Skoči na vsebino
Zimske gume 2011
Napisano

Tudi sam moram letos zamenjati zimsko obutev na svoji trojki.

Prosim za nasvet kateri izmed spodaj omenjenih modelov je najbolj?a izbira glede na svojo ceno in kakovost.

Hvala!

1. http://www.mimovrste.com/artikel/264065232...-195-65-r15-91t

2. http://www.mimovrste.com/artikel/264065283...-195-65-r15-91t

3. http://www.mimovrste.com/artikel/264006983...-195-65-r15-91h

4. http://www.mimovrste.com/artikel/264072543...-195-65-r15-91t

Jaz imam ?t.3 in moram re?i,da so vrhunske.?e mai me niso pozimi nikjer pustile in pa ?e zelo tihe so. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sej Slivka ma kr prav... ?e je res panika za tistikrat 1x al pa 2x na leto kam dat robo je velik bolj enostavno si omislit zadi kljuko pa eno tovorno prikolco pripet. ?e manj?i stro?ek je pa ?e se gre takrat z dvema avtoma, ?e ju ?e glih ma?.

Je treba probat pa se ?udit. :P Mi smo tudi v?asih shajali z Pugijem 306 in smo nekako strpali vse noter.Zdej pa ni? ve?.

Res je,da smo mogo?e postali bolj zahtevni in vle?emo s samo kej nepotrebne krame. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa saj nisi resen! Kaj ?e nikoli nisi sli?al za Rog tandem 18 prestav? :jezicek:

Me pa res zanima, kako je lahko Mazda 3 premajhna, da gredo trije na po?itnice in morajo na streho nalo?it ?e trugo? ?e prav vem, Mazda 3 ni bistveno ve?ja od Honde Jazz. In ?e jaz spravim notri vso prtljago, dva otroka, ?eno in njen jezik, pa ?e ostane prostor za sestro, ki streska svoj avto, bi za tri ali ?tiri - ?lansko dru?ino tudi Mazda 3 morala zadostovati. :ne vem:

Konec koncev, zaradi mene lahko za tri ?lansko dru?ino kupite tudi avtobus. Tisto prej je zgolj moje mnenje - da me ne bo kak trgovec preganjal, da mu kvarim prodajo... :zvizga:

Vsako malo bolj resno potovanje (dva odrasla+ dva otroka) sta stresna za nalaganje.

Imam M6 karavan in moram priznati,da za smu?anje je ?e skoraj obvezna truga na strehi.

Pa ne zaradi smu?i in bordov.Zaradi kroni?nega primanjkljaja prostora v avtu. ;)

Tako,da meni bi bila M3 absolutno "premajhna" za take dogodiv??ine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto timer
Napisano

:D haha

to?no to, sem ?e mislil da je kaj narobe, ker sem lastnik mazde ?ele 2 meseca... :P

sem s koro?ke, tk da ga sli?im tudi ?ez dan :D je pa kr glasna zadeva :huh:

Sej na?eloma se ti po kak?nem kilometru ali dveh izklopi,ker do takrat ?e segreje vodo. ;)

Je pa hitro prijetno toplo v kabini,ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto timer
Napisano

da ne bom odpiral nove teme, bi kar tukaj nekaj vpra?al...

Na nekem forumu sem zasledil, da imajo mazde 6 (jaz imam Sport Combi CD136, letnik 2002) serijsko vgrajen webasto, ali je to res???

LP

Zna bit,da ga zjutraj ?e sli?i? ;) .Meni za?ne delovati nekje pod 7 °C.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2,3 jeklena plati??a
Napisano

Sem ?e enkrat bil zgro?en,ko sem pre?teval na parkiri??u avtomobile,ki poleti furajo z zimskimi gumami (in to ve?inoma zlizanimi).Bilo je porazno.Najbolj ?alostno pa je to,da imajo to "pobedni?ko" kombinacijo velikokrat

gor nataknjeno "premium" avtomobili. :P

p.s.?e vedno ne razumem pomena premium pri nekaterih vozovih. :whatever: :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde 6 od 2003 do 2006
Napisano

Hvala vsem za mnenja!!!!!!!!!...?e kak?no pa je seveda dobrodo?lo :D

Dizla si ?elim ker enostavno mi je v?e? vo?nja z dizli, in poraba.

Imam pa tako delo (trgovski potnik), da kljub dolgim razdraljam, se moram ve?krat v enem mestu voziti od trgovine do trgovine in to je zelo malo kilometrov, kar pomeni velikokrat pri?gati in ugasniti avtomobil, zato se bojim, da bi to dizlu ?kodilo. Koliko pa ima pribli?no porabo bencinec- mazda6??. Kolega ima megana (diezel), ki ima porabo ob normalni vo?nji manj kot 6....to je najbr? te?ko dosegljivo tudi z dizlom...

?e si trgovski potnik ni problema,diesel je tvoja prava izbira.

Tudi,?e se bo? 30X ustavil to ni problem.Jaz tudi veliko po mestu vozim in ga 10X na dan upalim in ugasnem.

Poraba pa-hja,lahko od 6,umirjeno po predpisih po avtocesti do 7-7,5 kombinirano,avtocesta,regionalka+ mesto (kolone,ustavljanja,kratke proge).

?e kupuje? 1. generacijo obvezno vzemi pre-faceliftano (do letnika 2004 ali pa tudi za?etek 2005) :whatever: -ne vem to?no,ker te nimajo zloglasnega in prevelikokrat preklinjanega filtra trdih delcev-?e posebej te ta prve z tem filtrom znajo zagrenit ?ivljenje kratkoproga?em. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zdravo vsem skupi!

meme sam zanima neki,uni k mate /ste mel mazdo 6 k ma ze serisko ojacevalec pod sovoznikovem sedezom...kolk je mocan? a bi lahk jst ksno tubo gor prklopu,ne zdej neki d je ful mocno...sam tko pac...pa ce bo to treba menjat da mi mev tubo...pa kako se bo pol to zvezal na radio pa vse to...ce kdo kej ve o temu...

hvala,lp

Na Bose ozvo?enje(?e ga ima?) se ne spla?a vezat ni? (dela na 2 ohm)!.

?e ho?e? prave base,napelje? novo napeljavo(direktno iz baterije) in dodaten fer?terker.Sub zvo?nik montira? na mestu,kjer ima? sedaj sub (pod pokrovom v prtlja?niku,kjer je rezervno kolo).

Lahko naredi? pa tudi modifikacijo visokih in suba (nekje na forumu je ta tema) in to bi bilo vse.Zvo?niki so kartonski (made in mexico),2ohm (da vse skupaj glasneje igra) in skoraj nima? zamenjave za njih.

Opcija je edino komplet menjava (skupaj z kabli,ki so original zelo boge kvalitete).

Radio je ponavadi Panasonic,(vsaj Bose sistem) in je za original ?e kar v redu (eden bolj?ih na tr?i??u za original vgradnjo). ;)

Tukaj ima? nekaj na to temo:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=5898

post-399-1286213738_thumb.jpg-original Bose sub

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kon?no mi je uspelo nastavit BC na 1 dcl natan?no.To je pokazal ?e pri treh tankih in se ne spreminja. :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kje tankata? Pri meni je normalno.

Ampak pozor in to ni zajebancija. ?e se vozim po de?ju oziroma po konkretno mokri cesti se mi poraba dvigne tudi za ve? kot liter. O?itno je energije, ki se jo vlo?i v to, da me?e vodo izpod koles v zrak toliko, da se porabi toliko ve? goriva. Tud sam sem bil presene?en ampak je res toliko in tudi na a.comu so nekateri opazili isti fenomen.

Aha,pa sej zadnje cajte je pri nas kot v de?evnem gozdu.Zna bit to ta fenomen. :whatever:

Avta pa tudi zato nisem opral ?e ne vem od kdaj. sramezljiv

Tankam pa zadnje ?ase strogo na Petrolu.Celo dve ?ogi sem si "prislu?il" tam. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Fantje to so pa? "ameri?ki" terenci. Za enega kmeta, ki se tam fura malo po makadamu, malo v klanec po periji. Ne pa za enega Rusa za v blato, sneg, po hosti itd... Ameri?ani so z namenom "izumili" pick up zadeve in se tam fajn prodajajo. Za nas slovenske hribovce so pa? primerni druga?ni terenci.

Moje mnenje pa?. :blush:

To je isto kot ve?ina terencev-?minkeraj,ko pa vidijo malo blata pa je joj. :P

Z tem pick upom ?e ne bodo vla?ili debel iz gozda. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rabim pomo? oz nasvete,kupujem novo mazdo6
Napisano

Pri Triglavu ni ve? tako saj je cel kup novih zavarovalnih razredov in ?e si v 14premijskem razredu s 103kW pla?a? 631?, pri 125kW pa 702?

Ostale zavarovalnice imajo pa res ?e enoten razred (100-130kW) in so cene od 657 do 712?.

Se pravi da za vse tiste, ki smo malenkost ?ez 100kW se cenovno najbolje spla?a Triglav.

ali pa se spla?a kupit staro 100kw mazdo (136 konjev),ki jih ima serijsko v resnici 146 konjev izmerjenih na valjih. :P:harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

niso tok dobre za nase 6-ke, kot se pricakuje...da ne bo pomote, se vedno so top, ampak po cistem snegu so

recimo dunlop wintersport 3d boljse

Res so dobre za po snegu.Preverjeno pozimi,ko je marsikatera "premium" znamka avtov obstala ob strani vozi??a.

Najbr? niso imeli gor Dunlopk? :whatever:;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TUV certifikat za spoiler
Napisano

Jaz se pri Mazdi 6 res ne bi sekiral za homologacijo ker se ob njo res noben policaj ne bo spotikal. Razen, ?e ni ?e cela okrancljana. Druga?e pa definitivno ne. ;)

Se strinjam.Sej vejo,da to nis(m)o dirka?i.Mislim,da je dandanes zelo te?ko dolo?iti,kaj je na avtu original in kaj ni,ko pa je gor ?e en kup spojlerjev in ogromnih felten.Seveda ne za poznavalce.

Bi pa morali imeti organi pregona res en kup ekspertov za vse znamke avtomobilov. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ta je bla tud meni vsec ampak pol sem videl volan in me je minilo...

ne vem kaj so mislili pri mazdi, da so dali isti volan na mx-5 kot na 626...sej ne recem, ce bi bil kaksen neviden al nepomemben del ampak glih volan, katerega najvec slatas :)

A se ga ne bi dalo zamenjati z kak?nim lepim Momotom? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

Mazda je avto ki rabi originalno oskrbo tako da...??? Dele absolutno originalne. Naj stane kolikor ho?e al pa ni?. Tako jaz razmi?ljam.

Jaz pa ne.Dobi tam,kjer je najcenej?e in najve?ja izbira.O kvaliteti pa ne bi. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.