Stoj Alex, ?e 1x preberi. Govorimo o napakah, ki se ti?ejo zgolj motorja oziroma zakaj je ve? te?av z diesli kot z bencinarji. Vse kar si pa ti na?tel je pa enako tako na dieslu kot na benzu.
Samo z diesli imajo ve? problemov kot z benzinarji pri vseh znamkah;tudi pri t.i. premium.
Sodobni diesel motorji so pa? narejeni precej komplicirano in z veliko komponentami.In je ve?ja mo?nost,da kaj crkne.Za moje pojme je recimo sklopka od M6 slabo dimenzionirana,ker ko gre? v kak ve?ji klanec misli?,da jo bo kaj kmalu pobralo oz da se bo za?gala.
Predvsem imajo probleme tisti, ki so kupili avtomobile brez znane zgodovine. Vemo kateri avto je najhitrej?i na makadamu - slu?beni in ?e kupi? avto, ki je bil v poslovnem najemu po mo?nosti v italiji ne more? pri?akovati, da bo vse OK.
Vpra?at je treba ljudi, ki so kupili nov avto ali pa od znanega lastnika kolk imajo problemov?
?e 1x, zavedati se je treba, da nekdo disla kupi prvenstveno, da bo delal veliko km in na koncu pri prodaji mu je v interesu, da pogoljufa pri kilometrih in naslednji kupec niti ne ve to?no km ima. Prodajo ti avto, ki pravijo, da im glih kar narejen prvi velik servis z nekje 130-140kkm. Resnica je pa, ima ?e drugi velik servis pri 250kkm. Pol se pa ?udimo, da kej crkuje.
Bencinarje se ne uva?a od drugod, ker niso v poslovnih najemih, imajo manj km tako, da se ne da kej dost goljufat in temu primerno ni profita. Ve?ino bencincev je tako "doma?ega" porekla in temu primerno z manj km in posledi?no z manj okvarami.
To pa ne bo dr?alo popolnoma.Kolega ima tudi M6 diesel,kupil on sam novega v Kp in ima pribli?no iste probleme kot mi ostali-
probleme z xenon lu?mi,zviti diski oz.trde plo??ice,EGR ventil je ?e zamenjal in tudi zadnje blatnike je ?e barval.
Tako,da mislim,da ima pa? Mazda 6 1.generacije in faceliftane par slabih to?k,ki upam,da so jih z ta novimi modeli uspe?no odpravili.Pa? je treba gledati realno,da ni vse 100% v redu narejeno. :ne vem:
Samo a ni tudi v primeru teranja DPF problem se vedno prisoten...? (kot sem prebral nekje na tem forumu)
Namre? odlo?am se za menjavo vozila, in M6 karavan je ena izmed opcij. Pri verziji do 2006 me malce moti zastarela armaturka (reza za kaseto?!), pri novej?i verziji mazde je pa prisoten zloglasen DPF problem...
Gleda na letne kilometre bi kupil tudi bencinarja m6 1.8 karavan, a kaj ko se ga ne dobi....
Kak?na re?a za kasete?Tisto je samo nakazano a pokrito.
Zna pa ti bit ta DPF problem pri samo mestnih vo?njah.Nekateri teh problemov ne poznamo.
Va? " zanimivo " sem vzel kot pohvalo......ha ha...!
Da bi zategnil preve?....., to pa je stvar ob?utka. Avto se vozi z ob?utkom in strastjo isto?asno! ?e vas prevzamejo strasti bolj kot razum (vas popolnoma razumem, saj tudi sam vozim Mazdo) potem je pa? tako......
Va?a partnerica ?e ve, zakaj vas ima... (rada?) .....! Stvari je treba pa? narediti do KONCA!
LP Active
Sej me lahko tika?.?e ne se po?utim,kot da sem kje na ob?ini.Tukaj na forumu smo vsi kolegi.
vem, da je Mazda forum, vseeno upam na nepristranskost.
Kupil bom novo vozilo, bencinc, nic plina, dizlov ne maram.
Glede motorja sploh nisem zahteven in ne potrebujem vec, vozilo bom vozil sam, karavan pac potrebujem zaradi dolgih/lahkih stvari hobija. (najtezja stvar bo pes )
Avto bo pri meni vec kot 5 let....zato Toy ali Mazda
Oblika definitivno-Mazda.Pa ne zato,ker smo mazda?i tu gor.
Prekora?itve hitrosti za ve? kot 50 km/h v naselju
vo?nje po nasprotnem pasu avtoceste
vo?nje pod vplivom alkohola
pobeg s kraja nesre?e
odklonitev preizkusa alkoholiziranosti
bodo med stro?je sankcioniranimi prekr?ki
Te prekr?ke bodo policisti, ?e bo zakon sprejet, kaznovali s 1.200 evri globe, 18 kazenskimi to?kami in odvzemom vozni?kega dovoljenja. Vozni?ko dovoljenje bo vozniku odvzeto vse do pravnomo?nosti odlo?itve pristojnega sodi??a, ne le za 24 ur, kot velja zdaj, je za Radio Slovenija poro?al Robert ?kerjanc. Vozniki, ki bodo ?eleli znova pridobiti odvzeto dovoljenje, se bodo morali udele?iti posebnega zdravni?kega pregleda in opraviti rehabilitacijski program, ki ga pripravlja ministrstvo za zdravje
Podpiram vse razen to v naselju, kajti pri nas ni problem omejitev, je problem definicije naselja, saj so nekateri deli ozna?eni s 50 na uro, kjer preprosto ni logi?no, saj bi promet lahko tekel s 90 na uro brez problema ali ogro?anja - IN TU STOJIJO POLICIST!
Kaj pa divjaki izven mest :ne vem: Popolnoma ni? se ne dela v preventivi!!! NA primer - kaj narediti da voznik NE BO zavil na nasprotni pas, ta bo skoraj sigurno starej?i ali vinjen, nekoga bo ubil in kaj mu potem pomaga 1200??? Raje naj se prepre?i tak dogodek, ne da se ga sankcionira, pijanduri je znak ali orientacija toliko kot kurbi zastonj sex.
To pa kon?no!
Zakon bo stro?ji tudi do kolesarjev, saj predvideva obvezno uporabo varnostne ?elade za vse kolesarje, ne le za otroke, kot velja zdaj.
To pozdravljam.Bunili so se,da bo zato manj kolesarjev?!Ta pravi s(m)o jo nosili ?e do sedaj.
Va?na je varnost kolesarjev in ne ?minkeraj.
No,?e vedno si lahko omislite ?minkersko ?elado za 100? (tipo Casco) in ste ?minke.
Kar se pa ti?e vo?nje v nasprotni smeri bi pa morali dat kazen 5000? in odvzem vozni?kega za vedno.
?e bi to ponovil (brez izpita),bi moral it v zapor najmanj za 5-10 let.
Le tako bi spametovali (ali pa tudi ne) pametnjakovi?e in nepoznavalce cestnih predpisov,ki ne sodijo za volan. Prekora?itvi na avtocesti in radarji tam so bale,ker se zaradi tega zgodi malo nesre?.
Nesre?e se zgodijo zaradi neumnosti in nepredvidljivih dogodkov (ki bi se itak zgodili tudi pri normalnih hitrostih)
Je pisal v temo o porabi. Ampak je njegova 6ka te?ja krava, ki ima ?e 4x4 pogon kar pove?a porabo. Na kratko, tale MPS ob normalni vo?nji najbr? pije cca 9 litrov, ob teranju pa juhuhuhu...
Po avtocesti,130-140, priblji?no 8,7-9 l,po mestu normalna vo?nja nekje 1o,5-11l,?e ga tera?...
Meni podrsa spredaj odbija? ?e,?e grem iz avtohi?e dol po klancu malo hitreje in pozabim dobro zabremzati prej.Definitivno ni okolju in voze?emu prijazna zni?ana 6-ka.
Sej Slivka ma kr prav... ?e je res panika za tistikrat 1x al pa 2x na leto kam dat robo je velik bolj enostavno si omislit zadi kljuko pa eno tovorno prikolco pripet. ?e manj?i stro?ek je pa ?e se gre takrat z dvema avtoma, ?e ju ?e glih ma?.
Je treba probat pa se ?udit. Mi smo tudi v?asih shajali z Pugijem 306 in smo nekako strpali vse noter.Zdej pa ni? ve?.
Res je,da smo mogo?e postali bolj zahtevni in vle?emo s samo kej nepotrebne krame.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Heh,?e Porsche 911 "pije" manj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani