Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

ce bi js imel pri moji mazdi tok porabo bi takoj prodal in bi kupu neko zverino..oreng zverino...

Heh,?e Porsche 911 "pije" manj. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xsenon
Napisano

Kot je Symon zgoraj napisal-on je pravi naslov. :bravo:

Imam njegove montirane in lahko ti zagotovim,da svetijo neprimerno bolj?e in bolj belo kot original. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga v motorjih Mazde 3
Napisano

Stoj Alex, ?e 1x preberi. Govorimo o napakah, ki se ti?ejo zgolj motorja oziroma zakaj je ve? te?av z diesli kot z bencinarji. Vse kar si pa ti na?tel je pa enako tako na dieslu kot na benzu.

Samo z diesli imajo ve? problemov kot z benzinarji pri vseh znamkah;tudi pri t.i. premium.

Sodobni diesel motorji so pa? narejeni precej komplicirano in z veliko komponentami.In je ve?ja mo?nost,da kaj crkne.Za moje pojme je recimo sklopka od M6 slabo dimenzionirana,ker ko gre? v kak ve?ji klanec misli?,da jo bo kaj kmalu pobralo oz da se bo za?gala. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Veriga v motorjih Mazde 3
Napisano

Predvsem imajo probleme tisti, ki so kupili avtomobile brez znane zgodovine. Vemo kateri avto je najhitrej?i na makadamu - slu?beni in ?e kupi? avto, ki je bil v poslovnem najemu po mo?nosti v italiji ne more? pri?akovati, da bo vse OK.

Vpra?at je treba ljudi, ki so kupili nov avto ali pa od znanega lastnika kolk imajo problemov?

?e 1x, zavedati se je treba, da nekdo disla kupi prvenstveno, da bo delal veliko km in na koncu pri prodaji mu je v interesu, da pogoljufa pri kilometrih in naslednji kupec niti ne ve to?no km ima. Prodajo ti avto, ki pravijo, da im glih kar narejen prvi velik servis z nekje 130-140kkm. Resnica je pa, ima ?e drugi velik servis pri 250kkm. Pol se pa ?udimo, da kej crkuje.

Bencinarje se ne uva?a od drugod, ker niso v poslovnih najemih, imajo manj km tako, da se ne da kej dost goljufat in temu primerno ni profita. Ve?ino bencincev je tako "doma?ega" porekla in temu primerno z manj km in posledi?no z manj okvarami.

To pa ne bo dr?alo popolnoma.Kolega ima tudi M6 diesel,kupil on sam novega v Kp in ima pribli?no iste probleme kot mi ostali-

probleme z xenon lu?mi,zviti diski oz.trde plo??ice,EGR ventil je ?e zamenjal in tudi zadnje blatnike je ?e barval.

Tako,da mislim,da ima pa? Mazda 6 1.generacije in faceliftane par slabih to?k,ki upam,da so jih z ta novimi modeli uspe?no odpravili.Pa? je treba gledati realno,da ni vse 100% v redu narejeno. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

?al je to problem z vsemi zimaki - dobri so ko so novi pol je pa vse eno povpre?no sranje. :(

Alora ni druge,kot vsako leto kupit nove zimake. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Samo a ni tudi v primeru teranja DPF problem se vedno prisoten...? (kot sem prebral nekje na tem forumu) :(

Namre? odlo?am se za menjavo vozila, in M6 karavan je ena izmed opcij. Pri verziji do 2006 me malce moti zastarela armaturka (reza za kaseto?!), pri novej?i verziji mazde je pa prisoten zloglasen DPF problem...

Gleda na letne kilometre bi kupil tudi bencinarja m6 1.8 karavan, a kaj ko se ga ne dobi.... :(

?zmeden? Kak?na re?a za kasete?Tisto je samo nakazano a pokrito. ;)

Zna pa ti bit ta DPF problem pri samo mestnih vo?njah.Nekateri teh problemov ne poznamo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

parkirni senzorji
Napisano

Kolega!

Va? " zanimivo " sem vzel kot pohvalo......ha ha...!

Da bi zategnil preve?....., to pa je stvar ob?utka. Avto se vozi z ob?utkom in strastjo isto?asno! ?e vas prevzamejo strasti bolj kot razum (vas popolnoma razumem, saj tudi sam vozim Mazdo) potem je pa? tako......

Va?a partnerica ?e ve, zakaj vas ima... (rada?) .....! Stvari je treba pa? narediti do KONCA!

LP Active

Sej me lahko tika?.?e ne se po?utim,kot da sem kje na ob?ini.Tukaj na forumu smo vsi kolegi. ;)

In ja,to je bil kompliment. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kateri karavan
Napisano

vem, da je Mazda forum, vseeno upam na nepristranskost. :rispekt:

Kupil bom novo vozilo, bencinc, nic plina, dizlov ne maram.

Glede motorja sploh nisem zahteven in ne potrebujem vec, vozilo bom vozil sam, karavan pac potrebujem zaradi dolgih/lahkih stvari hobija. (najtezja stvar bo pes :D )

Avto bo pri meni vec kot 5 let....zato Toy ali Mazda

Oblika definitivno-Mazda.Pa ne zato,ker smo mazda?i tu gor. sramezljiv

Motor-jaz bi vzel 2.0. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

H4 LED
Napisano

js jih imam namesto maglenk,za pogledat je super uporabnost je nula, razen kot dnevne luci..

Sej tudi meglenke so nula-?e je fajn megla. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

no ne vem ce se lahko primerjava, mi smo med drugim bili vsak dan nekje v mestu tudi - da smo na jasnem to ni relacija Livorno - dom to je:

seno?e?e - livorno s fakin guzvo, po sardiniji, po mestih, po pla?ah, do olbie - livorno - dom

2 x avtoceste in vse vmes (seveda z dolitjem vmes)

Sej sem napisal,da podobno.Koper,avtoceste 140+ km/uro,Livorno,po "stezicah" Sardinie,mesta,vasice,do trgovskega centra v Olbiji in nazaj in domov.

V avtu dva odrasla+ dva otroka,kofano nabit do tilta.Edino bi?iklet nismo imeli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Na? polno natovorjeni traktor se je vrnil domov s porabo 6,9L :bravo:

4 folka, poln prkla?nk, italijanske avtoceste, sardinske relacije.....

Ista varianta,pa poraba 6,3. :harhar:

Izgleda,da Mazda 6 na isti relaciji pije manj. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet poostritev zakona CPP
Napisano

http://www.rtvslo.si/slovenija/bodo-strozj...h-nesrec/242449

Prekora?itve hitrosti za ve? kot 50 km/h v naselju

vo?nje po nasprotnem pasu avtoceste

vo?nje pod vplivom alkohola

pobeg s kraja nesre?e

odklonitev preizkusa alkoholiziranosti

bodo med stro?je sankcioniranimi prekr?ki

Te prekr?ke bodo policisti, ?e bo zakon sprejet, kaznovali s 1.200 evri globe, 18 kazenskimi to?kami in odvzemom vozni?kega dovoljenja. Vozni?ko dovoljenje bo vozniku odvzeto vse do pravnomo?nosti odlo?itve pristojnega sodi??a, ne le za 24 ur, kot velja zdaj, je za Radio Slovenija poro?al Robert ?kerjanc. Vozniki, ki bodo ?eleli znova pridobiti odvzeto dovoljenje, se bodo morali udele?iti posebnega zdravni?kega pregleda in opraviti rehabilitacijski program, ki ga pripravlja ministrstvo za zdravje

Podpiram vse razen to v naselju, kajti pri nas ni problem omejitev, je problem definicije naselja, saj so nekateri deli ozna?eni s 50 na uro, kjer preprosto ni logi?no, saj bi promet lahko tekel s 90 na uro brez problema ali ogro?anja - IN TU STOJIJO POLICIST!

Kaj pa divjaki izven mest :ne vem: Popolnoma ni? se ne dela v preventivi!!! NA primer - kaj narediti da voznik NE BO zavil na nasprotni pas, ta bo skoraj sigurno starej?i ali vinjen, nekoga bo ubil in kaj mu potem pomaga 1200??? Raje naj se prepre?i tak dogodek, ne da se ga sankcionira, pijanduri je znak ali orientacija toliko kot kurbi zastonj sex.

To pa kon?no!

Zakon bo stro?ji tudi do kolesarjev, saj predvideva obvezno uporabo varnostne ?elade za vse kolesarje, ne le za otroke, kot velja zdaj.

To pozdravljam.Bunili so se,da bo zato manj kolesarjev?!Ta pravi s(m)o jo nosili ?e do sedaj.

Va?na je varnost kolesarjev in ne ?minkeraj.

No,?e vedno si lahko omislite ?minkersko ?elado za 100? (tipo Casco) in ste ?minke. :harhar:

Kar se pa ti?e vo?nje v nasprotni smeri bi pa morali dat kazen 5000? in odvzem vozni?kega za vedno.

?e bi to ponovil (brez izpita),bi moral it v zapor najmanj za 5-10 let.

Le tako bi spametovali (ali pa tudi ne) pametnjakovi?e in nepoznavalce cestnih predpisov,ki ne sodijo za volan. Prekora?itvi na avtocesti in radarji tam so bale,ker se zaradi tega zgodi malo nesre?.

Nesre?e se zgodijo zaradi neumnosti in nepredvidljivih dogodkov (ki bi se itak zgodili tudi pri normalnih hitrostih)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Eno vpra?anje za vse, ki ste ?e imeli GoodYear UG7+. Na koliko jih pumpate?

Meni jih je vulkanizer napolnil na 2,1 bar, pa sem jih sam na pumpi nafilal na 2,6 bara. Dimenzija je 185/65/14

Se lahko napumpa ?e kaj ve? ali je ?e to preve??

Nekateri "pumpisti" ?e vedno pumpajo gume kot neko?-2,1 do 2,2.Meni je tudi hotel en "pumpist" tako zimske strokovno napumpat na 2,2. :aaaaa:

Takoj sem ga opozoril,da je M6 te?ek avto in ni to 101-ka.Napumpal sem jh na 2,6 in je bilo ok. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Je pisal v temo o porabi. Ampak je njegova 6ka te?ja krava, ki ima ?e 4x4 pogon kar pove?a porabo. Na kratko, tale MPS ob normalni vo?nji najbr? pije cca 9 litrov, ob teranju pa juhuhuhu...

Po avtocesti,130-140, priblji?no 8,7-9 l,po mestu normalna vo?nja nekje 1o,5-11l,?e ga tera?... :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Cena pa res ni tok stra?na, no sej ne da sem ful na teko?em, ampak tko se mi zdi! :P

Pokli?ite ga.Kot pravim,se da zglihat kaj. ;) Je pa ohranjena u nulo,spredaj nove gume.

Noter ima tudi predvajalnik za MP3 -Ajvarjevo delo. :bravo:

Zadeva leti,da je ?e kar groza.Pije pa za take konje kar presenetljivo malo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Z GY UG7+ glede na ceno/kvaliteto ne bo? ni? falil, so tam tam z Dunlopkami.

Ja,samo so pa Dunlop bolj?e v mokrem vremenu in pundri :P .In tega je pozimi 80%,ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Tudi sam moram letos zamenjati zimsko obutev na svoji trojki.

Prosim za nasvet kateri izmed spodaj omenjenih modelov je najbolj?a izbira glede na svojo ceno in kakovost.

Hvala!

1. http://www.mimovrste.com/artikel/264065232...-195-65-r15-91t

2. http://www.mimovrste.com/artikel/264065283...-195-65-r15-91t

3. http://www.mimovrste.com/artikel/264006983...-195-65-r15-91h

4. http://www.mimovrste.com/artikel/264072543...-195-65-r15-91t

Jaz imam ?t.3 in moram re?i,da so vrhunske.?e mai me niso pozimi nikjer pustile in pa ?e zelo tihe so. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sej Slivka ma kr prav... ?e je res panika za tistikrat 1x al pa 2x na leto kam dat robo je velik bolj enostavno si omislit zadi kljuko pa eno tovorno prikolco pripet. ?e manj?i stro?ek je pa ?e se gre takrat z dvema avtoma, ?e ju ?e glih ma?.

Je treba probat pa se ?udit. :P Mi smo tudi v?asih shajali z Pugijem 306 in smo nekako strpali vse noter.Zdej pa ni? ve?.

Res je,da smo mogo?e postali bolj zahtevni in vle?emo s samo kej nepotrebne krame. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.