi? Izpad SD iz parlamenta naslednje volitve, Janković 10% in spet nova leva stranka, s katero bodo slovence peljali ?ejne ?ez vodo?
Ni? bat, tudi ?as JJ ?e pride, samo vpra?anje, kdaj bo levici "novih obrazov" zmanjkalo
To je razlika med tipi?nim levim i desnim volilcem. Levi smo zahtevni, v?asih mnogo preve? in to znamo na volitvah jasno pokazat. Desni ste pa o?itno zadovoljni ?isto z vsakim sranjem, ki vas pitajo in verjemi, da ?e ne bi bilo na ?elu SDS ta kljukec bi SDS sigurno zmagala na teh volitvah.
Dokler se tega arhajika SDS ne bo znebila tudi ne bo zmagala na volitvah. Samo ko pa JJ-ni ve?, kdo pa sploh lahko stopi v njegove ?evlje. ?e edini, ki bi to zmogel ima zdaj svojo stranko SDS-u pa ostanejo pingvini tupa jerov?ek, Grims, ?erna?, Tanko, Jerov?ek, Irgel in ?e kak?en kimav?ek brez svojega jaza in brez vodstvenih kvalitet.
Tud jaz ?e ponavljam pru?kopis oz ?vasane ?rke. Verjetn bo treba sedaj k pro?njam prilagat spri?evalo iz 5. razreda - ko smo imel vpisano cirilico, heheh.
haha, ok nasmejal sem se, zdej gremo naprej brez takih nebuloz... upam, da je ?elja vsem, da se izvle?emo iz tega blata (pa ne unga kjer so parkirani avti) in bi nam morala biti v interesu le in samo to in dajmo prilo?nost ?loveku, da se izka?e.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A ni ?e ena fora z naslonom za roke s predalom, pa naslonom na zadnji klopi. Pa ledvena podpora na voznikovme sede?u... al je blo to pol s FL-jem zajeto :ne vem:
AJa pa ?e to, ?e se ne motim je bil pri mo?nej?em dieslu in 2.0 bencinarju z opremo TE ?e DSC+TCS.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani